Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Melange, a megtévesztő

A melange-ot nem egyszerű behatárolni, hiszen ahány kávéház, annyi különböző elkészítésű és kinézetű italt kapunk ezen a néven. Általában már abban sincs egyetértés, hogy franciásan mélange-nak, vagy ékezet nélkül, egyszerűen csak melange-nak írjuk.  Magyarországon is megtaláljuk a legtöbb kávéház kínálatában, hol így, hol úgy. Ha ezt választjuk, többnyire a Latte Macchiatóhoz hasonló italt kapunk, amiben a cukrot mézzel helyettesítik. Eredetileg azonban nem ezt takarja a melange.

 

A melange főleg Ausztriában, Svájcban és Hollandiában népszerű. A Lattéhoz és a Cappuccinóhoz szokták hasonlítani, de a kettő keverékeként is szokás jellemezni. Az eredeti melange a bécsi kávéházakban terjedt el az 1700-as években, ahol bécsi pörkölésű kávéból készítették: kávé és tej fele-fele arányban elkeverve, a tetején tejhabbal. Bécsen kívül a mai napig gyakran használják rá a 'Wiener Melange' kifejezést, annak ellenére, hogy szülővárosában egyáltalán nem nevezik így.

A neve alapján sokan bonyolult italt képzelnek el, pedig a melange elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény pedig nagyon impozáns és finom. A melange elkészítéséhez szükség van egy tejhabosítóra, illetve figyelni kell a sorrendre és a hőmérsékletre, hogy szép réteges legyen az ital. Először habosítsunk fel 1 deciliter tejet, és főzzünk egy erős kávét. Következő lépésként egy átlátszó, hőálló pohárba töltsünk hideg tejet, majd kanalazzuk rá a tejhabot. Ezután a tűzforró kávét öntsük bele nagyon óvatosan, a pohár széléhez közel. Ha minden jól megy, akkor háromrétegű kávét kapunk.

A cappuccinóhoz hasonlóan a melange-nak is több változata van: többfelé tesznek rá csoki öntetet vagy szórnak bele csokoládédarabokat. Ami nélkül azonban nem is melange a melange, az a tejhab a tetején, amit semmiképp sem érdemes a fújós tejszínhabbal helyettesíteni. Azt viszont már mindenki döntse el maga, hogy a tejhab alól szürcsöli ki a kávét, vagy elkeveri a tejhabot, hogy lágyabb ízt kapjon. Tapasztalatból mondom, hogy mindkét változatban felülmúlhatatlan az élmény. Kellemes kávézást! :)

 

0 Tovább

Három keréken hódít a kávé Debrecenben

Ma már a kávéházakon kívül is sok helyen és sokféleképpen fogyaszthatjuk a kávét: otthon, a munkahelyünkön, és amióta Magyarországra is elkezdett begyűrűzni a coffee-to-go kultúrája, szinte semmi sem korlátoz minket abban, hogy mikor és hol kortyolgathatjuk el kedvenc italunkat. Néhány hónapja a papírpoharas kávéfogyasztás új, egyedi formája hódít Debrecenben a Break Time Coffee Bike-nak, vagyis a guruló kávézónak köszönhetően. A háromkerekű bicikli a város különböző pontjait járva szolgálja ki a kávé szerelmeseit.

  

A guruló kávézó legfőbb különlegessége, hogy a tulajdonos maga készítette a triciklit, minden egyes alkatrészt saját kezűleg gyártott. A fotón is láthatjuk, hogy nem sajnálta az időt és az energiát az igényes kivitelezésre. A mobil kávézót emberi erő hajtja, így bárhol és bármikor alacsony üzemeltetési költséggel működtethető.

A guruló kávézó ötlete Magyarországon teljesen újnak számít, de a világon nem egyedi ez a vállalkozás. Az első guruló kávézót egy fiatal férfi indította tavaly Bostonban. A tulajdonos Alessandro “San” Bellino, egy amerikai baristaverseny nyertese, a hírnevét kihasználva indította el vállalkozását, a Coffe Trike-ot, ami pillanatnyilag 10 mozgó egységgel működik.

Kiss Zoltán szerint a külföldi konkurensek csak kávéval szolgálják ki a vevőiket és jóval magasabbak az áraik. A Break Time Coffee Bike kínálatában viszont az olyan kávékülönlegességek mellett, mint a karamellás vagy a kókuszos latte, házi készítésű szörpök és frissen facsart narancslé is szerepelnek, a téli hónapokban pedig forralt bort is lehet majd vásárolni. Azt is elárulta, hogy mivel nem a turistákra utazik, barátságos áron kínálja a kávét: az  eszpresszót 230 forintért, a kávékülönlegességeket 320-420 forint közötti áron.

Ha épp Debrecenben vagy, és innál egy finom kávét, megteheted, hogy elindulsz egy sétára, és várod, hogy szembejöjjön a kávés tricikli, vagy megnézheted a Facebokon, hogy épp merre jár, illetve a közeljövőben milyen rendezvényeken lesz jelen, így biztosan nem fogsz hiába futni utána :)

0 Tovább

Kávés diéták

A kávé vízhajtó hatása miatt a diétázók nagy kedvence, számtalan csodaétrend javasolja, hogy egy tej és cukor nélküli feketével kezdjük a napot. A kávé számos pozitív élettani hatással bír, például gyorsítja az anyagcserét. Önmagában persze a kávé nem elég ahhoz, hogy egyik napról a másik karcsúak legyünk, de jól beilleszthető az egészséges étrendbe is és segíthet a súlyvesztésben.

Már Sissi is a kávéra esküdött: reggelire kizárólag kávét fogyasztott, néha tejjel, néha anélkül. A császárné rendkívül szigorú étrendet követett, este hat után például nem evett semmit, így a császári család vacsoráit is rendre kihagyta, ha pedig megjelent, a vendégek rendszeresen éhesen maradtak, mivel ha a császári pár végzett, a vendégek elől is elvették a tányérokat. Sissi diétáját, amelyet bécsi diétaként is emlegetnek és sokan követik ma is, napi egy óra mozgással egészítette ki.

Napjainkban is több híresség fogyókúrájának része a kávé, Renée Zellwegert és Mary-Kate Olsent is gyakran látni hatalmas pohár kávéval sétálni az utcán. A kávé egyébként nem csak az emésztést gyorsítja, de az éhségérzetet is elveszi. Angelina Jolie viszont éppen a kávéról mondott le a zsíros ételek, a cukor és az alkohol mellett, amikor Lara Croft szerepére készült a Tomb Raider című filmben, ahol nem volt elég karcsúnak lennie, komoly izomzatra is szüksége volt, hogy hiteles legyen az ikonikus figura alakításában.

Ha diétáról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a zöld kávé mellett sem. A zöld kávé olyan kávébab, amely nincs megpörkölve, nevét természetesen a színéről kapta, formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez. A zöld kávét jóval egészségesebbnek tartják, mert igen magas a klorogénsav tartalma, ami kifejezetten előnyös a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára. A klorogénsav egy olyan antioxidáns, amely gátolja a glükóz, vagyis a cukor felszívódását, ezáltal segít a kiegyensúlyozott vércukorszint fenntartásában, így pozitívan hat az éhségérzetre és növeli a zsírbontást. Leegyszerűsítve a zöld kávé fogyasztó hatásának lényege, hogy a szervezet a már zsír formájában eltárolt energiát kezdi felhasználni ahelyett, hogy a frissen bevitt cukrokat hasznosítaná erre a célra.

Sokszor leírtam már, de ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni, a kávéfogyasztás egészséges, amennyiben mértékkel, minőségi kávét választunk. A mértékletesség szerintem a diéták esetében is kulcsfontosságú, nem szabad túlzásokba esni, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az egészség sokkal fontosabb, mint a karcsú derék.

 

 

0 Tovább

Bizarr kávés receptek

Korábban írtam már egyszerűbb és különlegesebb kávés desszertekről, valamint izgalmas kávés ételkreációkról is, most azonban a számomra legfurcsább kávés recepteket gyűjtöttem össze.

Japán kávézselé

A kohii zerii, vagyis kávézselé népszerű japán édesség, olyannyira hogy számos iskolai menzán szolgálják fel desszertként. Fekete színű, akár az espresso, nevéhez méltón pedig egy kicsit rezgős és áttetsző. Az elkészítéséhez nem kell más, mint kávé, zselatin, víz és egy kis cukor. Általában kockákra vágva tálalják, fagylaltkelyheket és különböző desszerteket díszítenek vele. Tejes italokkal, shake-kel, tejeskávéval vagy jegeskávéval is fogyasztják, de magában is kedvelik jégbe hűtve és sűrített tejjel leöntve.

Kávészósz húsokhoz az USA-ból

Ez a kávés szósz már a 20. század legelején is szerepelt az amerikai szakácskönyvekben, frissen főzött és instant kávéval is készítik, két változata van, az egyik inkább édes, a másik inkább sós. Készítése során valamilyen édesítőszert, cukorszirupot vagy juharszirupot, whiskyt és tejport, esetleg nyers tojást és tejszínt kevernek a kávéhoz. A kész szósz édes verzióját tortákhoz, jégkrémhez, palacsintához használják, míg a sósat lazaccal és húsételekkel, elsősorban steakkel fogyasztják.

Red-eye gravy

Szintén az USA-ból származó szósz a Red-eye gravy, ezt inkább a déli vidékeken kedvelik, sült sonkával, krumplival és kukoricakenyérrel fogyasztják reggelire, máshol marhahússal, rizzsel és babbal vagy borsóval tálalják. Miután kisütötték a sonkát vagy a húst, ugyanabban a serpenyőben készítik hozzá a szószt, felöntik kávéval, néhol lisztet, mustárt vagy paradicsomot is tesznek bele. Louisianában pedig mindehhez cikóriakávét használnak.

Popcorn espresso macchiato Nagy-Britanniából

A BBC Good Food oldalán akadtam erre a nem mindennapi receptre: a készítő pattogatott kukoricát gyúr össze olajjal, vajjal, olvasztott pillecukorral és fehércsokoládéval, valamint őrölt kávéval – ez az a desszert, amit biztosan nem kóstolnék meg, bár a recept állítja, hogy igazi ínyencség.

 

Számomra ezek a legfurcsább kávés receptek, ha szerintetek valami kimaradt, írjátok meg egy kommentben! :)

0 Tovább

Csak átverés a koffeinmentes kávé?

A kávézást és hatásait rengeteg mítosz övezi, és számos kutatás foglalkozik a témával, mindez pedig sokszorozottan igaz a koffeinmentes kávé esetében. Sokan, akik épp stimuláló hatása miatt fogyasztják, nem értik, hogy mi értelme van koffein nélkül. Viszont szép számban vannak olyanok is, akik egészségügyi problémáik miatt nem fogyaszthatnak koffeint, de magáról a kávézás élményéről nem szeretnének lemondani. Nekik tökéletes megoldás a koffeinmentes kávé. Eközben jogosan merül fel a kérdés, hogy ha a kávébab önmagában tartalmaz koffeint, készülhet-e egyáltalán olyan kávé, ami nem tartalmazza az élénkítő anyagot?

A koffeinmentes kávé szkeptikusainak annyiban igazuk van, hogy nem létezik nulla százalékos koffeintartalmú kávé. Mivel maga a kávébab tartalmaz koffeint, különböző eljárásokkal ki lehet vonni belőle, de nem maradéktalanul. A koffeinmentesítést általában a pörköletlen (zöld) babokon hajtják végre, és az eljárások leggyakrabban gőzöléssel kezdődnek. Ezután a kávébabokat olyan anyagban áztatják, ami kivonja belőlük a koffeint úgy, hogy a bennük levő egyéb illat- és ízanyagok sértetlenek maradjanak. 

Míg egy átlagos csésze kávé koffeintartalma 60 mg-tól 140 mg-ig terjedhet a felhasznált kávéőrleménytől függően, a mentes változatban általában 5-8 mg koffein mutatható ki. Ez nagyon alacsony érték, így hatása a legtöbb emberen nem is érezhető. Az emberi szervezet 300-400 mg koffeint képes feldolgozni egy nap alatt, ami körülbelül 3-4 csésze kávé. Ennek a túllépése káros lehet, viszont aki koffeinmentes kávét fogyaszt, napi 3-4 csészénél többet is bátran megihat.

Koffeinmentes kávé tehát a szó szoros értelemben nincs, legfeljebb csökkentett koffeintartalmú kávé létezik. Viszont az egyre kifinomultabb koffeinmentesítő módszereknek köszönhetően ma már úgy lehetséges minimalizálni a koffeintartalmat, hogy az íz- és az illatélményt teljesen sikerül megőrizni. Mivel a koffeinmentes kávé számos pozitív élettani hatással bír, néha már csak a változatosság kedvéért is érdemes ezt a típust választani. Ti szoktatok koffeinmentes kávét inni? Kommentben várom róla a véleményeiteket!

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)