Tavasz, jó idő, zsongás, és….. esküvői szezon! Akár házasságpártiak vagyunk akár nem, nincs mit tenni, tavasztól ősz elejéig mindannyian szinte minden évben hivatalosak vagyunk 1-2 esküvőre. Az én környezetemben most mindenki belehúzott, mind a barátok között, mind a rokonságban. És persze az örömmel együtt jön a kihívás és kétségbeesés egyvelege, hogy mit vigyek ajándékba?

Én ilyenkor sem hazudtolom meg magam, és olyan ajándékot adok, aminek én magam is örülnék. Szerencsére elég sok barátomat és családomat megfertőztem már a kávéőrületemmel, és ezért ugyanannyira tudnak örülni egy-egy kávés meglepetésnek, mint amekkora örömet nekem okoz a kiválasztásuk. Pénztárcától függően rengeteg lehetőség közül választhatunk, én most minden kategóriára hozok ötletet, hátha a Ti környezetetekben is akad olyan kávémegszállott, mint én. :)

Összeállíthatunk egy helyes csomagot két szép csészével és valami különleges kávéval, például egy finom Yellow Bourbonnel, és egy kis étcsokival kiegészítve, de akár még extrábbal, például egy Hawaii Konával is előrukkolhatunk. Mindenképp készítenék hozzá egy szép táblácskát „A romantikus reggelikhez”, vagy bármilyen más szerelmes felirattal. Apróság, de nagyon szívhez szóló ajándék.

Kávéimádókat egy-egy különleges eszközzel is meglephetjük. Az Aeropress az utóbbi években lett igazán divatos, a baristák különösen szeretnek kísérletezni vele, miért ne lehetne otthon is? Nagyon egyszerű a használata, szinte nulla a hibázás lehetősége, és tényleg isteni hosszú kávét lehet vele készíteni! Természetesen ehhez is mellékeljünk valami finom keveréket, hogy azonnal neki is láthassanak! 

Ha a pár a kényelmes megoldásokat szereti, és a kiváló minőségű kávéban sem szeret kompromisszumokat kötni, akkor válasszunk egy kapszulás gépet. Ezeknél nem kell figyelni sem a kávé méricskélésére, sem egyéb beállításokra, mindig ugyanazt a jó kávét kapjuk, ráadásul villámgyorsan. Létezik többféle verzió is, tejhabosítóval, vagy anélkül, így az espresso hívőknek, illetve a cappuccino imádóknak is kedvezhetünk. Szerintem nincs olyan pár, aki ne örülne egy ilyen ajándéknak!

Apró kiegészítő lehet más jellegű ajándék mellé egy házilag készített kávés bonbon, vagy csokiba mártott kávészemek. Egy egyszerű, de nagyszerű receptet meg is osztok veletek:

Csokis-kávés bonbon

  • 100g 64%-os étcsokoládé
  • 75g tejszín
  • 25g kávé

A tejszínt a kávéval együtt forraljátok fel, majd öntsétek a csokira. Keverjétek el csomómentesen, majd dermesszétek meg a masszát egy kicsit a hűtőben. A masszából formázzatok kis golyókat, tetszés szerint mártsátok olvasztott csokoládéba, majd tegyétek hűvös helyre, amíg a bevonat megszilárdul.

Ti minek örülnétek?