Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi ajándék ötletek latte és cappuccino imádóknak

Remélem, sokaknak megoldom a karácsonyi ajándék választás nehéz kérdését, ha arra bíztatlak Benneteket, hogy lepjétek meg szeretteiteket tejhabosítóval ellátott kávégéppel. Kiválasztottam három különböző árkategóriájú készüléket, hogy meg lehessen találni a megfelelőt.

A Nespresso kínálatában helyet foglaló Lattissima Touch egy gyönyörű, többféle színben kapható (fekete, fehér, ezüst, vörös, fekete titanium) kapszulás kávégép. Hat gombos érintőképernyőjével egyszerűen kiválasztható, hogy lungot (hosszú kávé), macchiatot espressot, cappucinot, ristrettot, vagy tejhabot kérünk. Kedvenc receptjeinket a kapszulába zárt kávéőrleményből mindössze egy gombnyomással készíthetjük el vele és egy érintéssel ínycsiklandó tejhabot adhatunk kedvenc kávénkhoz. Sőt, az is beállítható a tejhabszabályozó gomb segítségével, hogy milyen kemény legyen a tejhab. Használat után könnyen eltávolítható a 350 ml-es tejtartályt, és betehető a hűtőbe tejjel együtt. A tisztító gombbal minden használat után megtisztítható kávégép. Ára 90-100 ezer forint körül alakul, attól függően, hogy melyik színt választjuk.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A második ajánlatom ez az ezüst színű Delonghi ESAM 4500, ami egy igazi konyhatündér, ugyanis meg tudja jegyezni, hogy hogy szeretjük a kedvenc cappuccinonkat a tej-kávé arányának kiválasztásával, beállítható a memóriájában a kávé hőmérséklete és az őrölt kávé és a víz mennyisége is. Automatikusan cappuccino és caffe latte készítésére alkalmas. Kedves, figyelmes és értékes ajándék lehet valakinek, aki praktikus, de mégis viszonylag kevés pepecseléssel szeretne tejjel készült kávérecepteket inni. A készülék könnyen tisztítható, csak meg kell nyomni a „cleaning” feliratú gombot és a készülék automatikusan elvégzi a tisztítási funkciót. A tejtartály rendkívül praktikus, mert a fel nem használt tejjel együtt a hűtőben is tárolható. Szemes és darált kávét is lehet bele tenni. A különböző webshopokban különféle árakat találtam, körülbelül 200-250 ezer forint közötti árra lehet számítani.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A Philips Saeco Incanto HD9712/01 a harmadik ötletem, bár ez felsőbb árkategória, de a forgalmazók szerint másodperceken belül selymes, finom állagú tejréteggel vonja be kávénkat és minden cappuccino-kedvelőt azonnal elcsábítJ A kávéőrlőjét ötféle finomságúra lehet beállítani, a különböző kávétípusok aromájának teljessé tételéhez eltérő szemcseméret szükséges: a gazdag aromájú eszpresszót eredményező legfinomabbtól a könnyebb kávéhoz szükséges legdurvábbig. Az erősségválasztó megjegyzi, hogy milyen erősen szeretjük a kávét, milyen hőfokon és milyen hosszan, majd eltárolja a memóriájában. Az AquaClean szűrőnek köszönhetően 5000 csésze kávéig nem szükséges a vízkőtelenítés. A 100% kerámia őrlőbetétek ideális őrlést biztosítanak, mely lehetővé teszi a víz egyenletes átfolyását, így a kávészemek legtisztább aromája nyerhető ki, mivel a „hagyományos” őrlőbetétekkel ellentétben a kerámia alapanyag megakadályozza a kávé túlmelegítését, mely az odaégett ízért felelős. Ugyanakkor a gép hamar felfűt, a gyors vízmelegítőnek titka a könnyű alumínium és rozsdamentes acél váz, aminek révén hamar el tudja érni a magas hőmérsékletet. Ez a rendkívül nagy tudás az árában is megjelenik, mert van, ahol több, mint 600 ezer forintért kínálják.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

Keresgélj további kávés karácsonyi ajándék tippjeink között:

Ajándékok kávéimádóknak

Saját kezünkkel elkészíthető karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Divatos kávégépek karácsonyra

A karácsony közeledtével teendőink is egyre inkább feltorlódnak: a munka mellett be kell szerezni a gyerekek karácsonyi ajándékát, a téli gumi-cserét sem húzhatjuk már tovább. A kazánszerelő is még meglátogat minket a nagy hideg beállta előtt, mi pedig mindenképpen szeretnénk még bejárni a belvárosi karácsonyi vásárokat is. Túlzsúfolt életünkben ilyenkor csak egy dolog biztos: az, hogy kávéra szükség van. Méghozzá minél gyorsabban és minél többre. Az alábbi kávégépek segítségével egyszerűen és gyorsan juthatunk hozzá napi kávéadagunkhoz, ezenkívül kiváló karácsonyi ajándékként szolgálhatnak koffeinre éhes szeretteinknek is!

 

  1. Nespresso Pixie Clips kapszulás kávéfőző

Nem csak az íz a lényeg; sok otthoni használatra készített kávégép ad kiváló kávét, azonban sokukkal az a baj, hogy egyáltalán nem illeszkednek a konyhánk képébe: túl nagyok, túl sötétek, túl szögletesek és még sorolhatnám. A Nespresso egyik új kávéfőző-szériája, a designos Pixie Clips azonban ezt a problémát is megoldja. A csinos kis kávéfőzőt cserélhető oldalpaneleinek köszönhetően a saját stílusunk szerint alakíthatjuk. A könnyen cserélhető panelek széles választékából mindenki talál legalább egy, de inkább több kedvencet, így a kávégépnek is saját ruhatára lehet. A kis szerkezet tartozékaként 2 pár oldalpanelt kapunk, ám az üzletekben vagy a honlapon további 12 közül lehet még válogatni. A gép nem csak szép, hanem praktikus is: kicsi és könnyű, a kapszula berakása után egyetlen gombnyomással, mindössze néhány másodperc alatt készíthetünk rövid vagy hosszú kávét, használat után pedig automatikusan kikapcsol. Ára: 45000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Nespresso.com

 

2) DeLonghi eszpresszó kávéfőző

A karcsú kávéfőző az olasz bárok kávéját varázsolja otthonunkba, vidám színével pedig konyhánk kellemes színfoltját adja. Mindemellett nem foglal sok helyet. Őrölt kávéval és kávépárnával is használható, tejhabosítója is van, így capuccinót is könnyűszerrel készíthetünk. Az eszpresszó szerelmeseinek biztosan nagy kedvence lesz, a szerkezet ugyanis csészemelegítő funkcióval is rendelkezik. Márpedig megtanulhattuk, hogy az igazi eszpresszót meleg csészében illik kínálni. Ára: 45-50000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Mediamarkt.hu

 

  1. KitchenAid filteres kávéfőző

A kapszulás és a presszógép után most nézzünk egy filteres technológiájú, ám ugyancsak divatos és dekoratív szerkezetet! Több színben is kapható, ám én a karácsonyhoz igazodva most maradok a pirosnál. J A kávéfőző programozható, az ideális 93 Celsiusra melegíti fel a vizet, amelyből ízlés szerint 2-8 csészényi, közepesen erős vagy erős kávé készíthető. A kész kávét pedig a gép még 30 percig melegen tartja, így az sem probléma, ha megcsúszunk az álmos, reggeli készülődésben. Ára 75000 Ft. Csak azt a legnehezebb eldönteni, hogy magunknak vegyük meg karácsonyra, vagy inkább ajándékba adjuk. :)

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Dsfshop.hu

 

Gyűjts további karácsonyi kávés ötleteket innen:

Kávés ajándékok karácsonyra

Karácsonyi tejhab alkotások

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Kávés ajándékok karácsonyra

Könnyű dolgunk van, ha valaki olyannak keresünk ajándékot, aki imádja a kávét. Tényleg elég lehet, ha csak kávét veszünk neki. De azért ha picit még ötletesebbek szeretnénk lenni, kitalálhatunk valami mást is – csak ne menjünk túl messze a kávétól. Összegyűjtöttem pár tippet, amelyek különlegesek, de egyszerűen megvásárolhatók, és ajándékozottunk szívét-lelkét biztosan megmelengetik. Főleg úgy persze, ha az ajándék átadásakor egy csésze friss kávét is kap tőlünk.

Rokonnak, kollégának, szomszédnak, távolabbi ismerősnek egyaránt ideális, könnyen elintézhető és személyes ajándék egy monogramozott bögre. A nagyobb plázákban biztosan találunk gravírozással, fénymásolással foglalkozó üzleteket, ahol segítenek, milyen hosszú szöveget írhatunk a kiválasztott üveg-/fém-/réz-/kerámiacsészére, bögrére. Ha ráfér, akár egy idézetet is kérhetünk rá, ami illik a megajándékozotthoz. Például ezt: “Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé!”

kávé karácsony ajándék

Epiloglaser.com

Annak a szerettünknek, akinek inkább viccesebb, vidámabb ajándékot választanánk, nézzünk körül jobban a bögrék világában. Egy-két lakberendezési boltot érdemes körbejárni, és gyűjteni egy kis inspirációt: kreatívaknak krétával vagy filccel telerajzolható; a mókásaknak szokatlan formájú és extrém mintájú; a sütirajongóknak alján sütitartós változatokat; szerelmespároknak páros, egymásba illeszthető szettet ajánlok.

kávé karácsony ajándék

Mugmeup.tumblr.com

Ha nemcsak a kávéért, hanem a kütyükért is odavan – vagy ha nincs, de mégis mindig a számítógépen lóg – vegyünk az illetőnek USB csatlakozóval ellátott bögremelegítőt. Webshopokon több helyen is rendelhető és többfajta termék is kapható, a lényeg, hogy megajándékozottunk kávéját mindig melegen tartsa és a számítógépezéshez szükséges koffeinadag folyamatosan biztosítva maradjon.

kávé karácsony ajándék

Payless.pk

A folyton rohanásban lévő ismerősünknél biztosan nem nyúlunk mellé, ha egy szép termoszt veszünk neki. Figyeljünk arra, hogy esztétikussága mellett legyen jó a minősége is. A választék ez a termék esetében is elég bőséges: fém, műanyag, füles, óriási, mellénnyel ellátott, mintás, stb. – a leginkább hozzá illő lesz a legjobb.

kávé karácsony ajándék

Nespresso.com

Ínyenc falatokat kedvelő szeretteinknek telitalálat lehet, ha kávés finomságokat keresünk. Étcsokoládéba mártott kávébabok, vagy éppen kézműves, táblás étcsokoládé, benne kávéreszelékkel, nőknek és férfiaknak egyaránt a kedvence lesz. Karácsonyi vásárokon és édességboltokban is egész biztosan fogunk találni olyat, amilyet keresünk.

kávé karácsony ajándék

Dolphinvillage.com

Soha nem voltak még olyan népszerűek az élmény jellegű ajándékok, mint mostanában. Ha nem tárgyi ajándékot szeretnénk adni ismerősünknek, vásároljunk neki egy tanfolyamra, workshopra szóló jegyet: kávé-, koktél-, bonbonkészítő kurzusokra küldjük el – vagy még jobb, ha páros jegyet veszünk és mi is elmegyünk a megajándékozottunkkal. Ezzel a kávéval, kávés finomságokkal kapcsolatos érdeklődése még magasabb szintre emelhető.

kávé karácsony ajándék

Enjoy.nl

0 Tovább

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

Már tényleg csak párat kell aludni, és itt a karácsony. És ha még mindig nincs meg mindenkinek az ajándék, lehet, hogy az a pár hátralévő éjszakánk sem lesz felhőtlen, tudva, milyen teendők, bevásárlások várnak még ránk az ünnepekig. Lázas kapkodás, értelmetlen ajándékhalmok beszerzése helyett inkább üljünk le, szürcsöljünk el egy kávét, és közben nyugodtan gondoljuk át, minek is örülnének a szeretteink. Minden reggelük egy kávéval indul? Akkor érdemes végigolvasni ezt az írást. Továbbá javasolnám - annak érdekében, hogy igazán személyes ajándékot adhassunk - hogy csináljuk saját kézzel az meglepetéseket. Alább pár tippem, miket készíthetünk mi magunk a kávérajongó ismerősünknek!

Édes és kedves egyben az a meglepetés, amit mi csinálunk, ráadásul, ha van benne kávé, plusz csoki is. Legyen az a kedvenc teasütemény, egy jól bevált muffin recept felturbózva kávéval, vagy vízgőz fölött megolvasztott, magas kakaótartalmú étcsokoládé, amit a pörkölt kávébabok bevonásához használunk. Bármelyik finomságot is készítjük, celofánba csomagolva sokáig meg fogja őrizni frissességét, és a kis csomagot masnival bekötve, szép dobozkába téve, névre szólóan felcímkézve látványra is tökéletes lesz az ajándék.

kávé karácsony ajándék

Thecakerecipe.co.uk

A gyertya és a kávé találkozásáról már írtam korábban. Ha megajándékozottunk a kávé mellett a szép lakberendezési cikkeket is szereti, érdemes kávégyertyát csinálnunk neki. Nem egy bonyolult dologról van szó: vegyünk egy vastagabb, lehetőleg fehér, drapp vagy barnás színű, egyszínű gyertyát, plusz legyen a kezünk közelében pár kávészem. Egy másik gyertyát gyújtsunk meg, és annak megolvadt viaszába mártva tudjuk a kávét felragasztgatni a vastag gyertyára.

kávé karácsony ajándék

Indulgy.com

Szintén lakásdekor, és ismét kávéval kapcsolatos a következő ötletem: csinálhatunk kávés párnát is! Ha tudunk varrni, mi is elkészíthetjük párnát és a huzatot. Amennyiben nem, szerencsére segítenek nekünk a párnahuzat-nyomtatásra szakosodott üzletek, ahol csak ki kell választanunk a kívánt méretet, anyagot és színt, meg persze a mintát. Ábrázolhat kávéscsészét, vagy kávét, de még egyszerűbb és ötletesebb, ha csak annyit írunk rá, hogy kávé. Vagy továbbgondolva, ezt a négy szót: coffee days, whiskey nights.

kávé karácsony ajándék

Etsy.com

Sőt lehet az ajándékunk maga a kávécserje. Persze, nem olyan egyszerű nyers kávébabot szerezni. Ahhoz, hogy a cserje termést is hozzon, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ideális termőföldet kell vennünk a cserépbe! Tény, hogy idő és végtelen türelem kell hozzá, de megérheti, hiszen van rá esély, hogy meghozza gyümölcsét, vagyis kávécseresznyéjét!

kávé karácsony ajándék

Thinkgeek.com

0 Tovább

Kávés karácsonyi ajándékötletek

A hangulatunkat nagyban befolyásolja, hogy milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat, ezért én szeretek egy-két ötletes részletet elrejteni minden szobában, a hálóban, a fürdőszobában vagy a nappaliban épp úgy, mint a konyhában. A megszokott, hétköznapi cselekvéseket, mint amilyen a kávékészítés és kávézás is, feldobhatjuk kicsit néhány ötletes kiegészítővel, ezért szívesen ajándékozok is olyan tárgyakat, amik jól használhatóak, mégis van bennük valami extra. Most megmutatom a kedvenceimet, remélem, tetszeni fognak! :)

Vintage kávédaráló

Ez a vintage kávédaráló a ’60-as évekből való és ma is tökéletesen működik. Talán nem a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a kávékészítésnek, de az tagadhatatlan, hogy élénk színeivel bármilyen konyhába frissességet csempész. 

Különleges kávétartók

Ha őrölt kávét használunk, akkor fontos, hogy aromazáró dobozban tároljuk használat előtt, hogy ne hagyjuk elveszni az őrlemény értékes aromáit. A frissen őrölt kávét persze semmi sem múlja felül, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor is érdemes odafigyelni, miben tartjuk a kávét. Például jó tudni, hogy a fény árt a kávébaboknak, így bármennyire is szépek az üvegből készült kávétartók, sokkal praktikusabb olyat választani, amely a fénytől is véd. Ráadásul egy mutatós tartó akár dekorációként is megállja a helyét. 

Különleges csészék

Ez a különleges formájú csésze jó példája annak, hogyan lehet egy kis csavarral egy megszokott, hétköznapi tárgyból valami különlegeset varázsolni. Ha csészékről és bögrékről van szó, akkor szinte tényleg minden lehetséges, változatos formák, színek és anyagok között válogathatunk, és vannak praktikus megoldások is, például duplafalú bögrék, amelyek segítenek melegen tartani a kávénkat. Ha a klasszikus vonalakat pártoljuk, akkor is rengeteg lehetőségünk van, hiszen ma már számtalan helyen rendelhetünk személyre szabott bögréket és csészéket.

Kanalak minden alkalomra

Ha a következő szintre akarunk lépni, akkor beszerezhetünk különleges kanalakat is, amelyek egy angol lady teadélutánját idézik. Bájosan egyszerű mégis remek ötlet a feliratozott kiskanál, amellyel mosolyt csalhatunk a vendégeink arcára.

Klasszikus elegancia

A kapszulás kávé legnagyobb előnye, hogy a kávékészítés gyors és egyszerű, ezt a legjobban úgy tudjuk kihasználni, ha mindig kéznél vannak a kapszulák. Szerencsére erre számos elegáns, modern megoldás létezik, mint például ez a letisztult formavilágú kapszulatartó is.

Az állatok királya

Ha kedveljük a mókás kiegészítőket, akkor ezt az oroszlán-unikornis kombinációt épp nekünk tervezték: az oroszlán cukortartóként, az unikornis pedig tejkiöntőként funkcionál, de számos hasonlóan ötletes kiegészítővel találkozhatunk.

Pár kellemes kiegészítővel új színt vihetünk a konyhába és feldobhatjuk az olyan hétköznapi cselekvéseket is, mint a kávékészítés. Sőt, ezekkel talán még a reggeli készülődést is élvezhetőbbé tehetjük :) Arról nem is beszélve, hogy kávékedvelő ismerőseinknek tökéletes és személyre szabható ajándék lehet valamilyen kávés kiegészítő akár karácsonyra is.

0 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)