Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Divatos kávégépek karácsonyra

A karácsony közeledtével teendőink is egyre inkább feltorlódnak: a munka mellett be kell szerezni a gyerekek karácsonyi ajándékát, a téli gumi-cserét sem húzhatjuk már tovább. A kazánszerelő is még meglátogat minket a nagy hideg beállta előtt, mi pedig mindenképpen szeretnénk még bejárni a belvárosi karácsonyi vásárokat is. Túlzsúfolt életünkben ilyenkor csak egy dolog biztos: az, hogy kávéra szükség van. Méghozzá minél gyorsabban és minél többre. Az alábbi kávégépek segítségével egyszerűen és gyorsan juthatunk hozzá napi kávéadagunkhoz, ezenkívül kiváló karácsonyi ajándékként szolgálhatnak koffeinre éhes szeretteinknek is!

 

  1. Nespresso Pixie Clips kapszulás kávéfőző

Nem csak az íz a lényeg; sok otthoni használatra készített kávégép ad kiváló kávét, azonban sokukkal az a baj, hogy egyáltalán nem illeszkednek a konyhánk képébe: túl nagyok, túl sötétek, túl szögletesek és még sorolhatnám. A Nespresso egyik új kávéfőző-szériája, a designos Pixie Clips azonban ezt a problémát is megoldja. A csinos kis kávéfőzőt cserélhető oldalpaneleinek köszönhetően a saját stílusunk szerint alakíthatjuk. A könnyen cserélhető panelek széles választékából mindenki talál legalább egy, de inkább több kedvencet, így a kávégépnek is saját ruhatára lehet. A kis szerkezet tartozékaként 2 pár oldalpanelt kapunk, ám az üzletekben vagy a honlapon további 12 közül lehet még válogatni. A gép nem csak szép, hanem praktikus is: kicsi és könnyű, a kapszula berakása után egyetlen gombnyomással, mindössze néhány másodperc alatt készíthetünk rövid vagy hosszú kávét, használat után pedig automatikusan kikapcsol. Ára: 45000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Nespresso.com

 

2) DeLonghi eszpresszó kávéfőző

A karcsú kávéfőző az olasz bárok kávéját varázsolja otthonunkba, vidám színével pedig konyhánk kellemes színfoltját adja. Mindemellett nem foglal sok helyet. Őrölt kávéval és kávépárnával is használható, tejhabosítója is van, így capuccinót is könnyűszerrel készíthetünk. Az eszpresszó szerelmeseinek biztosan nagy kedvence lesz, a szerkezet ugyanis csészemelegítő funkcióval is rendelkezik. Márpedig megtanulhattuk, hogy az igazi eszpresszót meleg csészében illik kínálni. Ára: 45-50000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Mediamarkt.hu

 

  1. KitchenAid filteres kávéfőző

A kapszulás és a presszógép után most nézzünk egy filteres technológiájú, ám ugyancsak divatos és dekoratív szerkezetet! Több színben is kapható, ám én a karácsonyhoz igazodva most maradok a pirosnál. J A kávéfőző programozható, az ideális 93 Celsiusra melegíti fel a vizet, amelyből ízlés szerint 2-8 csészényi, közepesen erős vagy erős kávé készíthető. A kész kávét pedig a gép még 30 percig melegen tartja, így az sem probléma, ha megcsúszunk az álmos, reggeli készülődésben. Ára 75000 Ft. Csak azt a legnehezebb eldönteni, hogy magunknak vegyük meg karácsonyra, vagy inkább ajándékba adjuk. :)

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Dsfshop.hu

 

Gyűjts további karácsonyi kávés ötleteket innen:

Kávés ajándékok karácsonyra

Karácsonyi tejhab alkotások

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Kávéreceptek a halloweeni "tököléshez"

Ti ünneplitek a Halloweent? Biztos vagyok benne, hogy ha nem is klasszikus ünnepként, de sokan kihasználjuk ezt az alkalmat arra, hogy különlegesebbé tegyük az október 31-ét és az azt megelőző napokat. Van, aki az utolsó simításokat végzi a fia szellemmaskaráján, vagy még felvarr egy pókot a lánya boszorkányjelmezére. No meg persze milyen illetlenség már véres ujjat és szemgolyót formázó süti nélkül beállítani a Halloween partyra. Az egészet csak a gyerek kedvéért csinálom ám! Vagy mégsem? Bizony, én rengeteg olyan felnőttet ismerek, aki gyermeki lelkesedéssel veti bele magát a kihagyhatatlan töklámpás-faragásba. Nekik ajánlunk most két igazi, halloweeni kísérő-koktélt!

Egy újabb értelmetlen, amcsi divat, amit majmolni kezdtünk Európában? Én nem így látom. Már csak azért sem, mert – bár a Halloween tradíciója jelenleg az angolszász országokban virágzik a legjobban – az ünnep az ősi kelta kultúrában gyökerezik. A kelták számára a boszorkányok, kísértetek ünnepe jelentette az óév utolsó napját, amikor is az emberek áldozatot mutattak be a szellemeknek, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. A hódító rómaiak saját motívumaikkal gazdagították az eseményt, például a gyümölcstermés istennőjének alma szimbólumaival. Apropó, alma – erre a recepteknél még visszatérünk!

A horrorisztikus jelmezek, harsány partyk sokak számára taszítónak tűnnek, azonban valljuk be: a Halloweennek megvan a saját, összetéveszthetetlen hangulata. Magyarországon az ezredfordulót követően kezdett terjedni a Halloween, ám a „trick or treat” kiáltásokkal az utcákat járó gyerkőcök helyett nálunk inkább a töklámpások hódítanak. A szupermarketek polcai már október közepén roskadoznak a Halloween tököktől, és aki nem szerzi be idejében a tököt, bizony hoppon maradhat, mert október 31 környékén már csak elvétve találhat faragásra alkalmas példányokat.

Kép forrása: Andrea Peto Photoblog

Én tehát azt mondom, a Halloween egy nagyszerű alkalom arra, hogy kiszakadjunk az unalmas őszi hétköznapok szürkeségéből és családunk vagy barátaink körében formába öntsük kreativitásunkat. A tökök beszerzése, a kifaragandó minta megtervezése és maga a faragás fantáziát, aprólékosságot és – főként a nagyobb tökök esetében – kitartást igényel az alkotótól. No meg persze ott vannak a hajnalokba nyúló halloweeni ünnepi partyk.

És mi más adhatna mindehhez energiát és tökéletes halloweeni körítést, mint az alkalomhoz illő kávékülönlegességek? Ráadásul ha kapszulás kávét használunk a koktélok alapjaként, elég csak néhány percet szentelnünk a finom kísérőital kikeverésére.

Blood on the rocks

Indítsuk az éjszakát ezzel a vérvörös kávékülönlegességgel. A Nespresso az alma mellé a citrusos aromájú Cosi Grand Crut ajánlja.

Hozzávalók:

1 kapszula Cosi Grand Cru kávéőrlemény

1 dl almalé

3 cl grenadine szirup

1 szelet alma

Tört jég

Elkészítés:

Töltsd a szirupot egy üvegpohárba, szórj rá tört jeget. Öntsd az almalevet a jégre egy kanál segítségével, de ne keverd össze. Külön shakerben rázd össze a Cosi Grand Cru kávét három jégkockával, és végül töltsd a pohárba.

Midnight koktél

Ez a finom alkoholos kávékoktél tökéletes „partykellék” és energetizáló ízbomba egyben.

Hozzávalók:

1 Ristretto Grand Cru kapszula

15 ml vanília ízesítésű vodka

30 ml tej

2 teáskanál kakaópor

1 eper

jégkocka

Elkészítés

Készítsd el a  Ristretto Grand Cru-t  (40 ml). Öntsd a hozzávalókat a shakerbe és rázd össze. A jégkockákat kivéve, önts minden összetevőt egy csészébe.

Recept képek forrása: nespresso.com

0 Tovább

Kölcsönadnád a kapszulás ruhád?

Nemrégiben tanúi lehettünk, miként dolgozzák fel Magyarországon a használt alumínium kávékapszulákat és hogy mi lesz a fém és a kávézacc sorsa, miután kikerülnek a gép gyomrából. Néhány szerencsés kávékapszula azonban teljesen más módon „születik újjá”: modern, alternatív, művészi karriert futnak be!

 Egy újabb Nespresso rendezvényen jártam, ahol ismét a fenntarthatóság és a környezettudatosság volt a téma, azonban más megközelítésből. A csepeli üzem helyett a helyszín most a belváros szívében található, elegáns Széphárom Közösségi Tér, az est háziasszonya pedig Kovács Patrícia színésznő volt. A teremben a legfeltűnőbb egy reklám molinóból készült kanapé volt, de voltak még designos övek, pénztárcák és táskák is, amelyek egytől egyik újrahasznosított termékekből dolgozó designerek munkáját dicsérik, tudtuk meg Martinkó Józseftől, az Octogon építészeti és design magazin online főszerkesztőjétől.

A trendi, design márkák a 2000-es évektől kezdték felvenni palettájukra a zöld vonalat és néhányuk munkájában az újrahasznosítás már nem csak érdekességként, hanem alapkövetelményként jelenik meg. Megtudtuk, hogy a hagyományos recycling mellett kialakult az újrahasznosítás egy másik, kreatívabb ága is: az upcycling, amely az újrahasznosítást magasabb szinten, jelentős hozzáadott értékkel valósítja meg, akár művészi dimenziókba emelve azt. Ennek példái voltak a Medence csoport, a Balkán Tangó, a Retextil és a Felvarrom csapatának kiállított munkái, amelyek ízlésességét és a jelenlévők körében aratott sikerét már csak azért is öröm volt látni, mert Magyarországon még némi gyanakvás övezi az újrahasznosított anyagokból készülő dolgokat, sokan „buherálásnak” gondolják és idegenkednek tőle. Pedig ez a hálás téma egyszerre fontos és gyönyörködtető; Nyugat-Európában már az egyetemi képzésben is helyet kap a „zöld design”.

 No de térjünk vissza a kávéhoz, hiszen az esemény fő attrakciójáról még nem esett szó. Az Elysian tervezője, Bódis Boglárka egyszerre vagány és kifinomult, nőies kollekciójából kaptunk ízelítőt egy rövid divatbemutató keretében, melyre a koronát az utolsóként bemutatott ruha, jobban mondva ruhaköltemény tette fel: egy kávékapszulákból készített ruha úszott be a kifutón!

A meglepő az volt, hogy egy összenyomott, használt fémkapszulákból készített ruha ennyire finom és elegáns tud lenni. A kilapított kapszulák rendszertelen struktúrája és a mindeközben rendezettséget sugárzó összhatás belső feszültségét megtestesítő alkotásnál nem is kellett látványosabb befejezés. Boglárka elmondta, hogy a különleges, art deco kompozíció három hónapig készült és több mint ezer tüllre varrt kapszulát tartalmaz. Még szerencse, hogy az alumínium könnyű, bár a modellnek így sem lehetett könnyű végigvonulni a ruhában. Nem beszélve arról a heves hanghatásról, amelyet a csörgő kapszulák keltettek (de szerencsére a kitörő taps hangosabb volt :-)). Mindezek ellenére én azt mondom, vállalnám a kockázatot, és szívesen belebújnék ebbe a kapszularuhába.

0 Tovább

Gyűjtsétek a kávékapszulákat és vigyétek vissza, mert hasznos az alumÍnium!

Pár napja részletes élménybeszámolót tartottam a Nespresso két új itáliai limited edition kapszulájának bemutatójáról. Aki még nem próbálta ki a Tribute to Milano és a Tribute to Palermo őrleményeket, tegye meg! Méghozzá lelkiismeret furdalás nélkül, hiszen már a használt kapszulák sorsa miatt sem kell többet aggódnunk. Le lehet őket adni az Andrássy úti és az Allee-ban található üzletben, ahonnan elszállítják egy újrahasznosító üzembe.

A Nespresso kávéi mind küllemre, mind ízükre igazán tetszetősek; viszont sokunkban felmerülhetett eddig a kérdés: mi történik a használt alumíniumkapszulákkal? Néhány környezettudatos kávékedvelő lehet, hogy bizony épp azért nem szerzett be Nespresso kávéfőzőt, mert aggasztotta a nagy mennyiségű használt kapszulák környezetterhelő hatása. Ez a probléma megoldódni látszik, legalábbis ahogy ezt a múlt héten egy csepeli újrahasznosító üzemben láthattam. Meghívtak ugyanis az Inter-Metál telephelyére, ahol megnézhettem, hogy hogyan lehet a használt kávékapszulákat újrahasznosítani.

Csepeli kiruccanás a környezettudatosság jegyében

Az üzemlátogatás során részletes tájékoztatást kaptunk a Nespresso fenntarthatósági programjáról: a svájci vállalat ugyanis nem csupán a kávék minősége, hanem az ökológiai lábnyom csökkentése iránt is elkötelezte magát a kávészürettől a kávénk csészénkbe kerüléséig vezető hosszú út minden egyes lépésénél. 

Kávérajongóként érdekes volt látni, hogy hogyan történik itthon a használt kapszulák begyűjtése és újrahasznosítása. A Nespresso már 2012 óta gyűjti vissza a használt kapszulákat Magyarországon, ezeket az üzleteikben található gyűjtőpontokon, nagy, zöld gyűjtőtasakokban adhatjuk le. A kapszulák ezt követően a csepeli újrahasznosító üzemben kötnek ki, ahol 3-4 hétig szárítják őket, majd a Nespresso által telepített, Olaszországból származó feldolgozó gépsor segítségével szétválasztják az alumíniumot és a kávézaccot.

A folyamat végén tiszta alumínium nyerhető ki, mely számos hazai termék alapanyagaként kerül újrahasznosításra. A kávézaccot a Mátravidéki Hőerőműben villamos energia termelésre használják, a gyűjtőtasakokból pedig hólapát készül.

A kapszula bemutató végén az üzemben még megnézhettünk többek között egy összepréselt, használt üdítős palackokból álló falat, amelyet a fenti képen is láthattok. Ez a mennyiség egyébként csak az egy hónap leforgása alatti magyarországi fogyasztás fele!

0 Tovább

Süteményes kávéízek

Idén sokat foglalkoztam az ízharmonizációval, vagyis hogy hogyan lehet (ez esetben) a kávét más ízekkel párosítani úgy, hogy ezáltal még jobban kiemeljük az ital saját aromáit. Volt szó különleges, kávés receptekről, amelyek közül talán a kávés hamburger és a kávés kolbász volt a legextrémebb, írtam arról is, hogy milyen fűszerekkel érdemes kísérletezni, ha valami különlegesebbre vágyunk. Tavaly már fejtegettem azt is, hogy a süteményeket és a kávét hogyan érdemes párosítani, most ezt a gondolatot fogom tovább vinni:)

A Cake Shop ugyanis éppen ilyesmivel állt elő: a Nespresso idei limitált szériás kapszuláihoz készítettek süteményeket – vagyis direkt az adott kávék ízvilágához igazították a sütikreációk receptjét, így három izgalmas desszert született: egy Karamellás-mogyorós keksz, egy Mentás-csokis csoda és egy Almáspite szuperkrémes habbal (de ezt majd később). A barátnőim vállalták, hogy elkísérnek és letesztelik velem a süti+kávé kombinációt, lássuk, mire jutottunk!

A kávé: Apple Crumble, a süti: Mascarpone habos almás pite pohárdesszert

Mascarpone habos almás pite, ugye nem kell nagyon győzködnöm senkit, hogy ez eszméletlenül finom? A kávét Latteként kértük, nagyon kellemes, harmonikus ízt eredményezett, almás, kekszes ízjegyekkel, finom illattal, és megerősíthetjük, remekül összecsengett a lágy, krémes pohárdesszert ízvilágával.

A kávé: Nespresso Hazelnut Dessert, a süti: Mogyorós-karamellás sablé

Ennek az espresso-nak az ízvilágában a mogyoró és a karamella aromája keveredik (egyébként már az illata is fantasztikus), és ugyanezek az ízek köszöntek vissza a keksz esetében is, szintén remek kombinációt alkotva. A süti első ránézésre egyszerűnek tűnik a pohárdesszerthez képest, de az omlós keksz tökéletes kiegészítő kávéhoz.

Mi most ezt a kettőt kóstoltuk meg, de van egy harmadik kombináció is, a Chocolate Mint kapszulához a Mentás csupacsoki tart a javaslat, ahol a kávé és a menta íze találkozik, az is nagyon izgalmasan hangzik. Ha már próbáltátok, írjátok meg, milyen! :)

Továbbra is csak bátorítani tudok mindenkit, hogy kísérletezzen új ízekkel és új párosításokkal. A sütemények és a kávék kombinálása talán a legjobb kezdőlépés. Ugyan nehéz olyan kombinációt elképzelni, ami nem lenne kellemes, de nagy meglepetések érhetnek minket, ha tényleg összeillő dolgokkal próbálkozunk, az élményt talán nem túlzás egy jó borvacsorához hasonlítani.

2 Tovább
«
123

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)