Pár hete megfigyeltem már, hogy készülődik valami az Alleeban, valami Nespresso-gyanús üzlet. Be is igazolódott a sejtésem, kaptam tőlük egy meghívót a nyitó eseményre, amin igazán kellemesen meglepődtem, de természetesen elmentem, mert kíváncsi voltam, mit tud az új hely az Andrássy út népszerű „szentélyéhez” képest.

Az új üzletet az Alleeban nyitották, ami egyrészt azért jó, mert így már a budai oldalon is könnyedén elérhetők a kapszulák, másrészt sokkal könnyebb parkolni, mint a belvárosban, és ez óriási könnyebbséget jelent, a hosszabb nyitvatartási időről nem is beszélve.

Az Alleeban viszonylag könnyen megtalálni őket (az Intimissimivel szemben). A Nespresso magyar ügyvezetője fogadott és kalauzolt körbe bennünket. Az üzlet (vagy ahogy ők nevezik, Boutique) tényleg nagyon szép lett, modern, letisztult, elegáns. Remélem, a képek valamennyire visszaadják a hangulatát. Minden apró részlet gondosan kitalált, ötletes. 

Az óriási kapszulafal látványos és színes, el tudnám képzelni, hogy reggelente innen válasszam ki a hangulatomnak megfelelő kávét! J Ráadásul most már 22 állandó kapszula közül választhatunk! A gépeket bemutató rész is nagyon designos, nem szokványos sem a polc kialakítása, sem a gépek elrendezése.

A kávékóstoló pult mögötti dekoráció engem New York felhőkarcolóira emlékeztet, a csillár pedig valami egészen különleges és őrületesen látványos. Itt egyébként minden vásárlót megkínálnak egy csésze espressoval, ami szerintem egy kedves gesztus. A Nespresso Clubnak is külön részt alakítottak ki, ahol kényelmes piros forgófotelekben regisztrálhatnak az új vásárlók, illetve kaphatnak információt a már regisztrált klubtagok.

A helyszín bejárása után szuper műsorral lepték meg a vendégeket és az Allee vásárlóit, akik szerencsésen „belecsöppentek” ebbe az egészbe. A Fool Moon együttes tagjai elkezdték énekelni Pharrell Willims Happy slágerét, és folyamatosan csatlakoztak be egyre többen, a végén már egy egész kórus énekelt. Ezután a Recirquel modern cirkuszi társulat akrobatái léptek fel, és egy olyan lenyűgöző műsort adtak, hogy leesett az állam. Az ő műsorukat egyébkén a MÜPA-ban tudjátok megnézni, érdemes, mert világszínvonalú produkció! És ezzel még mindig nem volt vége az estének, mert az üzletben a beszélgetéshez az aláfestő jazzt a Váczi Eszter Quartet adta… 

Ja, és természetesen volt kávé is, nagyon finomakat kóstolhattunk, az egyik receptet be is szereztem Nektek! ;) Íme:

Karamellás cappuccino

1 Dulsão do Brasil Grand Cru kapszula

2 kávéskanál karamell

15 cl zsíros tej

csokoládé szirup (dekorációnak)

csokoládé darabok (dekorációnak)

 

Elkészítés

Öntsd bele a karamellt a csészébe (igény szerint többet is lehet). Öntsd bele a tejet az Aeroccino -ba (ez a tejhabosító) vagy a gőzölőcső segítségével készíts tejhabot. Adj hozzá egy Dulsão do Brasil kávét. Öntsd a tejhabot a tetejére, díszítsd csokoládé darabokkal és csokoládé sziruppal.