Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átlagos vagy különleges kávéfogyasztó vagy?

Mutatjuk a legkedveltebb kávéinkat. Közte van a te kedvenced?

Az elmúlt években több felmérés is igazolta: mi, magyarok is szeretjük a kávét. Méghozzá nagyon! A magyarok több mint háromnegyede szereti a kávét, mindenekelőtt az íze miatt és csak másodsorban a jótékony hatása miatt. Bevallom, engem több ponton is meglepnek a statisztikák, például az az eredmény is fura, hogy többen kávézunk otthon, mint a munkahelyünkön. A legtöbben napi 1-2 csésze kávét isznak, ez egyébként az egészséges mennyiség, és többen vannak azok (a magyarok közel egynegyede), akik naponta 3-4 kávét fogyasztanak el, mint azok, akik alig isznak kávét (kb. 12%). Mutatjuk, melyik a magyarok top5 kedvenc kávéja.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

1. espresso

Ehhez nem is igazán kell hozzáfűznünk semmit. Az igazi, a klasszikus, a felülmúlhatatlan kávé! Reggel ez ad löketet a napindításhoz, délután pedig kirángat bennünket az ebéd után ránk törő kómából. Az espresso gyorsan készül és gyorsan szokás elfogyasztani, 25-35 ml-nyi, sötét-vörösesbarna színű, tetejét crema réteg koronázza. Feketén és ízesítve is nagy kedvenc!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

2. cappuccino

A magyarok előszeretettel ízesítik a kávéjukat tejjel, ennek hála a cappuccino és a tejeskávé is dobogós helyen végeztek. A cappuccino 30-45 ml-nyi, egyharmad arányban tartalmazza az espressót, a tejet és a tejhabot. Gyönyörű és magabiztos nyitánya a reggelünknek, sokan a reggeli mellé vagy közvetlenül utána fogyasztjuk. Mi, magyarok annyira szeretjük a cappuccinót, hogy gyakran még délután és este is ezt rendeljük. E jó szokásunkat Olaszországban például furcsán nézik: ott ugyanis a cappuccino szigorúan reggeli ital!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

3. caffé latte

A laza, de finom és kiadós tejeskávé is egy valódi klasszikus, ezt tényleg inkább csak reggel fogyasztjuk. Az espresso itt gyakran csak egy negyednyi (vagy még kevesebb) részt tölt ki, az igazi főszereplő a gőzölt tej. Ez az ital már mennyiségre is nagyobb és látványosabban tálalható. Manapság egyre divatosabbá válik a „latte” szót használni; a kávéházak is rákaptak, különféle ízesítésű lattékkal csalogatják a vendégeket. A latte a caffé latte rövidített verziója, azonban én úgy veszem észre, egyre többen utalnak vele a latte macchiatóra, amely sokkal nagyobb arányú tejhabot tartalmaz kb. ugyanolyan mennyiségű kávé mellett. A pohárba először a tejhab kerül, az espressót utána adják hozzá. Nagyon szépen rétegezhető: alul a gőzölt tej, felette a barna különböző árnyalatiban játszó espresso, a tetejére kerülő tejhabnak hála pedig ismét visszaköszön a fehér.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

4. hosszú kávé

Szeretjük, mert nem csak egy kortynyi élményt jelent. A hosszú kávé gyakorlatilag kétszeres mennyiségű vízzel készített, vagyis hosszúra hagyott espresso, nagyjából 80 ml. Ez tehát egy kevésbé koncentrált és híg kávé ital. Azonban vigyázzunk, mert a közhiedelemmel ellentétben nagyobb a koffeintartalma! A hosszú kávé főzésekor a több víz hosszabb ideig áztatja az őrleményt, így több koffein oldódik ki belőle.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

5. espresso macchiato

Különböző felmérések más-más kávénak ítélik oda az ötödik helyet, de mivel ez egy blog, én most szubjektív leszek, és az egyik nagy kedvencemnek adom a helyezést: ő a caffé macchiato, más néven espresso macchiato, magyarul foltos kávé. Egy normál espresso pár cseppnyi tejhabbal. Kerülhet bele forró (macchiato caldo) és hideg (macchiato freddo) tej is. Gyors, finom és gusztusos!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

Olvasd tovább népszerű posztjainkat!

Kis kávéhatározó, avagy mi a különbség a café latte, a latte macchiato és a melange között?

A kávézacc nagy kincs, ne dobd ki!

Kérsz egy jó espressót? Kapsz ötöt!

0 Tovább

Karácsonyi ajándék ötletek latte és cappuccino imádóknak

Remélem, sokaknak megoldom a karácsonyi ajándék választás nehéz kérdését, ha arra bíztatlak Benneteket, hogy lepjétek meg szeretteiteket tejhabosítóval ellátott kávégéppel. Kiválasztottam három különböző árkategóriájú készüléket, hogy meg lehessen találni a megfelelőt.

A Nespresso kínálatában helyet foglaló Lattissima Touch egy gyönyörű, többféle színben kapható (fekete, fehér, ezüst, vörös, fekete titanium) kapszulás kávégép. Hat gombos érintőképernyőjével egyszerűen kiválasztható, hogy lungot (hosszú kávé), macchiatot espressot, cappucinot, ristrettot, vagy tejhabot kérünk. Kedvenc receptjeinket a kapszulába zárt kávéőrleményből mindössze egy gombnyomással készíthetjük el vele és egy érintéssel ínycsiklandó tejhabot adhatunk kedvenc kávénkhoz. Sőt, az is beállítható a tejhabszabályozó gomb segítségével, hogy milyen kemény legyen a tejhab. Használat után könnyen eltávolítható a 350 ml-es tejtartályt, és betehető a hűtőbe tejjel együtt. A tisztító gombbal minden használat után megtisztítható kávégép. Ára 90-100 ezer forint körül alakul, attól függően, hogy melyik színt választjuk.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A második ajánlatom ez az ezüst színű Delonghi ESAM 4500, ami egy igazi konyhatündér, ugyanis meg tudja jegyezni, hogy hogy szeretjük a kedvenc cappuccinonkat a tej-kávé arányának kiválasztásával, beállítható a memóriájában a kávé hőmérséklete és az őrölt kávé és a víz mennyisége is. Automatikusan cappuccino és caffe latte készítésére alkalmas. Kedves, figyelmes és értékes ajándék lehet valakinek, aki praktikus, de mégis viszonylag kevés pepecseléssel szeretne tejjel készült kávérecepteket inni. A készülék könnyen tisztítható, csak meg kell nyomni a „cleaning” feliratú gombot és a készülék automatikusan elvégzi a tisztítási funkciót. A tejtartály rendkívül praktikus, mert a fel nem használt tejjel együtt a hűtőben is tárolható. Szemes és darált kávét is lehet bele tenni. A különböző webshopokban különféle árakat találtam, körülbelül 200-250 ezer forint közötti árra lehet számítani.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A Philips Saeco Incanto HD9712/01 a harmadik ötletem, bár ez felsőbb árkategória, de a forgalmazók szerint másodperceken belül selymes, finom állagú tejréteggel vonja be kávénkat és minden cappuccino-kedvelőt azonnal elcsábítJ A kávéőrlőjét ötféle finomságúra lehet beállítani, a különböző kávétípusok aromájának teljessé tételéhez eltérő szemcseméret szükséges: a gazdag aromájú eszpresszót eredményező legfinomabbtól a könnyebb kávéhoz szükséges legdurvábbig. Az erősségválasztó megjegyzi, hogy milyen erősen szeretjük a kávét, milyen hőfokon és milyen hosszan, majd eltárolja a memóriájában. Az AquaClean szűrőnek köszönhetően 5000 csésze kávéig nem szükséges a vízkőtelenítés. A 100% kerámia őrlőbetétek ideális őrlést biztosítanak, mely lehetővé teszi a víz egyenletes átfolyását, így a kávészemek legtisztább aromája nyerhető ki, mivel a „hagyományos” őrlőbetétekkel ellentétben a kerámia alapanyag megakadályozza a kávé túlmelegítését, mely az odaégett ízért felelős. Ugyanakkor a gép hamar felfűt, a gyors vízmelegítőnek titka a könnyű alumínium és rozsdamentes acél váz, aminek révén hamar el tudja érni a magas hőmérsékletet. Ez a rendkívül nagy tudás az árában is megjelenik, mert van, ahol több, mint 600 ezer forintért kínálják.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

Keresgélj további kávés karácsonyi ajándék tippjeink között:

Ajándékok kávéimádóknak

Saját kezünkkel elkészíthető karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Kérsz egy jó espressót? Kapsz ötöt!

Ez a cím bizony komoly viták kiindulója lehet. Ugyan miért kellene a finom, sűrű, krémes espressót, a kávék királyát bármivel „feldobni”, értsd: elrontani?! Az espresso szent és sérthetetlen! – vallják sokan. Ám ott vannak az „eretnekek”, vagyis azok a kávékedvelők, akik a cukron kívül szívesen kísérleteznek különböző dolgok hozzáadásával, hogy változatosabbá tegyék espressójukat. Ők főként olyan országok lakói, ahol az espresso-kultúra kevésbé szőtte át a kávéfogyasztási szokásokat – pl. az észak-európai régióban. De természetesen az espresso-nagyhatalmak is rejtegetnek néhány kísérletező kedvű renitenst. Nekik kedveskedünk az alábbi öt tanáccsal.

1. Espresso macchiato

Az espressónk ízesítésének egyik legegyszerűbb módja az, ha a kávéhoz egy kis forró vagy hideg tejet adunk.  Kb. 10 milliliternyi tejről beszélünk, a mennyiség természetesen ízlés szerint változhat, de alapvetően nem szabad vele túlozni, hiszen ha túl sokat adunk hozzá, már nem macchiatót, vagyis „foltos” kávét kortyolgatunk, hanem caffe lattét.

2. Espresso corretto – Espresso carajillo

Aki ennél erősebb élményre vágyik, próbálkozhat az espresso corretto, vagyis likőrrel feljavított espresso különböző válfajaival. A legtöbb esetben grappát adnak a feketéhez, de a whisky, a konyak és a sambuca is népszerű „adalékszesz”. Ízelítőként az izgalmas nevű, spanyol carajillóról mutatom be röviden. Az espressót többnyire brandyvel turbózzák fel, bár más alkoholok is előfordulhatnak, a fent említettek mellett a rumot kell még megjegyezni. A legenda szerint e finom kávékoktél születését a Kubát elfoglaló spanyoloknak köszönhetjük, akik azért kevertek rumot az kávéba, hogy bátorságot merítsenek az italból. A spanyol ’bátorság’, vagyis coraje szóból ered a carajillo. A spanyolok nem bízzák a véletlenre: sokan reggelire fogyasztják ezt az energiabombát, elsősorban télen. Így már értjük, miért ilyen élettel teli, vidám népségről van szó. Azonban ha ezt a variációt szeretnénk kipróbálni, figyeljünk oda az arányokra, hiszen a túl sok alkohol hozzáadásával készült espresso esetében a kávé aromáját veszítjük el.

3. Espresso mocha, mochaccino

Íme, egy alkoholmentes élmény azoknak, akik autóval közlekednek, így számukra egy jó kis corretto elfogyasztása büntetlen öröm marad. Az espresso mochánál likőr helyett csokoládé szirupot adunk az espressóhoz, az élmény pedig garantált! A mochaccino szintén csokis különlegesség, itt az espressót csokis/kakaós tejhabhoz adják hozzá. Persze mindez még tovább fokozható, például vanília vagy chili hozzáadásával, ezt a fantáziátokra bízom.

4. Espresso romano, Guillermo

Korábban már említettem ezt a párost, de engedjétek meg, hogy ismét felidézzem. Egyrészt azért, mert a témánk érdekes színfoltját adja, másrészt azért, mert engem kisebb sokként ért a felismerés, hogy az espressót egyesek egy szelet citrommal kísérik. Kissé meg is botránkoztam azon, hogy – az ital neve alapján – ráadásul pont a rómaiak találták fel ezt a furcsaságot, de szerencsére, mint kiderült, a név csalóka, a kávévariációnak nincs köze az „örök városhoz”. Egyébként természetesen megvan az ésszerű magyarázata, miért helyeznek citromszeletet a csésze szélére: a citromot végighúzzák a csésze peremén, így amikor belekortyolunk az italba, a citrom fanyarsága kihangsúlyozza a kávé természetes édességét.

Az Espresso Guillermo azonban már durvább eset; hasonlít a Romanóhoz, ám itt egy szelet lime-ot helyeznek a csésze aljára, és ráöntik az espressót. Vannak, akik jégkockával és egy kis tejjel is megbolondítják. Bevallom, én még nem mertem megkóstolni, de készülök rá… Egyelőre még szimpatikusabb a szicíliai változat, ahol barnacukros narancshéjra öntik az espressót.

5. Espresso affogato

Zseniális találmány! Bár az affogato azt jelenti, ’megfulladt’, ’belefulladt’, kevésbé drámai dologról van szó. Az espressót fagylaltra öntik és azonnal fogyasztják. Általában vanília fagyit használnak, azonban kedvenc ízeinkhez alkalmazkodva természetesen más fajták is szóba jöhetnek.

Olvass még több különleges kávéról!

Finom, mégis kevésbé ismert kávévariációk

Egy kocka kávé és újra itt a nyár

Van élet az ír kávén túl! Alkoholos kávékülönlegességek

2 Tovább

Tejes kávécsodák otthonra: a Latte Macchiato és a Caffé Latte

A cappuccino mellett valószínűleg a legnépszerűbb tejes kávéreceptek a latte macchiato és a caffé latte. Mindkettőt szívesen fogyasztjuk kávézókban, de otthon talán kevesebben kísérleteznek velük, pedig igazán nem nehéz elkészíteni ezeket sem. Lássuk, mi a titkuk!

Latte macchiato

A latte macchiato szerintem az egyik legszebb kávéköltemény, nekem nagy kedvencem. A felhabosított tejet magas falú üvegpohárba töltik, töltjük, várunk egy picit, amíg a tejhab könnyű szerkezetéből eredően különválik a tejtől és finoman ráöntjük az espresso-t, így a különböző rétegek szépen elkülönülnek egymástól. A macchiato szó egyébként olaszul foltos tejet jelent, mivel a tejhab tetején egy kis barna folt jelzi, ahol a kávét a tejhabra csorgattuk. A latte macchiato azonban nem csak szép, hanem finom is, mivel a meleg tej és tejhab egyedülállóan krémes ízt kölcsönöz a kávénak.

A latte macchiato elkészítését ezen a videón meg is nézhetitek.

Hozzávalók

  • espresso
  • 100-200 ml hideg tej

Elkészítés

A friss, hideg tejből tejhabot készítünk, majd egy magas falú üvegpohárba töltjük. Elkészítjük az espressot, majd a tejen keresztül lassan a pohárba töltjük úgy, hogy végül három réteg képződjön: alul a forró tej, majd a kávé, legfelül pedig a tejhab.

Caffé latte, a klasszikus tejeskávé

Sokak kedvence a caffé latte, néhány éve nekem is elválaszthatatlan barátom volt :) A tejeskávé egy igazi klasszikus, a caffé latte az olasz neve, de más nyelveken is találkozhatunk vele, franciául például café au lait, míg spanyolul café con leche. Kellemes krémes íze, a gőzölt tej és a forró espresso lágy elegye a hűvös téli reggeleken a legélvezetesebb. A caffé latte kevés kávét és sok tejet tartalmaz, általában egynegyed vagy egyötödrész espresso-ból áll, amihez gőzölt tejet adnak. A kávé és a tej összekeveredik kellemes bézs színt eredményezve, a tetején pedig megmarad egy kevés tejhab is.

Hozzávalók:

  • espresso
  • 220 ml tej

Elkészítjük az espressot és egy hosszú üvegpohárba töltjük, majd gőzölt tejjel felöntjük úgy, hogy a tetején vékony tejhab réteg alakuljon ki, és már kész is a caffé latte.

Érdemes kísérletezni, a latte macchiato elsőre nehezebbnek tűnik, de egy kis türelemmel és kézügyességgel ez is könnyedén elkészíthető, megéri rászánni azt a néhány percet a tejhab elkészítésére, mert ez eredményezi az igazán krémes ízt. De ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor fűszerekkel is megbolondíthatjuk a kávénkat, ehhez recepteket ebben a korábbi bejegyzésemben találtok.

 

0 Tovább

Bizarr kávés receptek

Korábban írtam már egyszerűbb és különlegesebb kávés desszertekről, valamint izgalmas kávés ételkreációkról is, most azonban a számomra legfurcsább kávés recepteket gyűjtöttem össze.

Japán kávézselé

A kohii zerii, vagyis kávézselé népszerű japán édesség, olyannyira hogy számos iskolai menzán szolgálják fel desszertként. Fekete színű, akár az espresso, nevéhez méltón pedig egy kicsit rezgős és áttetsző. Az elkészítéséhez nem kell más, mint kávé, zselatin, víz és egy kis cukor. Általában kockákra vágva tálalják, fagylaltkelyheket és különböző desszerteket díszítenek vele. Tejes italokkal, shake-kel, tejeskávéval vagy jegeskávéval is fogyasztják, de magában is kedvelik jégbe hűtve és sűrített tejjel leöntve.

Kávészósz húsokhoz az USA-ból

Ez a kávés szósz már a 20. század legelején is szerepelt az amerikai szakácskönyvekben, frissen főzött és instant kávéval is készítik, két változata van, az egyik inkább édes, a másik inkább sós. Készítése során valamilyen édesítőszert, cukorszirupot vagy juharszirupot, whiskyt és tejport, esetleg nyers tojást és tejszínt kevernek a kávéhoz. A kész szósz édes verzióját tortákhoz, jégkrémhez, palacsintához használják, míg a sósat lazaccal és húsételekkel, elsősorban steakkel fogyasztják.

Red-eye gravy

Szintén az USA-ból származó szósz a Red-eye gravy, ezt inkább a déli vidékeken kedvelik, sült sonkával, krumplival és kukoricakenyérrel fogyasztják reggelire, máshol marhahússal, rizzsel és babbal vagy borsóval tálalják. Miután kisütötték a sonkát vagy a húst, ugyanabban a serpenyőben készítik hozzá a szószt, felöntik kávéval, néhol lisztet, mustárt vagy paradicsomot is tesznek bele. Louisianában pedig mindehhez cikóriakávét használnak.

Popcorn espresso macchiato Nagy-Britanniából

A BBC Good Food oldalán akadtam erre a nem mindennapi receptre: a készítő pattogatott kukoricát gyúr össze olajjal, vajjal, olvasztott pillecukorral és fehércsokoládéval, valamint őrölt kávéval – ez az a desszert, amit biztosan nem kóstolnék meg, bár a recept állítja, hogy igazi ínyencség.

 

Számomra ezek a legfurcsább kávés receptek, ha szerintetek valami kimaradt, írjátok meg egy kommentben! :)

0 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)