Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb kávézók Budapesten

Pár évvel ezelőtt még azért lett volna nehéz kiválasztani a legjobb kávézókat, mert a külföldi kávézós élményekhez nem ért fel az itthoni kínálat, manapság azonban már ezért nehéz a legjobb hármat kiválasztani, mert nagyon sok kiváló „új hullámos” kávézó nyílt. A kiváló éttermek és borbárok után kialakult egy igényes réteg, akik a minőségi kávé fogyasztásra is nyitottak. Átalakulva ugyan, de újjáéledni látszik a legendás budapesti kávéházi kultúra.

A CNN a különleges romkocsmák és a fürdőkultúrát méltató kommentárok mellé a legjobb kávéházakat is górcső alá vette. Szerintük és szerintem is az egyik legjobb a Madal Café.

Madal Café

A megnyugvás szigete az újlipótvárosi forgatagban, ahol maga Sri Chimnoy spirituális tanító is bizonyára szívesen üldögélne, az ő nevéből származik ugyanis a „Madal” elnevezés. Filozófiájuk szerint a jó kávé a jó karmához járul hozzá. Farmszelektált kézműves kávékat kínálnak, a kínálat azonban rendszeresen változik, de mindig három fő vonal van: a „Classic” dél vagy közép amerikai farmról érkezik, és jellemzője a csokoládés ízvilág, országtól, farmtól függően más-más gyümölcs jegyekkel fűszerezve. Másik egy extrém világos pörkölést képvisel, az igazi specialty kávé rajongóknak. Általában afrikai farmok kávéi kerülnek ide, citrusos, gyümölcsös, savas ízvilággal. A harmadik pedig etiópiai, vagy kenyai eredetű és valahová a kávé és a tea közé pozícionálható. 

Tamp & Pull

Ez az a kávézó, amiről mindenki ódákat zeng. Olyannyira sikeres, hogy már franchise rendszert alakítottak ki és nemcsak a Czuczor utca 3-ban, a Vásárcsarnok mögött lehet hozzáértők segítségével elkalandozni a legjobb kávék világában, hanem a Váci úton is nyitottak üzletet és a Bank Centerben is. A Tamp & Pull baristáját, Molnár Attilát és a tulajdonostársát, Nagy Dávidot egyenesen budapesti kávépápákként konferálták fel a Jazzy Rádió egyik Borjour című adásában, pedig a műsorvezetők – borszakértő műsorról lévén szó – minden adásukban csak kiváló minőséggel találkoznak. Molnár Attila a 6. helyezett lett az Atlantában megrendezett Barista világbajnokságon. A Tamp & Pullban minden hónapban három különböző Has Bean kávéval dolgoznak. Egyet espressóhoz, ristrettóhoz, egy másikat a tejes italokhoz (latte, cappuccino, flat white, cortado, espresso macchiato), a harmadikat pedig az alternatív megoldásokhoz kínálják.

My Little Melbourne

A Madách tértől csak néhány lépésre van a harmadik kávézó ajánlatom. Ez a picike kávézó kifejezetten egyedi hangulatú. A welovebudapest honlapja szerint jelmondatuk: "Az élet túl rövid a rossz kávéhoz!" A kávézó alapítói Balázsi Dia és Balázsi Péter nagyon sokat tettek és tesznek a minőségi kávéfogyasztás erősítéséért, például a nevükhöz fűződő Barista School Budapestben több neves barista is tanult, és kollégáik a „szakmák napja” előadásokon középiskolásoknak is népszerűsítik a kávékészítés tudományát és megmutatják szakmai fortélyait. Akkora sikere van a My Little Melbourne-nek, hogy harmadik kávézójukat nyitják. (Rájuk tehát nem igaz a régi mondás, hogy aki nem tudja, az tanítja…:)

0 Tovább

Három keréken hódít a kávé Debrecenben

Ma már a kávéházakon kívül is sok helyen és sokféleképpen fogyaszthatjuk a kávét: otthon, a munkahelyünkön, és amióta Magyarországra is elkezdett begyűrűzni a coffee-to-go kultúrája, szinte semmi sem korlátoz minket abban, hogy mikor és hol kortyolgathatjuk el kedvenc italunkat. Néhány hónapja a papírpoharas kávéfogyasztás új, egyedi formája hódít Debrecenben a Break Time Coffee Bike-nak, vagyis a guruló kávézónak köszönhetően. A háromkerekű bicikli a város különböző pontjait járva szolgálja ki a kávé szerelmeseit.

  

A guruló kávézó legfőbb különlegessége, hogy a tulajdonos maga készítette a triciklit, minden egyes alkatrészt saját kezűleg gyártott. A fotón is láthatjuk, hogy nem sajnálta az időt és az energiát az igényes kivitelezésre. A mobil kávézót emberi erő hajtja, így bárhol és bármikor alacsony üzemeltetési költséggel működtethető.

A guruló kávézó ötlete Magyarországon teljesen újnak számít, de a világon nem egyedi ez a vállalkozás. Az első guruló kávézót egy fiatal férfi indította tavaly Bostonban. A tulajdonos Alessandro “San” Bellino, egy amerikai baristaverseny nyertese, a hírnevét kihasználva indította el vállalkozását, a Coffe Trike-ot, ami pillanatnyilag 10 mozgó egységgel működik.

Kiss Zoltán szerint a külföldi konkurensek csak kávéval szolgálják ki a vevőiket és jóval magasabbak az áraik. A Break Time Coffee Bike kínálatában viszont az olyan kávékülönlegességek mellett, mint a karamellás vagy a kókuszos latte, házi készítésű szörpök és frissen facsart narancslé is szerepelnek, a téli hónapokban pedig forralt bort is lehet majd vásárolni. Azt is elárulta, hogy mivel nem a turistákra utazik, barátságos áron kínálja a kávét: az  eszpresszót 230 forintért, a kávékülönlegességeket 320-420 forint közötti áron.

Ha épp Debrecenben vagy, és innál egy finom kávét, megteheted, hogy elindulsz egy sétára, és várod, hogy szembejöjjön a kávés tricikli, vagy megnézheted a Facebokon, hogy épp merre jár, illetve a közeljövőben milyen rendezvényeken lesz jelen, így biztosan nem fogsz hiába futni utána :)

0 Tovább

Furcsa ázsiai kávézók

Bár az ázsiai kultúrában a tea jóval fontosabb szerepet játszik, mint a kávé, kávéházak itt is vannak. Sokszor a teaházak kínálatában találjuk meg, de számos vendéglátóhely specializálódott kifejezetten a kávéra itt is, a kultúrák közötti különbség azonban jól érződik: Ázsia kávézói egészen más hangulatúak, mint a mi hagyományos, európai kávéházaink, de ennek ellenére mégis megtalálhatjuk a hasonló vonásokat is. Ebben a bejegyzésben a távol-keleti és délkelet-ázsiai kávézók világában kalandozom.

A tokiói Irukaya kávéházban szigorú szabályok uralkodnak, nem csak a kávékészítésre, hanem a vendégek viselkedésére vonatkozólag is. A kávézóba nem lehet csak úgy beesni, előzetes bejelentkezés szükséges. Ha nyitvatartási időn kívül telefonálnánk, akkor udvariasan megkérnek minket, hogy olvassuk el figyelmesebben a szabályzatot a honlapon (japánul tudók előnyben). A kávézóban pedig már egyáltalán nem használhatjuk mobilunkat, és két főnél nagyobb társaság sem érkezhet együtt. A vendégek kizárólag espresso-t választhatnak. A pult végén lévő munkaterületen készül a kávé: mérlegek, hőmérők, mérőkanalak és üvegcsék sorakoznak sorban a „kávélaboratóriumban”. A cél pedig nem kevesebb, mint a tökéletes kávét felszolgálni. A CNN tudósítója részletes beszámolót készített itt szerzett élményeiről.

A szingapúri Maison Ikkokuban szintén a tökéletesség a cél. A nappal kávézóként, este koktélbárként funkcionáló helyen nem bízzák a véletlenre az elkészült kávé minőségét, nagy hangsúlyt fektetnek minden egyes lépésre. A háromszintes kávézóban fehérre mázolt falak várják a vendégeket, a dekoráció vintage elemekkel ötvözi a legmodernebb kiegészítőket. Az egyik szinten pedig férfi divatmárkák kollekcióiból is válogathatnak az idelátogatók.

A hong kongi Coffee Academics tulajdonosa imád utazni, és mindenhonnan valami szuvenírrel tér haza, ami aztán a kávézó eklektikus díszítésének részévé válik. Itt épp úgy találkozhatunk kínai verseskönyvvel, dél-amerikai bútorokkal, mint New Yorkot idéző tárgyakkal. A kávézó másik érdekessége, hogy nem véletlen hívják kávéakadémiának, ugyanis az edukáció is céljuk: a pörköléstől kezdve a kávé elkészítésének minden folyamatát a vendégek előtt végzik.

Szöulban külön kis városrész várja a kávé szerelmeseit. A néhány utcából álló kávénegyedet elsősorban a fiatalok kedvelik. Az egyik legnépszerűbb hely a Rousseau és Rousseau, amiről az ajánlók azt írják, idézem: „őrülten kényelmes”. Nekem azonban sokkal érdekesebb a névadás. A kávézó az író-filozófusról, Jean-Jacques Rousseau-ról és a posztimpresszionista festőről, Henri Rousseau-ról kapta nevét. Ezzel saját állításuk szerint egyedülállók a világban :) 

A Taipeihez közeli kissé furcsa nevű „Cat’s got nothing to do Cáfe” (vagyis kb. „A macskának nincs semmi dolga”) kávézó páratlan kilátással várja vendégeit. Bár sajnos Kínában a nagyvárosok gyakran sűrű szmogba burkolóznak, tiszta időben felejthetetlen látvány tárul az idelátogatók elé.

Aki 3550 méteren egy csésze teára vagy kávéra vágyik Nepálban, az a Tip Top Teaházban megkaphatja. Nem is akármilyen kávét kínál ez a zord körülmények közt megbúvó kis menedékhely, a tulajdonos tibeti házaspár nagy szakértelemmel készíti a flat white-ot az Illy kávéból, amit a vendégek a földön ülve fogyasztanak el.

Ebből a kis összeállításból is látszik, milyen elképesztően sokszínű világban élünk, és hogy a kávékészítésben és a kávéfogyasztásban egyaránt végtelen variációk rejlenek. Van, akinek a tökéletesség számít, van, akinek a kényelem a fontos, van, aki a legzordabb helyen sem akar lemondani kedvenc kávéjáról, míg megint mások a kilátást élvezik leginkább. De bárhol legyünk is, mindenhol érdekes, új kávés élményekkel lehetünk gazdagabbak.

0 Tovább

Különleges kávézók nem csak Budapesten vannak!

A kávézás ma már egészen sokféle dolgot jelenthet: egy „coffee to go-t” munkába menet, egy 3 az 1-ben elszürcsölését két megbeszélés között, vagy a modern kapszulás kávék fogyasztását. Egy évszázaddal ezelőtt viszont még teljesen másról szólt az egész: a kávéfogyasztás leggyakoribb helyszínének, a kávéháznak is legalább olyan fontos szerep jutott ebben a rituáléban, mint magának az kávénak. Ma is sokan ismerik Budapest klasszikusait, a Centrált, a Pilvaxot és a New York Kávéházat, ahol igazi feltöltődés eltölteni néhány órát, akár társaságban, akár magányosan olvasgatva. De hogy megmutassam, különleges kávéházak nem csak Budapesten vannak, összegyűjtöttem néhány vidéki kávézót is, ahova mindenképp érdemes legalább egyszer betérni.

A kaposvári Stühmer Kávéház

Stühmer Frigyes cukorka- és csokoládégyáros 1928-ban nyitotta meg édességboltját, ami később kávéházzá alakult.  A berendezés a nyitás időszakából származik: a kávéház műemlékileg védett pultjával ma is a századelőt idézi. A vendégek széles kávékínálatból választhatnak, a különleges milánói és azték kávék mellett ízesített és alkoholos kávékészítményeket is érdemes megkóstolni.

 

 

A gyulai Bodoky Kávéműhely

Gyulán klasszikus kávéházi terasszal és a legolvasottabb magyar lapokkal várja vendégeit a Bodoky Kávéműhely. Ebben a kicsi és hangulatos kávézóban a világ minden tájáról származó kávé kóstolható meg Az alaprecepteket is nagy szakértelemmel készítik, de a mentasziruppal vagy a csokilikőrrel ízesített költeményeket is érdemes kipróbálni.

 

 

A füredi Karolina Kávéház és Koktélbár

Ez a barátságos, Balaton-parti kávéház egy Karolina nevű hölgynek, a tulajdonos testvérpár nagymamájának állít emléket. Az unokák által megálmodott kávéházban gyermekkorukat idéző hangulattal és ízekkel szeretnék megajándékozni a vendégeket. A széles kínálatban finom kávéköltemények, fehér és barna csokoládéba mártott kávészemek, illetve olyan különleges házi készítésű sütemények is szerepelnek, mint Karolina madártejtortája.

 

Azt hiszem, egy kicsit több időt kellene arra szánnunk, hogy élvezzük a kávézást, ne csak rutincselekvésként fogjuk fel. Ezek a békebeli időket idéző kávéházak éppen erre kínálnak lehetőséget. Az embernek az az érzése támad, hogy itt megáll az idő, mi is egy kicsit kiléphetünk a rohanásból, és átadhatjuk magunkat a pillanatnak és a kávézás rituáléjának.

Nekem ezek tetszettek meg a legjobban, de biztos, hogy rengeteg olyan kávézó van még itt és ott az országban, amit érdemes lenne kiemelni. Ha van tippetek, írjátok meg kommentben!

 

0 Tovább

Melyik a legjobb kávézó Budapesten?

Na, erre a kérdésre biztos nem fogok tudni választ adni! :) Budapesten rengeteg jó kávézó van, és most itt nem feltétlen arra gondolok, hogy olyan kávézók lennének, amikben ne lehetne hibát találni, hanem sokkal inkább arra, hogy szerethetőek. Itt kedves a kiszolgálás, ott kényelmesek a fotelek, máshol isteni a hab a capuccinon, megint máshova pedig már a kávéillatért megéri beülni. A teljesség igénye nélkül most első körben három olyan budapesti kávézóról fogok írni, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

A Bluebird Café a Godzsu udvarból például remekül összeválogatott kiegészítőivel tűnik ki, és egyedi koncepciójával. Az Foursquare-en olvasható vélemények alapján a legtöbben a barátságos kiszolgálást és a remek kávét dicsérik. Nem véletlen, ugyanis a Blubirdben helyben pörkölik és őrlik a világ különböző pontjairól érkező kávébabot, így az isteni terjengő kávéillat garantált. A kávét egyébként elvitelre is mérik, így, ha valami nagyon ízlik, otthonra is vehetünk belőle. A Blue Birdben tanfolyamokat, workshopokat, barista bemutatókat is tartanak, tehát igen komoly szinten űzik. Jó időben klassz a teraszon időzni (és lehet folytatni az estét az udvarban J), hidegben pedig jól be lehet vackolni odabenn. A helynek tényleg különleges hangulata van, nekem nagyon tetszik a falakra festett sok képlet, ábra, a kávé útjáról, készítéséről. Na, és extra pontként ott van Gógi, a cuki papagáj is, akit mindenki imád.

A Tamp & Pull egy éve nyitott meg a Corvinus Egyetem melletti Czuczor utcában, és hamar felkapott lett, hiszen a jó kávéra mindenki szomjazott már a környéken. És itt nagyon jó a kávé. A név az espresso készítés utolsó két lépését jelöli a csészébeöntés előtt. A hely többek között plexi hátlapú kávégépéről híres: itt a kávéfőzés minden mozzanata a szemünk előtt történik, még azt is követhetjük, ami a gép belsejében van! A tulajdonos maga is barista, a kávézó célja, hogy a kávézást művészi szintre emeljék, és hát mit mondjak? Jól csinálják! Mindegyik kávéjuknak megvan a saját karaktere, igazi egyéniségek egytől egyig. Kapható itt olyan fantázianevű kávé is, hogy LIBY, vagy KV-Cola, érdemes őket kipróbálni! ;) Pár hónapja már a Váci út dolgozóit is megörvendeztetik tökéletes espressojukkal, itt nyílt meg ugyanis a második egységük.

A Múzeum körúton, az Astoriánál van egy Fekete nevű kávézó, ami olyan egyszerű, de nagyszerű típus a maga mindössze 11 négyzetméterével. És bármilyen meglepő, még le is lehet bent ülni. J Nagyon jó kávét csinálnak, de tényleg, még az Egy nap a városban blog szerint ők kínálják az egy négyzetméterre jutó legjobb kávéélményt. A Feketét úgy rendezték be, hogy teljes mértékben rá lehet látni a kávégépre és minden munkálatra, hiszen szerintem laikus szemmel is jó megfigyelni, hogyan készül a kávénk. A kávészemeket egy magyar fiatalember pörköli Bécsben a boltban található géphez és az előzetes elképzelésekhez igazítva. Külön izgalmasnak találom azt is, hogy itt nincs kockacukor, ha szeretnénk édesíteni a feketénket, akkor a szomszédos cukorkamanufaktúra külön a kávézó számára készített fekete-fehér tiramisu ízű cukorkáival tehetjük meg. 

3 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)