Ma már a kávéházakon kívül is sok helyen és sokféleképpen fogyaszthatjuk a kávét: otthon, a munkahelyünkön, és amióta Magyarországra is elkezdett begyűrűzni a coffee-to-go kultúrája, szinte semmi sem korlátoz minket abban, hogy mikor és hol kortyolgathatjuk el kedvenc italunkat. Néhány hónapja a papírpoharas kávéfogyasztás új, egyedi formája hódít Debrecenben a Break Time Coffee Bike-nak, vagyis a guruló kávézónak köszönhetően. A háromkerekű bicikli a város különböző pontjait járva szolgálja ki a kávé szerelmeseit.

  

A guruló kávézó legfőbb különlegessége, hogy a tulajdonos maga készítette a triciklit, minden egyes alkatrészt saját kezűleg gyártott. A fotón is láthatjuk, hogy nem sajnálta az időt és az energiát az igényes kivitelezésre. A mobil kávézót emberi erő hajtja, így bárhol és bármikor alacsony üzemeltetési költséggel működtethető.

A guruló kávézó ötlete Magyarországon teljesen újnak számít, de a világon nem egyedi ez a vállalkozás. Az első guruló kávézót egy fiatal férfi indította tavaly Bostonban. A tulajdonos Alessandro “San” Bellino, egy amerikai baristaverseny nyertese, a hírnevét kihasználva indította el vállalkozását, a Coffe Trike-ot, ami pillanatnyilag 10 mozgó egységgel működik.

Kiss Zoltán szerint a külföldi konkurensek csak kávéval szolgálják ki a vevőiket és jóval magasabbak az áraik. A Break Time Coffee Bike kínálatában viszont az olyan kávékülönlegességek mellett, mint a karamellás vagy a kókuszos latte, házi készítésű szörpök és frissen facsart narancslé is szerepelnek, a téli hónapokban pedig forralt bort is lehet majd vásárolni. Azt is elárulta, hogy mivel nem a turistákra utazik, barátságos áron kínálja a kávét: az  eszpresszót 230 forintért, a kávékülönlegességeket 320-420 forint közötti áron.

Ha épp Debrecenben vagy, és innál egy finom kávét, megteheted, hogy elindulsz egy sétára, és várod, hogy szembejöjjön a kávés tricikli, vagy megnézheted a Facebokon, hogy épp merre jár, illetve a közeljövőben milyen rendezvényeken lesz jelen, így biztosan nem fogsz hiába futni utána :)