Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 kellék a lenyűgöző kávékölteményekhez

Számos kávékészítéshez ajánlott kelléket találunk a kávéforgalmazó cégek kínálatában, amelyek hasznosabbak, mint azt első ránézésre gondolnánk. Mivel szeretek különleges kávékölteményekkel kedveskedni másoknak, majd begyűjteni a dicsérő szavakat, összegyűjtöttem nektek az öt legpraktikusabb kelléket, amivel otthon is különleges kávékat készíthettek.

Szirup az egyedi ízélményekhez

A kávé ízesítésére a mindennapokban tejet és cukrot használunk, de különleges alkalmakkor érdemes a szirupokat is kipróbálni. A szezonális kávékoktélok egyik fontos összetevője az ízesítő szósz, amiből már egy kevés is teljesen új ízvilágot kölcsönöz az italnak. Én leginkább a Monin kávés receptekhez ajánlott szirupjait kedvelem. A karácsony közeledtével a mézeskalácsosat érdemes kipróbálni, de a pisztáciás, a fehér csokis és az almás pite ízű is remekül feldobják a kávét. Ha ezeket más ízekkel, fűszerekkel kombináljuk, valódi ízorgiában lehet részünk. Korábbi bejegyzéseimben találtok recepteket, de mindenképp érdemes egy kicsit saját ízlésetek szerint is kísérletezni.

Tejhabosító

Mivel hazánkban a cappuccino az egyik legnépszerűbb ital, nem árt, ha otthon is felkészültek vagyunk, és ezzel is meg tudjuk kínálni a hozzánk érkező vendégeket. A cappucino készítésének elkerülhetetlen része az otthoni tejhabosítás, ami sokáig csak az igazán türelmes embereknek adatott meg, de ma már szerencsére számos gyors és kényelmesen használható eszköz létezik. A pár ezer forintostól a több tízezer forintos árkategóriáig sokféle típusú gép található a boltok polcain. A legolcsóbbak a pálcaszerű, elemmel működő kézi habosítók, amelyek nagyok praktikusak, de nagy kincs a konyhában egy felsőbb árkategóriás tejhabosító is.

Díszítősablon

Bár a Latte Art, vagyis a tejhabból kialakított motívumok elkészítése külön művészet, a megfelelő eszközökkel magunk is szép formákat hozhatunk létre. Az otthoni díszítésnél a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás a díszítősablon használata. Az ital elkészítése után ráhelyezzük a sablont a csészére, megszórjuk egy kis kakaóporral vagy fahéjjal, ami a sablonon vágott lyukon keresztül rákerül a habra, és már kész is van a kívánt motívum. Nem lehet elrontani, és szerencsére nagyon sokféle mintából válogathatunk, sőt, akár mi magunk is készíthetünk sablont, így személyre szóló dekorációval is meglephetjük szeretteinket.

Topping szósz és díszítőpálca

Szabadkézzel is készíthetünk dekorációt, az egész csak kézügyesség és fantázia kérdése. A szabadkezes díszítéshez egy topping szószra és egy dekorációs pálcára van szükség. A díszítésnek két fázisa van: megrajzolunk egy mintát a topping szósszal, majd megformázzuk a pálcikával. Ennél a módszernél is érdemes saját mintákkal kísérletezni, mert szórakoztató elfoglaltság, és a végeredménnyel később családtagjainkat és barátainkat is lenyűgözhetjük.

 

Ezek a kellékek szinte kötelező darabok egy igazi kávékedvelő otthonában: használatuk egyszerű, mégis sokat adnak hozzá a kávézás élményéhez. Érdemes kipróbálni őket, és kísérletezni velük, mert nagyszerű kávékülönlegességekkel lephetitek meg a szeretteiteket, akár egy hétköznapi reggelen is. A legnagyobb sikert arató saját recepteket mindenképp osszátok meg egy kommentben! ;-)

 

0 Tovább

Szirupos filmek helyett szirupos kávét!

Szeretjük a kávét feketén, szeretjük cappuccinoként, de, valljuk be, néha valami másra vágyunk. Ilyenkor kerülhetnek elő a különböző szirupok és egyéb ízesítők, amikkel feldobhatjuk a kávénkat, na és a hangulatunkat!

Szirupokból hatalmas a választék, és viszonylag sok helyen elérhető. Készíthetünk isteni marcipános jellegű kávét mandulással, feldobhatjuk feketénket egy klasszikus csokissal, de akár kókusz-, menta-, vagy karamellsziruppal is. Azt azonban jó, ha fejben tartjuk, hogy ezek cukorszirupok, amivel, ha nem bánunk óvatosan, akkor könnyen túlédesíthetjük és ezzel tönkretehetjük a kávét. Az ilyen ízesített kávék a kávézóláncokban is népszerűek, és tényleg nagyon finomak, de nem árt tudni, hogy egy nagyobb adag kalóriatartalma megegyezik egy főétkezéssel.

Azért kis odafigyelés mellett természetesen „büntetlenül” fogyaszthatjuk, hoztam is nektek egy csodás receptet, amit a Nespresso receptes oldalán találtam.

Dupla créme brulee latte macchiato

Készítsetek meleg tejhabot.

Egy üvegpohárba öntsetek 3 cl crème brulée szirupot, majd egy adag ristrettot.

Jól keverjétek össze, adjátok hozzá a tejhabot, majd öntsétek rá óvatosan a tejet. Végül adjatok hozzá még egy adag espressot. Díszítés: A tejhab tetejére szórjátok rá a barna cukrot, hogy homogén állaga legyen, majd karamellizáljátok a karamellizáló pisztoly segítségével, mint az igazi crème brulée esetében.

A kávét természetesen nem csak szirupokkal ízesíthetjük, de fűszerekkel, vagy egy kis alkohollal is. Tökéletes választás a fahéj, amitől egy kicsit megszelídül a kávé, illetve a kardamom, amivel valódi arab hangulatot varázsolhatunk. Mindegyikkel óvatosan bánjunk, mert nagyon intenzív fűszerek! Barnacukorban eltett narancs-, illetve citromhéjjal is nagyon különleges hatást érhetünk el, csak arra ügyeljünk, ha ilyet készítünk, hogy a héjról minden esetben alaposan távolítsuk el a fehér részt, különben keserű lesz!

Az alkoholos kávék közül nem vitás, hogy a legnépszerűbb a whiskey-vel feldobott ír kávé, de próbálkozhatunk krémlikőrökkel is, ezekkel biztosan nem nyúlunk mellé!

0 Tovább

Ó, azok az ízesített kávék!

Az ízesített kávék fincsik, punktum. Persze ahány ember, annyi ízlés, de szerintem mindenkinek van titkon vagy kevésbé titkoltan olyan kedvence, ami valamilyen fűszerrel vagy sziruppal, esetleg más ízesítéssel készül. És ilyenkor, hogy egyre korábban sötétedik, és hideg is van, igazán jó tud esni valami karakteres, fűszeres, vagy csokis finomság… meg persze nyáron is, amikor meg épp egy kis hűsítésre vágyunk, mondjuk egy finom mentás jeges kávéra!

A kávénkat sokféleképp ízesíthetjük. Egyrészt kaphatók nagyon finom szirupok, különböző ízekben: mandulás, karamellás, kókuszos, almás pités, csokis, mogyorós, és még sorolhatnám hosszan. Tényleg nagyon finomak. Minél többet teszünk belőle a kávéba, annál intenzívebb ízhatást érhetünk el, de azért óvatosan az adagolással, mert ha megindul az üveg, akkor könnyen túlcukrozhatjuk, és ennek más "súlyos" következményei is lehetnek. ;) Aztán ott vannak a likőrök, alkoholok, amiket szintén a kávéba keverhetünk, ezzel megalapozhatnak egy jó kis estét is. ;) Az ír kávé kissé füstös ízt kap a whiskey-től, de érdekes párosítás egy limoncelloval is, vagy a spanyolok egyik nagy kedvence, a Tia María-val feldobott verzió.

A méz is különleges ízt ad a kávéval keveredve, nem véletlen, hogy a bécsi melange itthon is olyan népszerűvé vált.

Ha ízesítésről beszélünk, a fűszerekről se feledkezzünk meg, sokfélét nem csak az ételbe, de a kávénkba is szórhatunk! Nemcsak a kávé tetején lévő tejhabot hinthetjük meg, hanem magába az italba is keverhetjük azt az intenzívebb íz kedvéért. Szinte bármelyik földrész hangulatát megidézhetjük otthonunkba egy-egy tipikus fűszer felhasználásával. Az arab országokban például a kardamom nagyon népszerű, ajánlom, hogy Ti is próbáljátok ki! Én nem csak a kávéba szórom, de a répatortába, karácsonyi süteményekbe is belecsempészem, mert isteni. A szív fűszerének is nevezett, különleges aromájú ízesítő a gyömbérfélék családjába tartozik, és az arab országok kultúrájában a vendégszeretet jelképezi. Etiópiában tradicionálisan a gyömbér használatos, a török kávéban pedig gyakori vendég a fahéj, ami az egyébként elég markáns feketét egy kicsit megszelidíti. 

Kaphatók olyan kávék is, amik már eleve ízesítettek, nem kell semmit sem külön hozzáadni, hogy „felturbózzuk”. Ezek úgy készülnek, hogy az aromát rápermetezik a már megpörkölt kávészemekre, és ezután darálják le. Ugyanúgy instant kávékból is találunk számtalan variációt gourmet shopokban.

Kapszulás kávékból is ki lehet fogni nagyon finom ízesítettet, főleg karácsony környékén jön elő több gyártó is különböző variánsokkal. Ez nagyon kényelmes, mert pikk-pakk megvan az kávé, és még a külön ízesítéssel sem kell bajlódnunk. Tavaly én a makadámdiósra kattantam rá nagyon…

0 Tovább

Mi a kávézóláncok sikerének titka?

Vannak, akik imádják, vannak, akik kerülik a franchise kávézókat, de azt hiszem, kevés olyan kávékedvelő van, aki sosem hallott róluk. Starbucks, Costa Coffee, California Coffee Company – itthon is bőséges a felhozatal. Egyre több kávézólánc képviselteti magát nálunk is, ami azt mutatja, hogy van igény az uniformizált, mindig ugyanazt az élményt és ízt kínáló kávézókra. De miért szeretik olyan sokan őket: a kávé vagy a hangulat miatt?

A Jóbarátok kultikus helye a Central Perk kávézó: annyian vágytak rá, hogy belehuppanjanak a kényelmes fotelekbe és igyanak egy csésze (vagy inkább óriásbögre:) kávét, hogy létre is hoztak egy azonos nevű kávézóláncot, ugyanolyan berendezéssel.

A kávézóláncok legnagyobb trükkje, hogy nem csak kávét, hanem élményt és életérzést is kínálnak. Talán éppen ez sikerük egyik kulcsa. Ma már természetes, hogy Budapesten szinte minden második sarkon találunk egy franchise kávézót, de biztos emlékeztek rá, hogy régen ezek a kávézók a nyugat szelét jelentették. A bécsi kirándulás során már alig vártuk, hogy beüljünk egy „sellős” kávéra :D és szuvenírként hoztuk haza a shopból a logózott bögrét, hogy otthon abból szürcsöljük az itthoni kávét, mert abból finomabb volt.

Claudia Schiffer, Jessica Alba, Pink és az elmaradhatatlan „sétálós kávéjuk”

Azt hiszem, a „take-away” kávé mániáról egy kicsit a sorozatok, filmek is tehetnek. A Jóbarátokban leginkább a kávézóban ücsörögtek, de egy sor másik sorozat, például a Szex és New York szereplői már az utcán rohanva itták a papírpoharas kávét, mert ők elfoglaltak, nem érnek rá csak úgy 20-30 percet kávézgatni. (Mondjuk Carrie ráért utána két órát ebédelni a barátnőkkel, de ne rontsuk el a varázslatot:) Aztán ha csak kinyitunk egy sztármagazint, láthatjuk, hogy a hollywoodi színészek, énekesek kezéből sem hiányozhat az elviteles kávé. Természetes, hogy mi is vágytunk rá, hogy kaphassunk egy szeletet ebből az életérzésből. Éppen ez lehet a siker egyik kulcsa: mert papírpohárból, az utcán kávézni szinte státuszszimbólum lett, azt mutatja, hogy elfoglaltak és fontosak vagyunk.

Costa Coffee

Természetesen nem csupán ennyiből áll a kávézóláncok vonzereje. Sokan nem kedvelik, de az itt kapható kávét nem szabad leírni. Egyrészt jó minőségű, frissen őrölt kávékról van szó, de amiben igazán különlegeset nyújtanak az a sokszínűség. Ezekbe a kávézókba általában nem egy szimpla espressoért tér be az ember, hanem egy habos-szirupos, netán ízesített hosszú kávéért. Rengeteg változat közül választhatunk, hagyományos és formabontó ízekkel és rengeteg féle sziruppal variálhatunk. A lehetőségek száma szinte végtelen. (Egyszer bevállaltam egy epres frappét, ami elsőre elég nagy zsákbamacskának tűnt, de még az is finom volt, nem hiába, ki vannak ezek a kávéköltemények találva.

Bár én elsősorban a hagyományos kávéházakat szeretem, az elegáns környezetet és a sallangok nélküli, jó minőségű kávét, de azért néha nekem is kedvem szottyan papírpohárból, az utcán szürcsölni a latte macchiatom vagy épp kiülni a kirakatba vele. Szerintem egyébként a Costa az, ami a legmagasabb minőséget képviseli, legalábbis nekem az itt készült kávé ízlik a legjobban. Ráadásul szójatejet is tartanak, amiért tőlem extra pont jár.

Egy brutális kalóriabomba, a mandulaszirupos csoda

Bár a kávézóláncok népszerűségük nyilvánvalóan töretlen, elvégre a bevásárlóközpontok közönsége sokszor csak egy gyors kávéra vágyik és egy csipet Amerikára, azért én mégiscsak jobban szeretem, ha nem kell sorba állnom, és pincér szervírozza a feketémet egy elegáns porcelán csészében.

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)