A legtöbb háztartásban - nálam is - valljuk be, a konyhában van a kávégép. Valahogy olyan evidensnek tűnt, hogy oda tegyem, így szoktam meg, máshol is így láttam. Pedig általában a konyhában csak addig maradok, amíg elkészítem, utána beülök vele a nappaliba. Szóval akkor miért is ne lehetne akár a nappaliban a kávégép?

Elismerem, nem minden masina alkalmas rá, de ami nem „szemetel” annyit, annak igenis lehet létjogosultsága a lakás bármely pontján. Főleg, ha szép, és el kell ismerni, azért a formatervezők eléggé nagy gondot fordítanak arra, hogy szívesen nézzük a kávégépet, ne csak egy puszta használati tárgyként tekintsünk rá. Hiszen nem is csak az. 

A szép, áramvonalas gépek különböző designnal jönnek: minimalista, retro, elegánsan fémes, hogy a rengeteg színről ne is beszéljünk! Komoly kihívás kiválasztani a megfelelőt, de biztos, hogy a széles kínálatból mindenki megtalálja azt, ami a személyiségéhez, életformájához és a lakása stílusához passzol. Nem véletlen, hogy a híres Red Dot design díjat is megkapta már több kávégép is kifinomult tervezésével!

A kávégép tehát nyugodtan kikerülhet a konyha rejtekéből. Persze egy amerikai konyhás nappalinál más a helyzet, de én például el tudom képzelni, hogy átjönnek a barátaim, és a nappaliban, a sztorizások közepette készítek mindenkinek egy kávét kívánsága szerint. Így még inkább közösségi élmény lesz a kávézás, hogy nem kell kiszakadnom a társaságból, és félrevonulni a konyhába. Be is szerzek egy kis fagyit jegeskávéhoz, és hétvégére összehozok egy délutáni bulit!

Hétvégére persze azt is el tudom képzelni, hogy az éjjeliszekrényre teszem a gépet… tudom, kicsit meredeken hangzik, de nem lenne szuper csak kinyúlni a takaró alól, megnyomni egy gombot, és az ágyban fekve meginni a kávét? :)