Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A mocha és ami mögötte van...

Szereted a kávét? Nyilván igen, ha ezt a blogot olvasod. Na és a forró csokit? Valószínűleg erre is lelkes igennel válaszolsz. Miért ne kevernéd hát össze ezt a két nagy kedvencet? Hidd el, megéri!

espresso latte mocha tej csokoládé

Az espressók egyik ízesített típusaként már mi is bemutattuk a mochát és „kistestvérét”, a mocaccinót, de ez a finomság megérdemli, hogy részletesebben is szó essen róla. Mi, magyarok általában tejjel és cukorral isszuk a kávénkat, ezért az espresso tejjel kevert változatai, a cappuccino és a café latte örök kedvenceknek számítanak. A mocha nem más, mint a café latte még édesebb, kakaóporral vagy csokisziruppal feljavított változata, így elméletileg ez a kevésbé ismert ital lehetne a magyarok igazi kedvence. Vagy a mocaccino, amely a cappuccino egyik válfaja, itt 1/3 espresso, 1/3 tej és 1/3 tejhab keverékhez adnak kb. 1 evőkanál csokiszirupot.

espresso latte mocha tej csokoládé

Az espressót a nevéhez illően gyorsan, a lefőzést követően azonnal, pár másodperc alatt illik meginni. Sokunknak beugranak az olaszországi nyaralások reggeli élményei, amint egy olasz bárban ülve majszolgatjuk a croissant-t, amely az igazat megvallva a fél fogunkra sem elég, közben pedig figyeljük a munkába igyekvő helyiek nyüzsgését. Ők nem ülnek asztalhoz, a bárpultnál felhajtják az espressójukat, majd 1-2 perc múlva már hűlt helyük. Reggelenként a cappuccino sem érdemel több időt, délután pedig már nem is illik kirendelni.

espresso latte mocha tej csokoládé

Ezzel szemben a többi tejes kávékülönlegesség, így a mocha köré másmilyen kultúra formálódott. A tej és esetünkben a csokoládé afféle desszertjelleggel ruházza fel a kávénkat, az adagok általában bőségesebbek, nagyobb és elegánsabb pohárban szolgálják fel őket, ennek megfelelően szívesebben kortyolgatjuk őket asztalnál ülve és több időt szánunk rájuk. Vacsora után is kiválóak! Nem beszélve arról, hogy nagyszerűen kísérhetők édes keksszel vagy süteménnyel.

espresso latte mocha tej csokoládé

Egy mecset Mochában

A Mocha egyébként nem csak a csokis kávéital, hanem egy híres kávéfaj neve is, amely egy Vörös-tenger partján fekvő jemeni városkáról, Mocháról kapta a nevét. A kikötő már a 15. századtól kezdve híres a kávékereskedelemről, itt terem ugyanis a különleges, csokis aromájú Arabica kávé, a Mocha. Már a kávébab megjelenése sem mondható szokványosnak: nagyon kicsi, kemény, szabálytalan alakú, olíva zöld vagy halványsárga színű. Ez tehát nem azonos a mi espresso-variációnkkal, bár bele sem merek gondolni, milyen fergeteges lenne egy Mochából készített Mocha! :)

espresso latte mocha tej csokoládé

Az espressóból, tejből, csokoládé hozzáadásával készült mochának természetesen több fajtája ismert. A helyes arányokról is megoszlanak a vélemények; a café lattét sokan szeretjük, egy kis kávé sok tejjel, majd pedig ebbe kerül a csoki. A hagyományos mennyiség a mocha esetében kb. 2/5 espresso, 2/5 csoki és 1/5 forró tej. Van, aki abszolút a csokira helyezi a hangsúlyt és gyakorlatilag kávés forró csokiként készíti el – valljuk be, ez azért nem igazán nevezhető mochának. A klasszikus fekete étcsokoládé vagy tejcsokoládé helyett készíthetjük fehér csokiból is, így kapunk fehér caffé mochát, de akár keverhetjük is a színeket, így máris a gusztusos zebra mocha gőzölög előttünk.

A mochát általában tejhab koronázza, azonban előfordul, hogy tejszínhabbal szolgálják fel, mintha egy forró csoki lenne. A habréteget kakaópor vagy őrölt fahéj díszíti, de előfordul, hogy mályvacukor is rákerül egyrészt díszítőelemként, másrészt ízfokozóként. Mehet bele chili vagy vanília is, a karácsony közeledtével a fantáziánk még magasabbra szárnyalhat. Az én abszolút kedvencem az úgynevezett café Borgia, amely egy kis narancshéjat csempész a mochába, majd erre is tejszínhab és fahéj kerül. Az espresso, a csoki, a hab, a fahéj és a narancs ízének kvintettjéből egy olyan ízbomba születik, amely szinte megszólal!

Te is csokimániás vagy? Olvass tovább!

Kávé és csoki – csábítás a négyzeten

Kávés desszertek karácsonyra is

Tudd meg, milyen tejből készül a legjobb tejhab!

0 Tovább

Kávés desszertek karácsonyra is

Karácsony a nagy sütés-főzés időszaka is. Ilyenkor sem érdemes megfeledkezni a kávéról, mert számtalan csodás desszertet készíthetünk vele, ráadásul zamatos ízének köszönhetően a kávé könnyedebbé is teszi az édességeket. Aki még nem döntötte el, milyen desszertet készít az ünnepek alatt, annak most megpróbálok néhány ötletet adni :)

Tejcsokoládés kávés flan a Dolce Vita blogtól

  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 espresso
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej

A cukorból pár csepp víz hozzáadásával karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a kávét, és addig melegítjük, amíg a karamell újra megolvad, ezután eloszlatjuk egy sütőforma alján. A csokoládét megolvasztjuk, egy kevés tejszínnel elkeverjük. A tojásokat alaposan elkeverjük a csokis tejszínnel, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejszínt és a tejet. A krémet a megszilárdult karamellre öntjük. A formát fóliával lefedjük, majd vízfürdőbe téve először 135-140 fokon 30 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra növelve kocsonyásra sütjük a flan-t. Tálalás előtt hűtőben hűtjük.

Mentás csupacsoki tart a Cake Shoptól

Bár a recept maga nem használ kávét, mégis ide tartozik a kávés desszertek közé, a mentás csoki tarthoz ugyanis a Nespresso Variations Chocolate Mint kapszulájának ízvilága szolgáltatta az inspirációt. Ezt a mentolos csodát még én sem kóstoltam, de az Apple Crumble és a Hazelnut Dessert nevű kapszulákat és a kifejezetten hozzájuk megálmodott sütiket még novemberben kipróbáltuk a barátnőimmel, és akkor írtam is róluk. Nem árulok el nagy titkot, zseniálisan finom volt mindkettő, ezért így ismeretlenül is bátran merem ajánlani ezt a csokis-mentás receptet!

  • 200 g tojásfehérje
  • 120 g tojássárgája
  • 150 g xilit
  • 200 g olaj
  • 205 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 10 g sütőpor
  • 100 g étcsoki
  • 100 g tejszín
  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 300 g tejszín
  • menta kivonat
  • kevés zöld ételfesték

Előmelegítjük a sütőt 165°C-ra. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a xilittel, majd hozzákeverjük az olajat. A mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd ezt a keveréket a tojássárgájás keverékhez adjuk, végül a fehérjehabbal fellazítjuk. A tart formákat kiolajozzuk, majd beletöltjük a masszát és kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, elkészültek-e már.

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy habverő segítségével hozzákeverjük a tejszínt, amíg homogén csokimázat kapunk. A mascarponét a porcukorral habbá verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és addig verjük míg kemény habot nem kapunk. Kevés zöld ételfestékkel színezzük és mentakivonattal ízesítjük. A tartformákból kiszedjük a piskótákat, kivájjuk a közepét, majd beletöltjük a csokit. A habot habzsák segítségével a tetejére nyomjuk. Csoki szórással és mentalevéllel díszítjük.

Hófehér kávétorta a Life.hu-ról

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • háromnegyed bögrényi kakaópor
  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • vaníliaaroma
  • 1 espresso
  • 1 bögre kefir
  • kókuszreszelék
  • fél tábla csoki

Nagyon látványos desszert, és meglepően könnyű elkészíteni. Két tálra lesz szükségünk. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, az olaj, a két tojás, egy teáskanálnyi vanília aroma, az espresso és kefir. Miután alaposan elkevertük ezt is, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, addig keverjük, amíg csomómentes masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát és elsimítjuk benne a tésztát, negyven percig közepes fokozaton sütjük, kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni. Félbevágjuk, töltelékként használhatjuk a torta bevonásához is használt vajas cukormázat vagy Nutellát. Az elkészült tortát megszórjuk kókusszal. Akinek van hozzá türelme, díszítheti saját maga által készített csoki formákkal is: olvasztott csokoládéból habzsák segítségével sütőpapíron különböző formákat rajzolunk, lehűtjük és már fel is díszíthetjük vele a tortát!

Én eredetileg tiramisut terveztem készíteni, de most, hogy elmerültem az izgalmasabbnál izgalmasabb receptek között, elgondolkoztam. Lehet, hogy megpróbálkozom a csokis-kávés flannal és persze feltétlenül beszámolok róla, hogy sikerült! :)

 

0 Tovább

Kávé és csoki – csábítás a négyzeten

Mondanom sem kell, igazi Gombóc Artúrrá változom, ha édességről van szó. Gyakorlatilag bármilyen formában imádom a csokit, és ahogy közelednek a kuckós esték, a barátaimmal egyre sűrűbben találkozunk kávézókban és csokizókban. Szerencsére több budapesti kávézó-tulajdonos is felismerte, hogy ez a két csábító dolog, vagyis a kávé és a csokoládé párban is járhat, és nem kell az egyik vagy a másik mellett dönteni, ha egy kis kényeztetésre vágyunk.

Aki legalább akkora csokifaló hírében áll, mint én, sokszor megkapja a magáét, hogy neki aztán mindegy, csak csokis legyen. De ki mondta, hogy érdemes kompromisszumot kötni? Ha megadjuk a módját, a kávé- és csokifogyasztás igazi rituális élménnyé válhat, ráadásul mindkét alapanyag trópusi és egyenlítői országokból származik, így hangulatukban is illenek egymáshoz.

Szóval, érdemes néha lassítani kicsit, és összehangolni a kávé és a csoki kiválasztását. A csokoládé több mint 300 ízösszetevőt és 400 aromakomponenst tartalmaz. Teljes ízélményt egy 65-85% közötti kakaótartalmú csokoládé adhat, mely egy kicsit savasabb, kesernyésebb, mint a kávé maga, így sokkal hangsúlyosabbá válhat az összhatás.

Ahogy a kávébab tulajdonságai meghatározzák a kávé ízvilágát, úgy a három kakaófajta is eltérő jellegű ízt ad. A Criolloból készült csokoládé gyümölcsös és tejszínes ízű, így illik az olyan könnyed kávékhoz, mint például a latte, vagy egy laza cappuccino. A világon a legnagyobb mennyiségben termesztett Forastero íze nem túl jellegzetes, inkább kesernyés, míg a Trinitarioból készült csoki íze gazdag, fűszeres, kicsit savas hatású – utóbbi inkább egy erőteljes espressohoz passzol. A kakaó alapízei mellett természetesen a csoki ízesítése is segíthet a választásban, hiszen a manufaktúrák szakértőit a fűszerektől a gyümölcsökön át az alkoholos italokig számtalan aroma megihleti. Jó játék tesztelgetni, próbálgatni a különböző párosításokat.

Fontos tudni azt is, hogy a csoki kémiai hatását legalább hét szempont szerint szokás osztályozni, az olvadékonyságtól kezdve az édességen, az aromák összetettségén, az illatok és ízek tartósságán át a savasság, csípősség és keserűség fokáig. Nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik, igaz? Ha mindezeket a tulajdonságokat próbáljuk figyelembe venni egy kóstolás során, sokkal könnyebb méltó kísérőt találni kedvenc kávénkhoz. Sőt, legközelebb már házigazdaként is profi módon szervírozhatjuk a szokásos csésze kávét, pár kocka minőségi csokival kiegészítve.

 

 

 

 

 

 

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)