Na, erre a kérdésre biztos nem fogok tudni választ adni! :) Budapesten rengeteg jó kávézó van, és most itt nem feltétlen arra gondolok, hogy olyan kávézók lennének, amikben ne lehetne hibát találni, hanem sokkal inkább arra, hogy szerethetőek. Itt kedves a kiszolgálás, ott kényelmesek a fotelek, máshol isteni a hab a capuccinon, megint máshova pedig már a kávéillatért megéri beülni. A teljesség igénye nélkül most első körben három olyan budapesti kávézóról fogok írni, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

A Bluebird Café a Godzsu udvarból például remekül összeválogatott kiegészítőivel tűnik ki, és egyedi koncepciójával. Az Foursquare-en olvasható vélemények alapján a legtöbben a barátságos kiszolgálást és a remek kávét dicsérik. Nem véletlen, ugyanis a Blubirdben helyben pörkölik és őrlik a világ különböző pontjairól érkező kávébabot, így az isteni terjengő kávéillat garantált. A kávét egyébként elvitelre is mérik, így, ha valami nagyon ízlik, otthonra is vehetünk belőle. A Blue Birdben tanfolyamokat, workshopokat, barista bemutatókat is tartanak, tehát igen komoly szinten űzik. Jó időben klassz a teraszon időzni (és lehet folytatni az estét az udvarban J), hidegben pedig jól be lehet vackolni odabenn. A helynek tényleg különleges hangulata van, nekem nagyon tetszik a falakra festett sok képlet, ábra, a kávé útjáról, készítéséről. Na, és extra pontként ott van Gógi, a cuki papagáj is, akit mindenki imád.

A Tamp & Pull egy éve nyitott meg a Corvinus Egyetem melletti Czuczor utcában, és hamar felkapott lett, hiszen a jó kávéra mindenki szomjazott már a környéken. És itt nagyon jó a kávé. A név az espresso készítés utolsó két lépését jelöli a csészébeöntés előtt. A hely többek között plexi hátlapú kávégépéről híres: itt a kávéfőzés minden mozzanata a szemünk előtt történik, még azt is követhetjük, ami a gép belsejében van! A tulajdonos maga is barista, a kávézó célja, hogy a kávézást művészi szintre emeljék, és hát mit mondjak? Jól csinálják! Mindegyik kávéjuknak megvan a saját karaktere, igazi egyéniségek egytől egyig. Kapható itt olyan fantázianevű kávé is, hogy LIBY, vagy KV-Cola, érdemes őket kipróbálni! ;) Pár hónapja már a Váci út dolgozóit is megörvendeztetik tökéletes espressojukkal, itt nyílt meg ugyanis a második egységük.

A Múzeum körúton, az Astoriánál van egy Fekete nevű kávézó, ami olyan egyszerű, de nagyszerű típus a maga mindössze 11 négyzetméterével. És bármilyen meglepő, még le is lehet bent ülni. J Nagyon jó kávét csinálnak, de tényleg, még az Egy nap a városban blog szerint ők kínálják az egy négyzetméterre jutó legjobb kávéélményt. A Feketét úgy rendezték be, hogy teljes mértékben rá lehet látni a kávégépre és minden munkálatra, hiszen szerintem laikus szemmel is jó megfigyelni, hogyan készül a kávénk. A kávészemeket egy magyar fiatalember pörköli Bécsben a boltban található géphez és az előzetes elképzelésekhez igazítva. Külön izgalmasnak találom azt is, hogy itt nincs kockacukor, ha szeretnénk édesíteni a feketénket, akkor a szomszédos cukorkamanufaktúra külön a kávézó számára készített fekete-fehér tiramisu ízű cukorkáival tehetjük meg.