Hogyan párosítanátok a kávét a cayenne borssal? Vagy a szerecsendióval? Esetleg a római köménnyel? Nem egyszerű kérdés, de éppen ez jelentette a kihívást a Nespresso Coffee Challege receptversenyén résztvevő tíz blogger számára, akiknek egészen váratlan fűszereket kellett Nespresso kávéőrleményekkel párosítva új kreációkat kitalálniuk. Az alábbi alapanyagokból kellett négyet választaniuk: szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg, narancs, citrombors, kömény, római kömény, fekete kardamom, narancs, kakaópor, cayenne bors.

Lássuk, milyen izgalmas kreációk születtek! A tíz versenyző tíz izgalmas recepttel állt elő, de én most csak a kedvenceimet mutatom meg.

Tarte au Vivalto - Angela’s Taste:Szerettem volna valami izgalmasat létrehozni, olyat, ami nem mindennapi, de nem is kiugró. Ami egy jó kávé mellé, méltó lezárása egy étkezésnek, egy baráti beszélgetős délutánnak, és persze olyan formába önteni, ami tényleg méltóan képviseli a Nespresso eleganciáját.”

Szerintem ez a verseny egyik legelegánsabb kreációja. A különleges csokoládés összeállítást a magas kakaótartalmú kakaópor mellett szerecsendió, kardamom és kandírozott narancs varázsolja izgalmassá.

 

Tripla mousse kocka - Chilli & csoki: “Az ízek párosításához Francois Charter “Az ízek harmóniája” című könyvéből merítetem ötleteket. A könyv szerint a kávé ízéért felelős molekulák (pl. szotolon, ciklopentán) természetes formában megtalálhatóak a pirított mandulában, a kakaóban, és kisebb mértékben a fekete ribizliben is. Ezért gondoltam, hogy a csokoládé, a kávé és a fekete ribizli harmonikus kombinációt alkot majd.”

Azt hiszem, a képet látva senkinek sem kell megmagyaráznom, hogy miért szeretném feltétlenül megkóstolni a tripla mousse kockát. Mondjuk most azonnal. A feketeribizli minden formájáért rajongok (a szörpért és a feketeribizli illatot is tartalmazó parfümökért egyaránt), ráadásul a szegfűszeg, kakaó és narancsvirág-víz kombinációja csak még vonzóbbá teszik ezt a desszertet.

Kávés kolbász, kávés szósszal - Hétköznapi ínyenc: “A kolbász mellé, csináltam egy kávés szószt, ami ízében vaníliás és kávés volt, kis pecsenyelé ízzel. Szerintem ez a szósz kellett az egészhez, hogy ne legyen túl száraz az étel úgy összességében, plusz a kolbászban található kávés aromát, a szószban felfedezhető vaníliás ízvilág, csudálatosan kiegészítette!”

A kávés kolbász a verseny egyik igazán különleges versenyzője, a készítője azt írta blogjában, hogy hiába kutakodott az interneten, csak egy másik lelkes kísérletezőt talált, aki kávés kolbásszal próbálkozott. Állítólag nagyon finom a végeredmény, a recept kolbászfűszerként kombinálja a kávét a szerecsendióval, kardamommal, cayenne borssal és a római köménnyel.

Megtetszett valamelyik? Mielőtt magad is kipróbálnád őket, a Nespresso Facebook oldalán szavazhatsz kedvencedre. Július 31-án lezárul a szavazás, szóval hamarosan kiderül, melyik kreáció lett a legnépszerűbb és az is, melyiket találta a legkreatívabbnak a szakmai zsűri!