Ilyen hőségben gyakran ihletet kapok jeges kávéreceptek készítésére, sőt a cold brew-ról is írtam már, de a mostani hétvégére egy alkoholos recepttel leplek meg Benneteket. Nem is cifrázom tovább, mert vár a medence:
Íme egy őrült kubai kávékoktél, a Locura Cubana:
Hozzávalók:
- 25 ml Nespresso Kazaar (vagy más intenzív kávéőrlemény)
- 2 kiskanál narancslekvár
- 25 ml rum
- 20 ml maracuja szirup
- 40 ml narancs juice
- 40 ml ananász juice
- törtjég
- barnacukor (díszítéshez)
- narancs szelet (díszítéshez)
Elkészítés:
- Készíts elő egy shakert, és tegyél bele 4-5 jégkockát.
- Adagolj bele minden hozzávalót, majd alaposan rázd össze.
- Készíts elő egy koktélpoharat, töltsd félig törtjéggel, majd öntsd rá az elkészített keveréket.
- Díszítésképp használhatsz narancsszeletet és cukor krusztát is.
Hogyan készül a kruszta? Egyszerűen: Ez tulajdonképpen a koktéloknál a poharak peremére készített dekoratív és ízletes díszítés. Fogd a poharat a talpánál és fejjel lefelé tedd egy vizes edénybe, amibe előzőleg 2-3 milliméter magasságú vizet öntöttél bele, majd a vizes permű poharat kicsit megrázva nyomd bele az adott krusztázó anyagba, ami lehet só, cukor, csokidara a koktéltól függően. Így 2-3mm "mélységben" só, cukor, vagy csokidara perem képződik a pohár szélén. Trükközhetsz még azzal is, hogy víz helyett másmilyen krusztázó italba mártod a poharakat. Neked jelen esetben a cukros krusztáról kell gondoskodni a Locura Cubana kávékoktélhoz, de lehet, hogy a barátaid Margaritát is kérnek majd só krusztával. Jó kavarást a hétvégére!