Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kávé otthon, egyszerűen

Sokszor a legjobb program, amire hideg téli napon gondolni tudok, egy kávézóba beülni valamelyik kedves ismerősömmel, és átbeszélni a világ dolgait egy csésze gőzölgő finomság felett. De van, amikor még jobb programnak bizonyul számomra, ha otthon maradhatok és egyedül bevackolhatom magam a zugomba. A csésze gőzölgő finomságra viszont itt is szükségem van, hogy a bekuckózás tényleg jó legyen. Összegyűjtöttem öt olyan módszert, hogyan tudok otthon, könnyedén, jó kávét csinálni.

Talán a legegyszerűbb és legelronthatatlanabb az, ha van otthon kapszulás kávégépünk. Csak egy gombot kell megnyomni, és a konyhai csodaeszköz gondoskodik a kellő mennyiségű vízről, az ideális kávéadagról és arról, hogy gyorsan az italomhoz jussak. Na jó, még egy dolgom van vele: kiválasztani, milyen típusú, ízű kapszulát szeretnék használni. Ezután már csak az ízesítés van hátra, azt – ha nem üresen iszom a kávét és nem egy instant, 3 az 1-ben löttyre vágyom – sehol, sehogy nem tudom elkerülni.

kotyogós Chemex otthon kávékészítés

Yuppiechef.com

Még egy javaslatom van arra az esetre, ha a dizájn is fontos a konyhában, természetesen a kapszulás konyhai kiegészítőn kívül: a Chemex. Tiszta szívvel tudom ajánlani otthonra, ha lusták vagyunk elhagyni a lakást a kávézásért. Ahogy már korábban is írtam, valójában attraktív külseje és ínycsiklandó kávéja mellett még egy óriási előnye van: sikerélményt nyújt, hiszen olyan könnyű a segítségével a kávéfőzés. A filtert a karafszerű edény tetejére helyezzük, miután leöblítettük forró vízzel. Majd közepesen darált kávét szórunk bele, erre felforralt vizet csurgatunk, ezt követően állni (duzzadni) hagyjuk. Ezután töltjük rá a többi forró vizet, és körülbelül négy perc múlva, amikor átcsepegett a víz a szűrőn, kész a friss italunk.

kotyogós Chemex otthon kávékészítés

Chemexcoffeemaker.com

A papírszűrős, filteres változat is nagyon populáris nálunk és külföldön is. Nincs más dolgunk vele, mint a kávétartóba filtert tenni, abba pedig kávéőrleményt, és persze a víztartályba vizet tölteni, majd bekapcsolni. Ha pedig mégsem automata gépet szeretnénk, bízzuk magunkra a filteres kávékészítést.  Persze amennyiben van frissen darált kávénk, papírból készült filterünk, illetve valami, amibe a filtert tesszük és egy csészénk vagy bögrénk, amiből akár azonnal meg is ihatjuk majd a finomságot.

kotyogós Chemex otthon kávékészítés

Ebay.com.au

Tradicionális, és sokak számára a legjobban bevált módszer a kotyogós kávé. Ez esetben is ki kell választanom, milyen kávét innék, emellett el kell találnom az ideális vízhőmérsékletet, épp mielőtt felforr. A felmelegedés sebességére is ügyelnem kell, hogy ne száradjon ki a kávé, sőt, nehogy megégjen és keserűvé váljon. És az sem mindegy, mekkora maga a kotyogós kávéfőző – ha túl kicsi, lassabban fő meg benne a kávé, nem alakul ki a kellő nagyságú nyomás és így kisebb erővel tud a kávén keresztül távozni a víz.

kotyogós Chemex otthon kávékészítés

Amazon.com

Vészhelyzet esetére – mármint ha igazából még az otthonunkon belül is lusták vagy időhiányosak vagyunk rendes kávét csinálni, ajánlom az instant kávét. Egészen tűrhető minőségűt is lehet már kapni belőle. Már korábban is gondolkoztam az instant kávéról, és arra jutottam, hogy ízénél még nagyobb erőssége, hogy bárki meg tudja csinálni, sem tehetség, sem extra hozzávalók nem szükségesek hozzá, csak egy kis víz. Azt már mindenki maga döntse el, hogy az instant kávé, legyen akármilyen jó minőségű, tud-e valódi ízélményt nyújtani.

kotyogós Chemex otthon kávékészítés

Ineedcoffee.com

+1 tanácsom viszont, amolyan kis konklúzióként viszont az, hogy néha igenis érdemes kibújni a csigaházból még a fogcsikorgató hidegben is. Egy friss, finom kávéért legalábbis nagyobb eséllyel éri meg kimozdulni!

 

Olvass tovább a témáról!

Kis szerkezet, nagy mérföldkő: a kotyogós

Mindenki kedvence, a stílusos kávé ötvözője: a Chemex

Ó, az a fenséges espresso!

 

1 Tovább

Mindenki kedvence, a stílusos kávé ötvözője: a Chemex

Kávé kézzel, stílusosan. Ezt kínálja a Chemex kávékészítő eszköz, amely Peter Schlumbohm nevéhez köthető, és sokak szerint maga a tökéletes kávéfőző. Az igazi kávérajongók egyik alapdarabjává vált a leginkább vázára emlékeztető üvegedény, melyet 1941-ben fejlesztett ki a német feltaláló-vegyészmérnök. Azóta Massachusetts-ben, Chicopee-ben gyártja a Chemex Corporation, és szépen, folyamatosan hódítja meg a világot, beleértve kis hazánkat is.

Nemcsak az én egyik nagy kedvencem, más is odavan a Chemexért: elismert amerikai designtermékként is számon tartják. Már 1956-ban felismerték különlegességét, és az Illinoisi Technológiai Intézet kikiáltotta a modern idők legjobban megtervezett termékei egyikének. Sőt, a New York-i Modern Művészetek Múzeumának állandó kiállítási tárgyai közé is beválasztották a jól sikerült kávéfőzőt.

Hálásak lehetünk a kémiagurunak, hogy megajándékozta a kávékedvelőket az eszközzel.  Peter J. Schlumbohm egyébként több mint 3000 szabadalmaztatott találmánnyal rukkolt elő, de a világhírnevet a Chemexnek köszönheti. A Chemex megalkotásához vegyészmérnöki tapasztalatait, így laboratóriumi eszközökben, módszerekben és szűrésekben való jártasságát is felhasználta. A kávékészítő karaf létrehozásához a lombikedények, illetve az üvegtölcsérek ötvözésére volt szüksége, megtoldva mindezt egy kiöntésre alkalmas csőrrel. Így egyesítette egyetlen hőálló üvegedényben a különböző elemeket, amellyel meg is született a csepegtetős kávéfőző edény.

De lássuk csak, mit is tud a Chemex. Igazából megnyerő külseje és finom kávéja mellett még egy óriási előnye van: minden felhasználójának sikerélményt nyújt, olyan egyszerűen tudunk vele kávét készíteni. A filtert a karafszerű edény tetejére helyezzük, miután leöblítettük forró vízzel. Majd (ha a 9 deciliteres edényt választjuk) 38 gramm közepesen darált kávét szórunk bele, amelyre egy kis felforralt vizet rácsurgatunk, és 30 másodpercig állni – vagyis duzzadni - hagyjuk. Ezután töltjük rá a kb. 6 deciliter forró vizet, mely szép lassan átcsepeg a kávés szűrőpapíron. Körülbelül négy perc múlva eltávolíthatjuk a használt filtert, és el is készült a finom, friss kávénk.

Finom, szép, ezt már tudjuk, és még híres is. Bizony, igazi filmsztárként is tekinthetünk a Chemexre. Megjelenése után rögtön felkapták: 1954-ben már a mozivásznat is meghódította, Sabrina című romantikus film képkockáin is látható volt. Ian Fleming 1957-ben írt, Oroszországból szeretettel című kémtörténeteiben is szerepelt a kávéfőző, ahogy az 1959-es Párnacsaták komédiában; sőt, egy detektív krimiben, az 1966-os Harperben is felbukkant. Az eszköz horrorfilmben is sikeres kiegészítőnek bizonyult: 1968-ban a Rosemary Gyermeke című filmben is megjelent. 

És még sorolhatnám, merthogy sorozatsztárként is jeleskedett a Chemex: The Mary Tyler Moore Show, Mad Men, Grace & Frankie csak pár azok a szériák közül, amelyekben felfedezhetjük a közkedvelt kávéfőzőt. Azt már mondanom sem kell, hogy blogsztárrá is vált, hisze többek között ezen a blogon is visszatérő vendégként tekintek rá. Írtam már róla korábban is, és valószínűleg még fogok máskor is, mert tényleg nem lehet elmenni mellette - a kávékaraf mellett, amely a kellemes külsőt, a kifinomult ízvilágot és a kényelmes felhasználást egyszerre testesíti meg.

Tudj meg többet az imádott kávégépek, eszközök történetéről!

Kis szerkezet, nagy mérföldkő: a kotyogós

Szinte szent a filterfeltaláló

Kinek az érdeme a változatos, sokáig elálló kávé?

Hallottatok már espressomérnökről? Nos, itt van egy!

 

1 Tovább

3 + 1 kávés kütyü, amibe rögtön beleszeretsz

Igazi kávérajongóként folyamatosan követem, hogy mik a legizgalmasabb újdonságok a kávés kütyük piacán. Időnként szembejönnek a hasznos holmik egy-egy cikkben, néha pedig csak eszembe jut, és én magam keresek rá neten. Most, hogy itt a tavasz, időszerűnek éreztem, hogy ismét jól körülnézzek. Ebben a posztban olyan gépeket mutatok be, amelyek azonnal felkerültek a bakancslistámra.

1) Pixie Clips

Az idei tavasz nagy újdonsága a Pixie Clips a Nespresso-tól. Igazából ez adta az ötletet ehhez  a bejegyzéshez is. A Nespresso-tól megszoktuk, hogy szép és praktikus kávégépeket kínál, a Pixie Clips különlegessége azonban, hogy a gép megjelenését saját ízlésünkhöz, például a konyhánk színvilágához igazíthatjuk a cserélhető oldalpanelek segítségével. Számos stílus közül választhatunk: vidám, tavaszi színek, letisztult, elegáns vagy művészi minták, játékos textúrák jellemzik a paneleket. A Pixie Clips fontos előnye a kompakt technológia: a gép mindössze 3 kg, néhány másodperc alatt, egyetlen készíti el a kávét, miközben 19 bar nyommással préseli át a vizet a kávékapszulán, használat után pedig automatikusan kikapcsol.

Így működnek a praktikus cserélhető panelek: egyszerűen lepattinthatók a gép oldaláról

2) Graef elektromos kávédaráló

Nincs is jobb, mint a frissen őrölt kávé mennyei illata – ezt minden kávérajongó jól tudja! :) A kávédaráló az otthoni „minikávéház” egyik legfontosabb eszköze. Az Graef új kávédarálóján pontosan beállíthatjuk az őrlés finomságát, a gép ugyanis 40 fokozattal teszi lehetővé, hogy a durvától kezdve az egészen a finomig az igényünknek megfelelő kávéőrlemény készüljön. A kávébab őrlési finomságát a kávéfőzés módjához kell igazítani, hogy a kávé íz- és aromanyagai megfelelően érvényesülhessenek. Alapszabály, hogy minél rövidebb kávét szeretnénk, annál finomabb szemcseméretre van szükség, vagyis a jó espresso-hoz kell a legfinomabbra darálni a kávét.

3) Cafetino szifonos kávéfőző

A vákuummal működő szifonos kávéfőző elterjedt technológia volt a huszadik század első felében, az utóbbi években pedig kezd visszajönni a divatba. A szifonos technológiával már maga a kávékészítés is élmény, és minden típusú kávéból a legjobbat lehet kihozni. A gumitömítéssel zárt lombikból az alulról melegített víz a gőz hatására a szifoncsövön keresztül átáramlik az üvegedénybe. Miközben az üvegedényben a frissen őrölt kávé lecsapódik, láthatjuk, amint kioldódnak az értékes szín-, íz- és illatanyagok. Amikor a lombik alatt eloltjuk a lángot, az hirtelen hűlni kezd, ezért a benne felhalmozódott vízgőz összehúzódik, vákuum keletkezik, ami az üvegedényből a szűrőn át visszaszívja a kész kávét a lombikba. Mivel ennél a kávékészítési technológiánál sok mindent szabályozhatunk – például az áztatási időt, adagolást és az őrlés finomságát –, kiválóan lehet vele kísérletezni.

  + 1: Chemex kávékészítő

A Chemex nem újdonság, de egyre barátibb áron érhető el, kávérajongóknak pedig kötelező darab. Évek óta szemezek vele, és úgy döntöttem, hogy ezúttal felkerül a listára. Egy német vegyészmérnök, Peter Schlumbohm 1941-es találmánya, amely kinézetében semmit sem változott az elmúlt évtizedekben. A Chemex kávékészítés egy rendkívül egyszerű eljárás, amely csöpögtetős módszerrel működik. Az átlátszó üvegedény felső, szűkülő részébe kell elhelyezni a megfelelően előkészített papírfiltert. Ebbe kerül a kávé, amire ráöntjük a vizet, amely áthalad az őrölt kávén, és lecsöpög az üveg alsó részébe. A papírfilter egy kicsit vastagabb, mint más, filteres csepegtetős eszközöknél, így a kávé sokkal lágyabb és minden kesernyés íztől mentes lesz. A Chemexet nemcsak kávékészítő eszközként, hanem elismert amerikai design termékként is jegyzik.

Igazi kávéimádóként ezeket mind kötelező kelléknek érzem, és alig várom, hogy a konyhám ékeivé váljanak. Ígérem, hogy amint kipróbáltam őket, beszámolok a tapasztalataimról is, addig pedig szívesen olvasom a kommentjeiteket a témáról.

Tovább olvasnál?

A leggyorsabb kávékészítési módok

Kávékóstolás haladóknak

Mit tud a French Press?

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)