Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi ajándék ötletek latte és cappuccino imádóknak

Remélem, sokaknak megoldom a karácsonyi ajándék választás nehéz kérdését, ha arra bíztatlak Benneteket, hogy lepjétek meg szeretteiteket tejhabosítóval ellátott kávégéppel. Kiválasztottam három különböző árkategóriájú készüléket, hogy meg lehessen találni a megfelelőt.

A Nespresso kínálatában helyet foglaló Lattissima Touch egy gyönyörű, többféle színben kapható (fekete, fehér, ezüst, vörös, fekete titanium) kapszulás kávégép. Hat gombos érintőképernyőjével egyszerűen kiválasztható, hogy lungot (hosszú kávé), macchiatot espressot, cappucinot, ristrettot, vagy tejhabot kérünk. Kedvenc receptjeinket a kapszulába zárt kávéőrleményből mindössze egy gombnyomással készíthetjük el vele és egy érintéssel ínycsiklandó tejhabot adhatunk kedvenc kávénkhoz. Sőt, az is beállítható a tejhabszabályozó gomb segítségével, hogy milyen kemény legyen a tejhab. Használat után könnyen eltávolítható a 350 ml-es tejtartályt, és betehető a hűtőbe tejjel együtt. A tisztító gombbal minden használat után megtisztítható kávégép. Ára 90-100 ezer forint körül alakul, attól függően, hogy melyik színt választjuk.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A második ajánlatom ez az ezüst színű Delonghi ESAM 4500, ami egy igazi konyhatündér, ugyanis meg tudja jegyezni, hogy hogy szeretjük a kedvenc cappuccinonkat a tej-kávé arányának kiválasztásával, beállítható a memóriájában a kávé hőmérséklete és az őrölt kávé és a víz mennyisége is. Automatikusan cappuccino és caffe latte készítésére alkalmas. Kedves, figyelmes és értékes ajándék lehet valakinek, aki praktikus, de mégis viszonylag kevés pepecseléssel szeretne tejjel készült kávérecepteket inni. A készülék könnyen tisztítható, csak meg kell nyomni a „cleaning” feliratú gombot és a készülék automatikusan elvégzi a tisztítási funkciót. A tejtartály rendkívül praktikus, mert a fel nem használt tejjel együtt a hűtőben is tárolható. Szemes és darált kávét is lehet bele tenni. A különböző webshopokban különféle árakat találtam, körülbelül 200-250 ezer forint közötti árra lehet számítani.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A Philips Saeco Incanto HD9712/01 a harmadik ötletem, bár ez felsőbb árkategória, de a forgalmazók szerint másodperceken belül selymes, finom állagú tejréteggel vonja be kávénkat és minden cappuccino-kedvelőt azonnal elcsábítJ A kávéőrlőjét ötféle finomságúra lehet beállítani, a különböző kávétípusok aromájának teljessé tételéhez eltérő szemcseméret szükséges: a gazdag aromájú eszpresszót eredményező legfinomabbtól a könnyebb kávéhoz szükséges legdurvábbig. Az erősségválasztó megjegyzi, hogy milyen erősen szeretjük a kávét, milyen hőfokon és milyen hosszan, majd eltárolja a memóriájában. Az AquaClean szűrőnek köszönhetően 5000 csésze kávéig nem szükséges a vízkőtelenítés. A 100% kerámia őrlőbetétek ideális őrlést biztosítanak, mely lehetővé teszi a víz egyenletes átfolyását, így a kávészemek legtisztább aromája nyerhető ki, mivel a „hagyományos” őrlőbetétekkel ellentétben a kerámia alapanyag megakadályozza a kávé túlmelegítését, mely az odaégett ízért felelős. Ugyanakkor a gép hamar felfűt, a gyors vízmelegítőnek titka a könnyű alumínium és rozsdamentes acél váz, aminek révén hamar el tudja érni a magas hőmérsékletet. Ez a rendkívül nagy tudás az árában is megjelenik, mert van, ahol több, mint 600 ezer forintért kínálják.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

Keresgélj további kávés karácsonyi ajándék tippjeink között:

Ajándékok kávéimádóknak

Saját kezünkkel elkészíthető karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

5 kellék a lenyűgöző kávékölteményekhez

Számos kávékészítéshez ajánlott kelléket találunk a kávéforgalmazó cégek kínálatában, amelyek hasznosabbak, mint azt első ránézésre gondolnánk. Mivel szeretek különleges kávékölteményekkel kedveskedni másoknak, majd begyűjteni a dicsérő szavakat, összegyűjtöttem nektek az öt legpraktikusabb kelléket, amivel otthon is különleges kávékat készíthettek.

Szirup az egyedi ízélményekhez

A kávé ízesítésére a mindennapokban tejet és cukrot használunk, de különleges alkalmakkor érdemes a szirupokat is kipróbálni. A szezonális kávékoktélok egyik fontos összetevője az ízesítő szósz, amiből már egy kevés is teljesen új ízvilágot kölcsönöz az italnak. Én leginkább a Monin kávés receptekhez ajánlott szirupjait kedvelem. A karácsony közeledtével a mézeskalácsosat érdemes kipróbálni, de a pisztáciás, a fehér csokis és az almás pite ízű is remekül feldobják a kávét. Ha ezeket más ízekkel, fűszerekkel kombináljuk, valódi ízorgiában lehet részünk. Korábbi bejegyzéseimben találtok recepteket, de mindenképp érdemes egy kicsit saját ízlésetek szerint is kísérletezni.

Tejhabosító

Mivel hazánkban a cappuccino az egyik legnépszerűbb ital, nem árt, ha otthon is felkészültek vagyunk, és ezzel is meg tudjuk kínálni a hozzánk érkező vendégeket. A cappucino készítésének elkerülhetetlen része az otthoni tejhabosítás, ami sokáig csak az igazán türelmes embereknek adatott meg, de ma már szerencsére számos gyors és kényelmesen használható eszköz létezik. A pár ezer forintostól a több tízezer forintos árkategóriáig sokféle típusú gép található a boltok polcain. A legolcsóbbak a pálcaszerű, elemmel működő kézi habosítók, amelyek nagyok praktikusak, de nagy kincs a konyhában egy felsőbb árkategóriás tejhabosító is.

Díszítősablon

Bár a Latte Art, vagyis a tejhabból kialakított motívumok elkészítése külön művészet, a megfelelő eszközökkel magunk is szép formákat hozhatunk létre. Az otthoni díszítésnél a leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás a díszítősablon használata. Az ital elkészítése után ráhelyezzük a sablont a csészére, megszórjuk egy kis kakaóporral vagy fahéjjal, ami a sablonon vágott lyukon keresztül rákerül a habra, és már kész is van a kívánt motívum. Nem lehet elrontani, és szerencsére nagyon sokféle mintából válogathatunk, sőt, akár mi magunk is készíthetünk sablont, így személyre szóló dekorációval is meglephetjük szeretteinket.

Topping szósz és díszítőpálca

Szabadkézzel is készíthetünk dekorációt, az egész csak kézügyesség és fantázia kérdése. A szabadkezes díszítéshez egy topping szószra és egy dekorációs pálcára van szükség. A díszítésnek két fázisa van: megrajzolunk egy mintát a topping szósszal, majd megformázzuk a pálcikával. Ennél a módszernél is érdemes saját mintákkal kísérletezni, mert szórakoztató elfoglaltság, és a végeredménnyel később családtagjainkat és barátainkat is lenyűgözhetjük.

 

Ezek a kellékek szinte kötelező darabok egy igazi kávékedvelő otthonában: használatuk egyszerű, mégis sokat adnak hozzá a kávézás élményéhez. Érdemes kipróbálni őket, és kísérletezni velük, mert nagyszerű kávékülönlegességekkel lephetitek meg a szeretteiteket, akár egy hétköznapi reggelen is. A legnagyobb sikert arató saját recepteket mindenképp osszátok meg egy kommentben! ;-)

 

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)