A szerelem és a csábítás az emberiség örök témája, de most, Valentin nap környékén még többen törik a fejüket, hogyan lephetnék meg kedvesüket. Jó lenne többfogásos vacsorával előállni, ahogy a filmekben, de lássuk be, egy rohanós hétköznap néha keresztülhúzhatja a Valentin napi számításainkat...
Bevallom, én nem vagyok híve ennek az ünnepnek, a kedves meglepetéseket viszont szeretem, adni és kapni is. És persze, ki mondta, hogy csak gyertyafényes vacsorával lehet csábítani? Mi, a kávé szerelmesei az év minden napján szeretjük a finomságokat, úgyhogy néhány vágyfokozó kávékülönlegességgel is szerelmes hangulatot varázsolhatunk.
Egyre több fűszerről, élelmiszerről bizonyítják tudományosan, hogy afrodiziákumként hatnak, amellett, hogy egyébként nagyon finomak is. A könnyedebb ízvilágot kedvelők biztosan szeretni fogják a vaníliát, a kakaót vagy az ánizst, a fűszeresebb ételek rajongói pedig nem mondhatnak nemet egy kis chilire, borsra, esetleg gyömbérre.
Most két igazán vágykeltő receptet mutatok Nektek.
Ánizsos Jázmin latte
Hozzávalók:
Kb. 100 ml espresso
250 ml tej
jázmintea (filteres)
ánizs szirup ízlés szerint
Elkészítés:
Készítsétek el az espressot és adjátok hozzá az ízlés szerint kimért ánizs szirupot. 200 ml tejet habosítsatok fel, a maradék tejbe pedig néhány percre áztassatok egy filteres jázminteát, a végén pedig minden összetevőt önsetek egy csészébe. A tetejére szórhattok ánizst, de egy rózsaszirom is kedves Valentin napi figyelmesség lehet :)
Borsos-chilis kávécsoda
Hozzávalók:
20 ml espresso
10 ml sűrű csokoládé szirup, vagy olvasztott csokoládé
bors vagy chili, esetleg reszelt gyömbér
Díszítéshez csokireszelék, ízlés szerint tejhab
Elkészítés:
A folyékony csokoládét öntsétek a csésze aljára. (Érdemes egy kevés tejszínnel megolvasztani, ha igazi étcsokival készítitek, és úgy finomabb is :))
Készítsétek el az espressot, majd a kávé krémjét szórjátok meg kevés őrölt borssal – vagy chilivel. A jól összekevert kávét apró kortyokban, szürcsölve fogyasszátok, hogy az aromák és az édes, keserű és fűszeres ízek minél intenzívebben szabaduljanak fel. A pikáns ízek kedvelői az olvasztott csokihoz választhatnak chilis csokit.