A szerelem és a csábítás az emberiség örök témája, de most, Valentin nap környékén még többen törik a fejüket, hogyan lephetnék meg kedvesüket. Jó lenne többfogásos vacsorával előállni, ahogy a filmekben, de lássuk be, egy rohanós hétköznap néha keresztülhúzhatja a Valentin napi számításainkat...

Bevallom, én nem vagyok híve ennek az ünnepnek, a kedves meglepetéseket viszont szeretem, adni és kapni is. És persze, ki mondta, hogy csak gyertyafényes vacsorával lehet csábítani? Mi, a kávé szerelmesei az év minden napján szeretjük a finomságokat, úgyhogy néhány vágyfokozó kávékülönlegességgel is szerelmes hangulatot varázsolhatunk.

Egyre több fűszerről, élelmiszerről bizonyítják tudományosan, hogy afrodiziákumként hatnak, amellett, hogy egyébként nagyon finomak is. A könnyedebb ízvilágot kedvelők biztosan szeretni fogják a vaníliát, a kakaót vagy az ánizst, a fűszeresebb ételek rajongói pedig nem mondhatnak nemet egy kis chilire, borsra, esetleg gyömbérre.

Most két igazán vágykeltő receptet mutatok Nektek.

Ánizsos Jázmin latte



 Hozzávalók:

Kb. 100 ml espresso

250 ml tej

jázmintea (filteres)

ánizs szirup ízlés szerint

Elkészítés:

 Készítsétek el az espressot és adjátok hozzá az ízlés szerint kimért ánizs szirupot. 200 ml tejet habosítsatok fel, a maradék tejbe pedig néhány percre áztassatok egy filteres jázminteát, a végén pedig minden összetevőt önsetek egy csészébe. A tetejére szórhattok ánizst, de egy rózsaszirom is kedves Valentin napi figyelmesség lehet :)

Borsos-chilis kávécsoda



Hozzávalók:

20 ml espresso

10 ml sűrű csokoládé szirup, vagy olvasztott csokoládé

bors vagy chili, esetleg reszelt gyömbér

 Díszítéshez csokireszelék, ízlés szerint tejhab

 

Elkészítés:

A folyékony csokoládét öntsétek a csésze aljára. (Érdemes egy kevés tejszínnel megolvasztani, ha igazi étcsokival készítitek, és úgy finomabb is :))

Készítsétek el az espressot, majd a kávé krémjét szórjátok meg kevés őrölt borssal – vagy chilivel. A  jól összekevert kávét apró kortyokban, szürcsölve fogyasszátok, hogy az aromák és az édes, keserű és fűszeres ízek minél intenzívebben szabaduljanak fel. A pikáns ízek kedvelői az olvasztott csokihoz választhatnak chilis csokit.