A facebookon találtam azt a kávépárbajt, amiről már írtam pár napja Nektek, de azóta újabb versenyzők kávéreceptjei kerültek föl, ezért megint bíztatlak Benneteket, hogy nézzétek meg a recepteket, próbáljátok ki és szavazzatok. Már csak azért is, mert a szavazók között kisorsolnak egy Pixie Clips kávégépet. 

 

 

A négy döntőbe jutott versenyző közül a Hahopihe konyhája blog írójával, Pécsi-Kincses Reginával kezdem, akiről korábbi blogomban csak rövid említést tettem, de most kárpótolni fogom, mert az alábbi, csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel recept igencsak megérdemli:

Csokoládés mogyoró Latte mézkaramellel

Hozzávalók:

  • 2 tk házi mogyorókrém
  • 2 tk házi mézkaramell
  • 1 dl forró tej
  • 0,5 dl félzsíros sűrített tej (4%-os)
  • 1 kapszula Bukeela ka Ethiopia (Lungo)

Elkészítés:

Az 1 dl forró tejben elkeverjük a házi mogyorókrémet, valamint a mézkaramellt. Jól összekeverjük, hogy egynemű legyen. Az Aeroccino tejhabosítóval a sűrített tejet felhabosítjuk. Egy 3 dl-es pohár aljára töltjük a mogyorókrémes tejet, szépen rátesszük a sűrített tejből készült krémes tejhabot, majd óvatosan egy csőrös kiöntő segítségével a pohár szélénél becsorgatjuk a friss kávét. A tejhab tetejére pirított, tört mogyorót szórunk díszítés céljából.

A harmadik fordulóból Hédi, az Ízharmonikus blog szerzője jutott tovább Mogyoróvajas-vaníliafagylaltos jegeskávéval (megnyugodhatunk, végül nem tett bele bort J), nézzétek meg a receptet itt.

 

A második forduló nyertese – egy másik kedvencem – a Mézesélet blog alkotója, Békefi Adél "Jeges-karamellás Rosabaya de Colombia" nevet viselő kávékülönlegessége, amelyet kevés, otthon is fellelhető hozzávalóból, viszonylag egyszerűen elkészíthetünk. Én kipróbáltam, és bejött. Nagyon-nagyon bejött! Már kinézetre is ínycsiklandozó (még akkor is, ha valaki olyan bravúrosan képes elrontani a rétegezést, mint én..), az ízéről nem is beszélve.

Jeges-karamellás Rosabaya de Colombia kávé

Hozzávalók (2 pohárhoz):

  • 10 dkg cukor
  • 3 dl hideg tej
  • 2 kapszula Rosabaya de Colombia kávé
  • jégkocka

Elkészítés:

A cukrot öntsük egy lábasba és karamellizáljuk meg. Az elkészült karamellt öntsük ki sütőpapírra és gyors mozdulatokkal simítsuk ki, majd hagyjuk megdermedni. Ezután törjük össze kisebb darabokra. Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni. Készítsük el a hideg tejhabot. Tegyünk a poharakba a karamellből és tegyük rá a jégkockát. Rétegezzük rá a tejhabot, majd öntsük rá a kávét. Tegyünk rá tejhabot majd tegyünk rá további karamelldarabokat ízlés szerint.

 Az első megmérettetésből Szilágyi Balázs került ki győztesen, aki a Rántotthús wokban című blogot jegyzi és Illatos-aromás jegeskávéval nevezett, amit megspékelt krémes fagylalttal és tejszínhabbal. Blogján a következőképpen jellemzi ezt az ígéretes italkülönlegességet: „ebben a receptben így egyrészt India ízei – nem csak a kávéban, hanem a felhasznált fűszerekben –, másrészt pedig egy nyári jegeskávétól elvárt krémesség keveredik”.

Tudom, nehéz választani, mert mindegyik nagyon érdekes. De semmiképpen se felejtsetek el szavazni a Nespresso facebook oldalán! Lebegjen a szemetek előtt az a gyönyörű kávéfőző, amit nyerhettek, no és persze a dicsőség, amit okoztok Adélnak, Hédinek, Reginának, vagy Balázsnak! :-)