Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 tuti kávés koktél Szilveszterre

Minden évben van egy olyan nap, amikor a korai fekvők is rászánják magukat az éjszakázásra: bizony, a küszöbünkön kopogtató szilveszterről van szó, amikor szinte ciki nem fennmaradni éjfélig – és még tovább. Ha valamikor, akkor az év utolsó napján különösen fontos, hogy minél jobb kávét fogyasszunk; egyrészt fel kell készíteni magunkat az éjszakázásra és a hajnalig tartó bulizásra, másrészt az év méltó lezárásához és az újév szerencsés kezdéséhez elengedhetetlen a tökéletesre sikeredett kávéélmény. Ha a szilveszteri bulinak mi adunk otthont, még nagyobb felelősség nyomja a vállunkat: ugye nem szeretnénk egy unalmas, balul sikerült kávéval vendégeink számára is tönkretenni az óév-búcsúztatót? Lássunk tehát néhány igazi, menő szilveszteri kávékoktélt, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetjük az év utolsó éjszakáját és kiváló löketet adhatunk az újévhez is.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: alfa-img.com

Szilveszter nem csak az éjszakázás, hanem az alkoholfogyasztás napja is, így én is alkoholos kávékoktélokkal készülök. A kávéban és az alkoholban egyébként sok minden közös: az emberek nem szomjuk oltása céljából fogyasztják, hanem hogy elűzzék a fáradtságot, hogy feltöltődjenek és hogy örömüket leljék. Mindkettő stimuláló hatású, és erőteljes, markáns íz-és illatvilággal csábít minket. Vigyázzunk, összhangjuk csak akkor valósulhat meg, ha kihangsúlyozzák, és nem pedig gyengítik egymás karakterét.

 

A klasszikus: café Bailey’s

Ezzel az itallal nem tudunk nagyot hibázni: a Bailey’s egy örök kedvenc. Elkészítése egyszerű és gyors: öntsünk 5 cl Bailey’s-t egy előmelegített csészébe, adjuk hozzá az előre lefőzött, egy csészényi espresso felét, ízlés szerint egy kis cukrot, és keverjük addig, amíg a hozzávalók homogén egyveleget alkotnak. Ezt követően öntsük bele a maradék, fél csészényi kávét, majd óvatosan csepegtessünk rá 5 cl-nyi tejszínt. A jól sikerült rétegezéssel a szintek gyönyörűen elválnak, üvegpohárban, habbal, kakaóporral vagy csokireszelékkel (esetleg 1-2 kávébabbal a tetején) kínálva, a koktél gyönyörű! És nem utolsó sorban nagyon finom!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: sheknows.com

Az elegáns: pezsgő kávéhabbal

Szilveszter, pezsgő, kávé: a tökéletes trió az év utolsó napjára. Ez a koktélt sok különleges összetevőből áll, így figyeljünk oda, hogy időben beszerezzük az alapanyagokat. Viszont higgyétek el, érdemes rászánni az időt. Mivel garantáltan nagy lesz rá a kereslet vendégeink körében, ezért 10 főnyi adaggal számolok. Főzzünk le 10 csészényi kávét (kb. 400 ml), majd öntsük egy kancsóba. Adjunk hozzá zselatin lapokat, majd keverjük addig, amíg azok feloldódnak a kávéban. Adjunk hozzá 80 ml-nyi cukorszirupot és 10 g kristálycukrot, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, majd mixeljük össze, majd tegyük a hűtőbe legalább három órára, amíg habbá nem alakul. A tálalásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhaból. Az eredmény ilyen lesz:

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: nespresso.com

A tipikus: Espresso Martini

A nagy kapkodásban sokunknak nem jut majd ideje beszerezni a zselatinlapokat a fenti koktélhoz, vagy elfelejtjük időben bekészíteni a kávéhabot. Ez esetben sürgős válságkezelésre van szükség, amelyet ez az egyszerű, gyors, mégis különleges koktél kiválóan teljesít. Kávénk van, szilveszter lévén biztosan akad néhány üveg vodka is, jó esetben valaki hozott Kahlúa likőrt is. Négy személyre így néz ki a recept: öntsünk 20 cl vodkát, 2 csészényi rövid, erős kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá kb. 12 jégkockát. Rázzuk jól össze őket. Ha édesebb ízélményre vágyunk, még az elején, a forró kávét cukrozzuk meg ízlés szerint, vagy ha ezzel elkéstünk, tegyünk a shakerbe cukorszirupot. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tegyünk néhány szem kávét.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

A különleges: Nadar koktél

A Nadar koktélra nemrég akadtam rá, azonban egyértelműen helyet követel magának az idei top5-ös listámon. 30% rumból, 30% tejszínből, 20% Drambuie likőrből (skót whisky-mézlikőr), 10% Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr), 10% kávé. Ha a hozzávalókat sikerül beszereznünk, elkészítése már nem bonyolult: öntsük az alkoholokat és a kávét egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk jól össze. Koktélpohárban szervírozzuk, a tetejét koronázzuk tejszínnel, majd hintsünk rá kakaóport. Egy igazán harmonikus ízű, aromás koktélhoz lesz szerencsénk.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: cellinicaffe.com

A könnyed: Amarettós kávékoktél

Karácsonykor nemcsak az ajándékok és a főzés, hanem az evés terén is igencsak kiteszünk magunkért. A szilveszter azért veszélyes, mert addigra már épp enyhül a nagy lakomák utáni telítettség, ráadásul ott a társaság, a hosszúra nyúlt, fárasztó éjszaka, no meg persze valaminek az alkoholt is meg kell inni. Igen, megint jól belakmározunk mindenből, ami a kezünkbe akad. Ez a koktél nem csak felfrissít és energetizál, hanem az emésztést is segíti. És persze nagyon finom.  Elkészítése egyszerű, a fenti, shakeres módszert kell ismét használnunk: keverjünk össze 6-7 jégkockát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál Amaretto likőrt és egy hosszú espressót, majd néhány másodpercig rázzuk őket. Enyhén verjünk fel habtejszínt, de csak annyira, hogy az állaga még folyós maradjon. Öntsük egy koktélospohárba a kávés egyveleget, majd rétegezzük rá a tejszínt, tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral. Hölgyeim, íme az új kedvenc!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: lavazza.com

Ti milyen kávéval készültök a szilveszterre? További ötleteket várok kommentbe! :)

Mégtöbb ötletet olvasnál? Nézegesd korábbi posztjainkat az alkoholos koktélokról!

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

A kávé és az alkohol jó barátok

Alkoholos kávéreceptek télire

 

 

0 Tovább

Átlagos vagy különleges kávéfogyasztó vagy?

Mutatjuk a legkedveltebb kávéinkat. Közte van a te kedvenced?

Az elmúlt években több felmérés is igazolta: mi, magyarok is szeretjük a kávét. Méghozzá nagyon! A magyarok több mint háromnegyede szereti a kávét, mindenekelőtt az íze miatt és csak másodsorban a jótékony hatása miatt. Bevallom, engem több ponton is meglepnek a statisztikák, például az az eredmény is fura, hogy többen kávézunk otthon, mint a munkahelyünkön. A legtöbben napi 1-2 csésze kávét isznak, ez egyébként az egészséges mennyiség, és többen vannak azok (a magyarok közel egynegyede), akik naponta 3-4 kávét fogyasztanak el, mint azok, akik alig isznak kávét (kb. 12%). Mutatjuk, melyik a magyarok top5 kedvenc kávéja.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

1. espresso

Ehhez nem is igazán kell hozzáfűznünk semmit. Az igazi, a klasszikus, a felülmúlhatatlan kávé! Reggel ez ad löketet a napindításhoz, délután pedig kirángat bennünket az ebéd után ránk törő kómából. Az espresso gyorsan készül és gyorsan szokás elfogyasztani, 25-35 ml-nyi, sötét-vörösesbarna színű, tetejét crema réteg koronázza. Feketén és ízesítve is nagy kedvenc!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

2. cappuccino

A magyarok előszeretettel ízesítik a kávéjukat tejjel, ennek hála a cappuccino és a tejeskávé is dobogós helyen végeztek. A cappuccino 30-45 ml-nyi, egyharmad arányban tartalmazza az espressót, a tejet és a tejhabot. Gyönyörű és magabiztos nyitánya a reggelünknek, sokan a reggeli mellé vagy közvetlenül utána fogyasztjuk. Mi, magyarok annyira szeretjük a cappuccinót, hogy gyakran még délután és este is ezt rendeljük. E jó szokásunkat Olaszországban például furcsán nézik: ott ugyanis a cappuccino szigorúan reggeli ital!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

3. caffé latte

A laza, de finom és kiadós tejeskávé is egy valódi klasszikus, ezt tényleg inkább csak reggel fogyasztjuk. Az espresso itt gyakran csak egy negyednyi (vagy még kevesebb) részt tölt ki, az igazi főszereplő a gőzölt tej. Ez az ital már mennyiségre is nagyobb és látványosabban tálalható. Manapság egyre divatosabbá válik a „latte” szót használni; a kávéházak is rákaptak, különféle ízesítésű lattékkal csalogatják a vendégeket. A latte a caffé latte rövidített verziója, azonban én úgy veszem észre, egyre többen utalnak vele a latte macchiatóra, amely sokkal nagyobb arányú tejhabot tartalmaz kb. ugyanolyan mennyiségű kávé mellett. A pohárba először a tejhab kerül, az espressót utána adják hozzá. Nagyon szépen rétegezhető: alul a gőzölt tej, felette a barna különböző árnyalatiban játszó espresso, a tetejére kerülő tejhabnak hála pedig ismét visszaköszön a fehér.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

4. hosszú kávé

Szeretjük, mert nem csak egy kortynyi élményt jelent. A hosszú kávé gyakorlatilag kétszeres mennyiségű vízzel készített, vagyis hosszúra hagyott espresso, nagyjából 80 ml. Ez tehát egy kevésbé koncentrált és híg kávé ital. Azonban vigyázzunk, mert a közhiedelemmel ellentétben nagyobb a koffeintartalma! A hosszú kávé főzésekor a több víz hosszabb ideig áztatja az őrleményt, így több koffein oldódik ki belőle.

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

5. espresso macchiato

Különböző felmérések más-más kávénak ítélik oda az ötödik helyet, de mivel ez egy blog, én most szubjektív leszek, és az egyik nagy kedvencemnek adom a helyezést: ő a caffé macchiato, más néven espresso macchiato, magyarul foltos kávé. Egy normál espresso pár cseppnyi tejhabbal. Kerülhet bele forró (macchiato caldo) és hideg (macchiato freddo) tej is. Gyors, finom és gusztusos!

Magyarország kávéfogyasztás kedvenc népszerű espresso cappuccino macchiato latte macchiato tejeskávé caffe latte hosszúkávé

Olvasd tovább népszerű posztjainkat!

Kis kávéhatározó, avagy mi a különbség a café latte, a latte macchiato és a melange között?

A kávézacc nagy kincs, ne dobd ki!

Kérsz egy jó espressót? Kapsz ötöt!

0 Tovább

Így készíts kávét a vendégseregnek!

Ha ezt a blogot olvasod, valószínűleg megvan a jól bevált otthoni módszered a kedvenc kávéd elkészítésére. De így az ünnepek körül megeshet, hogy nagyobb társaságot látsz vendégül, és ha nem vagy felkészülve, problémát okozhat az ebéd utáni nagyobb mennyiségű kávé lefőzése. Akár hat fős társaság esetén is kényelmetlen lehet, ha az első és az utolsó kávé között eltelik negyedóra - húsz perc. És akkor nem is beszéltünk a nagyobb családi összejövetelekről.

Az első és legfontosabb szabály: legyen otthon elegendő mennyiségű jó kávé! Ne a karácsonyi vendégség idején akarj spórolni :) Hidd el, sokszor az ételeket el is felejtik a vendégek, de egy kiváló étkezés utáni kávét sokáig emlegetnek hálásan.

kávé karácsony vendégség espresso french press

Olyan módszert válassz, amivel egyszerre több adagot is el tudsz készíteni. Ha kapszulás vagy podos géped van, otthoni körülmények között is ki tudsz adni gyors egymásutánban több espressót. Kotyogóssal vagy aeropress-szel ez azért nehezebb. A french press módszer viszont jól működik nagyobb társaságok esetén is, a megfelelő méretű eszközzel egyszerre akár 8-10 adag is elkészíthető egyszerre. Ha csak kisebb kotyogós kávéfőződ van, akkor bevált trükk, hogy „sűrítményt” készítesz, amit a kívánt mennyiségű forró vízzel öntesz fel.

kávé karácsony vendégség espresso french press

Nincs rosszabb a kihűlt kávénál! Ha több kávét készítesz, nehezebb arra figyelni, hogy minden vendéghez tökéletes hőmérsékleten érkezzen az itala. Mindig melegítsd elő a csészét, és ha valaki tejjel kéri a kávéját, akkor a tejet is. Ha biztosra akarsz menni, öntsd a kávét termoszba és abból szolgáld fel. Hidd el, kevésbé vesznek el az ízek, mint ha hagynád kihűlni, vagy – rémes belegondolni – a mikróban akarnád újramelegíteni a kávét.

kávé karácsony vendégség espresso french press

És végül: készülj kiegészítőkkel. Cukor valószínűleg mindenkinél van otthon, még a legfanatikusabb kávépuritánoknál is. Tejet-tejszínt érdemes beszerezni a vendégségre, de gondolj azokra is, akik édesítőszerrel vagy tejporral isszák a kávét.

Azt hiszem, mindent leírtam, amivel biztosíthatod, hogy tökéletes vendéglátó legyél :)

Még mindig nem szerezted be a karácsonyi ajándékokat? Íme néhány tipp:

Kávés ajándékok karácsonyra

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

Kávés desszertek karácsonyra is

0 Tovább

120 éve született a kávékrém feltalálója

Giovanni Achille Gaggia 1895-ben született Milánóban, élete pedig szinte magától értetődően a kávé felé terelődött. Mivel családja kávézót üzemeltett, a fiatal Gaggia bárpultosként kezdett dolgozni a családi vállalkozásban. A kávégőz edzette fiatalokból persze nem feltétlenül lesz feltaláló, ám Giovannit felettébb bosszantotta valami. Nos, épp a gőz. A korabeli gőznyomású kávéfőzőknél ugyanis a forró gőz gyakorta megégette a kávét, így az megkeseredett. Maga Gaggia is komor hasonlattal élt az akkori eszpresszókkal kapcsolatban: „Amikor megittunk egy kávét, olyan volt, mintha a ködös Milánóba lépnénk be”.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Akinek volt „szerencséje” a ködös Milánóhoz, pontosan érti, mi motiválta a fiatalembert, aki hozzá is látott a kísérletezgetéshez. A nagy ötletek mégis a legváratlanabb és legfurcsább helyzetekben találják meg az embert. Gaggia például egy amerikai harci dzsip hidraulikus rendszerrel működő motorjának tanulmányozása közben kapott ihletet, melynek eredményeként 1938-ban jegyeztette be találmányát, a forradalmi, gőzmentes kávéfőzőt, amely új korszakot nyitott az eszpresszó történelmében. A Gaggia-féle kávéfőző újítása a különleges dugattyú mechanizmusban rejlett. Gaggia a kazános kávégép rendszerébe egy rugós csapszelepet épített be, amely nagy nyomással préselte keresztül a forráspont alatti, 90 fokos vizet a kávéőrleményen. Az eszpresszó íze lágyabb és könnyedebb lett, elkészítése alig 15 másodpercet vett igénybe!

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Az első Gaggia-modell, a Classic a bárok számára készült. Az új technológiának köszönhetően az intenzívebb aromájú eszpresszó tetején sűrű habréteg, crema képződött, amely megkülönböztette az elődök által előállított kávétól. A gépek először a milánói és a Milánó környéki bárokat lepték el, a bárok ablakában pedig hatalmas feliratokkal hirdették a különleges „kávékrémet”.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Giovanni Achille Gaggia nem „tucatterméket” akart kiadni a kezei közül, nem volt sorozatgyártás, ezért az első modelleket igencsak borsos áron adták. A kávéfőzők afféle státuszszimbólummá váltak, Olaszország egyik legikonikusabb márkája több mint 50 évig látta el a bárokat és az olasz konyhákat innovatív és divatos kávéfőzőkkel. A népszerű gépeket az éppen aktuális kultúra, divat és design mellett az itáliai dolce vita kultusz ihlette.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Gaggia külföldön is hírnévre tett szert, a kereslet pedig egyre csak nőtt: az 1948-ban megalakult Gaggia vállalat hamarosan már az Egyesült Királyságba, valamint a tengerentúlra, az Egyesült Államokba és Afrikába is exportált kávéfőzőket. A bárok után pedig kezdetét vette a háztartások meghódítása is az otthoni használatra tervezett kávéfőző, a Gilda piacra dobásával. Állítólag Gaggia a Rita Hayworth által alakított hősnő után keresztelte el a kávégépet.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Gaggia nemcsak a tervezéshez, a marketinghez is értett. Impozáns standjával a milánói kiállításon is vonzotta a tekinteteket és a látogatókat. A Gaggia gépek közben a határon túl is kedvenccé váltak; London első eszpresszó bárja, a Moka, amelyet maga Gina Lollobrigida nyitott meg, állítólag naponta akár több mint ezer kávéval szolgálta ki híres írókat és költőket is felvonultató, elegáns társaságát.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Kép forrása: http://www.gizmodo.com.au/2009/02/gadgets_from_the_michael_jackson_auction_from_robot_heads_to_peter_pan_golf_carts/

A Gaggia volt az első Nagy-Britanniába exportált olasz márka, a londoni kávézókban valóban nagy sikert arattak az olasz gépek. Mindeközben Dániában egy családi vállalkozás egy Gaggia kávéfőzőt idéző, egyedi mobilból szolgálta ki vendégeit. Hírességekből sem volt hiány: Gaggia gép tűnik fel Federico Fellini Róma című filmjében, Michael Jackson számára pedig egy különleges, egyedi modell is készült Neverland felirattal, amely a popkirály birtokáról kapta a nevét.

Elsődleges források: Gaggia.com, Comunicaffé

Itt olvashatsz még a kávéfőző-történelemről:

Ó, az a fenséges espresso!

Hallottatok már espressomérnökről? Nos, itt van egy!

Kis szerkezet, nagy mérföldkő: a kotyogós

0 Tovább

Kísérletezzünk egy kicsit az espressónkkal!

Espressóból sosem elég, különösen a fáradt, hideg téli napokon. Ismét összegyűjtöttünk öt tippet, hogyan értelmezheted újra a jól bevált espressódat.

kávé espresso nutella mogyoró

Espresso doppio

Az espressónál nem csak az extra hozzávalókkal, hanem a mennyiséggel is variálhatunk. Az espresso doppio, vagyis dupla espresso kiváló találmány a kávé szerelmesei számára, hiszen tovább élvezhetik a finom italt. A dupla espresso 60 milliliternyi kávét jelent, ma már egyébként egyre inkább ez jelenti a normál mennyiséget, háttérbe szorítva az espresso solót. A dupla adag kávéőrlemény még jobban megdobogtatja a szívünket.

kávé espresso nutella mogyoró

Bica

Espresso? Rögtön az olasz kávé jut eszünkbe, ugye? Pedig vannak más érdekes espresso-készítési hagyományok, például a portugáloké. A „portugál espressóként” jellemezhető bica hosszabb, mint olasz társa, íze pedig lágyabb, köszönhetően a lágyabb pörkölésű kávészemeknek.

kávé espresso nutella mogyoró

Vörös, fekete és halott szem

Ne rémisszen el minket ez a sokkoló elnevezés! A vörös szem (red eye), fekete szem (black eye) és halott szem (dead eye) egyszerű és ártalmatlan kávékat takarnak. A vörös szem nem más, mint a lassú főzéssel készült, pl. filteres kávé és az espresso keveréke. Az espressós kávé intenzívebb aromát és nagyobb koffeintartalmat ad. A fekete szem esetében a kávé dupla, míg a halott szemnél tripla adag espressót tartalmaz.

 kávé espresso nutella mogyoró

Espressino

Ezt az egyszerű, de ízletes és elegáns olasz eredetű italt „kis espressóként” vagy „espressócskaként” fordíthatjuk magyarra. A kávéhoz tejszínt adunk, a tetejét pedig egy kis kakaóporral vagy folyékony kakaóval díszítjük. Általában üvegpohárban hozzák ki nekünk, nagyon gusztusos. Sokan a marocchino vagy a mocaccino szinonimájaként használják, azonban ez téves, utóbbiaknál ugyanis a csokoládé alapra kerül a kávé.

 kávé espresso nutella mogyoró

Kép forrása: lavazza.com

Mogyorós espresso

Higgyétek el, nem esem túlzásba, ha azt mondom: ez az espresso-kreáció egyszerűen zseniális! Sajnos nálunk még kevésbé terjedt el, de itt az idő, hogy ezen változtassunk. Az édesszájúak kezdhetik is dörzsölni a tenyerüket, mert ez a kedvükben járó ital nagyon egyszerűen elkészíthető. Az espressót Nutellával keverik össze, a tetejére az édes kávés koktélok hagyománya szerint tejszínhab kerül, amelyet pirított mogyoróval és kakaóporral díszítenek.

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)