Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így készül a tökéletes espresso

Mindig úgy gondoltam, hogy az espresso a kávékészítés kiindulópontja, elvégre számos tejes recept alapját is adja, például a cappuccino és a latte macchiato is espresso-val készül. Ezért úgy gondolom, ha az ember jó kávét akar csinálni, akkor elsőként meg kell tanulnia, hogyan kell jó espresso-t készíteni. Korábban is kerülgettem már ezt a témát, és az alapelvek azóta sem változtak.

A jó espresso egyik fontos ismertetőjegye a vastag crema réteg. Ahhoz, hogy ezt elérjük, több dologra is oda kell figyelnünk. Nem mindegy, milyen alapanyagot használunk, hiszen a kávéőrlemények származásuktól, termőterületüktől függően más-más ízvilágot képviselnek. Karakterüket a pörkölés hozza ki igazán, amely attól függően, hogy milyen hőmérsékleten és milyen hosszú ideig pörkölik a kávészemeket, lehet lágy, világos, vagy egészen erős, sötét is. A lágyabb pörkölés a kávé gyümölcsösebb, selymesebb ízjegyeit emeli ki, míg a sötétebb pörkölés hatására a kávé markánsabb ízű lesz. Az őrlés határozza meg, mennyire lesz testes az espresso, és persze az is fontos, hogy megfelelően tároljuk a kávéőrleményt a felhasználásig.

Az espresso elkészítésénél két tényezőre kell különösen odafigyelni, egyrészt, hogy a víz hőmérséklete ne haladja meg a 94 Celsius fokot, hogy a kávé aromái ne égjenek meg, másrészt, hogy a nyomás minimum 9 bar kell legyen a megfelelő aromagazdagság elérése érdekében. A víz ideális esetben körülbelül 20-30 másodperc alatt folyik át a kávéőrleményen. 

A Nespresso ezeket az elvárásokat ötvözte őrleményeiben és kávégépeiben. Ha szeretnétek látni, mi egy tökéletes espresso titka, akkor tekintsétek meg az alábbi videót:


0 Tovább

Nem nyert a kávés kolbász

Tíz különleges versenymunka küzdött a zsűri és a közönség kegyeiért a Nespresso receptversenyén, köztük olyan különlegességek, mint a kávés kolbász, a kávés hamburger, az espresso-s kacsa vagy a kávékaviár. A verseny véget ért és kiderült, a kreációk közül melyik nyerte el a szakmai zsűri és a közönség díját.

Azt már a verseny alatt lehetett sejteni, ki lesz a közönség kedvence, hiszen a márka Facebook oldalán nyilvánosan lehetett szavazni. A több mint 3500 szavazat közül több mint ezret gyűjtött be az Ahogy eszik úgy puffad blog kreációja, a Rosabaya gyümölcskenyér, ezzel kiérdemelte a közönség díjat. A sütemény egy kávékapszuláról kapta a nevét, ami nem meglepő, elvégre a kihívás lényege az volt, hogy a versenyzőknek meghatározott fűszereket és alapanyagokat kellett Nespresso kávéőrleményekkel kombinálniuk.

 

Gyümölcskenyér egy kis csavarral ;)

A Nespresso zsűrije Bodrogi Eszter, a Fűszer és lélek bloggerével kiegészülve a Rakottkert blog csokoládés mousse-át ítélte a legjobbnak, mert ebben a receptben a kávé, a kakaó és a szerecsendió markáns ízvilága találkozik a narancs gyümölcsös könnyedségével, ráadásul a különböző textúrák kombinációja is egyedülálló ízélményt nyújt. A recept ugyan egy kicsit bonyolultnak tűnik, nem tudom, ki merem-e próbálni, de így ránézésre is finomnak tűnik :)

 

A kreáció pontos neve csokoládé mousse kávés kalácsmorzsával, narancsos tuile-lel és szerecsendióvirágos krémmel – jól hangzik, nem?

A kihívás célja az volt, hogy megmutassa, hogyan lehet a különböző ízvilágú kávékat különleges vagy hétköznapi alapanyagokkal kombinálni és megteremteni közöttük a harmóniát. A versenyzők három különböző aromaprofillal rendelkező kávé közül választhattak, amelyeket olyan különleges és hétköznapi alapanyagokkal párosíthattak, mint például a szegfűszeg, a kardamom, a citrombors, a narancsvirágvíz, a kakaópor vagy a narancs.

0 Tovább

A kávé és a fűszerek találkozása

Hogyan párosítanátok a kávét a cayenne borssal? Vagy a szerecsendióval? Esetleg a római köménnyel? Nem egyszerű kérdés, de éppen ez jelentette a kihívást a Nespresso Coffee Challege receptversenyén résztvevő tíz blogger számára, akiknek egészen váratlan fűszereket kellett Nespresso kávéőrleményekkel párosítva új kreációkat kitalálniuk. Az alábbi alapanyagokból kellett négyet választaniuk: szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg, narancs, citrombors, kömény, római kömény, fekete kardamom, narancs, kakaópor, cayenne bors.

Lássuk, milyen izgalmas kreációk születtek! A tíz versenyző tíz izgalmas recepttel állt elő, de én most csak a kedvenceimet mutatom meg.

Tarte au Vivalto - Angela’s Taste:Szerettem volna valami izgalmasat létrehozni, olyat, ami nem mindennapi, de nem is kiugró. Ami egy jó kávé mellé, méltó lezárása egy étkezésnek, egy baráti beszélgetős délutánnak, és persze olyan formába önteni, ami tényleg méltóan képviseli a Nespresso eleganciáját.”

Szerintem ez a verseny egyik legelegánsabb kreációja. A különleges csokoládés összeállítást a magas kakaótartalmú kakaópor mellett szerecsendió, kardamom és kandírozott narancs varázsolja izgalmassá.

 

Tripla mousse kocka - Chilli & csoki: “Az ízek párosításához Francois Charter “Az ízek harmóniája” című könyvéből merítetem ötleteket. A könyv szerint a kávé ízéért felelős molekulák (pl. szotolon, ciklopentán) természetes formában megtalálhatóak a pirított mandulában, a kakaóban, és kisebb mértékben a fekete ribizliben is. Ezért gondoltam, hogy a csokoládé, a kávé és a fekete ribizli harmonikus kombinációt alkot majd.”

Azt hiszem, a képet látva senkinek sem kell megmagyaráznom, hogy miért szeretném feltétlenül megkóstolni a tripla mousse kockát. Mondjuk most azonnal. A feketeribizli minden formájáért rajongok (a szörpért és a feketeribizli illatot is tartalmazó parfümökért egyaránt), ráadásul a szegfűszeg, kakaó és narancsvirág-víz kombinációja csak még vonzóbbá teszik ezt a desszertet.

Kávés kolbász, kávés szósszal - Hétköznapi ínyenc: “A kolbász mellé, csináltam egy kávés szószt, ami ízében vaníliás és kávés volt, kis pecsenyelé ízzel. Szerintem ez a szósz kellett az egészhez, hogy ne legyen túl száraz az étel úgy összességében, plusz a kolbászban található kávés aromát, a szószban felfedezhető vaníliás ízvilág, csudálatosan kiegészítette!”

A kávés kolbász a verseny egyik igazán különleges versenyzője, a készítője azt írta blogjában, hogy hiába kutakodott az interneten, csak egy másik lelkes kísérletezőt talált, aki kávés kolbásszal próbálkozott. Állítólag nagyon finom a végeredmény, a recept kolbászfűszerként kombinálja a kávét a szerecsendióval, kardamommal, cayenne borssal és a római köménnyel.

Megtetszett valamelyik? Mielőtt magad is kipróbálnád őket, a Nespresso Facebook oldalán szavazhatsz kedvencedre. Július 31-án lezárul a szavazás, szóval hamarosan kiderül, melyik kreáció lett a legnépszerűbb és az is, melyiket találta a legkreatívabbnak a szakmai zsűri!

1 Tovább

Kávé inspirálta receptekkel versenyeznek a bloggerek

Tíz népszerű gasztroblogger versenyez a Nespresso Coffee Challenge receptversenyén, amelynek célja, hogy különleges, de otthon is elkészíthető, kávé ihlette receptekkel álljanak elő. 

Ez persze önmagában még nem jelentene kihívást, hiszen népszerű gasztrobloggerekről van szó, akik nagy tapasztalattal bírnak a sütés-főzés területén, de mindehhez a versenyzők fűszerekből, kávéból és egyéb hozzávalókból álló csomagot kaptak, amelyek közül legalább négyet fel kellett használniuk a saját kreációjukhoz, illetve választaniuk kellett egy Nespresso kávéőrleményt is, amely inspirációul szolgált.

 

Sok versenyzőt inspiráltak a Nespresso kávéőrlemények új desszertek megalkotására, szívesen végigkóstolnám mindet!

A hozzávalók közt volt kardamom, szerecsendió-virág, kakaópor, narancs, narancsvirágvíz és citrombors is például. Ma már ezek a kicsit különlegesebb fűszerek is könnyen beszerezhetők, érdemes velük kísérletezni otthon is, mert egy-egy új ízzel feldobhatjuk a régi recepteket.

A versenyzők kiválasztása meghívás alapján történt, a versenyzőket Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek szerzője segítségével kérték fel a részvételre. A felkért tíz gasztroblogger pedig örömmel vállalta a kihívást. De kik is ők? Ábécérendben:

Az elkészült kreációkat mától lehet megnézni a Nespresso hivatalos Facebook oldalán, és persze szavazni is lehet rájuk. A Facebook szavazatok alapján a legnépszerűbb receptet megalkotó blogger közönségdíjat kap, de közben a Nespresso szakértői Bodrogi Eszterrel karöltve egy szakmai díjat is kiosztanak az általuk legjobbnak talált pályázatért.

 

A desszertek mellett izgalmas, kávés főételek is készültek, csak győzzön választani az ember!

Igazán eredeti ötletekkel álltak elő a versenyzők, csak irigyelni tudom a kreativitásukat! :) Hamarosan meglátjuk, kik lesznek a díjazottak! Egyik recept mutatósabb, mint a másik, nem könnyű köztük választani, de érdemes, hiszen a szavazók is részt vesznek egy nyereményjátékban: köztük egy elegáns és szép, fehér Nespresso U kávégépet sorsolnak ki. Ha kedvet kaptatok a szavazáshoz, itt megtehetitek! :)

0 Tovább

Hosszú kávék szezonja

Jön a jó idő, és ezzel együtt a teraszokat is megnyitják mindenhol, amit én imádok! Nincs is klasszabb annál, mint egy kávézó teraszán ücsörögni, és magamba szívni a tavaszi nap melengető sugarait, miközben valamilyen hosszú kávét kortyolgatok.

Igen, hamisítatlanul itt a hosszú kávék szezonja, legalábbis nálam és azoknál, akik nem espresso hívők, és más kávéitalokra is nyitottak.

Hosszú kávét gyakran fogyasztunk, azonban azzal kapcsolatban, hogy mi is számít annak, elég nagy a zavar a fejekben. Bevallom, sokáig nekem sem volt tiszta. Tulajdonképpen az elkészítésen múlik az, hogy egy kávéitalt ebbe a kategóriába sorolunk-e, vagy sem.

Hogy mitől lesz hosszú egy kávé? Ami a lényeg, az a kávé őrlése, illetve a felhasznált víz mennyisége. A hosszú kávéhoz ugyanis nem őrlik annyira finomra a kávészemeket mint az espresso esetében, hanem egy kicsit durvábbra hagyják, így teljesen máshogy járja át a víz, máshogy oldódnak ki az aromák. A durvább őrlés, kevésbé forró víz, vagy rövidebb áztatás enyhíti a kivonatolást, így egy kiegyensúlyozott ízű hosszú kávé készíthető, mely a legmarkánsabb ízeket emeli ki.

A hosszú szó a kávé nevében két dologra is vonatkozik: egyrészt hosszabb ideig fő le, mint a rövid espresso, másrészt általában mennyiségében is több. Érdekes viszont - ahogy arról épp a legutóbbi posztomban számoltam be - hogy annak ellenére, hogy a hosszú kávék kevésbé intenzívek, mint az espresso vagy egy ristretto, koffeintartalmuk magasabb, és több csersavat is tartalmaznak.

Gyakran a filteres kávét, illetve a kotyogóst is ebbe a kategóriába soroljuk, de ha elmegyünk egy kávézóba, akkor a szoros értelemben vett hosszú kávét, vagyis Caffé lungo-t, ami a kicsi és intenzív ristretto ellentéte, egy espresso a szokásos mennyiségnél közel kétszer annyi vízzel, kicsit durvábbra őrölt kávéból készítik el, gyakran espresso gépen. A hosszú kávé elkészítésében nagy népszerűségre tett szert az Aeropress is, amit sok barista előszeretettel használ, sőt, már külön bajnokságokat is szerveznek a ketegóriában!

  

Tejes kávéitalok között is akadnak lungok, azaz hosszú kávék, ilyen például a mélange. A mélange esetében egy adag eszpresszót forró vízzel kétszeresére higítunk (nem tovább főzzük, mert akkor keserű lesz!), majd ugyanennyi felgőzölt tejjel és némi tejhabbal tálaljuk. Nekem nagy kedvencem, olyan lágy és könnyű!

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)