Hőség van, mindannyian a strandon, vagy egy árnyékos teraszon érezzük legjobban magunkat, még akkor is, ha sokszor csak a klimatizált irodával kell beérnünk. Van pár dolog, amivel azért tudunk egy kis örömet csempészni a napjainkba. Én például ilyenkor rengeteg jegeskávét iszom, hiszem a nagy melegben az ebéd utáni kávé is jobban tud esni hidegen, esetleg egy kis fagyival, sziruppal megbolondítva. Igazi kalóriabomba ugyan, de néha egy kis bűnözés belefér, nem?

Rengeteg jegeskávé recept létezik, gyakorlatilag csak a fantáziánk szabhat határt, kísérletezzetek Ti is bátran, lepjétek meg a barátnőket, vendégeket, díjazni fogják! Élvezzétek ki a nyár minden pillanatát.

Rengeteg receptet találtam, (többek között a Nespresso-nak is van egy szuper receptoldala), végül mindegyiken alakítottam egy kicsit, így készültek el az én kreációim. Szuper gyorsan megvan mindkettő, és isteniek!

 

Karamellás jegeskávé, ahogy én szeretem

1 nagy csésze kávé

2 gombóc karamellás fagylalt

karamellszirup

pár csepp vaníliaaroma

1 evőkanál cukor

1 dl tej

zúzott jég

Főzz le egy friss kávét, és hagyd, hogy kihűljön. Egy kis edényben karamellizáld a cukrot, majd öntsd fel a tejjel, és kevergesd addig, amíg felolvad. A kávét öntsd bele egy magas üvegfalú pohárba, és öntsd bele a vaníliaaromát és a karamellás tejet. Tedd bele a két gombóc karamella fagylaltot, majd kicsit keverd össze, hogy egészen sűrű legyen az állaga. A tetejét díszítsd kevés karamellsziruppal és zúzott jéggel.

 

Kókuszos jegeskávé

fél csésze erős kávé

fél csésze kakaó

1 gombóc kókuszfagyi

1 evőkanál fehér rum (Malibu)

zúzott jég

A frissen főzött kávét hűtsd le, és öntsd össze a hideg kakaóval (ezt legjobb, ha házilag készíted el). Öntsd bele a rumot, majd kanalazd bele a fagyit és a zúzott jeget. Én általában Malibu rumot használok, ettől még finomabb kókuszos íze lesz az egésznek.