Már tényleg csak párat kell aludni, és itt a karácsony. És ha még mindig nincs meg mindenkinek az ajándék, lehet, hogy az a pár hátralévő éjszakánk sem lesz felhőtlen, tudva, milyen teendők, bevásárlások várnak még ránk az ünnepekig. Lázas kapkodás, értelmetlen ajándékhalmok beszerzése helyett inkább üljünk le, szürcsöljünk el egy kávét, és közben nyugodtan gondoljuk át, minek is örülnének a szeretteink. Minden reggelük egy kávéval indul? Akkor érdemes végigolvasni ezt az írást. Továbbá javasolnám - annak érdekében, hogy igazán személyes ajándékot adhassunk - hogy csináljuk saját kézzel az meglepetéseket. Alább pár tippem, miket készíthetünk mi magunk a kávérajongó ismerősünknek!

Édes és kedves egyben az a meglepetés, amit mi csinálunk, ráadásul, ha van benne kávé, plusz csoki is. Legyen az a kedvenc teasütemény, egy jól bevált muffin recept felturbózva kávéval, vagy vízgőz fölött megolvasztott, magas kakaótartalmú étcsokoládé, amit a pörkölt kávébabok bevonásához használunk. Bármelyik finomságot is készítjük, celofánba csomagolva sokáig meg fogja őrizni frissességét, és a kis csomagot masnival bekötve, szép dobozkába téve, névre szólóan felcímkézve látványra is tökéletes lesz az ajándék.

kávé karácsony ajándék

Thecakerecipe.co.uk

A gyertya és a kávé találkozásáról már írtam korábban. Ha megajándékozottunk a kávé mellett a szép lakberendezési cikkeket is szereti, érdemes kávégyertyát csinálnunk neki. Nem egy bonyolult dologról van szó: vegyünk egy vastagabb, lehetőleg fehér, drapp vagy barnás színű, egyszínű gyertyát, plusz legyen a kezünk közelében pár kávészem. Egy másik gyertyát gyújtsunk meg, és annak megolvadt viaszába mártva tudjuk a kávét felragasztgatni a vastag gyertyára.

kávé karácsony ajándék

Indulgy.com

Szintén lakásdekor, és ismét kávéval kapcsolatos a következő ötletem: csinálhatunk kávés párnát is! Ha tudunk varrni, mi is elkészíthetjük párnát és a huzatot. Amennyiben nem, szerencsére segítenek nekünk a párnahuzat-nyomtatásra szakosodott üzletek, ahol csak ki kell választanunk a kívánt méretet, anyagot és színt, meg persze a mintát. Ábrázolhat kávéscsészét, vagy kávét, de még egyszerűbb és ötletesebb, ha csak annyit írunk rá, hogy kávé. Vagy továbbgondolva, ezt a négy szót: coffee days, whiskey nights.

kávé karácsony ajándék

Etsy.com

Sőt lehet az ajándékunk maga a kávécserje. Persze, nem olyan egyszerű nyers kávébabot szerezni. Ahhoz, hogy a cserje termést is hozzon, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ideális termőföldet kell vennünk a cserépbe! Tény, hogy idő és végtelen türelem kell hozzá, de megérheti, hiszen van rá esély, hogy meghozza gyümölcsét, vagyis kávécseresznyéjét!

kávé karácsony ajándék

Thinkgeek.com