Könnyű dolgunk van, ha valaki olyannak keresünk ajándékot, aki imádja a kávét. Tényleg elég lehet, ha csak kávét veszünk neki. De azért ha picit még ötletesebbek szeretnénk lenni, kitalálhatunk valami mást is – csak ne menjünk túl messze a kávétól. Összegyűjtöttem pár tippet, amelyek különlegesek, de egyszerűen megvásárolhatók, és ajándékozottunk szívét-lelkét biztosan megmelengetik. Főleg úgy persze, ha az ajándék átadásakor egy csésze friss kávét is kap tőlünk.

Rokonnak, kollégának, szomszédnak, távolabbi ismerősnek egyaránt ideális, könnyen elintézhető és személyes ajándék egy monogramozott bögre. A nagyobb plázákban biztosan találunk gravírozással, fénymásolással foglalkozó üzleteket, ahol segítenek, milyen hosszú szöveget írhatunk a kiválasztott üveg-/fém-/réz-/kerámiacsészére, bögrére. Ha ráfér, akár egy idézetet is kérhetünk rá, ami illik a megajándékozotthoz. Például ezt: “Nincs a világon olyan probléma, amit ne oldana meg egy csésze kávé!”

kávé karácsony ajándék

Epiloglaser.com

Annak a szerettünknek, akinek inkább viccesebb, vidámabb ajándékot választanánk, nézzünk körül jobban a bögrék világában. Egy-két lakberendezési boltot érdemes körbejárni, és gyűjteni egy kis inspirációt: kreatívaknak krétával vagy filccel telerajzolható; a mókásaknak szokatlan formájú és extrém mintájú; a sütirajongóknak alján sütitartós változatokat; szerelmespároknak páros, egymásba illeszthető szettet ajánlok.

kávé karácsony ajándék

Mugmeup.tumblr.com

Ha nemcsak a kávéért, hanem a kütyükért is odavan – vagy ha nincs, de mégis mindig a számítógépen lóg – vegyünk az illetőnek USB csatlakozóval ellátott bögremelegítőt. Webshopokon több helyen is rendelhető és többfajta termék is kapható, a lényeg, hogy megajándékozottunk kávéját mindig melegen tartsa és a számítógépezéshez szükséges koffeinadag folyamatosan biztosítva maradjon.

kávé karácsony ajándék

Payless.pk

A folyton rohanásban lévő ismerősünknél biztosan nem nyúlunk mellé, ha egy szép termoszt veszünk neki. Figyeljünk arra, hogy esztétikussága mellett legyen jó a minősége is. A választék ez a termék esetében is elég bőséges: fém, műanyag, füles, óriási, mellénnyel ellátott, mintás, stb. – a leginkább hozzá illő lesz a legjobb.

kávé karácsony ajándék

Nespresso.com

Ínyenc falatokat kedvelő szeretteinknek telitalálat lehet, ha kávés finomságokat keresünk. Étcsokoládéba mártott kávébabok, vagy éppen kézműves, táblás étcsokoládé, benne kávéreszelékkel, nőknek és férfiaknak egyaránt a kedvence lesz. Karácsonyi vásárokon és édességboltokban is egész biztosan fogunk találni olyat, amilyet keresünk.

kávé karácsony ajándék

Dolphinvillage.com

Soha nem voltak még olyan népszerűek az élmény jellegű ajándékok, mint mostanában. Ha nem tárgyi ajándékot szeretnénk adni ismerősünknek, vásároljunk neki egy tanfolyamra, workshopra szóló jegyet: kávé-, koktél-, bonbonkészítő kurzusokra küldjük el – vagy még jobb, ha páros jegyet veszünk és mi is elmegyünk a megajándékozottunkkal. Ezzel a kávéval, kávés finomságokkal kapcsolatos érdeklődése még magasabb szintre emelhető.

kávé karácsony ajándék

Enjoy.nl