A hangulatunkat nagyban befolyásolja, hogy milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat, ezért én szeretek egy-két ötletes részletet elrejteni minden szobában, a hálóban, a fürdőszobában vagy a nappaliban épp úgy, mint a konyhában. A megszokott, hétköznapi cselekvéseket, mint amilyen a kávékészítés és kávézás is, feldobhatjuk kicsit néhány ötletes kiegészítővel, ezért szívesen ajándékozok is olyan tárgyakat, amik jól használhatóak, mégis van bennük valami extra. Most megmutatom a kedvenceimet, remélem, tetszeni fognak! :)

Vintage kávédaráló

Ez a vintage kávédaráló a ’60-as évekből való és ma is tökéletesen működik. Talán nem a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a kávékészítésnek, de az tagadhatatlan, hogy élénk színeivel bármilyen konyhába frissességet csempész. 

Különleges kávétartók

Ha őrölt kávét használunk, akkor fontos, hogy aromazáró dobozban tároljuk használat előtt, hogy ne hagyjuk elveszni az őrlemény értékes aromáit. A frissen őrölt kávét persze semmi sem múlja felül, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor is érdemes odafigyelni, miben tartjuk a kávét. Például jó tudni, hogy a fény árt a kávébaboknak, így bármennyire is szépek az üvegből készült kávétartók, sokkal praktikusabb olyat választani, amely a fénytől is véd. Ráadásul egy mutatós tartó akár dekorációként is megállja a helyét. 

Különleges csészék

Ez a különleges formájú csésze jó példája annak, hogyan lehet egy kis csavarral egy megszokott, hétköznapi tárgyból valami különlegeset varázsolni. Ha csészékről és bögrékről van szó, akkor szinte tényleg minden lehetséges, változatos formák, színek és anyagok között válogathatunk, és vannak praktikus megoldások is, például duplafalú bögrék, amelyek segítenek melegen tartani a kávénkat. Ha a klasszikus vonalakat pártoljuk, akkor is rengeteg lehetőségünk van, hiszen ma már számtalan helyen rendelhetünk személyre szabott bögréket és csészéket.

Kanalak minden alkalomra

Ha a következő szintre akarunk lépni, akkor beszerezhetünk különleges kanalakat is, amelyek egy angol lady teadélutánját idézik. Bájosan egyszerű mégis remek ötlet a feliratozott kiskanál, amellyel mosolyt csalhatunk a vendégeink arcára.

Klasszikus elegancia

A kapszulás kávé legnagyobb előnye, hogy a kávékészítés gyors és egyszerű, ezt a legjobban úgy tudjuk kihasználni, ha mindig kéznél vannak a kapszulák. Szerencsére erre számos elegáns, modern megoldás létezik, mint például ez a letisztult formavilágú kapszulatartó is.

Az állatok királya

Ha kedveljük a mókás kiegészítőket, akkor ezt az oroszlán-unikornis kombinációt épp nekünk tervezték: az oroszlán cukortartóként, az unikornis pedig tejkiöntőként funkcionál, de számos hasonlóan ötletes kiegészítővel találkozhatunk.

Pár kellemes kiegészítővel új színt vihetünk a konyhába és feldobhatjuk az olyan hétköznapi cselekvéseket is, mint a kávékészítés. Sőt, ezekkel talán még a reggeli készülődést is élvezhetőbbé tehetjük :) Arról nem is beszélve, hogy kávékedvelő ismerőseinknek tökéletes és személyre szabható ajándék lehet valamilyen kávés kiegészítő akár karácsonyra is.