Kár, hogy én csak amolyan kávéról írogató gasztroblogger, nem pedig főzőcskéző vagyok, mert talán engem is beválogattak volna abba a blogger receptversenybe, amit a Nespresso írt ki. Tudtam volna hova utazni a nyeremény 300 ezer forintból… Mostanában egyre több a gasztroblogger, gondolom nem volt könnyű kiválasztani, hogy ki legyen az a nyolc, aki kávéreceptekkel párbajozzon. Már tavaly, is drukkoltam a tíz bloggernek, mert nagy kihívás elé állították őket, ezért nagyon érdekelt, hogy ki, mit hoz ki a lehetőségekhez képest.   Nem akármiket kellett akkor belekomponálniuk az ételeikbe: szegfűszeget, kardamomot, citromborsot, narancsvirágvízet és szerecsendió-virágot, vagy kakaóport és narancsot. Nagyon izgalmas, sőt néha kifejezetten merész receptek születtek. Személyes kedvencem a kávé hamburger lett.

 

Idén úgy látom a facebookon, hogy 8-an csapnak össze 5 fordulón át, július 27-től. A koncepció most kicsit más, mert kávéreceptekkel lehetett indulni, de a versenyző párosok már magukban izgalmassá teszik az összecsapásokat.

 

Kárai Dávid, avagy ízHUSZÁR, a NoSalty a főszerkesztője, versenyez Szilágyi Balázzsal, aki a Rántott hús wokban blogot írja. Indriya from India kapszulát kaptak és már kint is vannak a facebookon a receptek, amiket elkészítettek az indiai kávéból és elkezdődött a szavazás is. Magam részéről a kókusztejes Mokka Lassira szavaznék. Ti kit választanátok?

 

 

A következő páros a Mézesélet Békefi Adélja és az Ízesmestertől Tutor Enikő, akinek imádtam a legutóbbi ciprusi souvlakiját Hihetetlenül egyszerűen meg lehetett csinálni és jó kis móka volt együtt dolgozni a csajokkal a konyhában, aztán meg a fiúk a kertben a grillen sütögettek.  

 

Az Ízharmónikus bloggere azt írja a blogján, hogy „Szeretek borral főzni …néha az ételbe is teszek”, remélem, a kávés receptbe nem fog, mert az nagyon furcsa lenne. Vele fog megvívni a Mirelle konyhája blog szerzője, Wessely Márta. Kettőjüknek egy brazil eredetű kávéból kell kihozniuk a legtöbbet.

A negyedik versenyzőpáros az „Az vagy, amit meg(t)eszel blog és a Hahopihe konyhája blog szerzői, akiknek a Bukeela ka Ethiopia kávékapszulából kell alkotniuk valami finomat. Hajrá mindenki! Igyekszem vinni jóhíreteket az olvasóimnak!