Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Kilimandzsáró kávéjának titka

Valljuk be, Tanzániáról elég hiányosak az ismereteink. Ez az ország Afrika keleti részén fekszik, partjait az Indiai-óceán mossa. A Wikipédia szerint sehol máshol a Földön nem látható ennyi gnú, zebra és antilop, de elefánt-, bivaly-, víziló- és csimpánz állománya is a világ legnagyobbjai közé tartozik. Egy jó kis szafarira tehát ideális terep. De azt tudtátok, hogy Tanzánia remek kávétermő vidék is?

Az ország egyik legnagyobb előnye a vulkanikus talaj, ennek köszönhetően ugyanis minden szükséges feltétel adott az országban ahhoz, hogy egy igazán kiváló minőségű kávét termesszenek. Nem véletlen, hogy ez az ország egyik fő exportcikke. Olvastam régebben egy cikket, miszerint a legújabb állami kávéipari stratégiák még több bevételt hozhatnak az államnak. A Tanzania Coffee Board igazgatója ugyanis azt jósolta, hogy a kávéipar évente 150 millió dollárt hozhat, mindezt kávéexportból. A tervek szerint a jövedelem 75%-át visszajuttatnák a kávétermelőknek, ez az összeg mintegy 250 millió dollárt jelent évente.

Mind az arabica, mind a robusta megterem itt. Az arabicát augusztustól decemberig szüretelik, a robustát pedig júniustól novemberig, kézzel. A szakértők szerint a tanzániai kávé legjellemzőbb tulajdonsága a testes zamata, a gyümölcsös illata és ízjegyei. Éppen a gyümölcsösség az, amiért olyan sokan kedvelik. 

Az egyik legkiemelkedőbb helyi kávé a Tanzania Peaberry (caracolnak, vagyis csigának is hívják). Érdekessége, hogy az átlagos kávécseresznyéhez képest, amiben kettő bab található, ebben csak egy. Állítólag, mivel formája inkább kerek, gömbölyded, semmint ovális és lapos, a pörkölése egyszerűbb. A Kilimandzsáró dűlőin terem ez az erőteljes ízű, zamatos kávé. 

0 Tovább

A kávé nászajándéknak is tökéletes választás

Tavasz, jó idő, zsongás, és….. esküvői szezon! Akár házasságpártiak vagyunk akár nem, nincs mit tenni, tavasztól ősz elejéig mindannyian szinte minden évben hivatalosak vagyunk 1-2 esküvőre. Az én környezetemben most mindenki belehúzott, mind a barátok között, mind a rokonságban. És persze az örömmel együtt jön a kihívás és kétségbeesés egyvelege, hogy mit vigyek ajándékba?

Én ilyenkor sem hazudtolom meg magam, és olyan ajándékot adok, aminek én magam is örülnék. Szerencsére elég sok barátomat és családomat megfertőztem már a kávéőrületemmel, és ezért ugyanannyira tudnak örülni egy-egy kávés meglepetésnek, mint amekkora örömet nekem okoz a kiválasztásuk. Pénztárcától függően rengeteg lehetőség közül választhatunk, én most minden kategóriára hozok ötletet, hátha a Ti környezetetekben is akad olyan kávémegszállott, mint én. :)

Összeállíthatunk egy helyes csomagot két szép csészével és valami különleges kávéval, például egy finom Yellow Bourbonnel, és egy kis étcsokival kiegészítve, de akár még extrábbal, például egy Hawaii Konával is előrukkolhatunk. Mindenképp készítenék hozzá egy szép táblácskát „A romantikus reggelikhez”, vagy bármilyen más szerelmes felirattal. Apróság, de nagyon szívhez szóló ajándék.

Kávéimádókat egy-egy különleges eszközzel is meglephetjük. Az Aeropress az utóbbi években lett igazán divatos, a baristák különösen szeretnek kísérletezni vele, miért ne lehetne otthon is? Nagyon egyszerű a használata, szinte nulla a hibázás lehetősége, és tényleg isteni hosszú kávét lehet vele készíteni! Természetesen ehhez is mellékeljünk valami finom keveréket, hogy azonnal neki is láthassanak! 

Ha a pár a kényelmes megoldásokat szereti, és a kiváló minőségű kávéban sem szeret kompromisszumokat kötni, akkor válasszunk egy kapszulás gépet. Ezeknél nem kell figyelni sem a kávé méricskélésére, sem egyéb beállításokra, mindig ugyanazt a jó kávét kapjuk, ráadásul villámgyorsan. Létezik többféle verzió is, tejhabosítóval, vagy anélkül, így az espresso hívőknek, illetve a cappuccino imádóknak is kedvezhetünk. Szerintem nincs olyan pár, aki ne örülne egy ilyen ajándéknak!

Apró kiegészítő lehet más jellegű ajándék mellé egy házilag készített kávés bonbon, vagy csokiba mártott kávészemek. Egy egyszerű, de nagyszerű receptet meg is osztok veletek:

Csokis-kávés bonbon

  • 100g 64%-os étcsokoládé
  • 75g tejszín
  • 25g kávé

A tejszínt a kávéval együtt forraljátok fel, majd öntsétek a csokira. Keverjétek el csomómentesen, majd dermesszétek meg a masszát egy kicsit a hűtőben. A masszából formázzatok kis golyókat, tetszés szerint mártsátok olvasztott csokoládéba, majd tegyétek hűvös helyre, amíg a bevonat megszilárdul.

Ti minek örülnétek?

0 Tovább

Álomalak kávéval?

Május van, ideje észbe kapni, és gyorsan elkezdeni az edzést, diétázást, ha úgy szeretnénk festeni a nyári holmikban, ahogy megálmodtuk. Én arra esküszöm, hogy mozgással és kevesebb kalóriabevitellel lehet a legjobb eredményt elérni, de vannak olyan megszállottak, akik minden lehetséges diétát kipróbálnak, hogy elérjék céljukat.

Az egyik legdivatosabb diéta manapság a zöld kávéhoz fűződik, amit leginkább kapszula formában kínálnak, és étrendkiegészítőként kell szedni. A zöld kávé gyakorlatilag a friss kávébab, még pörkölés előtti állapotában, fő hatóanyaga egy antioxidáns vegyület, a klorogénsav, ami az anyagcsere-folyamatok során keletkező szabadgyökök ellen veszi fel sikeresen a harcot. Az antioxidánsok védik a bőrt, fiatalon tartják azt, és segítenek lelassítani az öregedési folyamatokat, tehát szépészeti szempontból sem utolsó.

A klorogénsav a vércukorszint csökkentésében is segít, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását, így megakadályozza, hogy a glükóz bejusson a véráramba és megnövelje a vércukorszintet. Ez nagyban segíti a diétát, de a cukorbetegeknek is nagyon jó.

Nem csak a zöld kávé, de a jó fekete is segíthet a diétában, persze egyáltalán nem mindegy, hogyan isszuk. Hiszen, mondanom sem kell, hogy a szirupos-tejszínes-karamellás csodákat nem az alakunk megőrzésére találták ki, ugye? A feketekávé üresen, vagy édesítőszerrel elenyésző mennyiségű kalóriát tartalmaz, és egy sor jó tulajdonsággal bír: stimulálja a központi idegrendszert, élénkít, emeli a teljesítőképességet, fokozza a szív- és veseműködést, így utóbbinak köszönhetően a kiválasztást is. A diétában elsősorban azért segíthet, mert felpörgeti az anyagcserét, ezért segíti a kalóriaégetést, illetve az elraktározott zsír felszabadítását.

A koffein pozitívan hat a fizikai teljesítményre, növeli az állóképességet. Tehát, ha mértékkel isszuk a kávét, akkor a sport is jobban fog menni.

Persze azért csodákat senki se várjon a kávétól, aki fogyni akar, de sok mozgással és kis odafigyeléssel biztos a siker!

0 Tovább

Hosszú kávék szezonja

Jön a jó idő, és ezzel együtt a teraszokat is megnyitják mindenhol, amit én imádok! Nincs is klasszabb annál, mint egy kávézó teraszán ücsörögni, és magamba szívni a tavaszi nap melengető sugarait, miközben valamilyen hosszú kávét kortyolgatok.

Igen, hamisítatlanul itt a hosszú kávék szezonja, legalábbis nálam és azoknál, akik nem espresso hívők, és más kávéitalokra is nyitottak.

Hosszú kávét gyakran fogyasztunk, azonban azzal kapcsolatban, hogy mi is számít annak, elég nagy a zavar a fejekben. Bevallom, sokáig nekem sem volt tiszta. Tulajdonképpen az elkészítésen múlik az, hogy egy kávéitalt ebbe a kategóriába sorolunk-e, vagy sem.

Hogy mitől lesz hosszú egy kávé? Ami a lényeg, az a kávé őrlése, illetve a felhasznált víz mennyisége. A hosszú kávéhoz ugyanis nem őrlik annyira finomra a kávészemeket mint az espresso esetében, hanem egy kicsit durvábbra hagyják, így teljesen máshogy járja át a víz, máshogy oldódnak ki az aromák. A durvább őrlés, kevésbé forró víz, vagy rövidebb áztatás enyhíti a kivonatolást, így egy kiegyensúlyozott ízű hosszú kávé készíthető, mely a legmarkánsabb ízeket emeli ki.

A hosszú szó a kávé nevében két dologra is vonatkozik: egyrészt hosszabb ideig fő le, mint a rövid espresso, másrészt általában mennyiségében is több. Érdekes viszont - ahogy arról épp a legutóbbi posztomban számoltam be - hogy annak ellenére, hogy a hosszú kávék kevésbé intenzívek, mint az espresso vagy egy ristretto, koffeintartalmuk magasabb, és több csersavat is tartalmaznak.

Gyakran a filteres kávét, illetve a kotyogóst is ebbe a kategóriába soroljuk, de ha elmegyünk egy kávézóba, akkor a szoros értelemben vett hosszú kávét, vagyis Caffé lungo-t, ami a kicsi és intenzív ristretto ellentéte, egy espresso a szokásos mennyiségnél közel kétszer annyi vízzel, kicsit durvábbra őrölt kávéból készítik el, gyakran espresso gépen. A hosszú kávé elkészítésében nagy népszerűségre tett szert az Aeropress is, amit sok barista előszeretettel használ, sőt, már külön bajnokságokat is szerveznek a ketegóriában!

  

Tejes kávéitalok között is akadnak lungok, azaz hosszú kávék, ilyen például a mélange. A mélange esetében egy adag eszpresszót forró vízzel kétszeresére higítunk (nem tovább főzzük, mert akkor keserű lesz!), majd ugyanennyi felgőzölt tejjel és némi tejhabbal tálaljuk. Nekem nagy kedvencem, olyan lágy és könnyű!

0 Tovább

Tényleg az espresso a legerősebb?

A kávéval kapcsolatban számos tévhit kering, aminek semmi alapja, de hát tudjuk, milyen hamar terjednek az információk. Az egyik elsőszámú legenda az, hogy az espresso a legerősebb, vagyis legtöbb koffeint tartalmazó kávé. Pedig ez korántsem igaz.

Az espresso rövid, intenzív, és általában gyorsan lehúzzuk. Valószínűleg ezért gondolják sokan, hogy amiből a legkevesebbet adják, az a legerősebb. Az espresso, jól elkészítve, kétségkívül a legintenzívebb ízélményt nyújtó kávéital. A koffeinnek ugyanakkor nincs se íze, se illata, és semmilyen módon nem áll arányban a kávé intenzitásával vagy aromagazdagságával.

Egy csésze espresso hatását tekintve egyáltalán nem erősebb a többi kávéitalnál, sőt! A kotyogós vagy csepegtetős módszerrel készülő kávék akár kétszer, sőt, háromszor annyi koffeint is tartalmazhatnak, mint egy ártatlan espresso. Hogy miért? Ha belegondolunk, nagyon egyszerű a magyarázat. Az espresso gépek ugyanis gyorsan dolgoznak, kb. 20 másodperc alatt átfolyik a kávén a víz, ami 100 fok alatti. Ezzel szemben egy kotyogós forráspont feletti hőmérsékletű vízzel dolgozik, ami lassan megy át az összepréselt kávén, a filteres, csöpögtetős kávéfőzőkben pedig akár perceket is ázik a kávé. Ráadásul az espressohoz használt keverékek általában nagyobb arányban tartalmaznak arabica kávét, mint robustát, aminek magasabb a koffeintartalma. Az espresso tehát furcsa módon a gyengébb kávék közé sorolható.

A másik legnépszerűbb rövid kávé a ristretto, ami még az espressonál is kisebb adag, és sokak szerint brutálisan erős. Meglepő, de ez még az espressonál is kevesebb koffeint tartalmaz! A ristretto ugyanúgy készül, mint az espresso, annyiban különbözik csak, hogy a kávé folyását a szokásosnál hamarabb leállítjuk. Ennek köszönhetően a kávé esszenciája - krémje, színe és illata - már megjelenik a csészénk alján, a koffeinnek azonban nem adtunk sok időt kioldódni. Fontos azonban azt is tudni, hogy egyáltalán nem mindegy mekkora adag kávéőrleménnyel dolgozunk, hiszen evidens, ha a kotyogósba például több kávét teszünk, akkor a nagyobb felhasznált kávémennyiségből nagyobb mértékű koffein is fog tudni kioldódni.

Hivatalosan most egyébként a Death Wish, vagyis Halálvágy a világ legerősebb kávéja, ami egy újonnan felfedezett kávébabból készül, melynek koffeintartalma 200 százaléka egy átlagos kávébabénak, bár sajnos sok más információt nem találni arról, hogy milyen kávébab. Mindenesetre én lehet, hogy ezt azért kihagyom. :)

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)