Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meglepő ötletek a kávézacc újrahasznosítására

Kár lenne a szemétbe dobni a kávéfőzés után visszamaradt kávéőrleményt, szerencsére egyre népszerűbb nálunk is az újrahasznosítás, és a kávézacc felhasználásának is rengeteg módja terjedt el. A legismertebbek közé tartozik a lefolyó tisztítása, a különböző szagok semlegesítése és virágföld vagy a kerti növények talajának savasítása – ezekről már én is írtam korábban.

 

Mivel a kávézacc maradék, azt a benyomást kelti, hogy nem jó ötlet elfogyasztani, pedig valójában értékes tápanyagokat tartalmaz és tele van antioxidánsokkal. Egy csipetnyi kávézacc számos húsétel esetében lehet a titkos összetevő, ami egy kicsit intenzívebbé varázsolja az ízeket. Különleges füstös ízt ad például a sült húsoknak, ha sütés előtt átdörzsöljük egy kevés kávézaccal. Mások arra esküsznek, hogy a sertéspörköltet bolondítsuk meg egy teáskanálnyival. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a zaccnak kesernyés íze van, ezért óvatosan kell bánni vele!

A kertészkedés szerelmesei előszeretettel használják a kávézaccot növényvédő szerként és talajlazítóként. Akinek a kertjében kék színű hortenziák nyílnak, az valószínűleg már arra is rájött, hogy a kávézaccal manipulálható a virágok színe. A hortenzia eredetileg fehér vagy rózsaszín virágokat hoz, de ha rendszeresen egy kis kávézaccot szórunk köré, megváltozik a föld pH-értéke, és a virágok kék színt öltenek. Kevésbé ismert tény, hogy a rózsák és muskátlik színe is intenzívebb lesz, ha a talajt kávézaccal keverjük.

 

A kávét nemcsak kellemes íze és illata, hanem élénk sötétbarna színe miatt is kedveljük. A kávézaccból könnyű természetes festéket készíteni: csak annyi a teendő, hogy tíz percig főzzük forró vízben, majd leszűrjük: ezt használhatjuk ruhák színezésére, húsvéti tojások festésére. A kávézaccot ugyanígy használhatjuk természetes hajbarnítóként is, de a kávé más szépségápolási praktikákhoz is hasznos lehet.

Gondoltad volna, hogy a kávézacc kiváló húsfűszer, vagy hogy megváltoztatja egyes virágok színét? És te hogy szoktad újrahasznosítani a zaccot? Ha van hasonlóan meglepő ötleted, tapasztalatod, akkor oszd meg velünk kommentben! 

0 Tovább

Nem nyert a kávés kolbász

Tíz különleges versenymunka küzdött a zsűri és a közönség kegyeiért a Nespresso receptversenyén, köztük olyan különlegességek, mint a kávés kolbász, a kávés hamburger, az espresso-s kacsa vagy a kávékaviár. A verseny véget ért és kiderült, a kreációk közül melyik nyerte el a szakmai zsűri és a közönség díját.

Azt már a verseny alatt lehetett sejteni, ki lesz a közönség kedvence, hiszen a márka Facebook oldalán nyilvánosan lehetett szavazni. A több mint 3500 szavazat közül több mint ezret gyűjtött be az Ahogy eszik úgy puffad blog kreációja, a Rosabaya gyümölcskenyér, ezzel kiérdemelte a közönség díjat. A sütemény egy kávékapszuláról kapta a nevét, ami nem meglepő, elvégre a kihívás lényege az volt, hogy a versenyzőknek meghatározott fűszereket és alapanyagokat kellett Nespresso kávéőrleményekkel kombinálniuk.

 

Gyümölcskenyér egy kis csavarral ;)

A Nespresso zsűrije Bodrogi Eszter, a Fűszer és lélek bloggerével kiegészülve a Rakottkert blog csokoládés mousse-át ítélte a legjobbnak, mert ebben a receptben a kávé, a kakaó és a szerecsendió markáns ízvilága találkozik a narancs gyümölcsös könnyedségével, ráadásul a különböző textúrák kombinációja is egyedülálló ízélményt nyújt. A recept ugyan egy kicsit bonyolultnak tűnik, nem tudom, ki merem-e próbálni, de így ránézésre is finomnak tűnik :)

 

A kreáció pontos neve csokoládé mousse kávés kalácsmorzsával, narancsos tuile-lel és szerecsendióvirágos krémmel – jól hangzik, nem?

A kihívás célja az volt, hogy megmutassa, hogyan lehet a különböző ízvilágú kávékat különleges vagy hétköznapi alapanyagokkal kombinálni és megteremteni közöttük a harmóniát. A versenyzők három különböző aromaprofillal rendelkező kávé közül választhattak, amelyeket olyan különleges és hétköznapi alapanyagokkal párosíthattak, mint például a szegfűszeg, a kardamom, a citrombors, a narancsvirágvíz, a kakaópor vagy a narancs.

0 Tovább

A kávé és a fűszerek találkozása

Hogyan párosítanátok a kávét a cayenne borssal? Vagy a szerecsendióval? Esetleg a római köménnyel? Nem egyszerű kérdés, de éppen ez jelentette a kihívást a Nespresso Coffee Challege receptversenyén résztvevő tíz blogger számára, akiknek egészen váratlan fűszereket kellett Nespresso kávéőrleményekkel párosítva új kreációkat kitalálniuk. Az alábbi alapanyagokból kellett négyet választaniuk: szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg, narancs, citrombors, kömény, római kömény, fekete kardamom, narancs, kakaópor, cayenne bors.

Lássuk, milyen izgalmas kreációk születtek! A tíz versenyző tíz izgalmas recepttel állt elő, de én most csak a kedvenceimet mutatom meg.

Tarte au Vivalto - Angela’s Taste:Szerettem volna valami izgalmasat létrehozni, olyat, ami nem mindennapi, de nem is kiugró. Ami egy jó kávé mellé, méltó lezárása egy étkezésnek, egy baráti beszélgetős délutánnak, és persze olyan formába önteni, ami tényleg méltóan képviseli a Nespresso eleganciáját.”

Szerintem ez a verseny egyik legelegánsabb kreációja. A különleges csokoládés összeállítást a magas kakaótartalmú kakaópor mellett szerecsendió, kardamom és kandírozott narancs varázsolja izgalmassá.

 

Tripla mousse kocka - Chilli & csoki: “Az ízek párosításához Francois Charter “Az ízek harmóniája” című könyvéből merítetem ötleteket. A könyv szerint a kávé ízéért felelős molekulák (pl. szotolon, ciklopentán) természetes formában megtalálhatóak a pirított mandulában, a kakaóban, és kisebb mértékben a fekete ribizliben is. Ezért gondoltam, hogy a csokoládé, a kávé és a fekete ribizli harmonikus kombinációt alkot majd.”

Azt hiszem, a képet látva senkinek sem kell megmagyaráznom, hogy miért szeretném feltétlenül megkóstolni a tripla mousse kockát. Mondjuk most azonnal. A feketeribizli minden formájáért rajongok (a szörpért és a feketeribizli illatot is tartalmazó parfümökért egyaránt), ráadásul a szegfűszeg, kakaó és narancsvirág-víz kombinációja csak még vonzóbbá teszik ezt a desszertet.

Kávés kolbász, kávés szósszal - Hétköznapi ínyenc: “A kolbász mellé, csináltam egy kávés szószt, ami ízében vaníliás és kávés volt, kis pecsenyelé ízzel. Szerintem ez a szósz kellett az egészhez, hogy ne legyen túl száraz az étel úgy összességében, plusz a kolbászban található kávés aromát, a szószban felfedezhető vaníliás ízvilág, csudálatosan kiegészítette!”

A kávés kolbász a verseny egyik igazán különleges versenyzője, a készítője azt írta blogjában, hogy hiába kutakodott az interneten, csak egy másik lelkes kísérletezőt talált, aki kávés kolbásszal próbálkozott. Állítólag nagyon finom a végeredmény, a recept kolbászfűszerként kombinálja a kávét a szerecsendióval, kardamommal, cayenne borssal és a római köménnyel.

Megtetszett valamelyik? Mielőtt magad is kipróbálnád őket, a Nespresso Facebook oldalán szavazhatsz kedvencedre. Július 31-án lezárul a szavazás, szóval hamarosan kiderül, melyik kreáció lett a legnépszerűbb és az is, melyiket találta a legkreatívabbnak a szakmai zsűri!

1 Tovább

A misztikus etióp kávérituálék nyomában

Hogy mi az a buna? És a jebena? Etiópia híres kávétermesztő vidék, sokan egyenesen a kávé őshazájának tekintik, arról azonban keveset tudunk, milyen gazdag hagyományai vannak a kávé fogyasztásnak ezen a vidéken. Itt ugyanis a kávéivás rituálé, ősi hagyomány, amelynek saját koreográfiája van.

A jebena egy speciális etióp és eritreai kávéfőző edény

A kávéivás ceremóniája az etióp és eritreai kultúra szerves része a hétköznapokban épp úgy, mint ünnepekkor, vagy ha vendéget fogadnak a háznál. A rituálé azzal kezdődik, hogy izzó szén felett, egy serpenyő segítségével megpörkölik a zöld kávészemeket. Közben a résztvevők belélegzik a kávészemek aromás kipárolgását. Ezután a kávét tradicionális famozsárban őrlik meg, majd az őrleményt egy speciális főzőedényben, helyi nevén jebenába főzik meg. A jebena egy cserépedény, alsó része öblös, nyaka karcsú, végén kiöntőnyílással, füle is van, hogy könnyebb legyen önteni belőle. Amikor a kávé felforrt, átöntik egy másik edénybe, hogy egy kicsit hűljön, majd visszaöntik. A kávé leszűréséhez hagyományosan lószőrből készült szűrőt használnak.

A ceremóniát a tradíciók szerint az asszonyok végzik

A háziasszony a ceremónia minden résztvevőjének önt a bunából, vagyis a kész kávéból, amelyet apró, fületlen csészékből fogyasztanak. Mindig eggyel több csészét használnak, mint ahányan jelen vannak, Etiópiában általában cukorral fogyasztják a kávét, de egyes vidékeken sóval, máshol vajjal ízesítik. Sokszor már a főzés közben a kávéhoz adnak egy Tena Adam (szó szerinti fordításban „Ádám egészsége”) nevű gyógynövényt, amitől különleges, herbateára emlékeztető ízt kap. A szertartás előtt gyakran tömjént is égetnek, hogy távol tartsák a rossz szellemeket.

Így készül az etióp kávé a jabenában

Állítólag a jabena segítségével készül a világ legfinomabb kávéja – ebben persze a felhasznált kávébabnak is nagy szerepe van nem is beszélve sok minden másról, de az etiópok legalább is úgy tartják, a főzőedényben rejlik a titok. Etiópiában gyakran látni az utcákon kávéárusokat, csak kiteszik a felszerelésüket és a járókelőknek kínálják a kávét. A videón megnézhetitek, az egyik ilyen árus hogyan használja a jabenát, és hogy mit szól a kész kávéhoz a riporter.

 

1 Tovább

Kávé inspirálta receptekkel versenyeznek a bloggerek

Tíz népszerű gasztroblogger versenyez a Nespresso Coffee Challenge receptversenyén, amelynek célja, hogy különleges, de otthon is elkészíthető, kávé ihlette receptekkel álljanak elő. 

Ez persze önmagában még nem jelentene kihívást, hiszen népszerű gasztrobloggerekről van szó, akik nagy tapasztalattal bírnak a sütés-főzés területén, de mindehhez a versenyzők fűszerekből, kávéból és egyéb hozzávalókból álló csomagot kaptak, amelyek közül legalább négyet fel kellett használniuk a saját kreációjukhoz, illetve választaniuk kellett egy Nespresso kávéőrleményt is, amely inspirációul szolgált.

 

Sok versenyzőt inspiráltak a Nespresso kávéőrlemények új desszertek megalkotására, szívesen végigkóstolnám mindet!

A hozzávalók közt volt kardamom, szerecsendió-virág, kakaópor, narancs, narancsvirágvíz és citrombors is például. Ma már ezek a kicsit különlegesebb fűszerek is könnyen beszerezhetők, érdemes velük kísérletezni otthon is, mert egy-egy új ízzel feldobhatjuk a régi recepteket.

A versenyzők kiválasztása meghívás alapján történt, a versenyzőket Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek szerzője segítségével kérték fel a részvételre. A felkért tíz gasztroblogger pedig örömmel vállalta a kihívást. De kik is ők? Ábécérendben:

Az elkészült kreációkat mától lehet megnézni a Nespresso hivatalos Facebook oldalán, és persze szavazni is lehet rájuk. A Facebook szavazatok alapján a legnépszerűbb receptet megalkotó blogger közönségdíjat kap, de közben a Nespresso szakértői Bodrogi Eszterrel karöltve egy szakmai díjat is kiosztanak az általuk legjobbnak talált pályázatért.

 

A desszertek mellett izgalmas, kávés főételek is készültek, csak győzzön választani az ember!

Igazán eredeti ötletekkel álltak elő a versenyzők, csak irigyelni tudom a kreativitásukat! :) Hamarosan meglátjuk, kik lesznek a díjazottak! Egyik recept mutatósabb, mint a másik, nem könnyű köztük választani, de érdemes, hiszen a szavazók is részt vesznek egy nyereményjátékban: köztük egy elegáns és szép, fehér Nespresso U kávégépet sorsolnak ki. Ha kedvet kaptatok a szavazáshoz, itt megtehetitek! :)

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)