Lassan – vagy van, akinek gyorsan – közeledik a karácsony. Egyre több dísz, karácsonyi fény, gyertyák, masnik, ajándékok, rénszarvasok, mikulások, hóemberek és angyalkák jönnek szembe velünk mindenhol. Az utcán, a boltban, a munkahelyen, és most már otthon is. Ha szívesen csempésszük még több helyre a karácsonyt, szuper javaslatom van. Öltöztessük karácsonyi díszbe a kávénkat is! És most nem arra gondolok, hogy ünnepi mintás bögréből vagy csészéből igyunk. Az se rossz persze, de lépjünk eggyel tovább: díszítsük a tejhabot is alkalomhoz illően!

Ha nem szeretnénk túlzásokba esni, kezdjünk hópelyhekkel. Csak pötyögtessünk szívószállal vagy fogpiszkálóval tejhabcseppeket a kávénk tetejére, és el is készült az első télies hangulatú kreációnk. Esetleg egy-két csillagformát még rárajzolunk a tejhabba mártott fogpiszkálónkkal a kávéfelszínre, és kész is az ünnepi kávé!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Az egyik legegyszerűbb és legbájosabb tejhabminta télre a hóember formájú díszítés. Töltsük ki a kávét és a tetejére kanalazzuk a tejhabot. Az első kanálnyi legyen a legnagyobb, óvatosan kör alakba helyezhetjük a kávé felszínére. Mellé jöhet a középső, majd emellé a legkisebb kör. Majd csokiöntetbe vagy olvasztott csokoládéba mártott fogpiszkálóval tudjuk megrajzolni a hóember gombjait, szemét, száját és kalapját, sálját is. Egy vékony répareszelékkel pedig az orráról is gondoskodhatunk.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Karácsonyfával is díszíthetjük a tejhabot, ha a fehér habot a kávésbögre közepére kanalazzuk és szintén folyékony csokiba mártott fogpiszkálóval megrajzoljuk a fenyőfa ágait és törzsét. Ha puhább vonalakat szeretnénk, pár plusz mozdulattal jobban összehúzhatjuk a világos és sötét színeket. Az egészen haladók pedig csokicsillagokkal is díszíthetik magát a karácsonyfát, és akár a környezetét is.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Youtube.com

Egészen személyes kávét készíthetünk szeretteinknek, ha nekik szóló kedves üzeneteket írunk a tejhabra. Az olvasztott csokiba mártott fogpiszkáló lesz itt is a varázspálcánk: idézetet, nevet, vagy egyszerűen jókívánságokat is „habba véshetünk”.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Universal-doll.com

Amennyiben gyakorlás közben igazi tejhabdísz-gurukká váltunk, ne állítsuk meg tudományunk, csináljunk hópehelymintákat is! A változatok száma itt is végtelen, mint maguké a hópihéké: a lényeg, hogy pár kört rajzoljunk csokiszósszal, majd szimmetrikusan, egyenes vonalakat rajzolva kifelé húzzuk a csíkokat. A csillagok ágai közé aztán újabb ágacskákat rajzolhatunk, majd azt is cifrázhatjuk kihúzott vonalak segítségével.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Akkor se csüggedjünk, ha nincs időnk/kézügyességünk/csokoládéöntetünk, így sem kell letennünk a tejhabdíszítés örömeiről. Kartonból kivághatunk fenyőfa, csillag, ajándékdoboz, vagy bármilyen formájú lyukat, és az így kivágott kartont szorítsuk a bögre tetejére, lehetőleg minél közelebb a kávé tetejére öntött tejhabhoz. A rést szórjuk be kakaóporral, vagy fahéjjal, és ha ügyesek voltunk, a kivágott helyen ki fog rajzolódni a mintánk.

Mindenkinek boldog karácsonyi ráhangolódást kívánok!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Ebay.co.uk