Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi tejhab alkotások

Lassan – vagy van, akinek gyorsan – közeledik a karácsony. Egyre több dísz, karácsonyi fény, gyertyák, masnik, ajándékok, rénszarvasok, mikulások, hóemberek és angyalkák jönnek szembe velünk mindenhol. Az utcán, a boltban, a munkahelyen, és most már otthon is. Ha szívesen csempésszük még több helyre a karácsonyt, szuper javaslatom van. Öltöztessük karácsonyi díszbe a kávénkat is! És most nem arra gondolok, hogy ünnepi mintás bögréből vagy csészéből igyunk. Az se rossz persze, de lépjünk eggyel tovább: díszítsük a tejhabot is alkalomhoz illően!

Ha nem szeretnénk túlzásokba esni, kezdjünk hópelyhekkel. Csak pötyögtessünk szívószállal vagy fogpiszkálóval tejhabcseppeket a kávénk tetejére, és el is készült az első télies hangulatú kreációnk. Esetleg egy-két csillagformát még rárajzolunk a tejhabba mártott fogpiszkálónkkal a kávéfelszínre, és kész is az ünnepi kávé!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Az egyik legegyszerűbb és legbájosabb tejhabminta télre a hóember formájú díszítés. Töltsük ki a kávét és a tetejére kanalazzuk a tejhabot. Az első kanálnyi legyen a legnagyobb, óvatosan kör alakba helyezhetjük a kávé felszínére. Mellé jöhet a középső, majd emellé a legkisebb kör. Majd csokiöntetbe vagy olvasztott csokoládéba mártott fogpiszkálóval tudjuk megrajzolni a hóember gombjait, szemét, száját és kalapját, sálját is. Egy vékony répareszelékkel pedig az orráról is gondoskodhatunk.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Karácsonyfával is díszíthetjük a tejhabot, ha a fehér habot a kávésbögre közepére kanalazzuk és szintén folyékony csokiba mártott fogpiszkálóval megrajzoljuk a fenyőfa ágait és törzsét. Ha puhább vonalakat szeretnénk, pár plusz mozdulattal jobban összehúzhatjuk a világos és sötét színeket. Az egészen haladók pedig csokicsillagokkal is díszíthetik magát a karácsonyfát, és akár a környezetét is.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Youtube.com

Egészen személyes kávét készíthetünk szeretteinknek, ha nekik szóló kedves üzeneteket írunk a tejhabra. Az olvasztott csokiba mártott fogpiszkáló lesz itt is a varázspálcánk: idézetet, nevet, vagy egyszerűen jókívánságokat is „habba véshetünk”.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Universal-doll.com

Amennyiben gyakorlás közben igazi tejhabdísz-gurukká váltunk, ne állítsuk meg tudományunk, csináljunk hópehelymintákat is! A változatok száma itt is végtelen, mint maguké a hópihéké: a lényeg, hogy pár kört rajzoljunk csokiszósszal, majd szimmetrikusan, egyenes vonalakat rajzolva kifelé húzzuk a csíkokat. A csillagok ágai közé aztán újabb ágacskákat rajzolhatunk, majd azt is cifrázhatjuk kihúzott vonalak segítségével.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Akkor se csüggedjünk, ha nincs időnk/kézügyességünk/csokoládéöntetünk, így sem kell letennünk a tejhabdíszítés örömeiről. Kartonból kivághatunk fenyőfa, csillag, ajándékdoboz, vagy bármilyen formájú lyukat, és az így kivágott kartont szorítsuk a bögre tetejére, lehetőleg minél közelebb a kávé tetejére öntött tejhabhoz. A rést szórjuk be kakaóporral, vagy fahéjjal, és ha ügyesek voltunk, a kivágott helyen ki fog rajzolódni a mintánk.

Mindenkinek boldog karácsonyi ráhangolódást kívánok!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Ebay.co.uk

2 Tovább

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

Már tényleg csak párat kell aludni, és itt a karácsony. És ha még mindig nincs meg mindenkinek az ajándék, lehet, hogy az a pár hátralévő éjszakánk sem lesz felhőtlen, tudva, milyen teendők, bevásárlások várnak még ránk az ünnepekig. Lázas kapkodás, értelmetlen ajándékhalmok beszerzése helyett inkább üljünk le, szürcsöljünk el egy kávét, és közben nyugodtan gondoljuk át, minek is örülnének a szeretteink. Minden reggelük egy kávéval indul? Akkor érdemes végigolvasni ezt az írást. Továbbá javasolnám - annak érdekében, hogy igazán személyes ajándékot adhassunk - hogy csináljuk saját kézzel az meglepetéseket. Alább pár tippem, miket készíthetünk mi magunk a kávérajongó ismerősünknek!

Édes és kedves egyben az a meglepetés, amit mi csinálunk, ráadásul, ha van benne kávé, plusz csoki is. Legyen az a kedvenc teasütemény, egy jól bevált muffin recept felturbózva kávéval, vagy vízgőz fölött megolvasztott, magas kakaótartalmú étcsokoládé, amit a pörkölt kávébabok bevonásához használunk. Bármelyik finomságot is készítjük, celofánba csomagolva sokáig meg fogja őrizni frissességét, és a kis csomagot masnival bekötve, szép dobozkába téve, névre szólóan felcímkézve látványra is tökéletes lesz az ajándék.

kávé karácsony ajándék

Thecakerecipe.co.uk

A gyertya és a kávé találkozásáról már írtam korábban. Ha megajándékozottunk a kávé mellett a szép lakberendezési cikkeket is szereti, érdemes kávégyertyát csinálnunk neki. Nem egy bonyolult dologról van szó: vegyünk egy vastagabb, lehetőleg fehér, drapp vagy barnás színű, egyszínű gyertyát, plusz legyen a kezünk közelében pár kávészem. Egy másik gyertyát gyújtsunk meg, és annak megolvadt viaszába mártva tudjuk a kávét felragasztgatni a vastag gyertyára.

kávé karácsony ajándék

Indulgy.com

Szintén lakásdekor, és ismét kávéval kapcsolatos a következő ötletem: csinálhatunk kávés párnát is! Ha tudunk varrni, mi is elkészíthetjük párnát és a huzatot. Amennyiben nem, szerencsére segítenek nekünk a párnahuzat-nyomtatásra szakosodott üzletek, ahol csak ki kell választanunk a kívánt méretet, anyagot és színt, meg persze a mintát. Ábrázolhat kávéscsészét, vagy kávét, de még egyszerűbb és ötletesebb, ha csak annyit írunk rá, hogy kávé. Vagy továbbgondolva, ezt a négy szót: coffee days, whiskey nights.

kávé karácsony ajándék

Etsy.com

Sőt lehet az ajándékunk maga a kávécserje. Persze, nem olyan egyszerű nyers kávébabot szerezni. Ahhoz, hogy a cserje termést is hozzon, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ideális termőföldet kell vennünk a cserépbe! Tény, hogy idő és végtelen türelem kell hozzá, de megérheti, hiszen van rá esély, hogy meghozza gyümölcsét, vagyis kávécseresznyéjét!

kávé karácsony ajándék

Thinkgeek.com

0 Tovább

Kávés desszertek karácsonyra is

Karácsony a nagy sütés-főzés időszaka is. Ilyenkor sem érdemes megfeledkezni a kávéról, mert számtalan csodás desszertet készíthetünk vele, ráadásul zamatos ízének köszönhetően a kávé könnyedebbé is teszi az édességeket. Aki még nem döntötte el, milyen desszertet készít az ünnepek alatt, annak most megpróbálok néhány ötletet adni :)

Tejcsokoládés kávés flan a Dolce Vita blogtól

  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 espresso
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 4 dl tejszín
  • 1 dl tej

A cukorból pár csepp víz hozzáadásával karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a kávét, és addig melegítjük, amíg a karamell újra megolvad, ezután eloszlatjuk egy sütőforma alján. A csokoládét megolvasztjuk, egy kevés tejszínnel elkeverjük. A tojásokat alaposan elkeverjük a csokis tejszínnel, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejszínt és a tejet. A krémet a megszilárdult karamellre öntjük. A formát fóliával lefedjük, majd vízfürdőbe téve először 135-140 fokon 30 percig sütjük, majd a hőfokot 160 fokra növelve kocsonyásra sütjük a flan-t. Tálalás előtt hűtőben hűtjük.

Mentás csupacsoki tart a Cake Shoptól

Bár a recept maga nem használ kávét, mégis ide tartozik a kávés desszertek közé, a mentás csoki tarthoz ugyanis a Nespresso Variations Chocolate Mint kapszulájának ízvilága szolgáltatta az inspirációt. Ezt a mentolos csodát még én sem kóstoltam, de az Apple Crumble és a Hazelnut Dessert nevű kapszulákat és a kifejezetten hozzájuk megálmodott sütiket még novemberben kipróbáltuk a barátnőimmel, és akkor írtam is róluk. Nem árulok el nagy titkot, zseniálisan finom volt mindkettő, ezért így ismeretlenül is bátran merem ajánlani ezt a csokis-mentás receptet!

  • 200 g tojásfehérje
  • 120 g tojássárgája
  • 150 g xilit
  • 200 g olaj
  • 205 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 10 g sütőpor
  • 100 g étcsoki
  • 100 g tejszín
  • 200 g mascarpone
  • 100 g porcukor
  • 300 g tejszín
  • menta kivonat
  • kevés zöld ételfesték

Előmelegítjük a sütőt 165°C-ra. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a xilittel, majd hozzákeverjük az olajat. A mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport elkeverjük, majd ezt a keveréket a tojássárgájás keverékhez adjuk, végül a fehérjehabbal fellazítjuk. A tart formákat kiolajozzuk, majd beletöltjük a masszát és kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, elkészültek-e már.

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy habverő segítségével hozzákeverjük a tejszínt, amíg homogén csokimázat kapunk. A mascarponét a porcukorral habbá verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és addig verjük míg kemény habot nem kapunk. Kevés zöld ételfestékkel színezzük és mentakivonattal ízesítjük. A tartformákból kiszedjük a piskótákat, kivájjuk a közepét, majd beletöltjük a csokit. A habot habzsák segítségével a tetejére nyomjuk. Csoki szórással és mentalevéllel díszítjük.

Hófehér kávétorta a Life.hu-ról

  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • háromnegyed bögrényi kakaópor
  • szódabikarbóna
  • sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 tojás
  • vaníliaaroma
  • 1 espresso
  • 1 bögre kefir
  • kókuszreszelék
  • fél tábla csoki

Nagyon látványos desszert, és meglepően könnyű elkészíteni. Két tálra lesz szükségünk. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót. Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók, az olaj, a két tojás, egy teáskanálnyi vanília aroma, az espresso és kefir. Miután alaposan elkevertük ezt is, hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, addig keverjük, amíg csomómentes masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát és elsimítjuk benne a tésztát, negyven percig közepes fokozaton sütjük, kivesszük és a formában hagyjuk kihűlni. Félbevágjuk, töltelékként használhatjuk a torta bevonásához is használt vajas cukormázat vagy Nutellát. Az elkészült tortát megszórjuk kókusszal. Akinek van hozzá türelme, díszítheti saját maga által készített csoki formákkal is: olvasztott csokoládéból habzsák segítségével sütőpapíron különböző formákat rajzolunk, lehűtjük és már fel is díszíthetjük vele a tortát!

Én eredetileg tiramisut terveztem készíteni, de most, hogy elmerültem az izgalmasabbnál izgalmasabb receptek között, elgondolkoztam. Lehet, hogy megpróbálkozom a csokis-kávés flannal és persze feltétlenül beszámolok róla, hogy sikerült! :)

 

0 Tovább

Kávés karácsonyi ajándékötletek

A hangulatunkat nagyban befolyásolja, hogy milyen tárgyakkal vesszük körbe magunkat, ezért én szeretek egy-két ötletes részletet elrejteni minden szobában, a hálóban, a fürdőszobában vagy a nappaliban épp úgy, mint a konyhában. A megszokott, hétköznapi cselekvéseket, mint amilyen a kávékészítés és kávézás is, feldobhatjuk kicsit néhány ötletes kiegészítővel, ezért szívesen ajándékozok is olyan tárgyakat, amik jól használhatóak, mégis van bennük valami extra. Most megmutatom a kedvenceimet, remélem, tetszeni fognak! :)

Vintage kávédaráló

Ez a vintage kávédaráló a ’60-as évekből való és ma is tökéletesen működik. Talán nem a leggyorsabb és legegyszerűbb módja a kávékészítésnek, de az tagadhatatlan, hogy élénk színeivel bármilyen konyhába frissességet csempész. 

Különleges kávétartók

Ha őrölt kávét használunk, akkor fontos, hogy aromazáró dobozban tároljuk használat előtt, hogy ne hagyjuk elveszni az őrlemény értékes aromáit. A frissen őrölt kávét persze semmi sem múlja felül, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor is érdemes odafigyelni, miben tartjuk a kávét. Például jó tudni, hogy a fény árt a kávébaboknak, így bármennyire is szépek az üvegből készült kávétartók, sokkal praktikusabb olyat választani, amely a fénytől is véd. Ráadásul egy mutatós tartó akár dekorációként is megállja a helyét. 

Különleges csészék

Ez a különleges formájú csésze jó példája annak, hogyan lehet egy kis csavarral egy megszokott, hétköznapi tárgyból valami különlegeset varázsolni. Ha csészékről és bögrékről van szó, akkor szinte tényleg minden lehetséges, változatos formák, színek és anyagok között válogathatunk, és vannak praktikus megoldások is, például duplafalú bögrék, amelyek segítenek melegen tartani a kávénkat. Ha a klasszikus vonalakat pártoljuk, akkor is rengeteg lehetőségünk van, hiszen ma már számtalan helyen rendelhetünk személyre szabott bögréket és csészéket.

Kanalak minden alkalomra

Ha a következő szintre akarunk lépni, akkor beszerezhetünk különleges kanalakat is, amelyek egy angol lady teadélutánját idézik. Bájosan egyszerű mégis remek ötlet a feliratozott kiskanál, amellyel mosolyt csalhatunk a vendégeink arcára.

Klasszikus elegancia

A kapszulás kávé legnagyobb előnye, hogy a kávékészítés gyors és egyszerű, ezt a legjobban úgy tudjuk kihasználni, ha mindig kéznél vannak a kapszulák. Szerencsére erre számos elegáns, modern megoldás létezik, mint például ez a letisztult formavilágú kapszulatartó is.

Az állatok királya

Ha kedveljük a mókás kiegészítőket, akkor ezt az oroszlán-unikornis kombinációt épp nekünk tervezték: az oroszlán cukortartóként, az unikornis pedig tejkiöntőként funkcionál, de számos hasonlóan ötletes kiegészítővel találkozhatunk.

Pár kellemes kiegészítővel új színt vihetünk a konyhába és feldobhatjuk az olyan hétköznapi cselekvéseket is, mint a kávékészítés. Sőt, ezekkel talán még a reggeli készülődést is élvezhetőbbé tehetjük :) Arról nem is beszélve, hogy kávékedvelő ismerőseinknek tökéletes és személyre szabható ajándék lehet valamilyen kávés kiegészítő akár karácsonyra is.

0 Tovább

Ünnepi hangulatú kávék

Ha valamikor bátran lehet kísérletezni az ízesített kávékkal, akkor a téli szezonban, hiszen ilyenkor bármilyen finom meleg ital jól esik, és a fűszerek is jobban érvényesülnek. És ami a legjobb, még a konyhában kevésbé gyakorlottak is meglephetik vendégeiket egy-egy finoman fűszerezett kávéval, csak a megfelelő minőségű alapanyagokat kell hozzá beszerezni. Karácsony alkalmából kipróbáltam otthon pár ötletet, ezeket ti is bátran elkészíthetitek az ünnepek alatt.

Mindegyik receptem alapja a hagyományos espresso (akár kávékapszulás, akár más gépi), mert a hígabb filteres kávékat nehezebb ízesíteni, esetleg rétegezni. 

Chilis csokis kávé 

Ez az egyik aktuális kedvencem. Egy kevés tejszínen olvasztok étcsokit, ebbe a masszába teszek egy pici őrölt chilit. Nem kell megvárni, amíg megdermed a csoki, de egy picit várjatok a kóstolás előtt, hogy ne legyen csalóka a chili erőssége. A folyékony csokit egy bögrébe öntöm, erre rétegezem a habosított tejet és kávét, és szórom rá fahéjat. Az édesszájúak, mint én is, tehetnek tejszínhabot a tetejére, hogy a kakaózás hangulatát idézzék.

Gyömbér és kardamom

Van még két fűszer, amit nagyon szeretek, ez a kardamom és a gyömbér. Ízvilágában hasonló, kellemesen melegítő fűszer mindkettő, mely nem nyomja el az alapízeket, ezért Indiában is ezekkel ízesítik a szószokat, Közel-Keleten pedig a kávékat, teákat. Habosítás előtt a tejet szoktam feldobni frissen reszelt gyömbérrel: leforrázom és hagyom állni pár percet, majd a reszeléket szórom az italba. A kávét, a tejet és a téli fűszereket (szegfűszeg, fahéj) össze is lehet főzni, majd átszűrni, arra viszont figyeljetek, hogy az őrölt kardamomból egy bögrényi adaghoz általában elég egy késhegynyi.

Mandulás kávé

Ha éppen gesztenyepürét készítetek, tegyetek félre belőle egy kanálnyit a kávéhoz. A tejhez vagy tejszínhez öntsetek egy kevés mandulaszirupot, ebből készítsetek tejhabot vagy tejszínhabot, ezt kanalazhatjátok a gesztenyepürés kávéra. A tetejére bármilyen fűszert vagy csokit szórhattok, nálam a fahéj volt a kedvenc.

Kávés bonbon

És ha nem tudtok betelni a kávéval: a kevés tejszínnel felolvasztott csokihoz öntsetek friss espressot, ízesítsétek fahéjjal, és hagyjátok a hűtőben állni 4-5 órát. Végül hideg kézzel formázzatok kis golyókat a masszából, és hempergessétek kakaóba. Isteni kávés bonbon a végeredmény, mely ajándéknak is jópofa, ne hagyjátok ki!

Szép, kávés ünnepeket kívánok!

0 Tovább
12
»

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)