Általában különböző kávékoktélokat készítek az őrölt kávéból,néha azonban kivételt teszek, és belemasszírozom a hajamba, vagy átdörzsölöm vele a bőrömet, hiszen a kávéból nemcsak finom élénkítő italt készíthetünk, hanem külsőleg is alkalmazhatjuk a szépségünk megőrzése érdekében. Előnye, hogy a legtöbb háztartásban megtalálható, emellett nagyon hatékony és természetes szépségápoló anyag, ezért kiváló összetevője házilag elkészített hajpakolásoknak és bőrradíroknak.

 

Megszépíti a hajat

A kávéban található koffein selymessé teszi a hajat és stimulálja a hajhagymákat, így elősegíti a hajnövekedést. Csak annyit kell tennünk, hogy samponozás előtt belemasszírozunk a fejbőrbe egy maréknyi őrölt kávét vagy kávézaccot. Egy kicsit szokatlan érzés lesz, mintha telemenne a hajunk homokkal, de nagyon jót fog tenni. Ha átmasszíroztuk a hajunkat, mossuk ki belőle a kávét jó alaposan. Már közvetlenül a hajszárítás után észre fogjuk venni, hogy fényesebb és selymesebb lett a hajkoronánk. Ha pedig rendszeresen elvégezzük ezt a műveletet, egy idő után azt tapasztaljuk, hogy felgyorsul a haj növekedése.

 

Tisztítja a bőrt

A kávé tele van antioxidánsokkal, ezért arcpakolás formájában segít megelőzni a bőr öregedését, megszünteti a gyulladásokat és véd a szennyeződésektől. Keverjünk össze egy kis joghurtot mézzel, és a kapott masszát sűrítsük némi őrölt kávéval. Ha két rész kávéhoz egy rész mézet és egy rész joghurtot keverünk, akkor kellemesen lágy masszát kapunk, de kedvünk szerint változtathatunk az arányokon. Dörzsöljük át az arcunkat a pakolással, 15 percig hagyjuk fent, majd meleg vízzel alaposan öblítsük le. Ez a pakolás nemcsak megtisztítja a bőrt, de fel is frissíti, arcon és testen egyaránt alkalmazható Jó hír, hogy a kávésav serkenti a kollagéntermelést, így a ráncok ellen is kiváló fegyver. Akinek nincs ideje pakolással bíbelődni, az megteheti, hogy az arclemosójába kever egy kis őrölt kávét. Meglesz az eredménye, érdemes kipróbálni!

 

Eltünteti a narancsbőrt

A kávé közismert vízhajtó hatásáról, és e tulajdonságának köszönhetően segít kiválasztani a zsírpárnákban található vizet, így kiváló a narancsbőr ellen. Keverjünk össze egy csésze őrölt kávét egy csésze olíva- vagy teafaolajjal, és fürdés után masszírozzuk a keveréket egy percig a problémás területekre, majd öblítsük le meleg vízzel. Mivel egy kifejezetten erős bőrradírról van szó, a kezelt bőrfelület kipirosodhat, de nem kell megijedni, ugyanis 10 percen belül már nyoma sem lesz. A kezelést hetente érdemes megismételni.

Nem véletlen, hogy kávé a világ legnépszerűbb italai közé tartozik, miközben egyre több kozmetikai termékben is megjelenik összetevőként. A fent javasolt szépségpraktikákat én is rendszeresen alkalmazom, és egy ideje kávés koktélreceptek mellett kávés pakolások receptjeit is lelkesen gyűjtöm.  Ti használtok kávés pakolásokat? Van olyan házi praktika, amit bátran ajánlanátok másoknak?