Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ó, azok az ízesített kávék!

Az ízesített kávék fincsik, punktum. Persze ahány ember, annyi ízlés, de szerintem mindenkinek van titkon vagy kevésbé titkoltan olyan kedvence, ami valamilyen fűszerrel vagy sziruppal, esetleg más ízesítéssel készül. És ilyenkor, hogy egyre korábban sötétedik, és hideg is van, igazán jó tud esni valami karakteres, fűszeres, vagy csokis finomság… meg persze nyáron is, amikor meg épp egy kis hűsítésre vágyunk, mondjuk egy finom mentás jeges kávéra!

A kávénkat sokféleképp ízesíthetjük. Egyrészt kaphatók nagyon finom szirupok, különböző ízekben: mandulás, karamellás, kókuszos, almás pités, csokis, mogyorós, és még sorolhatnám hosszan. Tényleg nagyon finomak. Minél többet teszünk belőle a kávéba, annál intenzívebb ízhatást érhetünk el, de azért óvatosan az adagolással, mert ha megindul az üveg, akkor könnyen túlcukrozhatjuk, és ennek más "súlyos" következményei is lehetnek. ;) Aztán ott vannak a likőrök, alkoholok, amiket szintén a kávéba keverhetünk, ezzel megalapozhatnak egy jó kis estét is. ;) Az ír kávé kissé füstös ízt kap a whiskey-től, de érdekes párosítás egy limoncelloval is, vagy a spanyolok egyik nagy kedvence, a Tia María-val feldobott verzió.

A méz is különleges ízt ad a kávéval keveredve, nem véletlen, hogy a bécsi melange itthon is olyan népszerűvé vált.

Ha ízesítésről beszélünk, a fűszerekről se feledkezzünk meg, sokfélét nem csak az ételbe, de a kávénkba is szórhatunk! Nemcsak a kávé tetején lévő tejhabot hinthetjük meg, hanem magába az italba is keverhetjük azt az intenzívebb íz kedvéért. Szinte bármelyik földrész hangulatát megidézhetjük otthonunkba egy-egy tipikus fűszer felhasználásával. Az arab országokban például a kardamom nagyon népszerű, ajánlom, hogy Ti is próbáljátok ki! Én nem csak a kávéba szórom, de a répatortába, karácsonyi süteményekbe is belecsempészem, mert isteni. A szív fűszerének is nevezett, különleges aromájú ízesítő a gyömbérfélék családjába tartozik, és az arab országok kultúrájában a vendégszeretet jelképezi. Etiópiában tradicionálisan a gyömbér használatos, a török kávéban pedig gyakori vendég a fahéj, ami az egyébként elég markáns feketét egy kicsit megszelidíti. 

Kaphatók olyan kávék is, amik már eleve ízesítettek, nem kell semmit sem külön hozzáadni, hogy „felturbózzuk”. Ezek úgy készülnek, hogy az aromát rápermetezik a már megpörkölt kávészemekre, és ezután darálják le. Ugyanúgy instant kávékból is találunk számtalan variációt gourmet shopokban.

Kapszulás kávékból is ki lehet fogni nagyon finom ízesítettet, főleg karácsony környékén jön elő több gyártó is különböző variánsokkal. Ez nagyon kényelmes, mert pikk-pakk megvan az kávé, és még a külön ízesítéssel sem kell bajlódnunk. Tavaly én a makadámdiósra kattantam rá nagyon…

0 Tovább

A kávé és az alkohol jó barátok

Míg nyáron, mikor a nagy hőségben minden leolvad rólunk, és egy jó jegeskávéért fele királyságunk odaadnánk, a hűvösebb időben legalább ugyanolyan jól tud esni egy kis alkohollal felturbózott, test- és lélekmelengető forró kávé. Igaz, hogy még csak most kezdődik az ősz, de nekem, aki egy kicsit fázósabb típus vagyok, ilyenkor is nagyon jól tudnak esni ezek az italok, mert finomak, és egyből feldobják a hangulatom.

Számtalan verzió létezik, és érdemes is kísérletezni a különböző likőrökkel, rumokkal, whiskey-vel, csodás koktélokat lehet kreálni otthon, csupán néhány perc alatt. Be is kukkantok a bárszekrénybe, mit találok itthon. Vannak persze klasszikus, már étező receptek, amiből válogathatunk, én most hármat hoztam nektek.

Ír kávé

Sokunknak, ha alkoholos kávéról van szó, elsőként ez ugrik be. Amennyiben megbízhatunk a korabeli forrásokban, az ír kávé története 1940-ben kezdődött, amikor egy bizonyos Joseph Sheridan, a Shannon nemzetközi repülőtér konyhafőnöke egy hideg téli estén, a reptéren rekedt fáradt és átfázott amerikai utasoknak ír whiskey-vel gazdagított kávét kínált. Biztos jó buli kerekedett!

Íme a recept:

Hozzávalók:

4 cl whisky (hangulatunktól függően lehet kicsit több, vagy kevesebb)
2 kiskanál barna cukor

1 adag dupla kávé

2 evőkanál tejszín

A klasszikus ír kávé


Elkészítés: 
Egy nagy, előmelegített pohárba önts 4 cl whiskyt, tegyél hozzá 2 kávéskanál cukrot és keverd el. A forró kávét óvatosan öntsd a whisky-re úgy, hogy ne keveredjenek össze. A kávé tetejét díszítsd felhabosított tejszínnel.

 

Limoncello hot shot

Elsőre meglepőnek tűnhet a citrom és a kávé párosítása, de higgyétek el, igazán harmonikus egységet alkotnak, érdemes kipróbálni ezt a „rövidet”, akár egy szombat esti kiruccanás előtt is, ha bírni akarjátok az estét!

Hozzávalók:

2 cl limoncello

1 adag espresso

citromhéj

1 evőkanál tejszín

A különleges és merész Limoncello hot shot

Elkészítés

Egy röviditalos pohár falát belül és a peremén citromhéjjal bekenjük. Így felszabadítjuk a citromolaj aromáit. A pohár aljába öntjük a limoncellót, majd erre egy kanál segítségével, óvatosan ráöntjük a kávét, hogy a rétegek szépen elkülönüljenek. Hideg tejszínbe finomra reszelt citromhéjat teszünk, majd krémesre habosítjuk, és ezt is óvatosan a kávéra csurgatjuk. Mivel a limoncello eleve édes, én nem teszek bele külön cukrot, de ízlés szerint az elején lehet még bele pluszban tenni egy kicsit az édesszájúaknak.


Caffé Corretto

A Caffé Corretto szintén egy nagy klasszikus. Ez tulajdonképpen egy gőzölgő eszpresszó egy kis konyakkal, grappával, vagy valamilyen más tömény itallal "feljavítva", ugyanis a corretto szó szerint javítottat jelent. 

Hozzávalók

1 adag espresso

2 cl grappa vagy likőr

Caffé corretto


Elkészítés

Egy előmelegített kávéscsészébe főzzünk le egy adag espressot. Csurgassuk bele a grappát, és ízlés szerint édesítsük egy kis cukorral. 


0 Tovább

Mi a kávézóláncok sikerének titka?

Vannak, akik imádják, vannak, akik kerülik a franchise kávézókat, de azt hiszem, kevés olyan kávékedvelő van, aki sosem hallott róluk. Starbucks, Costa Coffee, California Coffee Company – itthon is bőséges a felhozatal. Egyre több kávézólánc képviselteti magát nálunk is, ami azt mutatja, hogy van igény az uniformizált, mindig ugyanazt az élményt és ízt kínáló kávézókra. De miért szeretik olyan sokan őket: a kávé vagy a hangulat miatt?

A Jóbarátok kultikus helye a Central Perk kávézó: annyian vágytak rá, hogy belehuppanjanak a kényelmes fotelekbe és igyanak egy csésze (vagy inkább óriásbögre:) kávét, hogy létre is hoztak egy azonos nevű kávézóláncot, ugyanolyan berendezéssel.

A kávézóláncok legnagyobb trükkje, hogy nem csak kávét, hanem élményt és életérzést is kínálnak. Talán éppen ez sikerük egyik kulcsa. Ma már természetes, hogy Budapesten szinte minden második sarkon találunk egy franchise kávézót, de biztos emlékeztek rá, hogy régen ezek a kávézók a nyugat szelét jelentették. A bécsi kirándulás során már alig vártuk, hogy beüljünk egy „sellős” kávéra :D és szuvenírként hoztuk haza a shopból a logózott bögrét, hogy otthon abból szürcsöljük az itthoni kávét, mert abból finomabb volt.

Claudia Schiffer, Jessica Alba, Pink és az elmaradhatatlan „sétálós kávéjuk”

Azt hiszem, a „take-away” kávé mániáról egy kicsit a sorozatok, filmek is tehetnek. A Jóbarátokban leginkább a kávézóban ücsörögtek, de egy sor másik sorozat, például a Szex és New York szereplői már az utcán rohanva itták a papírpoharas kávét, mert ők elfoglaltak, nem érnek rá csak úgy 20-30 percet kávézgatni. (Mondjuk Carrie ráért utána két órát ebédelni a barátnőkkel, de ne rontsuk el a varázslatot:) Aztán ha csak kinyitunk egy sztármagazint, láthatjuk, hogy a hollywoodi színészek, énekesek kezéből sem hiányozhat az elviteles kávé. Természetes, hogy mi is vágytunk rá, hogy kaphassunk egy szeletet ebből az életérzésből. Éppen ez lehet a siker egyik kulcsa: mert papírpohárból, az utcán kávézni szinte státuszszimbólum lett, azt mutatja, hogy elfoglaltak és fontosak vagyunk.

Costa Coffee

Természetesen nem csupán ennyiből áll a kávézóláncok vonzereje. Sokan nem kedvelik, de az itt kapható kávét nem szabad leírni. Egyrészt jó minőségű, frissen őrölt kávékról van szó, de amiben igazán különlegeset nyújtanak az a sokszínűség. Ezekbe a kávézókba általában nem egy szimpla espressoért tér be az ember, hanem egy habos-szirupos, netán ízesített hosszú kávéért. Rengeteg változat közül választhatunk, hagyományos és formabontó ízekkel és rengeteg féle sziruppal variálhatunk. A lehetőségek száma szinte végtelen. (Egyszer bevállaltam egy epres frappét, ami elsőre elég nagy zsákbamacskának tűnt, de még az is finom volt, nem hiába, ki vannak ezek a kávéköltemények találva.

Bár én elsősorban a hagyományos kávéházakat szeretem, az elegáns környezetet és a sallangok nélküli, jó minőségű kávét, de azért néha nekem is kedvem szottyan papírpohárból, az utcán szürcsölni a latte macchiatom vagy épp kiülni a kirakatba vele. Szerintem egyébként a Costa az, ami a legmagasabb minőséget képviseli, legalábbis nekem az itt készült kávé ízlik a legjobban. Ráadásul szójatejet is tartanak, amiért tőlem extra pont jár.

Egy brutális kalóriabomba, a mandulaszirupos csoda

Bár a kávézóláncok népszerűségük nyilvánvalóan töretlen, elvégre a bevásárlóközpontok közönsége sokszor csak egy gyors kávéra vágyik és egy csipet Amerikára, azért én mégiscsak jobban szeretem, ha nem kell sorba állnom, és pincér szervírozza a feketémet egy elegáns porcelán csészében.

0 Tovább

Kávéval a szegénység ellen

Szomorú tény, de a kávé árának mindössze egytizedét kapja meg a termelő a hagyományos kereskedelemben.  A fair trade, vagyis méltányos kereskedelem célja, hogy jobb kereskedelmi feltételek biztosításával javítson ezen az arányon, és így támogassa a fejlődő országok kistermelőit.

A méltányos kereskedelem a kezdetektől fogva egyfajta jótékonysági kezdeményezésként működik, hiszen a vásárlók a jó minőségű, fair trade termékekért hajlandók magasabb árat fizetni a jó cél érdekében, vagyis hogy a termelők méltányos áron tudják értékesíteni a megtermelt árut.

A fair trade gyökeresen eltér a hagyományos kereskedelem árucsere felfogásától. A klasszikus közgazdasági felfogás szerint az árakat a kereslet és kínálat viszonya határozza meg, ezzel szemben a fair trade értelmében az árak társadalmi hatását is figyelembe kell venni. A kávé kapcsán különösen fontos a méltányos kereskedelemmel foglalkozni, mert a fogalomban lévő fair trade termékek egyharmadát a kávé teszi ki. Több nagyobb vállalat, így a Starbucks is a fair trade elkötelezett híve. Ők világszerte magasabb áron veszik meg a kávébabot, ezzel is segítve a közösségekbe szerveződő kistermelőket, akik így fejleszthetik gazdaságukat, üzletüket. 

A méltányos kereskedelem és a fenntarthatóság szorosan összefonódik. Szerencsére számos kezdeményezés létezik ezen célok támogatására, például Budapesten 2006 óta létezik fair trade élelmiszerüzlet. Sokszor maguk a kávémárkák is élére állnak egy-egy pozitív kezdeményezésnek. Például a Nespresso az Esőerdő Szövetséggel közösen indította el saját fenntarthatósági programját, az AAA-t, amely a piaci árnál magasabb árat kínál a kiemelkedően jó minőségű kávéért cserébe a farmereknek. A program képzésekkel is támogatja a termelőket, hogy a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével kiváló minőségű, a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő kávét termeszthessenek.

Kávétermesztő országok fajták szerint: r – robusta, a – arabica, m – mindkettő

A kávé trópusi éghajlatot és speciális körülményeket igényel. A világ kávétermesztése a fejlődő országokban összpontosul, ezáltal a méltányos kereskedelem a szegénységi elleni küzdelem egyik fontos eszköze lehet. Gondoljunk erre is, amikor megvesszük kedvenc kávénkat.

2 Tovább

Kávé inspirálta divat

Nagy kávérajongóként már tapasztaltuk-tapasztaljuk, hogy a kávé milyen sokféleképp tud hatni ránk. Általában felélénkít, de van, hogy csak azért isszuk, hogy rendezzük a gondolatainkat, kiszakadjunk pár percre a mókuskerékből. És persze sok-sok emléket, képet, illatot is felidéz…

Kiderült, hogy a kávé nem csak ránk van nagy hatással, de akár a divat világát is befolyásolhatja. Meghívót kaptunk az Elysian márka második kollekciójának bemutatójára, ugyanis a márka tervezőit, Bódis Boglárkát és Gajer Emesét nem csak Emese több hónapos indiai utazása, de a kis színes kapszulák, fűszeres kávék is megihlették.

A tervek elkészítése, a teljes kollekció megalkotása mögött rengeteg munka áll. Emese és Boglárka elmondták, hogy sokat kávéztak ebben az időszakban, és a Nespresso kávék több ötletet is adtak nekik. A ruhák gyönyörűek lettek: a korall, csontszín és fekete színben pompázó nappali és esti darabok elegánsak, letisztultak, kifinomultak. Több darabon mozaikmintában áttört bőrt is használtak, amivel nagyon különleges hatást értek el. Ezt a motívumot az indiai építészetre jellemző áttört falfelületek ihlették. A 2013-as tavaszi-nyári kollekcióhoz hernyóselymet, organzát, pamutselymet, tüllt és bőrt használtak.

A nappali és esti öltözékek minden nő ruhatárába tökéletesen passzolnának, bár Schiffer Miklós, az esemény házigazdája szerint az Elysian nem akar és nem is lehet bárki divatja, mert az Elysianhoz törékenység, könnyed frivolság és érzékiség szükséges.

Az eseményen Zséda is részt vett, aki nagy rajongója a márkának, és megtestesíti a tipikus Elysian nőt. Zséda elmesélte, hogy két éve találkozott először a lányokkal, azóta a legtöbb koncertjén az ő ruhájukban lép színpadra. Elvállalta, hogy 2013-ban ő lesz a márka arca, most is a kollekció egyik fő darabját viselte, egy különleges, korallszínű bőrruhát.

Boglárka és Emese hamarosan egy kapszulakollekcióval bővíti a kollekciót, amiben a smaragdzöld fog dominálni. Kíváncsian várjuk!

0 Tovább
123
»

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)