Nagy kávérajongóként már tapasztaltuk-tapasztaljuk, hogy a kávé milyen sokféleképp tud hatni ránk. Általában felélénkít, de van, hogy csak azért isszuk, hogy rendezzük a gondolatainkat, kiszakadjunk pár percre a mókuskerékből. És persze sok-sok emléket, képet, illatot is felidéz…

Kiderült, hogy a kávé nem csak ránk van nagy hatással, de akár a divat világát is befolyásolhatja. Meghívót kaptunk az Elysian márka második kollekciójának bemutatójára, ugyanis a márka tervezőit, Bódis Boglárkát és Gajer Emesét nem csak Emese több hónapos indiai utazása, de a kis színes kapszulák, fűszeres kávék is megihlették.

A tervek elkészítése, a teljes kollekció megalkotása mögött rengeteg munka áll. Emese és Boglárka elmondták, hogy sokat kávéztak ebben az időszakban, és a Nespresso kávék több ötletet is adtak nekik. A ruhák gyönyörűek lettek: a korall, csontszín és fekete színben pompázó nappali és esti darabok elegánsak, letisztultak, kifinomultak. Több darabon mozaikmintában áttört bőrt is használtak, amivel nagyon különleges hatást értek el. Ezt a motívumot az indiai építészetre jellemző áttört falfelületek ihlették. A 2013-as tavaszi-nyári kollekcióhoz hernyóselymet, organzát, pamutselymet, tüllt és bőrt használtak.

A nappali és esti öltözékek minden nő ruhatárába tökéletesen passzolnának, bár Schiffer Miklós, az esemény házigazdája szerint az Elysian nem akar és nem is lehet bárki divatja, mert az Elysianhoz törékenység, könnyed frivolság és érzékiség szükséges.

Az eseményen Zséda is részt vett, aki nagy rajongója a márkának, és megtestesíti a tipikus Elysian nőt. Zséda elmesélte, hogy két éve találkozott először a lányokkal, azóta a legtöbb koncertjén az ő ruhájukban lép színpadra. Elvállalta, hogy 2013-ban ő lesz a márka arca, most is a kollekció egyik fő darabját viselte, egy különleges, korallszínű bőrruhát.

Boglárka és Emese hamarosan egy kapszulakollekcióval bővíti a kollekciót, amiben a smaragdzöld fog dominálni. Kíváncsian várjuk!