Előállításában és árában is a világ legdrágább kávéjára, a Kopi Luwakra emlékeztet a Black Ivory. A különleges kávé kilónkénti ára eléri az 1100 dollárt. Előállítása egy thaiföldi elefántrezervátumban történik, amely sérült elefántoknak nyújt biztonságos otthont.

Az 1500 méter feletti magasságon termesztett, nagy gonddal átválogatott arabica kávécseresznyéket megetetik a rezervátum elefántjaival, gyomorsavuk lebontja a szemekben található proteint, így a végeredmény egy sokkal lágyabb ízvilágú kávé lesz, ami nélkülözi a megszokott keserű ízt, hasonlóan a cibetmacskák „által” készített Kopi Luwakhoz. Lényeges különbség azonban, hogy a kávészemek jóval hosszabb időt, akár 30 órát is eltöltenek az elefántok emésztőrendszerében. Fontos, hogy a koffein nem szívódik fel az állatok szervezetében, így az eljárás nincs rájuk káros hatással.

Egy csésze Black Ivory – látszatra nincs különbség, az íze azonban sokkal lágyabb, mint a hagyományos kávéké

Végül a „finomításon” átesett kávészemeket kézzel összegyűjtik, ismét átválogatják és a napon megszárítják őket. A pörkölést Bangkokban végzik. A kész kávé csokoládés, diós, földes jegyeket hordoz fűszeres és gyümölcsös árnyalatokkal.

Thaiföldön, a Maldív-szigeteken és Abu-Dhabiban már több szálloda kínálja vendégeinek a különleges Black Ivoryt, csészénként 50 dollárért, vagyis körülbelül 12 ezer forintért. A bevételből részesedést kap a Thaiföld, Laosz és Mianmar határvidékén, az úgynevezett Aranyháromszögben található elefántrezervátum, amelyet az állatok egészségügyi ellátására és a rezervátum működtetésére fordítanak.