Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kávé inspirálta receptekkel versenyeznek a bloggerek

Tíz népszerű gasztroblogger versenyez a Nespresso Coffee Challenge receptversenyén, amelynek célja, hogy különleges, de otthon is elkészíthető, kávé ihlette receptekkel álljanak elő. 

Ez persze önmagában még nem jelentene kihívást, hiszen népszerű gasztrobloggerekről van szó, akik nagy tapasztalattal bírnak a sütés-főzés területén, de mindehhez a versenyzők fűszerekből, kávéból és egyéb hozzávalókból álló csomagot kaptak, amelyek közül legalább négyet fel kellett használniuk a saját kreációjukhoz, illetve választaniuk kellett egy Nespresso kávéőrleményt is, amely inspirációul szolgált.

 

Sok versenyzőt inspiráltak a Nespresso kávéőrlemények új desszertek megalkotására, szívesen végigkóstolnám mindet!

A hozzávalók közt volt kardamom, szerecsendió-virág, kakaópor, narancs, narancsvirágvíz és citrombors is például. Ma már ezek a kicsit különlegesebb fűszerek is könnyen beszerezhetők, érdemes velük kísérletezni otthon is, mert egy-egy új ízzel feldobhatjuk a régi recepteket.

A versenyzők kiválasztása meghívás alapján történt, a versenyzőket Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek szerzője segítségével kérték fel a részvételre. A felkért tíz gasztroblogger pedig örömmel vállalta a kihívást. De kik is ők? Ábécérendben:

Az elkészült kreációkat mától lehet megnézni a Nespresso hivatalos Facebook oldalán, és persze szavazni is lehet rájuk. A Facebook szavazatok alapján a legnépszerűbb receptet megalkotó blogger közönségdíjat kap, de közben a Nespresso szakértői Bodrogi Eszterrel karöltve egy szakmai díjat is kiosztanak az általuk legjobbnak talált pályázatért.

 

A desszertek mellett izgalmas, kávés főételek is készültek, csak győzzön választani az ember!

Igazán eredeti ötletekkel álltak elő a versenyzők, csak irigyelni tudom a kreativitásukat! :) Hamarosan meglátjuk, kik lesznek a díjazottak! Egyik recept mutatósabb, mint a másik, nem könnyű köztük választani, de érdemes, hiszen a szavazók is részt vesznek egy nyereményjátékban: köztük egy elegáns és szép, fehér Nespresso U kávégépet sorsolnak ki. Ha kedvet kaptatok a szavazáshoz, itt megtehetitek! :)

0 Tovább

Látvány és kávézás a négyzeten

Pár hete megfigyeltem már, hogy készülődik valami az Alleeban, valami Nespresso-gyanús üzlet. Be is igazolódott a sejtésem, kaptam tőlük egy meghívót a nyitó eseményre, amin igazán kellemesen meglepődtem, de természetesen elmentem, mert kíváncsi voltam, mit tud az új hely az Andrássy út népszerű „szentélyéhez” képest.

Az új üzletet az Alleeban nyitották, ami egyrészt azért jó, mert így már a budai oldalon is könnyedén elérhetők a kapszulák, másrészt sokkal könnyebb parkolni, mint a belvárosban, és ez óriási könnyebbséget jelent, a hosszabb nyitvatartási időről nem is beszélve.

Az Alleeban viszonylag könnyen megtalálni őket (az Intimissimivel szemben). A Nespresso magyar ügyvezetője fogadott és kalauzolt körbe bennünket. Az üzlet (vagy ahogy ők nevezik, Boutique) tényleg nagyon szép lett, modern, letisztult, elegáns. Remélem, a képek valamennyire visszaadják a hangulatát. Minden apró részlet gondosan kitalált, ötletes. 

Az óriási kapszulafal látványos és színes, el tudnám képzelni, hogy reggelente innen válasszam ki a hangulatomnak megfelelő kávét! J Ráadásul most már 22 állandó kapszula közül választhatunk! A gépeket bemutató rész is nagyon designos, nem szokványos sem a polc kialakítása, sem a gépek elrendezése.

A kávékóstoló pult mögötti dekoráció engem New York felhőkarcolóira emlékeztet, a csillár pedig valami egészen különleges és őrületesen látványos. Itt egyébként minden vásárlót megkínálnak egy csésze espressoval, ami szerintem egy kedves gesztus. A Nespresso Clubnak is külön részt alakítottak ki, ahol kényelmes piros forgófotelekben regisztrálhatnak az új vásárlók, illetve kaphatnak információt a már regisztrált klubtagok.

A helyszín bejárása után szuper műsorral lepték meg a vendégeket és az Allee vásárlóit, akik szerencsésen „belecsöppentek” ebbe az egészbe. A Fool Moon együttes tagjai elkezdték énekelni Pharrell Willims Happy slágerét, és folyamatosan csatlakoztak be egyre többen, a végén már egy egész kórus énekelt. Ezután a Recirquel modern cirkuszi társulat akrobatái léptek fel, és egy olyan lenyűgöző műsort adtak, hogy leesett az állam. Az ő műsorukat egyébkén a MÜPA-ban tudjátok megnézni, érdemes, mert világszínvonalú produkció! És ezzel még mindig nem volt vége az estének, mert az üzletben a beszélgetéshez az aláfestő jazzt a Váczi Eszter Quartet adta… 

Ja, és természetesen volt kávé is, nagyon finomakat kóstolhattunk, az egyik receptet be is szereztem Nektek! ;) Íme:

Karamellás cappuccino

1 Dulsão do Brasil Grand Cru kapszula

2 kávéskanál karamell

15 cl zsíros tej

csokoládé szirup (dekorációnak)

csokoládé darabok (dekorációnak)

 

Elkészítés

Öntsd bele a karamellt a csészébe (igény szerint többet is lehet). Öntsd bele a tejet az Aeroccino -ba (ez a tejhabosító) vagy a gőzölőcső segítségével készíts tejhabot. Adj hozzá egy Dulsão do Brasil kávét. Öntsd a tejhabot a tetejére, díszítsd csokoládé darabokkal és csokoládé sziruppal.

0 Tovább

Egy hétvége a kávé jegyében

Képzeljetek el egy helyet, ahol két teljes napon át minden a kávéról szól: ahol a frissen főtt kávé illata tölti be a termet, a baristák pedig szorgosan dolgoznak a profi kávégépeken, hogy aztán összemérjék tudásukat egy latte art, vagy egy AeroPress bajnokságon… Nos, éppen ilyen hétvége várt rám, amikor jegyet váltottam a Kávébár Bazár idei programjára.

A rendezvény neve megtévesztő lehet, hiszen a szervezők nem csak a kávékultúrát szeretnék népszerűsíteni, hanem minden olyan italkészítő szakmát, mely szorosan kapcsolódik a gasztronómiához. A budapesti Corinthia Hotelben két önálló teremben képviseltették magukat a kávék és a borok, párlatok - sőt, a legprofibb koktélkészítők is bemutathatták tudásokat: csak úgy röpködtek a shakerek és üvegek.

A Kávébár Bazár idén ötödik alkalommal jelentkezett szakmai programokkal, melyek nem csak a vendéglátásban dolgozóknak vagy a baristáknak, borszakértőknek érdekesek. Az is igaz persze, hogy a kávé civil szerelmesei valószínűleg nehezebben igazodnak el a legnagyobb szállodai beszállítók, pörkölő manufaktúrák és a kávégépek forgalmazói között… Ami azonban jó hír, hogy hozzám hasonlóan sokan voltak kíváncsiak a legfrissebb kávétrendekre, mert mindkét nap hatalmas érdeklődés fogadta a versenyeket, a kávékóstoláshoz pedig türelmesen sorba kellett állni.

A szakma minden fontos szereplője képviseltette magát – a Pellini, az Illy, a Douwe Egberts és más márkák mellett számos kávézó, barista akadémia is jelen volt, az isteni szirupokról, csokikról és sütikről nem is beszélve.

Számítottam rá, hogy jó lesz a rendezvény, de őszintén, felülmúlta a várakozásaimat. Itt nem csupán egyszerű kóstolgatásról volt szó, annál sokkal több izgalmat adott. Az egyik legérdekesebb élmény, amikor egyetlen baristát több tucatnyian figyelnek izgatottan a kivetítőn keresztül, hogyan főzi le a kávét, majd pedig azt, ahogy a zsűri kóstol és pontoz. Hatalmas szurkolás, füttyögés volt, mintha valami sportmérkőzésen lettem volna. A vasárnapi „Be the One”verseny legjobbja egyébként az Espresso Embassy baristája, Várady Tibor lett egy tonicos kávékülönlegességgel, aki, mint kiderült, teljesen véletlenül ugrott be a versenybe. Szombaton egy viszonylag új szerkezetet, az AeroPress-t tesztelhették a baristák, melyhez a french press kezeléséhez szükséges szakértelem szükséges – a frissen őrölt kávén és a jó minőségű vízen keresztül.

Még interaktívabb volt a latte art-bajnokság, ahol minden körben két-két barista mérte össze kézügyességét és rajzolt tejjel mintákat a kávé tetejére – itt is a zsűri juttatta tovább a jobbakat, de végig hangos szurkolás kísérte a versenyszámokat. Gyakorlatilag képtelenség volt a pulthoz férni, akkora volt az érdeklődés.

Az egyes programok között viszont kényelmesen végig lehetett járni a bemutatkozó kávécégeket, így megcsodáltam néhány régi, akár ötven éves espresso gépet is, mint például a Faema márka retró vonalvezetését, és pár igazán furcsa szerkezetet.  A másik érdekes program a Pellini illat-tesztje volt, ahol a különböző aromákat kellett egy illatgömb alapján azonosítani – itt kiderült, hogy a hasonló jegyeket, mint a csoki vagy a mogyoró, nem is olyan egyszerű megkülönböztetni egymástól, ha nem társul hozzájuk íz.

Ezek után alig vártam, hogy tesztelhessem valamelyik profi kávégép teljesítményét. Isteni volt például a La Marzocco géppel főzött flat white, amit a 42Coffee speciális pörkölésű, el salvadori kávészemeiből készített nekem egy fiatal barista. Vele beszélgetésbe is elegyedtem, és elmesélte, hogy az egyik kedvenc kávézójában kapott kedvet hozzá, hogy ő is komolyabban kezdjen foglalkozni a kávékészítéssel. Nekem nem okozott csalódást, még egy szép virágot is öntött a kávém tetejére.

Bár a legtöbb standnál olyan kávék voltak, amiknek az elkészítése némi szakértelmet megkíván, voltak olyan kiállítók is, akiknek a gépeivel otthon viszonylag egyszerűen remek kávét készíthetünk. Erre a hétvégére a Nespresso kávészakértője is különleges receptekkel készült, így természetesen nem hagyhattam ki sem az azték csokis, sem a créme brulée-s finomságaikat. Kedvet is kaptam hozzá, hogy beszerezzek otthonra pár üveg szirupot. :)

Őszintén, én nem nagyon szeretem a tömeget, de most valahogy örültem neki. Végre azt látom, hogy Magyarország is elindult egy jó irányba, és igenis fontos lett az, hogy a kávénk is jó minőségű legyen, és jó dolog ugyanúgy érteni a kávékhoz, mint a borokhoz. Ahogy elnéztem, baristából nem lesz hiány, szinte divatszakma lett, és ez  a gombamód szaporodó klassz kis kávézók miatt kell is. Én nagyon sokat tanultam ebből a hétvégéből, remélem, a barátaim is tapasztalják majd, ha hozzám jönnek vendégségbe. ;)

 

1 Tovább

Kávé úton-útfélen

Mindenki máskor és másképp szeret kávézni, ez nem újdonság. Sokan csak így tudják elképzelni a reggeli ébredést, mások csak társaságban rendelnek kávét, és persze akadnak, akik mindenhová viszik magukkal a termoszt. Ami biztos, hogy az utóbbi években Magyarországon is jócskán megváltoztak a kávéfogyasztási szokások, köszönhetően a kávézóláncoknak, melyek azt hirdetik, hogy folyamatosan mozgásban lehetsz akkor is, ha kávézni szeretnél. Na és persze ott vannak az hollywoodi celebek is, akikről szinte csak olyan paparazzo fotókat látni, amin kávét szorongatnak a kezükben jövet-menet.

A kávézók, bár ma is a társasági események színterei, egyre nagyobb az igény itthon is az elvitelre szánt, utcán fogyasztott kávékra, mert kényelmes, és mert még mindig divatosnak számít. Az angolszász országokban coffee to go a gyűjtőneve a furcsa fordításban „sétálókávénak” nevezett jelenségnek, ami nem csak egy praktikus megoldás, hanem egy szimbólum, melyen keresztül üzenni lehet a világnak. Ezt az üzenetértéket sok gyártó és sok kávécég is felfedezte, ráadásul a fogyasztók is sokkal kritikusabbak és tudatosabbak, ahogy bővül a választék. Ezért nem feltétlenül elégszünk meg azzal, ha egy kávézóban csak papírpohárban jutunk a kedvenc latténkhoz, sőt, már az elvitelre kért kávé esetében sem csak a díszes papírhordozó lehet megoldás. 

Bevallom, én notórius késő vagyok, ezen nincs mit szépíteni. Ezért aztán folyton abba a problémába ütközöm, hogy már indulnék valahová, de ott a lefőzött kávém, ami tűzforró. Választhatok, hogy vagy megégetem a nyelvem, és semmiképp sem indul jól a reggelem, vagy magammal viszem a kávét, és akkor kezdem el inni, ha már megfelelő hőmérsékletű.  Ezért aztán természetesen nekem is van elviteles bögrém, nem is egy. Mert mindegyiket másért lehet szeretni. :)

Aki egy kicsit is hisz a fenntartható fejlődésben, igyekszik környezetbarát módon kérni a kávéját, vagy és erre egyre több lehetőség is nyílik – nem csak külföldön. A Keepcup az egyik a számomra kedves kezdeményezések közül: a színes és dizájnos „elviteles” poharakat gyártó cég termékei több budapesti kávézóban is elérhetők, így rögtön abba kérhetjük szokásos elviteles kávénkat. Különböző méretekben kaphatók, és ami nagyon jópofa, hogy külön összeválogathatók a színek.

Tegnap viszont belebotlottam a Nespresso vadonatúj termobögréjébe, amivel azonnal szerelembe estem. Ez a bögre inkább letisztult, úgyhogy elegáns kiegészítője lehet egy téli utcai szerelésnek. Ráadásul elég nagy (380 ml), így akár több adag kávé, vagy egy kiadós latte is elfér benne, ha nagyobb dózisra van szükségünk. Azt hiszem, bármelyik kávékedvelő örülne annak, ha ilyen ajándék várná a fa alatt… remélem, az illetékes érti a célzást. ;)

 

0 Tovább

Miért jó a kapszulás kávé?

Egy korábbi bejegyzésben már írtam a különböző kávékészítési módokról. Kinek a pap, kinek a papné, ugye, de az biztos, hogy nehéz konszenzusra jutni abban, melyik a legjobb eljárás. Most a kapszulás kávéfőzést vesszük kicsit górcső alá, ami, bármennyire is nagy szónak hangzik, mégis csak forradalmasította a kávékészítést.

A kapszulás kávékészítésnek számos előnye van, ami miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. Egyrészt nagyon gyors: bekapcsolod a gépet, beteszed a kapszulát, és kb. 1 perc múlva már ihatod is a kávét. A legtöbb márka esetén ráadásul nagy a választék a kapszulákból, így mindig a hangulatodnak, napszaknak megfelelően választhatsz.

Számomra a gyorsaság és a nagy kávéválaszték mellett mégis az egyik legnyomósabb érv a tisztaság. Nem kell a darált kávét méricskélni, így nem szóródik szanaszét a konyhapulton, nem hullik le a padlóra. Használat után is egyben marad a kapszula, szépen eltávolítható, nem folyik belőle semmi, így magát a gépet is nagyon egyszerű tisztán tartani. Sok kapszulás gép a nagy „darálós” gépekhez hasonlóan csodás espressót tud készíteni, na és a kávé tetején az isteni crema!

Már itthon is többféle kapszulás rendszer kapható, most csak a legnépszerűbbekre térek ki.

Itthon és Európában a Nespresso az egyik legismertebb és legnépszerűbb kapszulás rendszer. Az első gépek 1986-ban készültek el, és 1989-ben lettek elérhetők otthoni használatra. Nemrég az eddig 16 állandó kapszulából álló kínálat 19-re bővült, tehát van miből választani. A Nespresso kapszulák nagyon magas minőségű őrölt-pörkölt kávét tartalmaznak, amiket rövid espressoként, vagy kicsit hosszabban fogyaszthatunk. Érdekesség, hogy míg a legtöbb rendszerhez készülő kapszula műanyagból van, addig a Nespresso alumíniumból gyártja a kapszuláit, amit nagy arányban újra is hasznosítanak. A gépek magas, 19 bar nyomással működnek, és tényleg valódi espresso élményt adnak.

A Dolce Gusto a Nestlé terméke. Három különböző típusú vidám, színes gép közül választhatsz, amik igazából csak designban különböznek. Az elsősorban fiataloknak tervezett gépek 15 bar nyomással működnek, ami jó teljesítmény egy otthoni használatra szánt kis masinától. A Dolce Gusto kínálatban 15 féle kapszula kapható, közöttük több „tejes” változat, pl. cappuccino vagy forró csoki is kapható, amik értelemszerűen tejporral készülnek. Ha valaki ragaszkodik a valódi tejjel készült változatokhoz, az választhat magának espresso-t is.

A jól ismert olasz kávémárka, a Lavazza is elkészítette a saját kapszulás rendszerű gépét. A kínálatban megtalálhatók a kis színes, formatervezett gépek, és a kicsit nagyobb, tiszteletet parancsoló gépek egyaránt. Ami a kávét illeti, az olasz espresso specialitások mellett különlegességek, mint például az árpakávé is elérhetők, sőt, nem csak kávét, de teát is készíthetünk vele. A kávégépnek van tejgőzölő funkciója, de emellett kapható külön tejkapszula is, ha egy jó cappuccinora vágynánk.

2 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)