Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Furcsa ázsiai kávézók

Bár az ázsiai kultúrában a tea jóval fontosabb szerepet játszik, mint a kávé, kávéházak itt is vannak. Sokszor a teaházak kínálatában találjuk meg, de számos vendéglátóhely specializálódott kifejezetten a kávéra itt is, a kultúrák közötti különbség azonban jól érződik: Ázsia kávézói egészen más hangulatúak, mint a mi hagyományos, európai kávéházaink, de ennek ellenére mégis megtalálhatjuk a hasonló vonásokat is. Ebben a bejegyzésben a távol-keleti és délkelet-ázsiai kávézók világában kalandozom.

A tokiói Irukaya kávéházban szigorú szabályok uralkodnak, nem csak a kávékészítésre, hanem a vendégek viselkedésére vonatkozólag is. A kávézóba nem lehet csak úgy beesni, előzetes bejelentkezés szükséges. Ha nyitvatartási időn kívül telefonálnánk, akkor udvariasan megkérnek minket, hogy olvassuk el figyelmesebben a szabályzatot a honlapon (japánul tudók előnyben). A kávézóban pedig már egyáltalán nem használhatjuk mobilunkat, és két főnél nagyobb társaság sem érkezhet együtt. A vendégek kizárólag espresso-t választhatnak. A pult végén lévő munkaterületen készül a kávé: mérlegek, hőmérők, mérőkanalak és üvegcsék sorakoznak sorban a „kávélaboratóriumban”. A cél pedig nem kevesebb, mint a tökéletes kávét felszolgálni. A CNN tudósítója részletes beszámolót készített itt szerzett élményeiről.

A szingapúri Maison Ikkokuban szintén a tökéletesség a cél. A nappal kávézóként, este koktélbárként funkcionáló helyen nem bízzák a véletlenre az elkészült kávé minőségét, nagy hangsúlyt fektetnek minden egyes lépésre. A háromszintes kávézóban fehérre mázolt falak várják a vendégeket, a dekoráció vintage elemekkel ötvözi a legmodernebb kiegészítőket. Az egyik szinten pedig férfi divatmárkák kollekcióiból is válogathatnak az idelátogatók.

A hong kongi Coffee Academics tulajdonosa imád utazni, és mindenhonnan valami szuvenírrel tér haza, ami aztán a kávézó eklektikus díszítésének részévé válik. Itt épp úgy találkozhatunk kínai verseskönyvvel, dél-amerikai bútorokkal, mint New Yorkot idéző tárgyakkal. A kávézó másik érdekessége, hogy nem véletlen hívják kávéakadémiának, ugyanis az edukáció is céljuk: a pörköléstől kezdve a kávé elkészítésének minden folyamatát a vendégek előtt végzik.

Szöulban külön kis városrész várja a kávé szerelmeseit. A néhány utcából álló kávénegyedet elsősorban a fiatalok kedvelik. Az egyik legnépszerűbb hely a Rousseau és Rousseau, amiről az ajánlók azt írják, idézem: „őrülten kényelmes”. Nekem azonban sokkal érdekesebb a névadás. A kávézó az író-filozófusról, Jean-Jacques Rousseau-ról és a posztimpresszionista festőről, Henri Rousseau-ról kapta nevét. Ezzel saját állításuk szerint egyedülállók a világban :) 

A Taipeihez közeli kissé furcsa nevű „Cat’s got nothing to do Cáfe” (vagyis kb. „A macskának nincs semmi dolga”) kávézó páratlan kilátással várja vendégeit. Bár sajnos Kínában a nagyvárosok gyakran sűrű szmogba burkolóznak, tiszta időben felejthetetlen látvány tárul az idelátogatók elé.

Aki 3550 méteren egy csésze teára vagy kávéra vágyik Nepálban, az a Tip Top Teaházban megkaphatja. Nem is akármilyen kávét kínál ez a zord körülmények közt megbúvó kis menedékhely, a tulajdonos tibeti házaspár nagy szakértelemmel készíti a flat white-ot az Illy kávéból, amit a vendégek a földön ülve fogyasztanak el.

Ebből a kis összeállításból is látszik, milyen elképesztően sokszínű világban élünk, és hogy a kávékészítésben és a kávéfogyasztásban egyaránt végtelen variációk rejlenek. Van, akinek a tökéletesség számít, van, akinek a kényelem a fontos, van, aki a legzordabb helyen sem akar lemondani kedvenc kávéjáról, míg megint mások a kilátást élvezik leginkább. De bárhol legyünk is, mindenhol érdekes, új kávés élményekkel lehetünk gazdagabbak.

0 Tovább

Különleges kávézók nem csak Budapesten vannak!

A kávézás ma már egészen sokféle dolgot jelenthet: egy „coffee to go-t” munkába menet, egy 3 az 1-ben elszürcsölését két megbeszélés között, vagy a modern kapszulás kávék fogyasztását. Egy évszázaddal ezelőtt viszont még teljesen másról szólt az egész: a kávéfogyasztás leggyakoribb helyszínének, a kávéháznak is legalább olyan fontos szerep jutott ebben a rituáléban, mint magának az kávénak. Ma is sokan ismerik Budapest klasszikusait, a Centrált, a Pilvaxot és a New York Kávéházat, ahol igazi feltöltődés eltölteni néhány órát, akár társaságban, akár magányosan olvasgatva. De hogy megmutassam, különleges kávéházak nem csak Budapesten vannak, összegyűjtöttem néhány vidéki kávézót is, ahova mindenképp érdemes legalább egyszer betérni.

A kaposvári Stühmer Kávéház

Stühmer Frigyes cukorka- és csokoládégyáros 1928-ban nyitotta meg édességboltját, ami később kávéházzá alakult.  A berendezés a nyitás időszakából származik: a kávéház műemlékileg védett pultjával ma is a századelőt idézi. A vendégek széles kávékínálatból választhatnak, a különleges milánói és azték kávék mellett ízesített és alkoholos kávékészítményeket is érdemes megkóstolni.

 

 

A gyulai Bodoky Kávéműhely

Gyulán klasszikus kávéházi terasszal és a legolvasottabb magyar lapokkal várja vendégeit a Bodoky Kávéműhely. Ebben a kicsi és hangulatos kávézóban a világ minden tájáról származó kávé kóstolható meg Az alaprecepteket is nagy szakértelemmel készítik, de a mentasziruppal vagy a csokilikőrrel ízesített költeményeket is érdemes kipróbálni.

 

 

A füredi Karolina Kávéház és Koktélbár

Ez a barátságos, Balaton-parti kávéház egy Karolina nevű hölgynek, a tulajdonos testvérpár nagymamájának állít emléket. Az unokák által megálmodott kávéházban gyermekkorukat idéző hangulattal és ízekkel szeretnék megajándékozni a vendégeket. A széles kínálatban finom kávéköltemények, fehér és barna csokoládéba mártott kávészemek, illetve olyan különleges házi készítésű sütemények is szerepelnek, mint Karolina madártejtortája.

 

Azt hiszem, egy kicsit több időt kellene arra szánnunk, hogy élvezzük a kávézást, ne csak rutincselekvésként fogjuk fel. Ezek a békebeli időket idéző kávéházak éppen erre kínálnak lehetőséget. Az embernek az az érzése támad, hogy itt megáll az idő, mi is egy kicsit kiléphetünk a rohanásból, és átadhatjuk magunkat a pillanatnak és a kávézás rituáléjának.

Nekem ezek tetszettek meg a legjobban, de biztos, hogy rengeteg olyan kávézó van még itt és ott az országban, amit érdemes lenne kiemelni. Ha van tippetek, írjátok meg kommentben!

 

0 Tovább

Meglepő ötletek a kávézacc újrahasznosítására

Kár lenne a szemétbe dobni a kávéfőzés után visszamaradt kávéőrleményt, szerencsére egyre népszerűbb nálunk is az újrahasznosítás, és a kávézacc felhasználásának is rengeteg módja terjedt el. A legismertebbek közé tartozik a lefolyó tisztítása, a különböző szagok semlegesítése és virágföld vagy a kerti növények talajának savasítása – ezekről már én is írtam korábban.

 

Mivel a kávézacc maradék, azt a benyomást kelti, hogy nem jó ötlet elfogyasztani, pedig valójában értékes tápanyagokat tartalmaz és tele van antioxidánsokkal. Egy csipetnyi kávézacc számos húsétel esetében lehet a titkos összetevő, ami egy kicsit intenzívebbé varázsolja az ízeket. Különleges füstös ízt ad például a sült húsoknak, ha sütés előtt átdörzsöljük egy kevés kávézaccal. Mások arra esküsznek, hogy a sertéspörköltet bolondítsuk meg egy teáskanálnyival. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a zaccnak kesernyés íze van, ezért óvatosan kell bánni vele!

A kertészkedés szerelmesei előszeretettel használják a kávézaccot növényvédő szerként és talajlazítóként. Akinek a kertjében kék színű hortenziák nyílnak, az valószínűleg már arra is rájött, hogy a kávézaccal manipulálható a virágok színe. A hortenzia eredetileg fehér vagy rózsaszín virágokat hoz, de ha rendszeresen egy kis kávézaccot szórunk köré, megváltozik a föld pH-értéke, és a virágok kék színt öltenek. Kevésbé ismert tény, hogy a rózsák és muskátlik színe is intenzívebb lesz, ha a talajt kávézaccal keverjük.

 

A kávét nemcsak kellemes íze és illata, hanem élénk sötétbarna színe miatt is kedveljük. A kávézaccból könnyű természetes festéket készíteni: csak annyi a teendő, hogy tíz percig főzzük forró vízben, majd leszűrjük: ezt használhatjuk ruhák színezésére, húsvéti tojások festésére. A kávézaccot ugyanígy használhatjuk természetes hajbarnítóként is, de a kávé más szépségápolási praktikákhoz is hasznos lehet.

Gondoltad volna, hogy a kávézacc kiváló húsfűszer, vagy hogy megváltoztatja egyes virágok színét? És te hogy szoktad újrahasznosítani a zaccot? Ha van hasonlóan meglepő ötleted, tapasztalatod, akkor oszd meg velünk kommentben! 

0 Tovább

A kávé és a fűszerek találkozása

Hogyan párosítanátok a kávét a cayenne borssal? Vagy a szerecsendióval? Esetleg a római köménnyel? Nem egyszerű kérdés, de éppen ez jelentette a kihívást a Nespresso Coffee Challege receptversenyén résztvevő tíz blogger számára, akiknek egészen váratlan fűszereket kellett Nespresso kávéőrleményekkel párosítva új kreációkat kitalálniuk. Az alábbi alapanyagokból kellett négyet választaniuk: szerecsendió, szerecsendió-virág, szegfűszeg, narancs, citrombors, kömény, római kömény, fekete kardamom, narancs, kakaópor, cayenne bors.

Lássuk, milyen izgalmas kreációk születtek! A tíz versenyző tíz izgalmas recepttel állt elő, de én most csak a kedvenceimet mutatom meg.

Tarte au Vivalto - Angela’s Taste:Szerettem volna valami izgalmasat létrehozni, olyat, ami nem mindennapi, de nem is kiugró. Ami egy jó kávé mellé, méltó lezárása egy étkezésnek, egy baráti beszélgetős délutánnak, és persze olyan formába önteni, ami tényleg méltóan képviseli a Nespresso eleganciáját.”

Szerintem ez a verseny egyik legelegánsabb kreációja. A különleges csokoládés összeállítást a magas kakaótartalmú kakaópor mellett szerecsendió, kardamom és kandírozott narancs varázsolja izgalmassá.

 

Tripla mousse kocka - Chilli & csoki: “Az ízek párosításához Francois Charter “Az ízek harmóniája” című könyvéből merítetem ötleteket. A könyv szerint a kávé ízéért felelős molekulák (pl. szotolon, ciklopentán) természetes formában megtalálhatóak a pirított mandulában, a kakaóban, és kisebb mértékben a fekete ribizliben is. Ezért gondoltam, hogy a csokoládé, a kávé és a fekete ribizli harmonikus kombinációt alkot majd.”

Azt hiszem, a képet látva senkinek sem kell megmagyaráznom, hogy miért szeretném feltétlenül megkóstolni a tripla mousse kockát. Mondjuk most azonnal. A feketeribizli minden formájáért rajongok (a szörpért és a feketeribizli illatot is tartalmazó parfümökért egyaránt), ráadásul a szegfűszeg, kakaó és narancsvirág-víz kombinációja csak még vonzóbbá teszik ezt a desszertet.

Kávés kolbász, kávés szósszal - Hétköznapi ínyenc: “A kolbász mellé, csináltam egy kávés szószt, ami ízében vaníliás és kávés volt, kis pecsenyelé ízzel. Szerintem ez a szósz kellett az egészhez, hogy ne legyen túl száraz az étel úgy összességében, plusz a kolbászban található kávés aromát, a szószban felfedezhető vaníliás ízvilág, csudálatosan kiegészítette!”

A kávés kolbász a verseny egyik igazán különleges versenyzője, a készítője azt írta blogjában, hogy hiába kutakodott az interneten, csak egy másik lelkes kísérletezőt talált, aki kávés kolbásszal próbálkozott. Állítólag nagyon finom a végeredmény, a recept kolbászfűszerként kombinálja a kávét a szerecsendióval, kardamommal, cayenne borssal és a római köménnyel.

Megtetszett valamelyik? Mielőtt magad is kipróbálnád őket, a Nespresso Facebook oldalán szavazhatsz kedvencedre. Július 31-án lezárul a szavazás, szóval hamarosan kiderül, melyik kreáció lett a legnépszerűbb és az is, melyiket találta a legkreatívabbnak a szakmai zsűri!

1 Tovább

Kávé inspirálta receptekkel versenyeznek a bloggerek

Tíz népszerű gasztroblogger versenyez a Nespresso Coffee Challenge receptversenyén, amelynek célja, hogy különleges, de otthon is elkészíthető, kávé ihlette receptekkel álljanak elő. 

Ez persze önmagában még nem jelentene kihívást, hiszen népszerű gasztrobloggerekről van szó, akik nagy tapasztalattal bírnak a sütés-főzés területén, de mindehhez a versenyzők fűszerekből, kávéból és egyéb hozzávalókból álló csomagot kaptak, amelyek közül legalább négyet fel kellett használniuk a saját kreációjukhoz, illetve választaniuk kellett egy Nespresso kávéőrleményt is, amely inspirációul szolgált.

 

Sok versenyzőt inspiráltak a Nespresso kávéőrlemények új desszertek megalkotására, szívesen végigkóstolnám mindet!

A hozzávalók közt volt kardamom, szerecsendió-virág, kakaópor, narancs, narancsvirágvíz és citrombors is például. Ma már ezek a kicsit különlegesebb fűszerek is könnyen beszerezhetők, érdemes velük kísérletezni otthon is, mert egy-egy új ízzel feldobhatjuk a régi recepteket.

A versenyzők kiválasztása meghívás alapján történt, a versenyzőket Bodrogi Eszter, a Fűszer és Lélek szerzője segítségével kérték fel a részvételre. A felkért tíz gasztroblogger pedig örömmel vállalta a kihívást. De kik is ők? Ábécérendben:

Az elkészült kreációkat mától lehet megnézni a Nespresso hivatalos Facebook oldalán, és persze szavazni is lehet rájuk. A Facebook szavazatok alapján a legnépszerűbb receptet megalkotó blogger közönségdíjat kap, de közben a Nespresso szakértői Bodrogi Eszterrel karöltve egy szakmai díjat is kiosztanak az általuk legjobbnak talált pályázatért.

 

A desszertek mellett izgalmas, kávés főételek is készültek, csak győzzön választani az ember!

Igazán eredeti ötletekkel álltak elő a versenyzők, csak irigyelni tudom a kreativitásukat! :) Hamarosan meglátjuk, kik lesznek a díjazottak! Egyik recept mutatósabb, mint a másik, nem könnyű köztük választani, de érdemes, hiszen a szavazók is részt vesznek egy nyereményjátékban: köztük egy elegáns és szép, fehér Nespresso U kávégépet sorsolnak ki. Ha kedvet kaptatok a szavazáshoz, itt megtehetitek! :)

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)