Divatos kávégépek karácsonyra

A karácsony közeledtével teendőink is egyre inkább feltorlódnak: a munka mellett be kell szerezni a gyerekek karácsonyi ajándékát, a téli gumi-cserét sem húzhatjuk már tovább. A kazánszerelő is még meglátogat minket a nagy hideg beállta előtt, mi pedig mindenképpen szeretnénk még bejárni a belvárosi karácsonyi vásárokat is. Túlzsúfolt életünkben ilyenkor csak egy dolog biztos: az, hogy kávéra szükség van. Méghozzá minél gyorsabban és minél többre. Az alábbi kávégépek segítségével egyszerűen és gyorsan juthatunk hozzá napi kávéadagunkhoz, ezenkívül kiváló karácsonyi ajándékként szolgálhatnak koffeinre éhes szeretteinknek is!

 

  1. Nespresso Pixie Clips kapszulás kávéfőző

Nem csak az íz a lényeg; sok otthoni használatra készített kávégép ad kiváló kávét, azonban sokukkal az a baj, hogy egyáltalán nem illeszkednek a konyhánk képébe: túl nagyok, túl sötétek, túl szögletesek és még sorolhatnám. A Nespresso egyik új kávéfőző-szériája, a designos Pixie Clips azonban ezt a problémát is megoldja. A csinos kis kávéfőzőt cserélhető oldalpaneleinek köszönhetően a saját stílusunk szerint alakíthatjuk. A könnyen cserélhető panelek széles választékából mindenki talál legalább egy, de inkább több kedvencet, így a kávégépnek is saját ruhatára lehet. A kis szerkezet tartozékaként 2 pár oldalpanelt kapunk, ám az üzletekben vagy a honlapon további 12 közül lehet még válogatni. A gép nem csak szép, hanem praktikus is: kicsi és könnyű, a kapszula berakása után egyetlen gombnyomással, mindössze néhány másodperc alatt készíthetünk rövid vagy hosszú kávét, használat után pedig automatikusan kikapcsol. Ára: 45000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Nespresso.com

 

2) DeLonghi eszpresszó kávéfőző

A karcsú kávéfőző az olasz bárok kávéját varázsolja otthonunkba, vidám színével pedig konyhánk kellemes színfoltját adja. Mindemellett nem foglal sok helyet. Őrölt kávéval és kávépárnával is használható, tejhabosítója is van, így capuccinót is könnyűszerrel készíthetünk. Az eszpresszó szerelmeseinek biztosan nagy kedvence lesz, a szerkezet ugyanis csészemelegítő funkcióval is rendelkezik. Márpedig megtanulhattuk, hogy az igazi eszpresszót meleg csészében illik kínálni. Ára: 45-50000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Mediamarkt.hu

 

  1. KitchenAid filteres kávéfőző

A kapszulás és a presszógép után most nézzünk egy filteres technológiájú, ám ugyancsak divatos és dekoratív szerkezetet! Több színben is kapható, ám én a karácsonyhoz igazodva most maradok a pirosnál. J A kávéfőző programozható, az ideális 93 Celsiusra melegíti fel a vizet, amelyből ízlés szerint 2-8 csészényi, közepesen erős vagy erős kávé készíthető. A kész kávét pedig a gép még 30 percig melegen tartja, így az sem probléma, ha megcsúszunk az álmos, reggeli készülődésben. Ára 75000 Ft. Csak azt a legnehezebb eldönteni, hogy magunknak vegyük meg karácsonyra, vagy inkább ajándékba adjuk. :)

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Dsfshop.hu

 

Gyűjts további karácsonyi kávés ötleteket innen:

Kávés ajándékok karácsonyra

Karácsonyi tejhab alkotások

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Végre igazi kávét ihatnak az űrhajósok

Ismeritek a viccet, amiben az amerikai tudósok többéves munkával kifejlesztik a golyóstollat, amivel az űrben is lehet írni, a szovjetek pedig inkább nem állnak neki a fejlesztésnek, és ceruzával írnak odafent? Szakállas vicc, mégis ez jutott eszembe, amikor olvastam, hogy a nemzetközi űrállomáson üzembe helyezik a világ első űrkávégépét.

Miről is van szó?

November végén csatlakozott a Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) a Szojuz TMA-15M űrhajó, amely a görög mitológiai alak, az egyik titán után az Astraeus hívójelet kapta. Fedélzetén három főt szállított, Terry Virts amerikai, Anton Skaplerov orosz és Samantha Cristoforetti olasz űrhajósokat, akikkel az űrállomás személyzete immár hat főre bővült. A kilövésről készült képeket itt, a videót itt nézhetitek meg.

Az első űrkávégép

Az Astraeus fedélzetén a legújabb kísérleti és utánpótlási anyagok között helyet kapott a világ első űrkávéfőzőgépe, az ISSpresso is. A kihívást a kávégép elkészítésekor az jelentette, hogy a súlytalanságban a folyadékok egészen máshogy viselkednek, mint itt lent, szeretett gravitációs mezőnkben ;) Emiatt aztán az űrrepülések során az űrhajósoknak korábban be kellett érniük az instant verzióval: a zárt tasakban lévő porhoz egy szelepen keresztül kellett forró vizet adniuk, felrázni és kiszívni a tasakból a kávét. Az egyik olasz űrhajós miután visszatért az űrállomásról, azt mondta, a legjobban a jó kávé hiányzott neki odafent.

Az ötletet az Olasz Űrügynökség, az űrételek fejlesztésére szakosodott Argotec és a Lavazza közösen valósította meg, és megszületett a zárt rendszerű ISSpresso kávégép, amelyet az űrben is biztonságosan lehet működtetni. A gép több féle kávétípus elkészítésére alkalmas, például espresso-t, lungo-t és cappucino-t is ihatnak az űrhajósok, de fogyasztani továbbra is csak zacskóból fogyaszthatják a kávéjukat. Reméljük, ha visszatértek, majd azt is elmesélik, más íze van-e a kávénak odafent! :)

Az űrvilág.hu oldalon további érdekességeket olvashattok az űrkávégépről, az Astraeus küldetéséről és az űrkutatásról.

  

0 Tovább

A leggyorsabb kávékészítési módok

Sok minden meghatározza, hogy kinek milyen a tökéletes kávé: az alapanyagok, az ízesítés és persze az elkészítési mód is, ami leginkább az eszközön múlik. Ma már rengeteg lehetőség közül választhatunk, miközben az is lényeges kérdéssé vált, hogy hogyan készíthetünk minél ízletesebb kávét a lehető legrövidebb idő alatt. Jó hírem van azoknak, akiknek a gyorsaság legalább olyan fontos, mint az íz: ebben a posztban olyan kávékészítési módokat gyűjtöttem össze, amelyek legfeljebb néhány percet vesznek igénybe.

Kotyogós kávéfőző

A Kárpát-medencében a mai napig a legelterjedtebb kávéfőző az ún. „kotyogó”, amelyben a víz alulra kerül, és fölé egy szűrőbe töltjük a kávét. A forró víz a tűzhelyen való melegítés hatására átpréselődik a kávérétegen, miközben kioldja az őrölt kávéból a hatóanyagokat és az aromákat, majd a kész kávét a felső részből lehet kiönteni. Az eszköz a nevét onnan kapta, hogy működés közben kotyogó hangot ad. Ezzel a módszerrel aromában és koffeintartalomban gazdag kávé készül, és a főzés csak néhány percig tart. Én személy szerint ugyan nem kedvelem, mert azért valljuk be, egy kicsit mégiscsak macerás.

A kotyogósból is létezik modern verzió, nem csak az ezüstszínű fekete füllel, amit a nagyinál megszoktunk ;)

Dugattyús kávéfőző (French Press)

Nagyon finom, aromás kávé készíthető ezzel az egyszerű és esztétikus eszközzel. Az előmelegített üvegedénybe csészénként egy evőkanál őrölt kávét teszünk, amelyre forró vizet öntünk, megkeverjük és 3-5 percig állni hagyjuk. A dugattyú óvatos lenyomásával a szűrő az üvegedény aljára nyomja a zaccot, és már kész is van a kávé. Bár maga a kávé viszonylag gyorsan elkészül a French Presszel, ezt az eljárást mégis inkább azoknak ajánlom, akiknek még van 5 extra percük a kávéfőzésre.

 

Aeropress

Az AeroPress rövid idő alatt lett népszerű mind a baristák, mind pedig a kávészeretők körében, mivel egyszerű a használata, és sem konnektor, sem tűzhely nem kell hozzá. A műanyag henger aljára kell rácsavarni a szűrőt, amibe egy papírfiltert helyezünk, majd beleöntjük a kávéőrleményt és a megfelelő hőmérsékletű (körülbelül 80 Celsius-fokos) vizet. Némi keverés után a dugattyú behelyezésével és lenyomásával nyomás keletkezik, amivel a forró vizet átpréseljük a filteren. Ebben az egyszerű kis szerkezetben gyakorlatilag a kávégépek magasnyomású technológiáját ötvözték a filteres technológiával. Ha jó minőségű alapanyagot használunk, nem lehet elrontani, nem beszélve arról, hogy kevesebb, mint 1 perc alatt elkészül a kávé.

 

Eszpresszógép

Az eszpresszógépek nagy nyomással (kb. 9-10 bar) préselik át a vizet a darált kávén, hogy minden íz- és illatanyag átkerüljön az elkészült italba. Az eszpresszót főző gép nem hevíti túl a vizet, nem készít gőzt belőle, hanem saját elektromos szivattyújával vagy más mechanikus megoldás segítségével préseli keresztül a kávéőrleményen. A folyamat mindössze 25–30 másodpercig tart, ezért is kapta a nevét az olasz espresso, vagyis gyors szóról.

 

Automata kávégépek

Az automata kávégépek beépített darálóval is rendelkeznek, amelyek automatikusan, egyetlen gombnyomásra, körülbelül fél perc alatt készítik el a kávét. A mostani modern gépek már elég jó minőségű végeredményt produkálnak megfelelő beállítás mellett. Előnyük az egyszerű kezelhetőség és a kávéválasztás szabadsága, viszont drágábbak a többi eszköznél és összetettségük miatt nagyobb figyelmet kell fordítani kezelésükre és tisztántartásukra is.

 

Kapszulás kávégépek

Az elmúlt években széles körben terjedni kezdtek a kapszulás kávéfőzők, amelyek a hagyományos eszpresszógépek előnyeit próbálják egyesíteni a podos (kávépárnás) főzők könnyű kezelhetőségével. A kapszulás kávégépek esetében az előredarált, tömörített kávé (körülbelül 5 gramm) egy hermetikusan lezárt kapszulában található. Gyakran éri az a vád a kapszulákat, hogy nem is valódi kávé van bennük, pedig ez így általánosságban nem igaz, a legtöbb kapszula 100% őrölt pörkölt kávét tartalmaz. A kapszulákban is találkozunk különböző őrleményekkel, illetve ízben is széles a választék, ráadásul a gyártók időszakosan különleges ízeket (kókuszos, fahéjas, mézeskalácsos) is piacra dobnak.  A legtöbben azért kedvelik a kapszulás gépeket, mert egy gombnyomásra készül a kávé, nem csepeg, megbízható, állandó minőséget garantál. Több kávéterméket kínáló cég gyárt kapszulás gépeket, például a Nespresso, a Tchibo, a Lavazza és az Illy is.  A választásnál fontos fejben tartani, hogy a gépek csak saját márkás kapszulát tudnak kezelni, ezért a gép megvásárlása előtt, érdemes felmérni az egyes márkák kapszulaválasztékát is.

 

Intsant kávé

Az instant kávé azonnal feloldódik, sokszor már a tejet (tejport) és a cukrot is belekeverik, az pedig tagadhatatlan, hogy ez a leggyorsabb kávékészítési mód, bár sokan kételkednek abban, hogy az instant kávé valódi kávé lenne, pedig valójában a jó minőségű instant kávé 100% kávéból készül, és nincsenek benne hozzáadott anyagok. A lefőzött kávét először jéggé fagyasztják, majd speciális, hűtött gépekkel apróra darálják. A szemek ezután vákuumkamrába kerülnek, ahol a porlasztott szemcsékből a víz elpárolog, így ismét csak egy por alakú kávékivonat keletkezik. Ezt a folyamatot fagyasztva szárításnak vagy idegen szóval liofilizálásnak hívják. A legjobb minőségűekből a kotyogóssal főzött kávéra megtévesztésig hasonlító italt készíthetünk.

 

A választék szerencsére igen széles, így biztosan mindenki megtalálja az időbeosztásához leginkább megfelelő kávékészítési módot. Mivel mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, lehet, hogy többet is ki kell próbálni, mire kiderül, melyik az igazán nekünk való. Az is jó megoldás, ha többféle kávéfőzőt tartunk otthon, és a rendelkezésre álló időtől vagy a hangulatunktól függően döntjük el, hogy épp melyiket használjuk, nekem legalábbis ez vált be, és nálatok?

 

 

0 Tovább

Ki a kávéval a konyhából!

A legtöbb háztartásban - nálam is - valljuk be, a konyhában van a kávégép. Valahogy olyan evidensnek tűnt, hogy oda tegyem, így szoktam meg, máshol is így láttam. Pedig általában a konyhában csak addig maradok, amíg elkészítem, utána beülök vele a nappaliba. Szóval akkor miért is ne lehetne akár a nappaliban a kávégép?

Elismerem, nem minden masina alkalmas rá, de ami nem „szemetel” annyit, annak igenis lehet létjogosultsága a lakás bármely pontján. Főleg, ha szép, és el kell ismerni, azért a formatervezők eléggé nagy gondot fordítanak arra, hogy szívesen nézzük a kávégépet, ne csak egy puszta használati tárgyként tekintsünk rá. Hiszen nem is csak az. 

A szép, áramvonalas gépek különböző designnal jönnek: minimalista, retro, elegánsan fémes, hogy a rengeteg színről ne is beszéljünk! Komoly kihívás kiválasztani a megfelelőt, de biztos, hogy a széles kínálatból mindenki megtalálja azt, ami a személyiségéhez, életformájához és a lakása stílusához passzol. Nem véletlen, hogy a híres Red Dot design díjat is megkapta már több kávégép is kifinomult tervezésével!

A kávégép tehát nyugodtan kikerülhet a konyha rejtekéből. Persze egy amerikai konyhás nappalinál más a helyzet, de én például el tudom képzelni, hogy átjönnek a barátaim, és a nappaliban, a sztorizások közepette készítek mindenkinek egy kávét kívánsága szerint. Így még inkább közösségi élmény lesz a kávézás, hogy nem kell kiszakadnom a társaságból, és félrevonulni a konyhába. Be is szerzek egy kis fagyit jegeskávéhoz, és hétvégére összehozok egy délutáni bulit!

Hétvégére persze azt is el tudom képzelni, hogy az éjjeliszekrényre teszem a gépet… tudom, kicsit meredeken hangzik, de nem lenne szuper csak kinyúlni a takaró alól, megnyomni egy gombot, és az ágyban fekve meginni a kávét? :)

0 Tovább

A kávé nászajándéknak is tökéletes választás

Tavasz, jó idő, zsongás, és….. esküvői szezon! Akár házasságpártiak vagyunk akár nem, nincs mit tenni, tavasztól ősz elejéig mindannyian szinte minden évben hivatalosak vagyunk 1-2 esküvőre. Az én környezetemben most mindenki belehúzott, mind a barátok között, mind a rokonságban. És persze az örömmel együtt jön a kihívás és kétségbeesés egyvelege, hogy mit vigyek ajándékba?

Én ilyenkor sem hazudtolom meg magam, és olyan ajándékot adok, aminek én magam is örülnék. Szerencsére elég sok barátomat és családomat megfertőztem már a kávéőrületemmel, és ezért ugyanannyira tudnak örülni egy-egy kávés meglepetésnek, mint amekkora örömet nekem okoz a kiválasztásuk. Pénztárcától függően rengeteg lehetőség közül választhatunk, én most minden kategóriára hozok ötletet, hátha a Ti környezetetekben is akad olyan kávémegszállott, mint én. :)

Összeállíthatunk egy helyes csomagot két szép csészével és valami különleges kávéval, például egy finom Yellow Bourbonnel, és egy kis étcsokival kiegészítve, de akár még extrábbal, például egy Hawaii Konával is előrukkolhatunk. Mindenképp készítenék hozzá egy szép táblácskát „A romantikus reggelikhez”, vagy bármilyen más szerelmes felirattal. Apróság, de nagyon szívhez szóló ajándék.

Kávéimádókat egy-egy különleges eszközzel is meglephetjük. Az Aeropress az utóbbi években lett igazán divatos, a baristák különösen szeretnek kísérletezni vele, miért ne lehetne otthon is? Nagyon egyszerű a használata, szinte nulla a hibázás lehetősége, és tényleg isteni hosszú kávét lehet vele készíteni! Természetesen ehhez is mellékeljünk valami finom keveréket, hogy azonnal neki is láthassanak! 

Ha a pár a kényelmes megoldásokat szereti, és a kiváló minőségű kávéban sem szeret kompromisszumokat kötni, akkor válasszunk egy kapszulás gépet. Ezeknél nem kell figyelni sem a kávé méricskélésére, sem egyéb beállításokra, mindig ugyanazt a jó kávét kapjuk, ráadásul villámgyorsan. Létezik többféle verzió is, tejhabosítóval, vagy anélkül, így az espresso hívőknek, illetve a cappuccino imádóknak is kedvezhetünk. Szerintem nincs olyan pár, aki ne örülne egy ilyen ajándéknak!

Apró kiegészítő lehet más jellegű ajándék mellé egy házilag készített kávés bonbon, vagy csokiba mártott kávészemek. Egy egyszerű, de nagyszerű receptet meg is osztok veletek:

Csokis-kávés bonbon

  • 100g 64%-os étcsokoládé
  • 75g tejszín
  • 25g kávé

A tejszínt a kávéval együtt forraljátok fel, majd öntsétek a csokira. Keverjétek el csomómentesen, majd dermesszétek meg a masszát egy kicsit a hűtőben. A masszából formázzatok kis golyókat, tetszés szerint mártsátok olvasztott csokoládéba, majd tegyétek hűvös helyre, amíg a bevonat megszilárdul.

Ti minek örülnétek?

0 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)