Kávés fogadalmak az újévre

Január elseje nem szól másról – na jó, a túlzásba vitt mulatozás és az elfogyasztott alkoholegységek megbánásáról is esetleg – mint a fogadalmakról, amelyeket akkor és abban a pillanatban szentül hiszünk, hogy meg is fogunk tartani. Segítek kicsit, tudok ugyanis pár olyan fogadalmat, egészen pontosan 16-ot a 2016-os évre, amit tényleg könnyű és érdemes megfogadnunk. Az egész jövő évre, és lehetőleg még hosszabb távra.

szilveszter újév fogadalmak kávé

Javacaffe.co.uk

  1. Naponta maximum 3 kávét igyunk! Szomjat oltani mással tudunk, igyunk sok-sok szénsavmentes vizet, és kevesebb kávét.
  2. Tegyünk kevesebb cukrot  a kávénkba! Igen, a szirup is számít. Ha igazán finom, jó minőségű italt iszunk, nem szükséges túlédesíteni.
  3. Készítsük többször mi  a kávénkat! Magunkat, szokásainkat, képességeinket is jobban megismerhetjük, míg megcsináljuk az innivalónkat, ráadásul pontosan fogjuk tudni, mit is iszunk. És maga a művelet is kellemes kikapcsolódást jelenthet.
  4. Igyunk mindig frissen őrölt kávét! Nem sok plusz energiával és idővel jár, de lényeges különbséget jelent ízében és minőségében, ha közvetlenül fogyasztás előtt, mi magunk daráljuk, vagy daráltatjuk a kávénkat.
  5. Ha kávés kiegészítőt veszünk, lehetőleg a legjobban vegyük csak meg! Valószínűleg mindenünk megvan már otthon, amire szükségünk lehet, hogy elkészítsük az ideális kávét, ezért lehet, hogy nem kell újat venni. Vagy ha mégis úgy érezzük, muszáj egy bizonyos terméket beszereznünk, aludjunk rá párat, biztos kell-e, és ha továbbra is úgy tartjuk, hogy nélkülözhetetlen, nézzünk körül és a lehető legjobbat vásároljuk csak meg!
  6. Ha kávézóba megyünk, gyalog tegyük meg az utat! Környezet- és pénztárcakímélőbb megoldás egyben, ha sétálunk ahelyett, hogy autóba ülnénk. Arról nem is beszélve, hogy testünk is meghálálja a mozgást.
  7. Amikor egyedül kávézunk, ne a telefonunkat nyomkodjuk, hanem olvassunk egy jó könyvet a kávé mellett! Sokkal jobban fog esni az ital, ha kellemes könyv társaságában fogyasztjuk el.
  8. Ha társaságban isszuk a kávénkat, legyünk tényleg a kávépartnerrel, -partnerekkel, térben és időben is! Halkítsuk és takarjuk le telefonunkat, hogy ne tudja elvonni figyelmünket arról, akivel kávézunk.  
  9. Hívjuk meg társunkat a kávéra! Nem nagy kiadás, de annál kedvesebb gesztus, partnerünk biztosan értékelni fogja figyelmességünket.
  10. Hagyjunk fel a papírpoharakkal! Adjuk meg a módját a kávézásnak, üljünk le, és igyuk rendes porceláncsészéből vagy bögréből. Környezetünket is kíméljük és az élményt is emelhetjük így.
  11.  Próbáljunk ki újdonságokat! Mindig a megszokott kávézónkba megyünk, vagy a megszokott kapszulánkat, szemeskávénkat vesszük? Változtassunk, nyissunk a másra. Ha esetleg nem válik be, áttérhetünk egy újabb változatra, másik helyre, vagy legrosszabb esetben még mindig visszatérhetünk jól bevált kedvencünkre.
  12. Legyünk kreatívak! Akár egy szép csészéről vagy bögréről van szó, akár a tetején a tejhabról, vagy épp arról, milyen süteményt eszünk mellé. Egészen magas szintűre emelhetjük a kávékultúránkat és a kávékörnyezetünket, és sokkal jobban fog esni maga az innivaló is, a teljes kávéélménybe ágyazva.
  13. Ne a kávét használjuk alvás helyett! Persze, felfrissít a kávé, de magát az alvást nem pótolja. Csodát ne várjunk tőle, pihenjünk is, a reggeli kávét egy kiadós alvással előzzük meg!
  14. És ne igyunk koffeines, csak koffeinmentes kávét alvás előtt! Még ha úgy is érezzük, hogy egy jó kávétól is el tudunk szenderedni, lehet, hogy éberebben, felszínesen fogunk csak tudni aludni tőle, és másnap extra dózisokra lesz szükségünk, hogy ébren maradjunk.
  15. Olvassunk, nézzünk, járjunk utána, mit lehet tudni az adott kávéról, amit iszunk! Egész más úgy fogyasztani valamit, hogy tudjuk, hol, hogyan, mikor, milyen mennyiségben terem, ki készíti és milyen eljárásokkal, és hogyan jut el hozzánk.
  16. Törekedjünk a minőségre! Inkább kevesebbet, de abból viszont jót igyunk.

 

 

Ha Szilveszter, akkor (is) kávé! Olvastál már szilveszteri kávékoktéljainkról?

5 tuti kávés koktél szilveszterre

Alkoholos kávéreceptek télire

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

 

2 Tovább

5 tuti kávés koktél Szilveszterre

Minden évben van egy olyan nap, amikor a korai fekvők is rászánják magukat az éjszakázásra: bizony, a küszöbünkön kopogtató szilveszterről van szó, amikor szinte ciki nem fennmaradni éjfélig – és még tovább. Ha valamikor, akkor az év utolsó napján különösen fontos, hogy minél jobb kávét fogyasszunk; egyrészt fel kell készíteni magunkat az éjszakázásra és a hajnalig tartó bulizásra, másrészt az év méltó lezárásához és az újév szerencsés kezdéséhez elengedhetetlen a tökéletesre sikeredett kávéélmény. Ha a szilveszteri bulinak mi adunk otthont, még nagyobb felelősség nyomja a vállunkat: ugye nem szeretnénk egy unalmas, balul sikerült kávéval vendégeink számára is tönkretenni az óév-búcsúztatót? Lássunk tehát néhány igazi, menő szilveszteri kávékoktélt, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetjük az év utolsó éjszakáját és kiváló löketet adhatunk az újévhez is.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: alfa-img.com

Szilveszter nem csak az éjszakázás, hanem az alkoholfogyasztás napja is, így én is alkoholos kávékoktélokkal készülök. A kávéban és az alkoholban egyébként sok minden közös: az emberek nem szomjuk oltása céljából fogyasztják, hanem hogy elűzzék a fáradtságot, hogy feltöltődjenek és hogy örömüket leljék. Mindkettő stimuláló hatású, és erőteljes, markáns íz-és illatvilággal csábít minket. Vigyázzunk, összhangjuk csak akkor valósulhat meg, ha kihangsúlyozzák, és nem pedig gyengítik egymás karakterét.

 

A klasszikus: café Bailey’s

Ezzel az itallal nem tudunk nagyot hibázni: a Bailey’s egy örök kedvenc. Elkészítése egyszerű és gyors: öntsünk 5 cl Bailey’s-t egy előmelegített csészébe, adjuk hozzá az előre lefőzött, egy csészényi espresso felét, ízlés szerint egy kis cukrot, és keverjük addig, amíg a hozzávalók homogén egyveleget alkotnak. Ezt követően öntsük bele a maradék, fél csészényi kávét, majd óvatosan csepegtessünk rá 5 cl-nyi tejszínt. A jól sikerült rétegezéssel a szintek gyönyörűen elválnak, üvegpohárban, habbal, kakaóporral vagy csokireszelékkel (esetleg 1-2 kávébabbal a tetején) kínálva, a koktél gyönyörű! És nem utolsó sorban nagyon finom!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: sheknows.com

Az elegáns: pezsgő kávéhabbal

Szilveszter, pezsgő, kávé: a tökéletes trió az év utolsó napjára. Ez a koktélt sok különleges összetevőből áll, így figyeljünk oda, hogy időben beszerezzük az alapanyagokat. Viszont higgyétek el, érdemes rászánni az időt. Mivel garantáltan nagy lesz rá a kereslet vendégeink körében, ezért 10 főnyi adaggal számolok. Főzzünk le 10 csészényi kávét (kb. 400 ml), majd öntsük egy kancsóba. Adjunk hozzá zselatin lapokat, majd keverjük addig, amíg azok feloldódnak a kávéban. Adjunk hozzá 80 ml-nyi cukorszirupot és 10 g kristálycukrot, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, majd mixeljük össze, majd tegyük a hűtőbe legalább három órára, amíg habbá nem alakul. A tálalásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhaból. Az eredmény ilyen lesz:

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: nespresso.com

A tipikus: Espresso Martini

A nagy kapkodásban sokunknak nem jut majd ideje beszerezni a zselatinlapokat a fenti koktélhoz, vagy elfelejtjük időben bekészíteni a kávéhabot. Ez esetben sürgős válságkezelésre van szükség, amelyet ez az egyszerű, gyors, mégis különleges koktél kiválóan teljesít. Kávénk van, szilveszter lévén biztosan akad néhány üveg vodka is, jó esetben valaki hozott Kahlúa likőrt is. Négy személyre így néz ki a recept: öntsünk 20 cl vodkát, 2 csészényi rövid, erős kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá kb. 12 jégkockát. Rázzuk jól össze őket. Ha édesebb ízélményre vágyunk, még az elején, a forró kávét cukrozzuk meg ízlés szerint, vagy ha ezzel elkéstünk, tegyünk a shakerbe cukorszirupot. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tegyünk néhány szem kávét.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

A különleges: Nadar koktél

A Nadar koktélra nemrég akadtam rá, azonban egyértelműen helyet követel magának az idei top5-ös listámon. 30% rumból, 30% tejszínből, 20% Drambuie likőrből (skót whisky-mézlikőr), 10% Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr), 10% kávé. Ha a hozzávalókat sikerül beszereznünk, elkészítése már nem bonyolult: öntsük az alkoholokat és a kávét egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk jól össze. Koktélpohárban szervírozzuk, a tetejét koronázzuk tejszínnel, majd hintsünk rá kakaóport. Egy igazán harmonikus ízű, aromás koktélhoz lesz szerencsénk.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: cellinicaffe.com

A könnyed: Amarettós kávékoktél

Karácsonykor nemcsak az ajándékok és a főzés, hanem az evés terén is igencsak kiteszünk magunkért. A szilveszter azért veszélyes, mert addigra már épp enyhül a nagy lakomák utáni telítettség, ráadásul ott a társaság, a hosszúra nyúlt, fárasztó éjszaka, no meg persze valaminek az alkoholt is meg kell inni. Igen, megint jól belakmározunk mindenből, ami a kezünkbe akad. Ez a koktél nem csak felfrissít és energetizál, hanem az emésztést is segíti. És persze nagyon finom.  Elkészítése egyszerű, a fenti, shakeres módszert kell ismét használnunk: keverjünk össze 6-7 jégkockát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál Amaretto likőrt és egy hosszú espressót, majd néhány másodpercig rázzuk őket. Enyhén verjünk fel habtejszínt, de csak annyira, hogy az állaga még folyós maradjon. Öntsük egy koktélospohárba a kávés egyveleget, majd rétegezzük rá a tejszínt, tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral. Hölgyeim, íme az új kedvenc!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: lavazza.com

Ti milyen kávéval készültök a szilveszterre? További ötleteket várok kommentbe! :)

Mégtöbb ötletet olvasnál? Nézegesd korábbi posztjainkat az alkoholos koktélokról!

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

A kávé és az alkohol jó barátok

Alkoholos kávéreceptek télire

 

 

0 Tovább

Kávés koktélok szilveszterre

A kávés koktélokban a legjobb, hogy nem csak finomak, fel is frissítenek, ezért Szilveszterkor, amikor szeretnénk sokáig éberek maradni, kiváló választás lehet egy ilyen koktél mellett dönteni. Természetesen nagyon sok recept létezik, amelyek a kávét a legkülönbözőbb hozzávalókkal párosítják, és számos variáció létezik kávélikőrre is. Én most a klasszikus White Russiant és a friss Java Good Night nevű koktélt szeretném bemutatni nektek, illetve egy pezsgős-kávés koktélt, ha már Szilveszterről van szó! :)

A White Russian ikertestvére az eperlikőrrel készülő Pink Russian

White Russian

  • 2 cl vodka
  • 1 cl Kahlúa
  • Tejszín vagy tej

A White Russian hírnevét leginkább A nagy Lebowski című film főhősének köszönheti, aki az egyik jelenetben el is készíti ezt a koktélt. Nincs köze Oroszországhoz, nevét a vodka miatt kapta, ezen túl Kahlúa és tejszín szükséges még az elkészítéséhez. A Kahlúa egyébként mexikói eredetű kávélikőr, a ’30-as években kezdték gyártani, és a White Russian mellett a B52 nevű koktélnak is fontos alapanyaga.

A White Russian készítésekor a vodkát és a kávélikőrt 2:1 arányban egy pohárba öntik majd a tetejére kerül a tejszín vagy tej. Van, ahol összekeverik, van, ahol a vendég keveri össze egy szívószál segítségével, és persze mindenki esküszik rá, hogy ő csinálja jól :) A Black Russian abban különbözik a White Russiantől, hogy abba nem kerül sem tej, sem tejszín, míg a Pink Russian koktélhoz a fentieken túl még eperlikőrt is használnak.

Java Good Night

  • mentalevél
  • 1 espresso
  • 4 cl rum
  • 2 cl édesített sűrített tej
  • kevés narancslikőr

A Java Good Night nevű rumalapú koktél édes álmokat ígér, de azért egy espresso-val hozzájárul, hogy ne törjön ránk azonnal az álmosság. A mentaleveleket kissé összenyomjuk és egy keverőpohárba dobjuk őket. Erre kerül az espresso, a rum, a sűrített tej és egy löttyintésnyi narancslikőr, majd a jég. Kb. 20 másodpercig keverjük, hogy elkeveredjenek az ízek és az ital egyenletesen lehűljön a jégtől. Magas pohárban, tört jéggel, mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Egy igazi különlegesség Szilveszterre: pezsgő kávéhabbal

  • 10 adag espresso
  • 1 üveg pezsgő
  • 3 zselatin lap
  • 80 ml cukornád szirup
  • 10 g porcukor (legjobb nádcukorból)

A zselatinlapokat feloldjuk a kávéban, hozzáadjuk a cukrot és a cukornád szirupot, keverjük el, majd turmixgépbe téve folytassuk a keverést. Ezután a krémet kb. 4 órára hűtőbe tesszük. Emiatt egy kis türelmet és előkészületet igényel ez a koktél, de a végső összeállítása már nagyon egyszerű: a pohár aljára kerül a pezsgő, a tetejére a krém.

Ha van saját kávés koktélötleted, vagy egy jól bevált recepted, akár alkoholos, akár alkoholmentes, írd meg egy kommentben! :)

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)