Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 tuti kávés koktél Szilveszterre

Minden évben van egy olyan nap, amikor a korai fekvők is rászánják magukat az éjszakázásra: bizony, a küszöbünkön kopogtató szilveszterről van szó, amikor szinte ciki nem fennmaradni éjfélig – és még tovább. Ha valamikor, akkor az év utolsó napján különösen fontos, hogy minél jobb kávét fogyasszunk; egyrészt fel kell készíteni magunkat az éjszakázásra és a hajnalig tartó bulizásra, másrészt az év méltó lezárásához és az újév szerencsés kezdéséhez elengedhetetlen a tökéletesre sikeredett kávéélmény. Ha a szilveszteri bulinak mi adunk otthont, még nagyobb felelősség nyomja a vállunkat: ugye nem szeretnénk egy unalmas, balul sikerült kávéval vendégeink számára is tönkretenni az óév-búcsúztatót? Lássunk tehát néhány igazi, menő szilveszteri kávékoktélt, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetjük az év utolsó éjszakáját és kiváló löketet adhatunk az újévhez is.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: alfa-img.com

Szilveszter nem csak az éjszakázás, hanem az alkoholfogyasztás napja is, így én is alkoholos kávékoktélokkal készülök. A kávéban és az alkoholban egyébként sok minden közös: az emberek nem szomjuk oltása céljából fogyasztják, hanem hogy elűzzék a fáradtságot, hogy feltöltődjenek és hogy örömüket leljék. Mindkettő stimuláló hatású, és erőteljes, markáns íz-és illatvilággal csábít minket. Vigyázzunk, összhangjuk csak akkor valósulhat meg, ha kihangsúlyozzák, és nem pedig gyengítik egymás karakterét.

 

A klasszikus: café Bailey’s

Ezzel az itallal nem tudunk nagyot hibázni: a Bailey’s egy örök kedvenc. Elkészítése egyszerű és gyors: öntsünk 5 cl Bailey’s-t egy előmelegített csészébe, adjuk hozzá az előre lefőzött, egy csészényi espresso felét, ízlés szerint egy kis cukrot, és keverjük addig, amíg a hozzávalók homogén egyveleget alkotnak. Ezt követően öntsük bele a maradék, fél csészényi kávét, majd óvatosan csepegtessünk rá 5 cl-nyi tejszínt. A jól sikerült rétegezéssel a szintek gyönyörűen elválnak, üvegpohárban, habbal, kakaóporral vagy csokireszelékkel (esetleg 1-2 kávébabbal a tetején) kínálva, a koktél gyönyörű! És nem utolsó sorban nagyon finom!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: sheknows.com

Az elegáns: pezsgő kávéhabbal

Szilveszter, pezsgő, kávé: a tökéletes trió az év utolsó napjára. Ez a koktélt sok különleges összetevőből áll, így figyeljünk oda, hogy időben beszerezzük az alapanyagokat. Viszont higgyétek el, érdemes rászánni az időt. Mivel garantáltan nagy lesz rá a kereslet vendégeink körében, ezért 10 főnyi adaggal számolok. Főzzünk le 10 csészényi kávét (kb. 400 ml), majd öntsük egy kancsóba. Adjunk hozzá zselatin lapokat, majd keverjük addig, amíg azok feloldódnak a kávéban. Adjunk hozzá 80 ml-nyi cukorszirupot és 10 g kristálycukrot, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, majd mixeljük össze, majd tegyük a hűtőbe legalább három órára, amíg habbá nem alakul. A tálalásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhaból. Az eredmény ilyen lesz:

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: nespresso.com

A tipikus: Espresso Martini

A nagy kapkodásban sokunknak nem jut majd ideje beszerezni a zselatinlapokat a fenti koktélhoz, vagy elfelejtjük időben bekészíteni a kávéhabot. Ez esetben sürgős válságkezelésre van szükség, amelyet ez az egyszerű, gyors, mégis különleges koktél kiválóan teljesít. Kávénk van, szilveszter lévén biztosan akad néhány üveg vodka is, jó esetben valaki hozott Kahlúa likőrt is. Négy személyre így néz ki a recept: öntsünk 20 cl vodkát, 2 csészényi rövid, erős kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá kb. 12 jégkockát. Rázzuk jól össze őket. Ha édesebb ízélményre vágyunk, még az elején, a forró kávét cukrozzuk meg ízlés szerint, vagy ha ezzel elkéstünk, tegyünk a shakerbe cukorszirupot. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tegyünk néhány szem kávét.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

A különleges: Nadar koktél

A Nadar koktélra nemrég akadtam rá, azonban egyértelműen helyet követel magának az idei top5-ös listámon. 30% rumból, 30% tejszínből, 20% Drambuie likőrből (skót whisky-mézlikőr), 10% Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr), 10% kávé. Ha a hozzávalókat sikerül beszereznünk, elkészítése már nem bonyolult: öntsük az alkoholokat és a kávét egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk jól össze. Koktélpohárban szervírozzuk, a tetejét koronázzuk tejszínnel, majd hintsünk rá kakaóport. Egy igazán harmonikus ízű, aromás koktélhoz lesz szerencsénk.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: cellinicaffe.com

A könnyed: Amarettós kávékoktél

Karácsonykor nemcsak az ajándékok és a főzés, hanem az evés terén is igencsak kiteszünk magunkért. A szilveszter azért veszélyes, mert addigra már épp enyhül a nagy lakomák utáni telítettség, ráadásul ott a társaság, a hosszúra nyúlt, fárasztó éjszaka, no meg persze valaminek az alkoholt is meg kell inni. Igen, megint jól belakmározunk mindenből, ami a kezünkbe akad. Ez a koktél nem csak felfrissít és energetizál, hanem az emésztést is segíti. És persze nagyon finom.  Elkészítése egyszerű, a fenti, shakeres módszert kell ismét használnunk: keverjünk össze 6-7 jégkockát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál Amaretto likőrt és egy hosszú espressót, majd néhány másodpercig rázzuk őket. Enyhén verjünk fel habtejszínt, de csak annyira, hogy az állaga még folyós maradjon. Öntsük egy koktélospohárba a kávés egyveleget, majd rétegezzük rá a tejszínt, tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral. Hölgyeim, íme az új kedvenc!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: lavazza.com

Ti milyen kávéval készültök a szilveszterre? További ötleteket várok kommentbe! :)

Mégtöbb ötletet olvasnál? Nézegesd korábbi posztjainkat az alkoholos koktélokról!

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

A kávé és az alkohol jó barátok

Alkoholos kávéreceptek télire

 

 

0 Tovább

Karácsonyi tejhab alkotások

Lassan – vagy van, akinek gyorsan – közeledik a karácsony. Egyre több dísz, karácsonyi fény, gyertyák, masnik, ajándékok, rénszarvasok, mikulások, hóemberek és angyalkák jönnek szembe velünk mindenhol. Az utcán, a boltban, a munkahelyen, és most már otthon is. Ha szívesen csempésszük még több helyre a karácsonyt, szuper javaslatom van. Öltöztessük karácsonyi díszbe a kávénkat is! És most nem arra gondolok, hogy ünnepi mintás bögréből vagy csészéből igyunk. Az se rossz persze, de lépjünk eggyel tovább: díszítsük a tejhabot is alkalomhoz illően!

Ha nem szeretnénk túlzásokba esni, kezdjünk hópelyhekkel. Csak pötyögtessünk szívószállal vagy fogpiszkálóval tejhabcseppeket a kávénk tetejére, és el is készült az első télies hangulatú kreációnk. Esetleg egy-két csillagformát még rárajzolunk a tejhabba mártott fogpiszkálónkkal a kávéfelszínre, és kész is az ünnepi kávé!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Az egyik legegyszerűbb és legbájosabb tejhabminta télre a hóember formájú díszítés. Töltsük ki a kávét és a tetejére kanalazzuk a tejhabot. Az első kanálnyi legyen a legnagyobb, óvatosan kör alakba helyezhetjük a kávé felszínére. Mellé jöhet a középső, majd emellé a legkisebb kör. Majd csokiöntetbe vagy olvasztott csokoládéba mártott fogpiszkálóval tudjuk megrajzolni a hóember gombjait, szemét, száját és kalapját, sálját is. Egy vékony répareszelékkel pedig az orráról is gondoskodhatunk.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Karácsonyfával is díszíthetjük a tejhabot, ha a fehér habot a kávésbögre közepére kanalazzuk és szintén folyékony csokiba mártott fogpiszkálóval megrajzoljuk a fenyőfa ágait és törzsét. Ha puhább vonalakat szeretnénk, pár plusz mozdulattal jobban összehúzhatjuk a világos és sötét színeket. Az egészen haladók pedig csokicsillagokkal is díszíthetik magát a karácsonyfát, és akár a környezetét is.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Youtube.com

Egészen személyes kávét készíthetünk szeretteinknek, ha nekik szóló kedves üzeneteket írunk a tejhabra. Az olvasztott csokiba mártott fogpiszkáló lesz itt is a varázspálcánk: idézetet, nevet, vagy egyszerűen jókívánságokat is „habba véshetünk”.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Universal-doll.com

Amennyiben gyakorlás közben igazi tejhabdísz-gurukká váltunk, ne állítsuk meg tudományunk, csináljunk hópehelymintákat is! A változatok száma itt is végtelen, mint maguké a hópihéké: a lényeg, hogy pár kört rajzoljunk csokiszósszal, majd szimmetrikusan, egyenes vonalakat rajzolva kifelé húzzuk a csíkokat. A csillagok ágai közé aztán újabb ágacskákat rajzolhatunk, majd azt is cifrázhatjuk kihúzott vonalak segítségével.

latte art tejhab ünnepi karácsony

Pinterest.com

Akkor se csüggedjünk, ha nincs időnk/kézügyességünk/csokoládéöntetünk, így sem kell letennünk a tejhabdíszítés örömeiről. Kartonból kivághatunk fenyőfa, csillag, ajándékdoboz, vagy bármilyen formájú lyukat, és az így kivágott kartont szorítsuk a bögre tetejére, lehetőleg minél közelebb a kávé tetejére öntött tejhabhoz. A rést szórjuk be kakaóporral, vagy fahéjjal, és ha ügyesek voltunk, a kivágott helyen ki fog rajzolódni a mintánk.

Mindenkinek boldog karácsonyi ráhangolódást kívánok!

latte art tejhab ünnepi karácsony

Ebay.co.uk

2 Tovább

Kávéreceptek a halloweeni "tököléshez"

Ti ünneplitek a Halloweent? Biztos vagyok benne, hogy ha nem is klasszikus ünnepként, de sokan kihasználjuk ezt az alkalmat arra, hogy különlegesebbé tegyük az október 31-ét és az azt megelőző napokat. Van, aki az utolsó simításokat végzi a fia szellemmaskaráján, vagy még felvarr egy pókot a lánya boszorkányjelmezére. No meg persze milyen illetlenség már véres ujjat és szemgolyót formázó süti nélkül beállítani a Halloween partyra. Az egészet csak a gyerek kedvéért csinálom ám! Vagy mégsem? Bizony, én rengeteg olyan felnőttet ismerek, aki gyermeki lelkesedéssel veti bele magát a kihagyhatatlan töklámpás-faragásba. Nekik ajánlunk most két igazi, halloweeni kísérő-koktélt!

Egy újabb értelmetlen, amcsi divat, amit majmolni kezdtünk Európában? Én nem így látom. Már csak azért sem, mert – bár a Halloween tradíciója jelenleg az angolszász országokban virágzik a legjobban – az ünnep az ősi kelta kultúrában gyökerezik. A kelták számára a boszorkányok, kísértetek ünnepe jelentette az óév utolsó napját, amikor is az emberek áldozatot mutattak be a szellemeknek, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. A hódító rómaiak saját motívumaikkal gazdagították az eseményt, például a gyümölcstermés istennőjének alma szimbólumaival. Apropó, alma – erre a recepteknél még visszatérünk!

A horrorisztikus jelmezek, harsány partyk sokak számára taszítónak tűnnek, azonban valljuk be: a Halloweennek megvan a saját, összetéveszthetetlen hangulata. Magyarországon az ezredfordulót követően kezdett terjedni a Halloween, ám a „trick or treat” kiáltásokkal az utcákat járó gyerkőcök helyett nálunk inkább a töklámpások hódítanak. A szupermarketek polcai már október közepén roskadoznak a Halloween tököktől, és aki nem szerzi be idejében a tököt, bizony hoppon maradhat, mert október 31 környékén már csak elvétve találhat faragásra alkalmas példányokat.

Kép forrása: Andrea Peto Photoblog

Én tehát azt mondom, a Halloween egy nagyszerű alkalom arra, hogy kiszakadjunk az unalmas őszi hétköznapok szürkeségéből és családunk vagy barátaink körében formába öntsük kreativitásunkat. A tökök beszerzése, a kifaragandó minta megtervezése és maga a faragás fantáziát, aprólékosságot és – főként a nagyobb tökök esetében – kitartást igényel az alkotótól. No meg persze ott vannak a hajnalokba nyúló halloweeni ünnepi partyk.

És mi más adhatna mindehhez energiát és tökéletes halloweeni körítést, mint az alkalomhoz illő kávékülönlegességek? Ráadásul ha kapszulás kávét használunk a koktélok alapjaként, elég csak néhány percet szentelnünk a finom kísérőital kikeverésére.

Blood on the rocks

Indítsuk az éjszakát ezzel a vérvörös kávékülönlegességgel. A Nespresso az alma mellé a citrusos aromájú Cosi Grand Crut ajánlja.

Hozzávalók:

1 kapszula Cosi Grand Cru kávéőrlemény

1 dl almalé

3 cl grenadine szirup

1 szelet alma

Tört jég

Elkészítés:

Töltsd a szirupot egy üvegpohárba, szórj rá tört jeget. Öntsd az almalevet a jégre egy kanál segítségével, de ne keverd össze. Külön shakerben rázd össze a Cosi Grand Cru kávét három jégkockával, és végül töltsd a pohárba.

Midnight koktél

Ez a finom alkoholos kávékoktél tökéletes „partykellék” és energetizáló ízbomba egyben.

Hozzávalók:

1 Ristretto Grand Cru kapszula

15 ml vanília ízesítésű vodka

30 ml tej

2 teáskanál kakaópor

1 eper

jégkocka

Elkészítés

Készítsd el a  Ristretto Grand Cru-t  (40 ml). Öntsd a hozzávalókat a shakerbe és rázd össze. A jégkockákat kivéve, önts minden összetevőt egy csészébe.

Recept képek forrása: nespresso.com

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)