Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

5 tuti kávés koktél Szilveszterre

Minden évben van egy olyan nap, amikor a korai fekvők is rászánják magukat az éjszakázásra: bizony, a küszöbünkön kopogtató szilveszterről van szó, amikor szinte ciki nem fennmaradni éjfélig – és még tovább. Ha valamikor, akkor az év utolsó napján különösen fontos, hogy minél jobb kávét fogyasszunk; egyrészt fel kell készíteni magunkat az éjszakázásra és a hajnalig tartó bulizásra, másrészt az év méltó lezárásához és az újév szerencsés kezdéséhez elengedhetetlen a tökéletesre sikeredett kávéélmény. Ha a szilveszteri bulinak mi adunk otthont, még nagyobb felelősség nyomja a vállunkat: ugye nem szeretnénk egy unalmas, balul sikerült kávéval vendégeink számára is tönkretenni az óév-búcsúztatót? Lássunk tehát néhány igazi, menő szilveszteri kávékoktélt, amelyekkel igazán emlékezetessé tehetjük az év utolsó éjszakáját és kiváló löketet adhatunk az újévhez is.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: alfa-img.com

Szilveszter nem csak az éjszakázás, hanem az alkoholfogyasztás napja is, így én is alkoholos kávékoktélokkal készülök. A kávéban és az alkoholban egyébként sok minden közös: az emberek nem szomjuk oltása céljából fogyasztják, hanem hogy elűzzék a fáradtságot, hogy feltöltődjenek és hogy örömüket leljék. Mindkettő stimuláló hatású, és erőteljes, markáns íz-és illatvilággal csábít minket. Vigyázzunk, összhangjuk csak akkor valósulhat meg, ha kihangsúlyozzák, és nem pedig gyengítik egymás karakterét.

 

A klasszikus: café Bailey’s

Ezzel az itallal nem tudunk nagyot hibázni: a Bailey’s egy örök kedvenc. Elkészítése egyszerű és gyors: öntsünk 5 cl Bailey’s-t egy előmelegített csészébe, adjuk hozzá az előre lefőzött, egy csészényi espresso felét, ízlés szerint egy kis cukrot, és keverjük addig, amíg a hozzávalók homogén egyveleget alkotnak. Ezt követően öntsük bele a maradék, fél csészényi kávét, majd óvatosan csepegtessünk rá 5 cl-nyi tejszínt. A jól sikerült rétegezéssel a szintek gyönyörűen elválnak, üvegpohárban, habbal, kakaóporral vagy csokireszelékkel (esetleg 1-2 kávébabbal a tetején) kínálva, a koktél gyönyörű! És nem utolsó sorban nagyon finom!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: sheknows.com

Az elegáns: pezsgő kávéhabbal

Szilveszter, pezsgő, kávé: a tökéletes trió az év utolsó napjára. Ez a koktélt sok különleges összetevőből áll, így figyeljünk oda, hogy időben beszerezzük az alapanyagokat. Viszont higgyétek el, érdemes rászánni az időt. Mivel garantáltan nagy lesz rá a kereslet vendégeink körében, ezért 10 főnyi adaggal számolok. Főzzünk le 10 csészényi kávét (kb. 400 ml), majd öntsük egy kancsóba. Adjunk hozzá zselatin lapokat, majd keverjük addig, amíg azok feloldódnak a kávéban. Adjunk hozzá 80 ml-nyi cukorszirupot és 10 g kristálycukrot, majd keverjük el ezekkel is. Öntsük az egészet egy keverőtálba, majd mixeljük össze, majd tegyük a hűtőbe legalább három órára, amíg habbá nem alakul. A tálalásnál töltsük félig az üvegpoharat pezsgővel, majd kanalazzunk a tetejére a kihűlt kávéhaból. Az eredmény ilyen lesz:

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: nespresso.com

A tipikus: Espresso Martini

A nagy kapkodásban sokunknak nem jut majd ideje beszerezni a zselatinlapokat a fenti koktélhoz, vagy elfelejtjük időben bekészíteni a kávéhabot. Ez esetben sürgős válságkezelésre van szükség, amelyet ez az egyszerű, gyors, mégis különleges koktél kiválóan teljesít. Kávénk van, szilveszter lévén biztosan akad néhány üveg vodka is, jó esetben valaki hozott Kahlúa likőrt is. Négy személyre így néz ki a recept: öntsünk 20 cl vodkát, 2 csészényi rövid, erős kávét lehűtve és 4 cl Kahlúát egy shakerbe, majd adjunk hozzá kb. 12 jégkockát. Rázzuk jól össze őket. Ha édesebb ízélményre vágyunk, még az elején, a forró kávét cukrozzuk meg ízlés szerint, vagy ha ezzel elkéstünk, tegyünk a shakerbe cukorszirupot. Hideg üvegpohárban szolgáljuk fel és a tetejére tegyünk néhány szem kávét.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

A különleges: Nadar koktél

A Nadar koktélra nemrég akadtam rá, azonban egyértelműen helyet követel magának az idei top5-ös listámon. 30% rumból, 30% tejszínből, 20% Drambuie likőrből (skót whisky-mézlikőr), 10% Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr), 10% kávé. Ha a hozzávalókat sikerül beszereznünk, elkészítése már nem bonyolult: öntsük az alkoholokat és a kávét egy shakerbe, adjunk hozzá jeget és rázzuk jól össze. Koktélpohárban szervírozzuk, a tetejét koronázzuk tejszínnel, majd hintsünk rá kakaóport. Egy igazán harmonikus ízű, aromás koktélhoz lesz szerencsénk.

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: cellinicaffe.com

A könnyed: Amarettós kávékoktél

Karácsonykor nemcsak az ajándékok és a főzés, hanem az evés terén is igencsak kiteszünk magunkért. A szilveszter azért veszélyes, mert addigra már épp enyhül a nagy lakomák utáni telítettség, ráadásul ott a társaság, a hosszúra nyúlt, fárasztó éjszaka, no meg persze valaminek az alkoholt is meg kell inni. Igen, megint jól belakmározunk mindenből, ami a kezünkbe akad. Ez a koktél nem csak felfrissít és energetizál, hanem az emésztést is segíti. És persze nagyon finom.  Elkészítése egyszerű, a fenti, shakeres módszert kell ismét használnunk: keverjünk össze 6-7 jégkockát, 1 teáskanál cukrot, 1 evőkanál Amaretto likőrt és egy hosszú espressót, majd néhány másodpercig rázzuk őket. Enyhén verjünk fel habtejszínt, de csak annyira, hogy az állaga még folyós maradjon. Öntsük egy koktélospohárba a kávés egyveleget, majd rétegezzük rá a tejszínt, tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral. Hölgyeim, íme az új kedvenc!

alkoholos kávékoktélok alkoholos szilveszter likőr vodka espresso ünnepi alkalmi

Kép forrása: lavazza.com

Ti milyen kávéval készültök a szilveszterre? További ötleteket várok kommentbe! :)

Mégtöbb ötletet olvasnál? Nézegesd korábbi posztjainkat az alkoholos koktélokról!

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

A kávé és az alkohol jó barátok

Alkoholos kávéreceptek télire

 

 

0 Tovább

Kísérletezzünk egy kicsit az espressónkkal!

Espressóból sosem elég, különösen a fáradt, hideg téli napokon. Ismét összegyűjtöttünk öt tippet, hogyan értelmezheted újra a jól bevált espressódat.

kávé espresso nutella mogyoró

Espresso doppio

Az espressónál nem csak az extra hozzávalókkal, hanem a mennyiséggel is variálhatunk. Az espresso doppio, vagyis dupla espresso kiváló találmány a kávé szerelmesei számára, hiszen tovább élvezhetik a finom italt. A dupla espresso 60 milliliternyi kávét jelent, ma már egyébként egyre inkább ez jelenti a normál mennyiséget, háttérbe szorítva az espresso solót. A dupla adag kávéőrlemény még jobban megdobogtatja a szívünket.

kávé espresso nutella mogyoró

Bica

Espresso? Rögtön az olasz kávé jut eszünkbe, ugye? Pedig vannak más érdekes espresso-készítési hagyományok, például a portugáloké. A „portugál espressóként” jellemezhető bica hosszabb, mint olasz társa, íze pedig lágyabb, köszönhetően a lágyabb pörkölésű kávészemeknek.

kávé espresso nutella mogyoró

Vörös, fekete és halott szem

Ne rémisszen el minket ez a sokkoló elnevezés! A vörös szem (red eye), fekete szem (black eye) és halott szem (dead eye) egyszerű és ártalmatlan kávékat takarnak. A vörös szem nem más, mint a lassú főzéssel készült, pl. filteres kávé és az espresso keveréke. Az espressós kávé intenzívebb aromát és nagyobb koffeintartalmat ad. A fekete szem esetében a kávé dupla, míg a halott szemnél tripla adag espressót tartalmaz.

 kávé espresso nutella mogyoró

Espressino

Ezt az egyszerű, de ízletes és elegáns olasz eredetű italt „kis espressóként” vagy „espressócskaként” fordíthatjuk magyarra. A kávéhoz tejszínt adunk, a tetejét pedig egy kis kakaóporral vagy folyékony kakaóval díszítjük. Általában üvegpohárban hozzák ki nekünk, nagyon gusztusos. Sokan a marocchino vagy a mocaccino szinonimájaként használják, azonban ez téves, utóbbiaknál ugyanis a csokoládé alapra kerül a kávé.

 kávé espresso nutella mogyoró

Kép forrása: lavazza.com

Mogyorós espresso

Higgyétek el, nem esem túlzásba, ha azt mondom: ez az espresso-kreáció egyszerűen zseniális! Sajnos nálunk még kevésbé terjedt el, de itt az idő, hogy ezen változtassunk. Az édesszájúak kezdhetik is dörzsölni a tenyerüket, mert ez a kedvükben járó ital nagyon egyszerűen elkészíthető. Az espressót Nutellával keverik össze, a tetejére az édes kávés koktélok hagyománya szerint tejszínhab kerül, amelyet pirított mogyoróval és kakaóporral díszítenek.

0 Tovább

Kávé megfűszerezve, a hideg napokra

Nyakunkon a tél, ilyenkor gondolom, nemcsak nekem nincs kedvem kimozdulni a kedvenc olvasnivaló, a kanapé, a paplan és a párnák szigetéből. Még jó, hogy vannak olyan „segédeszközök”, amelyek finom löketet adhatnak az energia- és motivációszintemnek, hogy mégiscsak hajlandó legyek átvészelni a telet és kitenni a lábamat otthonról. Ha másért nem, a friss kávé, illetve hozzávalóinak beszerzése érdekében.

A tél legkellemesebb velejárói a meleg italok. Természetesen elsősorban a kávéra gondolok, és már lelki szemeim, illetve orrom el is képzelnek egy csésze finom, gőzölgő innivalót. És hozzá izgalmas, téli fűszereket; fahéjat, gyömbért, narancshéjat, vaníliát, szerecsendiót, szegfűszeget, és a többit. Úgy döntöttem, összegyűjtök pár kávéreceptet, amellyel a zimankó végéig visszahúzódva átvészelhetjük a hideg, borongós napokat.

Kezdek is egy ütős kombinációval, a hatfűszeres kávéval! Kell hozzá őrölt fahéj, őrölt fekete bors, őrölt vagy reszelt gyömbér, frissen őrölt szerecsendió, frissen őrölt zöld kardamom magok és egy kis szegfűszeg – mindezekből egy-egy csipet, ízlés szerint a kedvencből icipicit több jöhet. A kávéalap valamilyen semleges, könnyed fajta legyen. Én mondjuk egy csésze kevésbé karakteres ízű, de jó minőségű kávéba keverem a hat fűszert és egy kis barna cukorral fokozom az ízeket, hogy kimaxoljam a hatást és az élményt is.

Tudok olyan változatot is, amelyben nem maga a fűszerkeverék dominál, hanem a kávé erősít rá a felpörgetésre. Egy sötét pörkölésű ristretto például biztosan ínycsiklandóan fogja kidomborítani a hozzáadott cukrozatlan kakaópor, a fahéj, a szerecsendió, a Cayenne bors és a plusz tejszín ízharmóniáját, én azért egy jó adag édesítőt is hozzáadnék. Még a téli álmot alvó érzékszervek is felébrednek tőle.

A csípős hideg ellen a csípős kávék több fajtája is tud segíteni. Napkezdésnek is ideális egy kis zúzott pirospaprikával megszórt, borssal bolondított és fahéjjal, illetve mézzel szelídített verzió. Mindez mondjuk egy fűszeresebb ízvilágú kávéba keverve, a lényeg azonban a hozzáöntött kókusztejen van! Jó kis bemelegítés ez a kemény téli napra!

Bár már jócskán elmúlt a Halloween időszaka, azért van, amit érdemes átemelni belőle a téli hónapokra. A sütőtökös kávét a legborongósabb decemberben is imádom, egy kis sütőtökpürét használok hozzá (a többi megy a levesbe), hozzákeverek egy csipetnyi sütőtök pite fűszert és az egészet Bourbon vaníliarúdból kikapart finomsággal dobom fel. A keveréket mondjuk egy hosszú kávéval öntöm fel, és már fogyaszthatjuk is ezt az izgalmas, melengetős innivalót.

A fázós torok is imádni fogja a csillagánizsos receptet. De ha már úgyis télről van szó, az évszak főszereplőit, a fahéjat és a vaníliát sem hagyom ki az italomból. Ami viszont a leglényegesebb, hogy csillagánizst használok, és a téli mixhez mandulatejet adok hozzá. Hogy kihozzam a fűszerekből a lehető legtöbbet, egy enyhén gyümölcsös kávét használok melléjük. Betegségűzőként is beválik!

Bármelyik receptet, vagy netalántán a fentieket továbbgondolva egy új megoldás mellett döntök is, a feladat adott: kimászni a takaró alól, és beszerezni a kávéínyencséghez valókat, majd elkészíteni a szürcsölnivalót. Utána lehet is visszakúszni a kuckóba és élvezni a finomságot. Vagy összeszedni magamat, és nekigyürkőzni az előttem álló napnak, napszaknak. A fenti kávékkal meglepően könnyedén fog menni.

0 Tovább

Hogyan került a kávé a csészémbe?

„Azért mégiscsak tudnak valamit ezek az olaszok” – motyogjuk reggelente, miközben álmosan támolyogva bebotorkálunk a konyhába, valahogyan sikerül kitapogatni a kávéfőző gépet, és elkészíteni az életmentő nedűt. A gomb megnyomásától az utolsó kortyig nem telik el több mint három perc, és kezdődhet is a nap. Azt azonban biztosan nem gondoljuk végig, milyen hosszú utat tett meg kávénk  a cserjétől a csészénkig. És lehet, hogy elsősorban nem is az olaszoknak kellene hálálkodnunk?

 

Honnan jön a kávé?

Espresso, presszókávé, vagyis ’gyors kávé’. Elkészítése valóban gyors és egyszerű, az európai népek – élükön a legendás Itália – pedig kikerülhetetlenek, ha kávéfőzési kultúráról beszélünk. A kávéőrlemény előállítása azonban egy igencsak lassú, aprólékos, kényes folyamat, amely messze, a tengerentúlra kalauzol minket. A kávé ugyanis kizárólag a „kávéövben”, vagyis a Ráktérítő és a Baktérítő közti sáv trópusi éghajlatán érzi jól magát, így sajnálatos módon Európa az egyetlen olyan lakott kontinens, amely alkalmatlan a kávétermesztésre.

A kávé igencsak kényes, optimális feltételek mellett is csak a negyedik évtől kezd teremni. A kávécseresznyéről szóló posztomban már részletesebben bemutattam ezt a helyes kis termést, melynek beéréséhez fajtától függően 6-11 hónapra van szükség. A fiatal kávénövényre sok veszély leselkedik: a kártevőknél (melyek csak az arabicát támadják, a robusta koffeintartalma már nekik is túl nagy) nagyobb ellenség a szélsőséges időjárás, az aszály vagy az intenzív esőzés, az erős szél és a fagy, amely akár egyetlen éjszaka alatt több éves munkát tehet tönkre. Éppen ezért az esetleges hurrikán előrejelzésekre, fagyokra a tőzsde is érzékenyen reagál.

 

Mennyiség versus gyorsaság: melyik az ideális szüret?

Amikor a szemek fényessé, élénkvörössé válnak, elérkezik a szüret ideje. Ez a kávétermesztés legköltségesebb és legmunkaigényesebb fázisa, ezért az ültetvényeken a család több tagja és idénymunkások is dolgoznak. Több féle szüretelési technikát különböztetünk meg: a kávészemek folyamatosan érnek, ezért a kézi szüreteléssel lehet a legtöbb érett termést betakarítani. Ennek lényege, hogy első körben csak az érett szemeket szedik le, az éretleneket a növényen hagyják. Ez azonban nagyon idő- és munkaerő igényes, így a nagyobb hozamú területeken a költséghatékonysági szempontot szem előtt tartva inkább az úgy nevezett lehúzó szüretelést alkalmazzák, mely során a növényről egyszerre távolítják el az érett és éretlen szemeket is.

 Ahol a legkisebb hiba is végzetes lehet: a kávé feldolgozása

A leszüretelt kávécseresznyéket nem szabad sokáig váratni, feldolgozásukat azonnal meg kell kezdeni. Két alapvető eljárás ismert: a hagyományos, száraz eljárás során a kávécseresznyét napon vagy szárítóban szárítják, ponyvára teszik őket és a levegőbe dobálják, hogy a felesleges részeket a szél kifújja, majd a gyümölcsöt megtörik, kiszedik a babokat és megtisztítják őket a gyümölcshústól. A szárítás alatt sincs idő pihenésre: a terméseket folyamatosan forgatják, éjszaka pedig óvni kell őket a párától. A szárítást két héten belül be kell fejezni, különben megindul az avasodás.

A nedves eljárást főként olyan területeken (pl. Latin-Amerikában) alkalmazzák, ahol a magas páratartalom és a heves esőzés kizárja a lassú szárítást. Az így készült kávé savasabb ízvilágú, míg a száraz eljárással készült változatok testesebbek és édesebbek, aromásabbak. A nedves feldolgozásnál a gyümölcsöt vízzel teli tartályokba teszik, majd ezt követően a termést megtisztítják, kimagozzák, a magokat fermentálják, vagyis erjesztik; ez egyrészt megtisztítja a babot a maradék gyümölcshústól, másrészt kialakítja jellegzetes ízvilágát. Ismét mosás következik, mely során az egészséges szemek elmerülnek, a sérültek így könnyen kiszűrhetők, végül pedig megszárítják őket. A szárítás történhet udvarokon (3-20 nap) vagy szárítógépekben (6-20 óra), és nagy odafigyelést igényel: a magokat óvni kell a párától, állandóan mozgatni kell őket, vigyázni kell, hogy 40 foknál alacsonyabb maradjon körülöttük a hőmérséklet (különben tovább erjednek). A szárítás végén a magok nedvességtartalmának pontosan 12%-nak kell lennie; ha ennél alacsonyabb, veszít az aromájából, ha pedig magasabb, penészedni kezdhet.

 

Az utolsó simítások a tengerentúlon: válogatás és szállítás

A válogatás, mely során eltávolítják a sérült, elszíneződött szemeket, szintén történhet kézzel és géppel. Előbbi ugyancsak sok időt és nagy figyelmet igénylő folyamat, elsősorban nők végzik. A kávé minősége jelentős mértékben függ a megfelelő, aprólékos válogatástól. A gépi válogatás kevésbé pontos, mint a kézi, viszont olcsóbb. A gép egy speciális kamera segítségével képes kiszűrni a nem megfelelő színű szemeket, fejlettebb változataik pedig az éretlen, sérült magokat is felismerik. A zöldkávé tárolása sem egyszerű, hiszen a magokat óvni kell a párától, a túlzott napfénytől és a szélsőséges hőingadozástól. 60 kg-os zsákokba töltik őket és hajón szállítják hozzánk, Európába.

A pörkölés módjai: hogyan alakul ki a jellegzetes aroma?

A viszontagságokon keresztülment nyerskávét végre kezelésbe vehetik az európai pörkölők. Kezdetben serpenyőben, napjainkban már az ipari mennyiségekre tervezett pörkölő gépekben végzik a folyamatot, melynek célja a karakterisztikus aromák előhívása. A gépek hirtelen nagy hőt (210-220 Celsius fok) fejtenek ki, majd pörkölés után a kávét hirtelen lehűtik. A zöld kávészemek megbarnulnak és elvesztik maradék víztartalmukat is, térfogatuk viszont megnő, porhanyóssá, könnyen őrölhetővé válnak. A pörkölésnél is el kell találni az „arany középutat”, hogy a szemeket ne pörköljük túl, de ne maradjanak keserűek se. A négy fő pörkölési mód: hamburgi (a kávészem világosbarna), bécsi (középbarna), francia (sötétbarna), olasz (fekete).

 

A kávé befut végállomására

A pörkölt babokat az üzemekben ipari malmok őrlik egyenletes, apró szemcsékké. Őrlési technikákból is több van, a kávé minősége itt is elcsúszhat. Ezt követően az őrleményt azonnal védőgázas csomagolásba helyezik, amelyben megőrzi illatát és aromáját. A szemes kávékat puhatasakos, aromaszelepes csomagba. A kávéőrleményt a magyar származású Francesco Illy találmányába, vákuumcsomagolásba helyezik, amelyben akár másfél évig is képes megőrizni aromáját. A kapszulákban kapható kávék pedig végig zárt rendszerben kerülnek a kapszulákba, hogy megőrizzék frissességüket és aromáikat. A csomagból pedig egyenes út vezet a konyhánkban várakozó kávéfőzőig…

 

További olvasnivalókat itt találsz:

Amit a kávécseresznyéről tudni érdemes

Kávé, szárazon

Mi lesz a kávé melléktermékeivel?

0 Tovább

kávérecept a hétvégi kánikulára

Ilyen hőségben gyakran ihletet kapok jeges kávéreceptek készítésére, sőt a cold brew-ról is írtam már, de a mostani hétvégére egy alkoholos recepttel leplek meg Benneteket. Nem is cifrázom tovább, mert vár a medence:

Íme egy őrült kubai kávékoktél, a Locura Cubana: 

 

Hozzávalók:

- 25 ml Nespresso Kazaar (vagy más intenzív kávéőrlemény)

- 2 kiskanál narancslekvár

- 25 ml rum

- 20 ml maracuja szirup

- 40 ml narancs juice

- 40 ml ananász juice

- törtjég

- barnacukor (díszítéshez)

- narancs szelet (díszítéshez)

Elkészítés:

  1. Készíts elő egy shakert, és tegyél bele 4-5 jégkockát.
  2. Adagolj bele minden hozzávalót, majd alaposan rázd össze.
  3. Készíts elő egy koktélpoharat, töltsd félig törtjéggel, majd öntsd rá az elkészített keveréket.
  4. Díszítésképp használhatsz narancsszeletet és cukor krusztát is.

 

Hogyan készül a kruszta? Egyszerűen: Ez tulajdonképpen a koktéloknál a poharak peremére készített dekoratív és ízletes díszítés. Fogd a poharat a talpánál és fejjel lefelé tedd egy vizes edénybe, amibe előzőleg 2-3 milliméter magasságú vizet öntöttél bele, majd a vizes permű poharat kicsit megrázva nyomd bele az adott krusztázó anyagba, ami lehet só, cukor, csokidara a koktéltól függően. Így 2-3mm "mélységben" só, cukor, vagy csokidara perem képződik a pohár szélén. Trükközhetsz még azzal is, hogy víz helyett másmilyen krusztázó italba mártod a poharakat. Neked jelen esetben a cukros krusztáról kell gondoskodni a Locura Cubana kávékoktélhoz, de lehet, hogy a barátaid Margaritát is kérnek majd só krusztával. Jó kavarást a hétvégére!

0 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)