Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy kocka kávé és újra itt a nyár

Állítólag forró napokat tartogat a vénasszonyok nyara, de ha esetleg elromlana az idő, akkor is a jól eshet a nyári emlékek felidézéseként készíteni otthon egy kis jeges kávét. Szerencsére számtalan verziója létezik, vagy továbbgondolható, így a hosszan tartó hőséget is új és új, hűsítőkülönlegességekkel vészelhetjük át.

Itt van például a legegyszerűbb és leggyorsabb az espresso freddóval. Miután lefőztük a szokásos espressónkat, hozzáadjuk a kívánt mennyiségű cukrot, esetleg felturbózhatjuk egy kis habbal, végül pedig a jégkockák következnek. Egyszerre forró és jéghideg, üdítő élmény! Létezik tejjel kevert változata is a cappuccino freddo személyében, itt a jég után még tejet is adunk a „koktélunkhoz”.

 

Egy valódi frissítő bomba a frappé, amely görögországi nyaralások hangulatát idézi. Ennek elkészítése sem túl időigényes: a kávét és a cukrot egy kevés vízzel elkeverjük, felhabosítjuk. Már ekkor beledobhatjuk a jégkockákat, majd hozzáadhatjuk a vizet, illetve ízlés szerint a tejet. Természetesen itt bátran teret engedhetünk a fantáziáknak, az italba kerülhet a kakaótól kezdve a fagyin keresztül a likőrig mindenféle finomság.

                                                                                                                     

Még ennél is lágyabb, frissítőbb élményt kínál a cold brew, amelyről nem rég már írtunk: a friss kávéőrleményt fél napig áztatják hideg vízben, ezt követően leszűrik, majd hozzáadják az elmarathatatlan jégkockákat.

Figyelem, egy igazi kedvenc következik! Főzzük meg a kávénkat a jól bevált módon, csak ne adjunk hozzá semmit a vízen kívül. Töltsük jégkockatartóba, majd az egészet tegyük a mélyhűtőbe, és várjunk pár órát. Ha megfagytak, a kávéjégkockákat tegyük magas pohárba, majd öntsük fel tejjel. Plusz adjunk hozzá, amit szeretnénk: cukrot vagy mézet, illetve más édesítőt, és akár szirupot, meg persze a tejszínhab is jöhet. Kész is a hűsítő-ébresztő italunk! 

Trópusi-nyaralós hangulatba is hozhatjuk magunkat a kávékoktélunkkal, ha van egy kis vaníliafagyink, plusz kókusztejünk. A legprofibbak persze akkor leszünk, ha fagyiskanállal vájunk gusztusos gombócokat poharunkba, de úgyis hamar elolvad a kreálmányunk, úgyhogy megteszi a sima kanalazás is. Öntsük a fagylaltgolyókra az előzőleg megfőzött kávét, és ha van tejhabosítónk, a kókusztejből készítsünk tejhabot. Ha nincs, az sem baj, úgy is tökéletes lesz a nedűnk, ha csak egyszerűen hozzáöntjük a kókusztejet. A tengerpartot pedig így sokkal könnyebben hozzáképzelhetjük!

 

Ha még az ízlelőbimbóink is tompákká váltak a nagy melegtől, kipróbálhatunk egy fűszeres finomságot az üdítő hatás maximalizálása érdekében. Turmixgépben keverjük össze az előzőleg lefőzött kávét egy kis cukorral, ízlés szerinti mennyiségű, hideg tejjel, és tegyünk hozzá egy kis szerecsendiót, és/vagy szegfűszeget/gyömbért. Ha nem elég hideg, vagy túl erőteljes lett az íze, jégkockát vagy jégkását is hozzáadhatunk. Már csak a tejhab és a tetejére egy kis fahéjszórás, és garantáltan felfrissülünk az innivalótól.

Esti italként ajánljuk, azt a jegeskávé receptet, amelyet némi alkohollal bolondítunk meg: a szokásos módon elkészített kávénkhoz adjunk hideg tejet vagy tejszínt, és a kávémennyiség negyedének megfelelő Amaretto likőrt. Tovább fokozhatjuk a mámort, ha egy Bourbon vaníliarúd kikapart tartalmát is belekeverjük a kávékoktélunkba, és persze itt sem árt egy kis tejszínhab, plusz kakaószórás. Ennél jobban nem is alapozhatjuk meg a nyárestét!

A recepteket a végtelenségig sorolhatnánk, de épp az a jó a kávéban, hogy állandóan megújítható, és hidegen-melegen, jegesen vagy forrón, egyaránt finom. Ha másnap még mindig kánikula van, variáljuk a jegeskávénkat különböző fagylaltokkal, szirupokkal, és akár kókusz-, mandula- vagy rizstejjel. Ha pedig esetleg beüt a rossz idő, jöhet a mézes, meleg finomság. Az esti verziókhoz egy kis rumot, whiskyt is bevethetünk. És persze, ha az alkoholos változatoknak estünk túlzott mértékben áldozatul, a másnapi, nehézkes ébredésre egy erős eszpresszó lesz a leghatásosabb…

0 Tovább

Van élet az ír kávén túl! : Alkoholos kávékülönlegességek

Sokunk számára elképzelhetetlen a nap kávé nélkül, ugye? Mit szólnánk hozzá, ha a feketénket megbolondítanánk kedvenc likőrünkkel? Felfrissít, feldob, energetizál; mindezt egy különleges kávékoktéltól kapjuk, melyben a feketekávé ereje és aromája az alkohol személyében egy különleges útitársra talál és egy igazán ütős párost alkot vele. Apropó, utazás: ha részt vettünk az „alkoholos kávékoktélos utazásban”, ne felejtsük, hogy nem ülhetünk a volán mögé!

A klasszikus

Kávé és alkohol? Ír kávé, vágjuk rá azonnal. Bizony, ez az ír whiskey-vel, karamellizált barnacukorral és tejszínnel vegyített stílusos klasszikus kikerülhetetlen, ha kávékoktélokról beszélünk. A designos mini korsóra emlékeztető, hőálló üvegpohárban kínált „habzó” ital megjelenése és zamata is a híres ír Guiness-t juttathatja eszünkbe. Vegyíteni a kellemest a hasznossal: az ír kávé története erről tesz tanúbizonyságot. A whiskey-s kávét állítólag először egy veszteglő repülőgép utasainak szolgálták fel, hogy átmelegítsék és megnyugtassák őket. A recept ezek szerint nagyon jól bevált! … És még valami fontos apróság: tudtátok, hogy a whiskey-t „e”-vel írják az írek és „e” nélkül a skótok?

Mivel „javítsuk fel” a kávénkat?

Nyilván az igazán jó kávét nem kell feljavítani, hanem inkább még különlegesebbé, alkalmibbá lehet tenni, de mégis „feljavított” kávénak, azaz Caffe correttónak nevezik az alkoholos kávékat. Minden országnak megvan a kedvenc alkoholos itala, így az alkohol tartalmú kávék is legalább olyan sokfélék, mint ahány féle párlat létezik. Az olaszok leggyakrabban egy kis brandy-t, grappát, whiskey-t, rumot (párizsi kávé), konyakot (cobbler kávé), amarettót, a likőrök közül leginkább a csillagánizs alapúakat (sambuca, mistrà) keverik a kávéba, de találhatunk olyan különleges alkoholokat is a terítéken, mint a Maraschino, egy dalmáciai cseresznyelikőr. Térjünk ki egy igazi ínyenc torinói likőrre is, a Bicerinre, amelyet a híres mogyorós csokoládé, a Gianduja ihletett. A bicerines kávét a helyi kávéházakban citrommal kínálják. A kávét szervírozhatják az alkohollal összekeverve, de sok helyen a kávét és az alkoholt külön szolgálják fel, így mi csepegtethetjük a kívánt mennyiségű likőrt az italunkba.

A grappával „dúsított” caffe correttóhoz általában eltérő szőlőfajtákból készült grappát adnak, hogy ízük jobban érvényesüljön a kávé erős aromája mellett. Nem csak a törkölypárlatot, hanem különböző típusú alkoholok keverékét is használják az espresso kiegészítőjeként: egy adriai-tengerparti városkában, Fanòban például rumot, brandyt és csillagánizs likőrt adnak a kávéhoz és ezt cukorral, valamint citrom-és narancshéjjal ízesítik. Az izgalmas italt Morettának keresztelték. 

Kávékoktélok Európából

A franciáknál a normandiai café arrosé vagy café calva elnevezés az almaléből készült Calvados párlat és a feketekávé együttesét takarja. A spanyoloknak is megvan a saját variációjuk: a kedvelt carajillót a legenda szerint a spanyol hódítók Kubában keverték ki először, amikor kávéjukba rumot öntöttek. A leghíresebb likőrös (orujo hozzáadásával készült) kávékat Galiciában kóstolhatjuk meg. A rumon kívül whisky-vel, brandy-vel és ánizslikőrrel is készítenek feljavított kávét, gyakran cukorral, citrommal és fahéjjal is ízesítik. Görögországban pedig az ouzós kávé számít igazi kuriózumnak.

Hagyjuk egy kicsit magunk mögött a mediterrán országokat és tartsunk északnak: Németországban is találunk ugyanis ismert alkoholos kávékat, elég a Rüdesheimer Kaffeéra gondolnunk, amely feketekávéból, Asbach Uralt brandy-ből, cukorból, vaníliacukorral kevert tejszínből készül, Nagy-Britanniában pedig előszeretettel csepegtetnek gint a feketébe. Nézzünk utána a skandináv országok szokásainak is; elvégre mégiscsak ők a világ legnagyobb kávéfogyasztói, és köztudott, hogy az alkoholt sem vetik meg. A híres vodka, ugyebár... Igen, a moonshine mellett a vodka a kávé fő kísérője a Karsk nevű skandináv kávékoktélban, bár a vodkás verziót sokak szerint inkább orosz kávénak illik nevezni. Az akvavit nevű, fűszeres szeszes ital szintén gyakran köt ki kávéban.

Folytassuk a vodkával, amelyet nem csak a skandinávok locsolnak a kávéjukba. A feketekávé, a tej és a kakaópor mellett a vanília ízesítésű vodka az Espresso Martini fő alapanyaga. Egy másik ismert koktél az úgynevezett diplomatakávé, amely elkészítéséhez tojáslikőrt keverünk az espressóba, majd tejszínhabbal, kakaóval, fahéjjal díszítjük. És még sokáig folytathatnám a különféle vidékek jobbnál jobb koktéljaival, de inkább kimegyek a konyhába és készítek egy café arrosét. Javaslom, Ti is próbáljátok ki valamelyiket ezek közül!

 Ha nem tudsz választani, itt is találsz még egy pár receptet:

A kávé és az alkohol jó barátok

Alkoholos kávéreceptek télire

0 Tovább

Finom, mégis kevésbé ismert kávévariációk

A cappuccino, a latte vagy a latte macchiato sokaknak örök kedvence, ezekről mindenki hallott már, még az is, aki nem mélyedt el különösebben a különböző kávék tanulmányozásában. Létezik azonban számos olyan kávévariáció, amelyek nem bonyolultabbak ezeknél a klasszikusoknál, teljesen hétköznapi hozzávalókkal készülnek, de valami miatt nálunk mégis kevésbé ismertek.

Café bombón

A café bombón igazi édességbomba, amely édes sűrített tejjel és eszpresszóval készül, Valenciából, Spanyolországból származik, de hamar népszerű lett az egész országban. Mivel a sűrített tej önmagában nagyon édes, ezért ezen felül felesleges más édesítőszert használni hozzá. Általában üvegpohárban tálalják, amely látni engedi a rétegeket is, mivel a sűrített tej és a kávé remekül elválik egymástól. Fogyasztás előtt azonban összekeverik. Hasonló, sűrített tejjel készült kávét fogyasztanak Délkelet-Ázsiában is, például Vietnámban, Malajziában és Thaiföldön.

 

Café Marocchino

A legtöbb kávézóban nálunk is készítenek Marocchino-t, amely espresso-val, gőzölt tejjel és kakaóporral készül, valahogy még sincs annyira a köztudatban, mint a cappuccino például. Alessandriából, Észak-Olaszországból származik. Általában pici üvegpohárban tálalják. Nevét színéről kapta, a Marocchino szó eredetileg a marokkói bőrre utalt, ami kedvelt alapanyag volt a ’30-as években világos barna színe miatt.

Espresso Romano és Guillermo

Ezzel a kávévariációval ritkábban találkozhatunk, és sokkal egzotikusabbnak is hangzik: az Espresso Romano esetében az espresso-t egy szelet citrom kíséretében szolgálják fel, hogy a savanyú íz még jobban kihangsúlyozza a kávé természetes édességét. A Guillermo ehhez nagyon hasonló, készítése során egy szelet lime-ot tesznek a csésze aljára és arra főzik rá az espresso-t.  Ha pedig valakinek ez túl fanyar lenne, akkor elkészíthető a szicíliai változat, amikor narancshéjat tesznek a csésze aljára, barna cukorral elvegyítve és utána főzik rá az espressot.

Pharisäer

A Pharisäer, vagyis Farizeus (álszent, képmutató) népszerű ital Észak-Németországban. Egy kicsit hasonlít az ír kávéra, de whisky helyett rummal készül: egy csésze feketekávéból (német módra csepegtetős kávéfőzővel készítve), rumból és tejszínhabból áll. Érdekesség, hogy 1981-ben bírósági ítélet mondta ki, hogy a Pharisäer készítéséhez nem elegendő 2 cent rum :)

A kávé azért is nagyszerű ital, mert szinte végtelen számú variáció létezik az elkészítésére: a különböző fajták, feldolgozási eljárások, a pörkölés és az eltérő főzési rendszerek mind hatással vannak az ízvilágra, nem is beszélve arról, hogy különböző ízesítőkkel, fűszerekkel vagy akár gyümölcsökkel, szirupokkal, tejjel, tejhabbal vagy tejszínhabbal még további bővíthetjük a variációk számát.

 

0 Tovább

Alkoholos kávéreceptek télire

A téli időszakban mindig népszerűek az alkoholos kávék, otthon vagy egy hangulatos kávézóban egyaránt hívogató lehet egy illatos, forró csésze mellett beszélgetni. Nem véletlenül sokunknak először a klasszikus ír kávé ugrik be, ha alkoholos kávéról van szó: itt már írtam róla korábban, most viszont pár különlegesebb receptet mutatok be.

Gingerbread Irish Coffee

1 espresso
4 cl whisky vagy Baileys
1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
tejszínhab

Az ír kávé is finom, a mézeskalács is finom – miért is ne kombinálhatnánk a kettőt? A fűszerkeveréket elkeverjük a whiskeyvel vagy a Baileys-szel. Ha a whisky mellett döntünk, érdemes egy kevés nádcukrot is hozzáadni, hogy elég édes legyen, mielőtt ráfőzzük az espresso-t. Alaposan összekeverjük, a tetejére pedig tejszínhab kerül. Díszíthetjük például fahéjjal vagy reszelt csokoládéval.


Diplomatakávé

1 espresso
5 cl tojáslikőr
tejszínhab
a díszítéshez kakaó vagy fahéj

Állítólag azért nevezik így, mert a diplomaták nagyon kedvelték amiatt, hogy ártatlan kávénak álcázza a tojáslikőrrel megbolondított italt. Elkészítése nagyon egyszerű: a tojáslikőrt egy előmelegített pohárba töltjük, erre kerül az espresso, a tetejére pedig a tejszínhab, amit tetszés szerint díszíthetünk.



Espresso Martini

1 espresso
15 ml vanília ízesítésű vodka
30 ml tej
2 teáskanál kakaópor
jégkocka
a díszítéshez eper

Ez az ital talán inkább a kávés koktél kategóriába sorolható, de lágy bársonyos íze miatt szerintem mindenképp érdemes itt is megemlítenünk. Ráadásul elkészíteni is nagyon könnyű: a hozzávalókat egy shakerben alaposan összerázzuk és pohárba töltjük. A poharat díszíthetjük eperrel is, ha valami igazán különlegesre vágyunk.

Ezek a receptek akár karácsonyra is jól jöhetnek, hiszen a segítségükkel még hangulatosabbá tehetjük akár a készülődés, akár az ünnepek pillanatait. Szilveszter alkalmából pedig egy kávékoktélos bejegyzéssel készülök nektek, kifejezetten esti, likőrös kávécsodákra koncentrálva.

0 Tovább

Bizarr kávés receptek

Korábban írtam már egyszerűbb és különlegesebb kávés desszertekről, valamint izgalmas kávés ételkreációkról is, most azonban a számomra legfurcsább kávés recepteket gyűjtöttem össze.

Japán kávézselé

A kohii zerii, vagyis kávézselé népszerű japán édesség, olyannyira hogy számos iskolai menzán szolgálják fel desszertként. Fekete színű, akár az espresso, nevéhez méltón pedig egy kicsit rezgős és áttetsző. Az elkészítéséhez nem kell más, mint kávé, zselatin, víz és egy kis cukor. Általában kockákra vágva tálalják, fagylaltkelyheket és különböző desszerteket díszítenek vele. Tejes italokkal, shake-kel, tejeskávéval vagy jegeskávéval is fogyasztják, de magában is kedvelik jégbe hűtve és sűrített tejjel leöntve.

Kávészósz húsokhoz az USA-ból

Ez a kávés szósz már a 20. század legelején is szerepelt az amerikai szakácskönyvekben, frissen főzött és instant kávéval is készítik, két változata van, az egyik inkább édes, a másik inkább sós. Készítése során valamilyen édesítőszert, cukorszirupot vagy juharszirupot, whiskyt és tejport, esetleg nyers tojást és tejszínt kevernek a kávéhoz. A kész szósz édes verzióját tortákhoz, jégkrémhez, palacsintához használják, míg a sósat lazaccal és húsételekkel, elsősorban steakkel fogyasztják.

Red-eye gravy

Szintén az USA-ból származó szósz a Red-eye gravy, ezt inkább a déli vidékeken kedvelik, sült sonkával, krumplival és kukoricakenyérrel fogyasztják reggelire, máshol marhahússal, rizzsel és babbal vagy borsóval tálalják. Miután kisütötték a sonkát vagy a húst, ugyanabban a serpenyőben készítik hozzá a szószt, felöntik kávéval, néhol lisztet, mustárt vagy paradicsomot is tesznek bele. Louisianában pedig mindehhez cikóriakávét használnak.

Popcorn espresso macchiato Nagy-Britanniából

A BBC Good Food oldalán akadtam erre a nem mindennapi receptre: a készítő pattogatott kukoricát gyúr össze olajjal, vajjal, olvasztott pillecukorral és fehércsokoládéval, valamint őrölt kávéval – ez az a desszert, amit biztosan nem kóstolnék meg, bár a recept állítja, hogy igazi ínyencség.

 

Számomra ezek a legfurcsább kávés receptek, ha szerintetek valami kimaradt, írjátok meg egy kommentben! :)

0 Tovább
«
12

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)