Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ó, azok az ízesített kávék!

Az ízesített kávék fincsik, punktum. Persze ahány ember, annyi ízlés, de szerintem mindenkinek van titkon vagy kevésbé titkoltan olyan kedvence, ami valamilyen fűszerrel vagy sziruppal, esetleg más ízesítéssel készül. És ilyenkor, hogy egyre korábban sötétedik, és hideg is van, igazán jó tud esni valami karakteres, fűszeres, vagy csokis finomság… meg persze nyáron is, amikor meg épp egy kis hűsítésre vágyunk, mondjuk egy finom mentás jeges kávéra!

A kávénkat sokféleképp ízesíthetjük. Egyrészt kaphatók nagyon finom szirupok, különböző ízekben: mandulás, karamellás, kókuszos, almás pités, csokis, mogyorós, és még sorolhatnám hosszan. Tényleg nagyon finomak. Minél többet teszünk belőle a kávéba, annál intenzívebb ízhatást érhetünk el, de azért óvatosan az adagolással, mert ha megindul az üveg, akkor könnyen túlcukrozhatjuk, és ennek más "súlyos" következményei is lehetnek. ;) Aztán ott vannak a likőrök, alkoholok, amiket szintén a kávéba keverhetünk, ezzel megalapozhatnak egy jó kis estét is. ;) Az ír kávé kissé füstös ízt kap a whiskey-től, de érdekes párosítás egy limoncelloval is, vagy a spanyolok egyik nagy kedvence, a Tia María-val feldobott verzió.

A méz is különleges ízt ad a kávéval keveredve, nem véletlen, hogy a bécsi melange itthon is olyan népszerűvé vált.

Ha ízesítésről beszélünk, a fűszerekről se feledkezzünk meg, sokfélét nem csak az ételbe, de a kávénkba is szórhatunk! Nemcsak a kávé tetején lévő tejhabot hinthetjük meg, hanem magába az italba is keverhetjük azt az intenzívebb íz kedvéért. Szinte bármelyik földrész hangulatát megidézhetjük otthonunkba egy-egy tipikus fűszer felhasználásával. Az arab országokban például a kardamom nagyon népszerű, ajánlom, hogy Ti is próbáljátok ki! Én nem csak a kávéba szórom, de a répatortába, karácsonyi süteményekbe is belecsempészem, mert isteni. A szív fűszerének is nevezett, különleges aromájú ízesítő a gyömbérfélék családjába tartozik, és az arab országok kultúrájában a vendégszeretet jelképezi. Etiópiában tradicionálisan a gyömbér használatos, a török kávéban pedig gyakori vendég a fahéj, ami az egyébként elég markáns feketét egy kicsit megszelidíti. 

Kaphatók olyan kávék is, amik már eleve ízesítettek, nem kell semmit sem külön hozzáadni, hogy „felturbózzuk”. Ezek úgy készülnek, hogy az aromát rápermetezik a már megpörkölt kávészemekre, és ezután darálják le. Ugyanúgy instant kávékból is találunk számtalan variációt gourmet shopokban.

Kapszulás kávékból is ki lehet fogni nagyon finom ízesítettet, főleg karácsony környékén jön elő több gyártó is különböző variánsokkal. Ez nagyon kényelmes, mert pikk-pakk megvan az kávé, és még a külön ízesítéssel sem kell bajlódnunk. Tavaly én a makadámdiósra kattantam rá nagyon…

0 Tovább

Melyik a legjobb kávézó Budapesten?

Na, erre a kérdésre biztos nem fogok tudni választ adni! :) Budapesten rengeteg jó kávézó van, és most itt nem feltétlen arra gondolok, hogy olyan kávézók lennének, amikben ne lehetne hibát találni, hanem sokkal inkább arra, hogy szerethetőek. Itt kedves a kiszolgálás, ott kényelmesek a fotelek, máshol isteni a hab a capuccinon, megint máshova pedig már a kávéillatért megéri beülni. A teljesség igénye nélkül most első körben három olyan budapesti kávézóról fogok írni, amit mindenképp érdemes kipróbálni.

A Bluebird Café a Godzsu udvarból például remekül összeválogatott kiegészítőivel tűnik ki, és egyedi koncepciójával. Az Foursquare-en olvasható vélemények alapján a legtöbben a barátságos kiszolgálást és a remek kávét dicsérik. Nem véletlen, ugyanis a Blubirdben helyben pörkölik és őrlik a világ különböző pontjairól érkező kávébabot, így az isteni terjengő kávéillat garantált. A kávét egyébként elvitelre is mérik, így, ha valami nagyon ízlik, otthonra is vehetünk belőle. A Blue Birdben tanfolyamokat, workshopokat, barista bemutatókat is tartanak, tehát igen komoly szinten űzik. Jó időben klassz a teraszon időzni (és lehet folytatni az estét az udvarban J), hidegben pedig jól be lehet vackolni odabenn. A helynek tényleg különleges hangulata van, nekem nagyon tetszik a falakra festett sok képlet, ábra, a kávé útjáról, készítéséről. Na, és extra pontként ott van Gógi, a cuki papagáj is, akit mindenki imád.

A Tamp & Pull egy éve nyitott meg a Corvinus Egyetem melletti Czuczor utcában, és hamar felkapott lett, hiszen a jó kávéra mindenki szomjazott már a környéken. És itt nagyon jó a kávé. A név az espresso készítés utolsó két lépését jelöli a csészébeöntés előtt. A hely többek között plexi hátlapú kávégépéről híres: itt a kávéfőzés minden mozzanata a szemünk előtt történik, még azt is követhetjük, ami a gép belsejében van! A tulajdonos maga is barista, a kávézó célja, hogy a kávézást művészi szintre emeljék, és hát mit mondjak? Jól csinálják! Mindegyik kávéjuknak megvan a saját karaktere, igazi egyéniségek egytől egyig. Kapható itt olyan fantázianevű kávé is, hogy LIBY, vagy KV-Cola, érdemes őket kipróbálni! ;) Pár hónapja már a Váci út dolgozóit is megörvendeztetik tökéletes espressojukkal, itt nyílt meg ugyanis a második egységük.

A Múzeum körúton, az Astoriánál van egy Fekete nevű kávézó, ami olyan egyszerű, de nagyszerű típus a maga mindössze 11 négyzetméterével. És bármilyen meglepő, még le is lehet bent ülni. J Nagyon jó kávét csinálnak, de tényleg, még az Egy nap a városban blog szerint ők kínálják az egy négyzetméterre jutó legjobb kávéélményt. A Feketét úgy rendezték be, hogy teljes mértékben rá lehet látni a kávégépre és minden munkálatra, hiszen szerintem laikus szemmel is jó megfigyelni, hogyan készül a kávénk. A kávészemeket egy magyar fiatalember pörköli Bécsben a boltban található géphez és az előzetes elképzelésekhez igazítva. Külön izgalmasnak találom azt is, hogy itt nincs kockacukor, ha szeretnénk édesíteni a feketénket, akkor a szomszédos cukorkamanufaktúra külön a kávézó számára készített fekete-fehér tiramisu ízű cukorkáival tehetjük meg. 

3 Tovább

Hawaii nem csak a szörfösök paradicsoma

Hawaii-ról elsőre mindig a ragyogó napsütés, a csodás tengerpartok, a virágfüzéres helyi nők, na és persze a szörfösök ugranak be. Már a főváros neve, Honolulu is olyan izgalmasnak és egzotikusnak hangzik, nem? Tény, hogy egy földi paradicsom, ahová szinte mindenki szeretne életében egyszer eljutni, én sem vagyok ezzel másképp. :)

Van itt tenger, vulkánok, meleg trópusi éghajlat, én most mégsem a természeti csodáiról regélnék, hiszen mindenki látta már számtalan fotón, filmben, milyen is a sziget, hanem a csodás kávéról, ami itt terem. Ugye, nem sokatoknak jut eszébe Hawaii, mint kávétermő vidék? Pedig a sziget egy igazi prémium kávé a Kona hazája.

A Hawaii szigetének nyugati részén elnyúló Kona nevű partszakasz jól körülhatárolt, viszonylag fiatal vulkanikus rész. A Kona különleges, virágos aromáját, édeskés egyensúlyát, közepes testességét, selymességét éppen ez a vulkanikus talaj adja. Ez párosul azzal a nem mindennapi időjárási jelenséggel, hogy délelőtt szépen süt a nap, délután pedig rendszerint beborul az ég és permetez az eső, este pedig kellemesen langyos idő van. A végeredmény egy lágy, harmonikus ízű kávé, karamell és fahéjra emlékeztető jegyekkel.

Csakis a szigetnek ezen a részén termesztett kávé viselheti a Kona nevet, amit helyben dolgoznak fel. Mivel maga a termőterület is kicsi – leginkább családi farmokon termesztik – ezért évente csupán 40 000 zsáknyi kávé terem, szemben Kolumbia 9 millió zsákjával! Ez megmutatkozik az árában is, itthon körülbelül 3500-4000 Ft-ot kell fizetni egy 250 gr-os csomagért.

Mivel drága, viszont nagyon népszerű, ezért a világon elterjedtek az úgynevezett "Kona Blend"-ek, ezekben azonban csak 5-10% valódi Konát kevernek a kevésbé jó minőségű kávéhoz, és sok esetben a minőséggel nem arányos áron árusítják. Mindig győződjünk meg, hogy 100%-os eredeti Hawaii Kona-t vásárolunk! A kávét minőség szerint osztályozzák: van az XF, azaz extra fancy, aztán F, mint fancy, #1, azaz egyes számú, és végül a prémium minőség.

Tudom, nem olcsó mulatság, de néha érdemes ilyen különlegességekre áldozni egy kicsit. Ha megkóstoljátok, megértitek, miről beszélek…

0 Tovább

Egy kávé a divat fővárosában

Nem csak Budapest és Bécs, de egyik kedvenc városom, Párizs is kávéházi nagyhatalomnak számított és számít ma is. Egyszerűen imádom Párizst, ahogy beszippant a hangulata, az eleganciája, a pezsgése… nem lehet és nem is kell ellenállni neki.

Franciaországban az étkezés művészetnek, és különleges alkalomnak számít, így a kávézás is. A legjobban a helyi kávézókban azt szeretem, hogy az asztalok a székekkel együtt az utca felé fordulnak, így lehet kicsit bámészkodni, gyönyörködni az utcaképben, és figyelni a járókelőket. Na és semmihez sem hasonlítható egy cappuccino és egy friss croissant párosa…

 

  

Rengeteg a nagynevű és szép kávéház, de a sok közül mégis azok emelkednek ki, amik az írók kedvenc helyei voltak. A Café de Flore és a Les Deux Magots a francia írók két nagyon fontos találkozóhelye mind a mai napig, de sok divattervező, színész és filmrendező is jár ide, mindig látni egy ismerős arcot, hírességet.

A Café de Flore 1890 körül nyitott meg az egyedi Saint-Germain-Des-Prés kerületben. A 20. század korai éveiben nagyon népszerű helynek számított a fiatal értelmiség, írók, festők, kiadók és filmkészítők számára, rendszeresen megfordult itt Apollinaire, Jean-Paul Sartre és Simone de Beauvoir, Giacometti, Hemingway és Picasso. A jelenlegi formáját az 1924-26-os időszakban elvégzett felújítása alatt kapta. Francia filmek népszerű helyszíne, még egy egész estés film is készült róla Café de Flor címmel, Vanessa Paradis főszereplésével. A kávéházban 1994-től minden évben átadják a Prix de Flore-t, azaz a Flore-díjat, amit a reklámiparban dolgozó ünnepelt író, Frédéric Beigbeder alapított. A zsűri tagjai újságírók, akik fiatal tehetségeknek adják át ezt az elismerést. A dolognak óriási a reklámértéke, ugyanis a könyvesboltok polcán egy nagy papírszalaggal áthúzva árulják majd a díjazott könyvet.

 

A Les Deux Magots a Saint-Germain-des-Prés sétálóutcán található kávéház nemcsak Romy Schneider kedvence volt, de Albert Camus is szívesen múlatta itt az időt. Ma leginkább turistákkal van tele, de azért megvan a maga varázsa annak, hogy “Sissy” egyik kedvenc helyén ücsöröghetünk. J A hely a nevét két kis kínai figuráról kapta, amik egy korábban itt álló bolt díszei voltak. Természetesen a Les Deux Magots-nak is megvan a saját alapítású díja, amely az alkotói élet több területét öleli körül : az irodalmon túl, a színház, építészet, divat nagyjai is részesei lehetnek ennek az elismerésnek.

 

Ez a kávéház nem csak feketében erős, de süteményfronton sem semmi, amit felvonultat. Itt kaphatók ugyanis Pierre Hermé, a világhírű cukrász remekei is, amiket semmiképp sem szabad kihagyni, ha Párizsban járunk.

0 Tovább

Három éves mélyponton a robusta kávé ára

Az év elején a száraz időjárásra és az emiatt rossz terméseredmény-kilátásokra való tekintettel megugrott a robusta kávé ára. A júniusi esőzésnek köszönhetően azonban még a tavalyinál is jobb lesz a termés, ami azt eredményezte, hogy a robusta ára három éves mélypontra került.

Az év elején a világ legnagyobb robusta termelő országában, Vietnamban egész évre különösen száraz időjárást jósoltak. A várható exportálható kávé mennyiségére vonatkozó várakozásokat 30 százalékkal csökkentették a szakértők. Emiatt a robusta kávé árfolyama meredeken nőni kezdet, és még az arabica kávé árához viszonyítva, arányosan is emelkedett.

Vietnám a világ legnagyobb robusta termelője, csapadékos időjárás kedvez a kávécserjék fejlődésének


Júniusban azonban sokkal csapadékosabbra fordult az időjárás, ami kedvezett a robusta termésnek. A várakozások szerint 27-29 millió zsák, 1,6-1,7 millió tonna robustát takarítanak majd be az előző év 25 millió zsákos, másfél millió tonnás eredménye után.

Egy zsákba 60 kilogramm kávé fér


A márciusi csúcsok után 20 százalékos leértékelődés volt tapasztalható a robusta árjegyzésében, amely elérte három éves mélypontját: 2010 decembere óta nem volt ilyen alacsony, a kedvező terméseredmény-kilátások miatt kilogrammonként 1,6 dollárra esett az ára.

A kávékereskedelem körülbelül 30 százalékát teszi ki a robusta, 70 százalékát az arabica. A kávé árát ezek árfolyama határozza meg, bár a robusta nem rosszabb minőségű, mint az arabica, mégis ritkán fogyasztják önmagában, inkább kávékeverékekhez használják. Szakértők szerint a hazai kávé árakba ez az áresés lehet, hogy csak két év múlva épül majd be.

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)