Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi ajándék ötletek latte és cappuccino imádóknak

Remélem, sokaknak megoldom a karácsonyi ajándék választás nehéz kérdését, ha arra bíztatlak Benneteket, hogy lepjétek meg szeretteiteket tejhabosítóval ellátott kávégéppel. Kiválasztottam három különböző árkategóriájú készüléket, hogy meg lehessen találni a megfelelőt.

A Nespresso kínálatában helyet foglaló Lattissima Touch egy gyönyörű, többféle színben kapható (fekete, fehér, ezüst, vörös, fekete titanium) kapszulás kávégép. Hat gombos érintőképernyőjével egyszerűen kiválasztható, hogy lungot (hosszú kávé), macchiatot espressot, cappucinot, ristrettot, vagy tejhabot kérünk. Kedvenc receptjeinket a kapszulába zárt kávéőrleményből mindössze egy gombnyomással készíthetjük el vele és egy érintéssel ínycsiklandó tejhabot adhatunk kedvenc kávénkhoz. Sőt, az is beállítható a tejhabszabályozó gomb segítségével, hogy milyen kemény legyen a tejhab. Használat után könnyen eltávolítható a 350 ml-es tejtartályt, és betehető a hűtőbe tejjel együtt. A tisztító gombbal minden használat után megtisztítható kávégép. Ára 90-100 ezer forint körül alakul, attól függően, hogy melyik színt választjuk.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A második ajánlatom ez az ezüst színű Delonghi ESAM 4500, ami egy igazi konyhatündér, ugyanis meg tudja jegyezni, hogy hogy szeretjük a kedvenc cappuccinonkat a tej-kávé arányának kiválasztásával, beállítható a memóriájában a kávé hőmérséklete és az őrölt kávé és a víz mennyisége is. Automatikusan cappuccino és caffe latte készítésére alkalmas. Kedves, figyelmes és értékes ajándék lehet valakinek, aki praktikus, de mégis viszonylag kevés pepecseléssel szeretne tejjel készült kávérecepteket inni. A készülék könnyen tisztítható, csak meg kell nyomni a „cleaning” feliratú gombot és a készülék automatikusan elvégzi a tisztítási funkciót. A tejtartály rendkívül praktikus, mert a fel nem használt tejjel együtt a hűtőben is tárolható. Szemes és darált kávét is lehet bele tenni. A különböző webshopokban különféle árakat találtam, körülbelül 200-250 ezer forint közötti árra lehet számítani.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

A Philips Saeco Incanto HD9712/01 a harmadik ötletem, bár ez felsőbb árkategória, de a forgalmazók szerint másodperceken belül selymes, finom állagú tejréteggel vonja be kávénkat és minden cappuccino-kedvelőt azonnal elcsábítJ A kávéőrlőjét ötféle finomságúra lehet beállítani, a különböző kávétípusok aromájának teljessé tételéhez eltérő szemcseméret szükséges: a gazdag aromájú eszpresszót eredményező legfinomabbtól a könnyebb kávéhoz szükséges legdurvábbig. Az erősségválasztó megjegyzi, hogy milyen erősen szeretjük a kávét, milyen hőfokon és milyen hosszan, majd eltárolja a memóriájában. Az AquaClean szűrőnek köszönhetően 5000 csésze kávéig nem szükséges a vízkőtelenítés. A 100% kerámia őrlőbetétek ideális őrlést biztosítanak, mely lehetővé teszi a víz egyenletes átfolyását, így a kávészemek legtisztább aromája nyerhető ki, mivel a „hagyományos” őrlőbetétekkel ellentétben a kerámia alapanyag megakadályozza a kávé túlmelegítését, mely az odaégett ízért felelős. Ugyanakkor a gép hamar felfűt, a gyors vízmelegítőnek titka a könnyű alumínium és rozsdamentes acél váz, aminek révén hamar el tudja érni a magas hőmérsékletet. Ez a rendkívül nagy tudás az árában is megjelenik, mert van, ahol több, mint 600 ezer forintért kínálják.

karácsonyi ajándék karácsony ajándék kávéfőző latte macchiato cappuccino tejhabosító

Keresgélj további kávés karácsonyi ajándék tippjeink között:

Ajándékok kávéimádóknak

Saját kezünkkel elkészíthető karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Divatos kávégépek karácsonyra

A karácsony közeledtével teendőink is egyre inkább feltorlódnak: a munka mellett be kell szerezni a gyerekek karácsonyi ajándékát, a téli gumi-cserét sem húzhatjuk már tovább. A kazánszerelő is még meglátogat minket a nagy hideg beállta előtt, mi pedig mindenképpen szeretnénk még bejárni a belvárosi karácsonyi vásárokat is. Túlzsúfolt életünkben ilyenkor csak egy dolog biztos: az, hogy kávéra szükség van. Méghozzá minél gyorsabban és minél többre. Az alábbi kávégépek segítségével egyszerűen és gyorsan juthatunk hozzá napi kávéadagunkhoz, ezenkívül kiváló karácsonyi ajándékként szolgálhatnak koffeinre éhes szeretteinknek is!

 

  1. Nespresso Pixie Clips kapszulás kávéfőző

Nem csak az íz a lényeg; sok otthoni használatra készített kávégép ad kiváló kávét, azonban sokukkal az a baj, hogy egyáltalán nem illeszkednek a konyhánk képébe: túl nagyok, túl sötétek, túl szögletesek és még sorolhatnám. A Nespresso egyik új kávéfőző-szériája, a designos Pixie Clips azonban ezt a problémát is megoldja. A csinos kis kávéfőzőt cserélhető oldalpaneleinek köszönhetően a saját stílusunk szerint alakíthatjuk. A könnyen cserélhető panelek széles választékából mindenki talál legalább egy, de inkább több kedvencet, így a kávégépnek is saját ruhatára lehet. A kis szerkezet tartozékaként 2 pár oldalpanelt kapunk, ám az üzletekben vagy a honlapon további 12 közül lehet még válogatni. A gép nem csak szép, hanem praktikus is: kicsi és könnyű, a kapszula berakása után egyetlen gombnyomással, mindössze néhány másodperc alatt készíthetünk rövid vagy hosszú kávét, használat után pedig automatikusan kikapcsol. Ára: 45000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Nespresso.com

 

2) DeLonghi eszpresszó kávéfőző

A karcsú kávéfőző az olasz bárok kávéját varázsolja otthonunkba, vidám színével pedig konyhánk kellemes színfoltját adja. Mindemellett nem foglal sok helyet. Őrölt kávéval és kávépárnával is használható, tejhabosítója is van, így capuccinót is könnyűszerrel készíthetünk. Az eszpresszó szerelmeseinek biztosan nagy kedvence lesz, a szerkezet ugyanis csészemelegítő funkcióval is rendelkezik. Márpedig megtanulhattuk, hogy az igazi eszpresszót meleg csészében illik kínálni. Ára: 45-50000 Ft

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Mediamarkt.hu

 

  1. KitchenAid filteres kávéfőző

A kapszulás és a presszógép után most nézzünk egy filteres technológiájú, ám ugyancsak divatos és dekoratív szerkezetet! Több színben is kapható, ám én a karácsonyhoz igazodva most maradok a pirosnál. J A kávéfőző programozható, az ideális 93 Celsiusra melegíti fel a vizet, amelyből ízlés szerint 2-8 csészényi, közepesen erős vagy erős kávé készíthető. A kész kávét pedig a gép még 30 percig melegen tartja, így az sem probléma, ha megcsúszunk az álmos, reggeli készülődésben. Ára 75000 Ft. Csak azt a legnehezebb eldönteni, hogy magunknak vegyük meg karácsonyra, vagy inkább ajándékba adjuk. :)

kávégép ajándék karácsony kapszulás kávé

Kép forrása: Dsfshop.hu

 

Gyűjts további karácsonyi kávés ötleteket innen:

Kávés ajándékok karácsonyra

Karácsonyi tejhab alkotások

Kézzel készült kávés karácsonyi ajándékok

 

0 Tovább

Kávéházak Londonban - régen és ma

Nagyon sok mindent Tőlük tanulunk el, vagy meg. A nyelvet. A divatot. A reggelit. A teadélutánt. És még természetesen sorolhatnám, a lista sosem érne véget. De kávékultúrát is tanulhatunk tőlük. Van ugyanis pár évszázadnyi tapasztalatuk az angoloknak. Nézzük csak, hogyan is történt 300 évvel ezelőtt a kávéházaikban és ez hogyan alakul napjainkban, írásomban most Londonra koncentrálva. 

Ahogy nyugat-európai várostársaik, úgy London életében is a XVII. század végén bukkantak fel a sejtelmes kávébabok.  Aztán gyorsan rájuk szoktak a városiak. És arra is, hogy inspirációul használják, ennek köszönhető, hogy művészeti központtá is vált az a hely, ahol kávét is adtak. 300 évvel ezelőtt bevett szokás volt Londonban a kávéházakban, hogy leülj valaki mellé és felolvasd neki egy novelládat egy kávé mellett, és megkérdezd, mit gondol róla. Több ezer kávéház üzemelt már akkor, mikor egész pontosan 1712-ben a mostani Starbucks helyén megnyitotta kapuit a Button’s kávéház. Ott pedig költők, szerzők, újságírók és a publikum összegyűltek a hosszú asztalok körül és iszogattak, gondolkoztak, beszélgettek, írtak, és éjszakába nyúlóan diskuráltak az irodalomról. A falra szögezve, nem sokkal az ottani, mostani Starbucks jeltől, egy fehér márvány oroszlánfej volt, tágra nyitott szájjal. A publikumot arra buzdították, hogy ide tegyék leveleiket, szerzeményeiket, történeteiket. És a legjobb anyagok, amiket az oroszlánnak adtak, a Guardian újság heti kiadásába is bekerültek.

London kávéház kávétörténet

Cluesheet.com

Azóta több emberöltőnyi idő eltelt, és a mostani Starbucks lánc első üzlete is megnyitott 1971-ben Seattle-ben. Ehhez Jerry Baldwin üzletemberre és Zev Siegl, valamint Gordon Bowker amerikai vállalkozóra volt szükség. A három embernek köszönhetően a márka, hamar az egész világot meghódította beleértve persze Londont is,. Sőt, Londonban például mostmár “kávészínházak” kialakítása a téma. Így megállapíthatjuk, hogy a kultúrának a XXI. században is a kávéház lesz a színtere, igaz, egyelőre szélesebb étel- és ital-, valamint szolgáltatásválasztékkal. Kicsit másképp, mint 300 éve, de talán elkezd visszatérni a művészet a kávéházak falai közé.

London kávéház kávétörténet

North Wind Picture Archives / Alamy

London kávéház kávétörténet

Alamy

London kávéház kávétörténet

Alamy

Olvass tovább a kávéházi kultúráról!

Párizs leghíresebb kávéháza, a Procope

Hogyan kávézzunk Nápolyban?

0 Tovább

120 éve született a kávékrém feltalálója

Giovanni Achille Gaggia 1895-ben született Milánóban, élete pedig szinte magától értetődően a kávé felé terelődött. Mivel családja kávézót üzemeltett, a fiatal Gaggia bárpultosként kezdett dolgozni a családi vállalkozásban. A kávégőz edzette fiatalokból persze nem feltétlenül lesz feltaláló, ám Giovannit felettébb bosszantotta valami. Nos, épp a gőz. A korabeli gőznyomású kávéfőzőknél ugyanis a forró gőz gyakorta megégette a kávét, így az megkeseredett. Maga Gaggia is komor hasonlattal élt az akkori eszpresszókkal kapcsolatban: „Amikor megittunk egy kávét, olyan volt, mintha a ködös Milánóba lépnénk be”.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Akinek volt „szerencséje” a ködös Milánóhoz, pontosan érti, mi motiválta a fiatalembert, aki hozzá is látott a kísérletezgetéshez. A nagy ötletek mégis a legváratlanabb és legfurcsább helyzetekben találják meg az embert. Gaggia például egy amerikai harci dzsip hidraulikus rendszerrel működő motorjának tanulmányozása közben kapott ihletet, melynek eredményeként 1938-ban jegyeztette be találmányát, a forradalmi, gőzmentes kávéfőzőt, amely új korszakot nyitott az eszpresszó történelmében. A Gaggia-féle kávéfőző újítása a különleges dugattyú mechanizmusban rejlett. Gaggia a kazános kávégép rendszerébe egy rugós csapszelepet épített be, amely nagy nyomással préselte keresztül a forráspont alatti, 90 fokos vizet a kávéőrleményen. Az eszpresszó íze lágyabb és könnyedebb lett, elkészítése alig 15 másodpercet vett igénybe!

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Az első Gaggia-modell, a Classic a bárok számára készült. Az új technológiának köszönhetően az intenzívebb aromájú eszpresszó tetején sűrű habréteg, crema képződött, amely megkülönböztette az elődök által előállított kávétól. A gépek először a milánói és a Milánó környéki bárokat lepték el, a bárok ablakában pedig hatalmas feliratokkal hirdették a különleges „kávékrémet”.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Giovanni Achille Gaggia nem „tucatterméket” akart kiadni a kezei közül, nem volt sorozatgyártás, ezért az első modelleket igencsak borsos áron adták. A kávéfőzők afféle státuszszimbólummá váltak, Olaszország egyik legikonikusabb márkája több mint 50 évig látta el a bárokat és az olasz konyhákat innovatív és divatos kávéfőzőkkel. A népszerű gépeket az éppen aktuális kultúra, divat és design mellett az itáliai dolce vita kultusz ihlette.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Gaggia külföldön is hírnévre tett szert, a kereslet pedig egyre csak nőtt: az 1948-ban megalakult Gaggia vállalat hamarosan már az Egyesült Királyságba, valamint a tengerentúlra, az Egyesült Államokba és Afrikába is exportált kávéfőzőket. A bárok után pedig kezdetét vette a háztartások meghódítása is az otthoni használatra tervezett kávéfőző, a Gilda piacra dobásával. Állítólag Gaggia a Rita Hayworth által alakított hősnő után keresztelte el a kávégépet.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Gaggia nemcsak a tervezéshez, a marketinghez is értett. Impozáns standjával a milánói kiállításon is vonzotta a tekinteteket és a látogatókat. A Gaggia gépek közben a határon túl is kedvenccé váltak; London első eszpresszó bárja, a Moka, amelyet maga Gina Lollobrigida nyitott meg, állítólag naponta akár több mint ezer kávéval szolgálta ki híres írókat és költőket is felvonultató, elegáns társaságát.

Gaggia espresso kávéfőző kávétörténet

Kép forrása: http://www.gizmodo.com.au/2009/02/gadgets_from_the_michael_jackson_auction_from_robot_heads_to_peter_pan_golf_carts/

A Gaggia volt az első Nagy-Britanniába exportált olasz márka, a londoni kávézókban valóban nagy sikert arattak az olasz gépek. Mindeközben Dániában egy családi vállalkozás egy Gaggia kávéfőzőt idéző, egyedi mobilból szolgálta ki vendégeit. Hírességekből sem volt hiány: Gaggia gép tűnik fel Federico Fellini Róma című filmjében, Michael Jackson számára pedig egy különleges, egyedi modell is készült Neverland felirattal, amely a popkirály birtokáról kapta a nevét.

Elsődleges források: Gaggia.com, Comunicaffé

Itt olvashatsz még a kávéfőző-történelemről:

Ó, az a fenséges espresso!

Hallottatok már espressomérnökről? Nos, itt van egy!

Kis szerkezet, nagy mérföldkő: a kotyogós

0 Tovább

A kávé ízjegyeiről, nem csak műértőknek

Ahhoz, hogy kedvenc kávéink ízét még jobban élvezhessük és megérthessük, hogy melyik miért ízlik és melyik miért nincs annyira kedvünkre, érdemes egy kicsit lemerülni az ízlelés világában. Szinte műértőként fogalmazhatunk, ha szeretnénk a kávék ízvilágát jellemezni.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

Ezeket az ízjegyeket különböztetjük meg:

Pörkölt ízjegy, ami a pörkölés során alakul ki. A kifejezés a pörkölt kávébab illatára utal, amely a kávé készítése során szabadul fel.

Kakaós ízjegy: a kakaóbabok keserűségét idéző ízjegy, mely a magas kakaóbabtartalmú étcsokoládékban fedezhető fel

Fás ízjegy: Ez az ízjegy a száraz fa vagy a ceruza illatára emlékeztet, de a tölgyfahordóban érlelt termékek illatát is felidézi. Néha tűlevelűek vagy aromás növények, pl. szantálfa illatával társul.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

Vajas ízjegy: Ez az ízjegy tejtermékek illatát, vagy a süteményekben és tortákban lévő vanília és karamell édes bukéját, illetve a sütemények készítésekor felszabaduló aromákat idézi.

 Gabonás ízjegy: Ez az ízjegy a gabonából készült termékek – kenyér, kenyérhéj, pirítós és gabonapehely – illatát idézi.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

Gyümölcsös és boros ízjegyek: Ezek az ízjegyek gyümölcsök ízét idézik (szeder, mazsola, szamóca, málna, áfonya, néha sárgabarack, szilva, alma, körte vagy őszibarack).

 Citrusos ízjegy: Ez az ízjegy a citrusfélék – többnyire citrom, narancs, grapefruit, vagy bergamott – ízét és illatát idézi.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

A savanyú az alapízek egyike, melyet a nyelvünkön elhelyezkedő ízlelőbimbók érzékelnek. A citromléhez hasonlóan erőteljes ízérzetet vált ki nyelvünk oldalsó részén. A savasság markáns, élénk ízt kölcsönöz a kávénak.

 A testesség a kávé teltségére, viszkozitására és sűrűségére utal. Egy testes kávé sűrű, masszív hatást kelt a szájban. A kevésbé testes kávé ezzel ellentétben inkább „vizesnek”, hígabbnak tűnik.

A keserű ízt gyakran a nyelv hátsó részén érzékeljük. Jellegzetes kesernyés íze van például a cikóriának, az étcsokoládénak vagy a kakaónak. A keserű íz fontos, mivel ez teszi lehetővé, hogy a kávé íze hosszabb ideig időzzön a szájban.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

A négy fő íz az édes, a savanyú, a sós, a keserű, melyeket a nyelv különböző részein érezzük. Ezeken az alapízeken kívül léteznek más ízkategóriák is: bizonyos anyagok a száj nyálkahártyájával érintkezve kémiai reakciókat váltanak ki. Ezek közé tartoznak: fanyarság, fémes íz, csípősség, pikáns íz és szúrósság.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

A kávéknál a fő érzet a keserű íz, a koffein alkaloid jelenlétének köszönhetően. A keserűség növekedését elsősorban a pörkölés, másodsorban a különböző kávéfajták keverése okozza. A keserűség a forró ital kihűlésével fokozódik. A keserű íz élvezetének képessége leginkább az egyén szokásaitól függ, valamint attól, hogy a világ mely részéről származik.

A savasság egy tipikus érzékszervi benyomás a kávéval kapcsolatban. Mértéke a termék besorolásától és a pörkölés fokától függ. A savas karakter könnyen megtalálható a mosott Arabica kávébabokban és a csak gyengén pörkölt kávébabokban. Valójában a pörkölés mértékének növelésével a keserű íz érzékelése fokozódik, eltűntetve a savas színezetet. A fanyarság okozza a szájban a szárazságot, amikor a polifenolok (tanninok) reakcióba lépnek a nyálunkban található fehérjékkel. A fanyarság jobban érezhető az alacsony hőfokon felszolgált kávéban és magas savtartalom esetén.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

Az a szokás, hogy tejet öntünk a kávéba a száraz íz csökkentésére abból a tényből ered, hogy a tejfehérjék sikeresen versenyeznek a nyál fehérjéivel a polifenolokhoz való kapcsolódásban. Az ízlelőbimbók hozzászoknak az állandó ízingerekhez, így csökken az érzékenységük. A zamatok ezáltal akadályozzák és elnyomják egymást, ezzel megszűnik a képességünk, hogy felismerjük a különbséget. A kávé különböző ízérzetei egyensúlyt hoznak létre: a keserű ízt nemcsak az édesítők hozzáadása ellensúlyozza, hanem a kávé szerkezetének tapintó érzékelése és a zsírtartalom is.  A fanyar ízt kevésbé érzékeljük a kis savtartalmú kávékban.

A kávé kiegyensúlyozottságát az összes ízlelő és tapintó érzet között a szájban létrejövő harmónia határozza meg. Ez a kiegyensúlyozottság akkor lesz ideális, ha egyik íz sem dominál a többivel szemben.

kávé ízjegyek ízlelés ízvilág

Ha még többet szeretnél tudni az ízlelésről, olvasd el ezeket a posztokat is:

A kávékóstolás titkai

Süteményes kávéízek

 

 

 

0 Tovább

Kávéklub

blogavatar

Minden a kávéról, a kávékóstolásról és a kávékultúráról. Ezen a blogon gyűjtöm a felfedezéseimet fajtákról, pörkölésről, elkészítésről, receptekről és más érdekességekről.

Címkefelhő

kávé (113),kávétermesztés (20),espresso (19),koffein (13),arabica (13),kávétörténet (13),kávéház (10),karácsony (9),Nespresso (9),egészség (9),kávéfogyasztás (9),cappuccino (8),Brazília (8),pörkölés (6),Latin-Amerika (6),zöld kávé (6),melange (6),ajándék (6),robusta (6),kapszulás kávé (5),latte macchiato (5),koffeinmentes (4),latte art (4),török kávé (4),kávégép (4),kapszula (4),tejeskávé (4),szirup (4),cibetmacska (4),kávékultúra (4),tejhab (4),kavefogyasztas (4),kávéfőző (4),Kopi Luwak (4),cseresznye (4),kávépörkölés (4),bourbon arabica (4),cserje (3),kávébab (3),tea (3),design (3),Olaszország (3),ízharmonizáció (3),recept (3),kávécseresznye (3),Budapest (3),kotyogós (3),ristretto (3),újrahasznosítás (3),french press (3),antioxidáns (3),lungo (3),filteres kávé (3),barista (3),Guatemala (3),fűszeres kávé (3),kavezo (3),kávékóstolás (3),latte (3),kávécserje (3),olasz (3),kávéfőzés (3),otthon (3),kávéházak (2),legdrágább (2),kávékülönlegesség (2),Jamaica (2),ázsia (2),termőterületek (2),Wiener Melange (2),Black Ivory (2),Blue Mountain Jamaica (2),fogyókúra (2),árfolyam (2),kopi luwak (2),alkohol (2),statisztika (2),bor (2),Chemex (2),koffeintartalom (2),macchiato (2),kona (2),Hawaii (2),ízesített (2),jegeskávé (2),Procope (2),India (2),Tanzánia (2),my little melbourne (2),Párizs (2),tej (2),jeges kávé (2),organikus gazdálkodás (2),szilveszter (2),kávékészítés (2),olaszország (2),narancs (2),bab (2),mocha (2),Afrika (2),koffein és sport (2),kávézacc (2),Mexikó (2),szifonos kávéfőző (2),kávé és sütemény (2),amerikai kávé (2),hosszúkávé (2),finn (2),csokoládé (2),Magyarország (2),lavazza (2),kolumbia (2),Bourbon (2),szüret (2),americano (2),művészet (2),Dél-Amerika (2),New York kávéház (2),desszert (2),klorogénsav (2),Nápoly (2),tejhabosító (2),ünnepi (2),café latte (2),eszpresszógép (2),környezettudatosság (2),espresso martini (2),zacc (2),fogyás (2),kardamom (2),aroma (2),monszun (2),tejhabosítás (2),irodalom (2),kotyogós kávéfőző (2),Etiópia (2),guillermo (1),Saeco Primea Cappuccino (1),nők a kávéházak ellen (1),geen eye (1),pixie clips (1),jóslás (1),kávés kütyü (1),oromo törzs (1),cold brew (1),rituálé (1),Lattissima (1),Delonghi Prima Donna (1),étkezés (1),hidegen "főzött" kávé (1),gyógyítás (1),tévhitek (1),Galapagos (1),Pápua Új-Guinea (1),kave (1),Drugar (1),Wugar (1),Ecuador (1),huehuetenango (1),Atitlan (1),alkoholos (1),szerzetes (1),vákuumos kávéfőző (1),kávétípusok (1),fogadalmak (1),történelem (1),chemex (1),elekromos kávédaráló (1),black eye (1),india (1),Monsoon Malabar (1),cibetkávé (1),likőr (1),Sem és Hakem (1),Monterosa (1),Diplomatakávé (1),Rubusta (1),kávétermelés (1),százhúsz év (1),a kávé háza 1927 (1),Gingerbread Irish Coffee (1),kávépiac (1),Nemzetközi Űrállomás (1),SHB (1),űrkávégép (1),International Coffee Organization (1),boquete régi (1),gheisa kávé (1),mogyorós kávéfagylalt (1),szilveszteri kávékoktélok (1),pillecukros kávéfagylalt (1),café marocchino (1),espresso romano és guillermo (1),white russian (1),java good night (1),kávézacc újrahasznosítás (1),Max Aufricht (1),pezsgő kávéhabbal (1),café bombón (1),ISSpresso (1),szépség (1),mentás csupacsoki tart (1),aromajegyek (1),crema (1),attilio calimani (1),újév (1),kávé somellier (1),Pharisaer (1),red eye (1),alkalmi (1),karácsonyi kávés desszert (1),algoritmus (1),dugattyús kávéfőző (1),coffees of hawaii (1),tejcsokoládés kávés flan (1),bécsi kávékultúra (1),kávéelőállítás (1),alkoholos kávé (1),hófehér kávétorta (1),budapesti kávézók (1),molokai (1),hawaii kávé (1),tamp & pull (1),mandal café (1),vodka (1),kávé előállítás (1),kávéreceptek (1),Svédország (1),fahéj (1),ünnep (1),corretto (1),Halloween (1),Bolívia (1),méz (1),Puerto Rico (1),Yauco (1),tél (1),USA (1),rum (1),gazdaság (1),mozi (1),caffe latte (1),kávé világnapja (1),costa rica (1),vákuumcsomagolás (1),Palermo (1),dalla corte (1),népszerű (1),Honduras (1),Németország (1),film (1),vanília (1),drip brew (1),kedvenc (1),karácsonyi kávé (1),specialty (1),Gaggia (1),London (1),ízvilág (1),ízlelés (1),forradalom (1),ízjegyek (1),karácsonyi ajándék (1),fekete leves (1),török (1),kávéházi kultúra (1),kultúra (1),chai (1),fűszer (1),mogyorós kávé (1),vendégség (1),Norvégia (1),Skandinávia (1),mogyoró (1),nutella (1),fair trade (1),organikus kávé (1),Friele (1),kereskedelem (1),Bécs (1),festés (1),dekoráció (1),sospeso (1),felfüggesztett kávé (1),napszakok (1),Milánó (1),kávé szüretelés (1),kávé feldolgozás (1),Café de La Paix (1),művészek (1),Montmartre (1),LA Rotonde (1),Moka Express (1),Bialetti (1),ír kávé (1),Irish coffee (1),travel mug (1),hosszú kávé (1),alkoholos kávékoktélok (1),Jacu (1),organikus (1),Santos (1),kávé múzeum (1),Nicaragua (1),alkoholos kávékoktél (1),tört jég (1),kruszta (1),Sao Paulo (1),Cascara (1),Instant kávé (1),Washington (1),svéd (1),skandinávia (1),Csapolt kávé (1),diplomata kávé (1),caffé corretto (1),hibák (1),ebéd (1),angola (1),single origin (1),Visconsin (1),Finca los Planes (1),reggeli (1),termőterület (1),cikória (1),olasz kávé (1),espresso freddo (1),vietnám (1),afrika (1),egyedi kávék (1),különleges kávék (1),Kilimandzsaro (1),Meru hegy (1),Tanzania (1),fűszerek (1),Zanzibár (1),házilag (1),Maillard reakció (1),Blogger receptverseny (1),KávéSzünet (1),Robusta (1),kávérecept (1),kávépárbaj (1),Strictly Hard Bean (1),kávézselé (1),baci (1),café creme (1),con panna (1),kapuziner (1),tárolás (1),flat white (1),doppio (1),coffee to go (1),Kenya Fancy (1),kávéaukció (1),Kenya (1),Keepcup (1),sétálókávé (1),termobögre (1),harmónia (1),keserű (1),időjárás (1),párizs (1),cukorbetegség (1),erjesztés (1),tőzsde (1),Jáva (1),szörf (1),kávézó (1),etikett (1),magyarok (1),víz (1),fekete (1),Gozsdu (1),vietnámi kávé (1),rákkutatás (1),cantuccini (1),tiramisu (1),szépségipar (1),Maragogype (1),Tapachula (1),Pluma (1),half city (1),full city (1),espresso embassy (1),eco café (1),borsos-chilis kávé (1),ánizsos kávé (1),Valentin nap (1),shakerato (1),frappucino (1),chilis csokis kávé (1),gyömbéres kávé (1),luxuskávé (1),panama (1),szállodai kávé (1),hacienda la esmeralda (1),kávés bonbon (1),mandulás kávé (1),Franziskaner (1),affogato (1),café au lait (1),kávés pohár (1),Guinness rekord (1),ír (1),hideg (1),Woody Allen (1),Marion Cotillard (1),New Yor kávéház (1),new york (1),Bakancslista (1),pálmasodró (1),owen wilson (1),capuccino (1),Betlen Janos (1),energiaital (1),Kaffa (1),fair trade AAA termelő kávé (1),juan valdez (1),Jack Nicholson (1),Morgan Freeman (1),kávétermő (1),kavebab (1),Nespresso divat Elysian inspiráció (1),Mautner (1),gasztronómia (1),Nespresso (1),növény (1),frappé (1),tarrazú (1),arrabica (1),Costa Rica (1),fagyi (1),jegeskave (1),espresso (1),yellow (1),sárga (1),instant (1),Dolce Gusto (1),kapszulas kave (1),sütemény (1),édes (1),nestlé (1),Antigua (1),jóbarátok (1),fogyasztás (1),costa (1),starbucks (1),Maragogipe (1),churros (1),café con leche (1),interjú (1),feldolgozás (1),Horváth Lili (1),centrál (1),kotyogó (1),pilvax (1),nyár (1),kókusz (1),élet (1),spanyol (1),kutatás (1),India (1),karamell (1),Costa Coffee (1),Monsooned Malabar (1),kávés diéta (1),Vietnám (1),Coffee Trike (1),Debrecen (1),popcorn espresso macchiato (1),guruló kávézó (1),kávéexport (1),csapvíz (1),Espresso (1),Café au Lait (1),palackozott víz (1),vízkeménység (1),víztisztítás (1),kávészósz (1),koffeinmentesítés (1),kávédíszítés (1),kávéillat (1),sommelier (1),Kuba (1),olasz pörkölés (1),Itália (1),parfümválasztás (1),katcserje (1),a világ legdrágább kávéi (1),koffeinmentes kávé (1),elefántrezervátum (1),Jemeni kávékultúra (1),keshir (1),Ír kávé (1),Frappé (1),a kávészünet története (1),Cake Shop (1),ipari forradalom (1),Pánamerikai Kávé Egyesület (1),automata kávégépek (1),Luigi Bezzera (1),limitált szériás kapszulák (1),süti+kávé (1),topping szósz (1),caffé latte (1),díszítőpálca (1),díszítősablon (1),kávés kellékek (1),instant kávé (1),kapszulás kávégép (1),Latte Art (1),Coffee & Milk workshop (1),növényi alapú tejek (1),tejhab díszítés (1),Café Cubano (1),Americano (1),téli kávéköltemények (1),fűszeres kávéreceptek (1),Aeropress (1),French Press (1),Blue Mountain (1),Guadeloupe Bonifieur (1),Guadeloupe sziget (1),kina (1),klímaváltozás (1),Caldas (1),Cundinamarca (1),Antioquia (1),Café de Colombia (1),Kolumbia (1),Santander (1),Cauca (1),scuro (1),Allee (1),megnyitó (1),Gerais (1),Minas (1),chiaro (1),vérnyomás (1),Tűsarok (1),Illy (1),Douwe Egberts (1),Pellini (1),Corinthia (1),Bababudan (1),Kávébár Bazár (1),Faema (1),La Marzocco (1),egészséges (1),szépségápolás (1),Nomre De Dios farm (1),kávéültetvény (1),42Coffee (1),illem (1),cukor (1),koffeinfogyasztás (1),nespresso (1),sport (1),gourmet (1),száraz eljárás (1),Napóleon (1),bloggerverseny (1),cofeechallenge (1),bodoky (1),karolina (1),stühmer (1),kavezacc (1),CoffeeChallenge (1),szakértő (1),connoisseur (1),peaberry (1),szafari (1),esküvő (1),zöld (1),erős (1),hosszú (1),Gourmet (1),kóstoló (1),nappali (1),barátok (1),konyha (1),szén-dioxid (1),fesztivál (1),Uganda (1)